Menu
RSS
Aproape un milion de lei obținuți de Școala Gimnazială din Vlădești, prin PNRAS

Aproape un milion de lei obținuți d…

Ȋn cadrul Planului Naţion...

Patru copii agresați și amenințați cu un cuțit, pe o stradă din Galați

Patru copii agresați și amenințați …

Inspectoratul de Poliție ...

Costel Fotea: Organizăm și anul acesta concursuri de pescuit pentru nevăzători și persoanele cu deficiențe locomotorii

Costel Fotea: Organizăm și anul ace…

Președintele CJ Galați Co...

Dezbatere pentru studenți: „Dezinformarea și inteligența artificială - rolul UE în combaterea acestui fenomen”

Dezbatere pentru studenți: „Dezinfo…

Vineri, 29 martie, de l...

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavrilă, Raicea şi Pisiceanu, sub tricolor

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavr…

Echipele gălăţene de juni...

CSM Arcada joacă meci decisiv pentru semifinale

CSM Arcada joacă meci decisiv pentr…

Istoria se repetă în sfer...

Misiune pirotehnică în zona Râpă Galbenă: 297 elemente de muniţie, distruse

Misiune pirotehnică în zona Râpă Ga…

Echipa pirotehnică a ISU ...

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am promis românilor că menținem plafonarea prețurilor la energie și gaze până în primăvara lui 2025

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am pro…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Garda de Mediu Galați a aplicat o amendă record unei spălătorii de textile

Garda de Mediu Galați a aplicat o a…

O spălătorie de textile d...

Firmă din Galați amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu

Firmă din Galați amendată cu 100.00…

În urma unei inspecții re...

Prev Next

Vineri, 21 Octombrie 2022 - Regional Press

Italienii de la Webuild, premiați la ei acasă pentru podul de la Brăila

Podul peste Dunăre pe care italienii de la Webuild (fostă Astaldi) îl construiesc la Brăila a primit, la Milano, premiul Asociaţiei Italiane a Betonului Armat şi Precomprimat (AICAP).

Conform unui comunicat remis de Webuild, lucrarea a fost premiată datorită turnurilor şi complexităţii şi dimensiunilor blocurilor de ancorare care leagă podul de sol, alături de acurateţea şi atenţia la estetica adoptată pentru construirea structurilor.

Podul suspendat peste Dunăre, o lucrare de inginerie complexă concepută pentru traversarea Dunării, este al doilea cel mai lung pod suspendat din Europa Continentală. Are o lungime totală de 1.975 de metri, o deschidere centrală de 1.120 de metri şi este dotat cu 4 benzi, cu benzi de urgenţă, piste pentru biciclete şi pietoni, precizează Webuild.

Pilonii sunt realizați din beton de înaltă rezistență, atingând înălțimea de 192 metri, în timp ce blocurile de ancorare, concepute pentru a se potrivi condițiilor geologice de pe ambele maluri ale Dunării, au 47 metri în diametru și 31 metri adâncime. Aceste cifre sunt rare și pot fi găsite la puține astfel de proiecte, cum ar fi Podul Akashi din Japonia – cel de al doilea cel mai lung pod suspendat din lume, potrivit sursei citate.

Citeşte mai departe ...

Vremea rece crește numărul cazurilor de infecţii respiratorii acute

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică a informat joi că la nivel naţional au fost raportate, în perioada 10 - 16 octombrie, 71.082 de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) faţă de 61.719 înregistrate aceeaşi perioadă a anului trecut.

CNSCBT susţine că 142 de cazuri de gripă clinică au fost raportate la nivel naţional în aceeaşi perioadă, faţă de 37 de cazuri înregistrate anul trecut în aceeaşi perioadă.

Un număr de 662.406 de persoane din grupele la risc au fost vaccinate antigripal până la data de 16 octombrie cu vaccin distribuit gratuit de Ministerul Sănătăţii.

Citeşte mai departe ...

O veste bombă: Simona Halep a fost testată pozitiv

  • Publicat în Sport

Cea mai bună jucătoare română de tenis, Simona Halep, a anunţat, vineri, pe Instagram, că a fost testată pozitiv la un control antidoping, la substanţa roxadustat. „Azi începe cel mai greu meci din viaţa mea: lupta pentru adevăr. Am fost informată că am fost testată pozitiv pentru o substanţă numită Roxadustat, într-o cantitate extrem de mică, fapt ce a produs şocul vieţii mele. De-a lungul carierei mele, nu mi-a trecut niciodată prin cap să trişez, deoarece este complet împotriva valorilor cu care am fost educată. Mă confrunt cu o situaţie nedreaptă şi mă simt confuză şi trădată. Voi lupta până la capăt pentru a demonstra că nu am consumat nicio substanţă interzisă în cunoştinţă de cauză şi am încredere că mai devreme sau mai târziu, adevărul va ieşi la suprafaţă. Nu este vorba despre titluri sau despre bani. Este vorba despre onoare, şi despre povestea de dragoste pe care am trăit-o cu jocul de tenis pe parcursul ultimilor 25 de ani”, a transmis Simona Halep, într-un mesaj postat pe Instagram. Roxadustat este un medicament care ajută corpul în lupta împotriva anemiei.
''Simona Halep, o jucătoare română de tenis de 31 de ani, a fost suspendată provizoriu conform articolului 7.12.1 din Programul Antidoping din Tenis (TADP)'', a anunţat, vineri, Agenţia Pentru Integritatea Tenisului (ITIA), citată de Reuters.

sursa foto> US Open
Citeşte mai departe ...

Licitație unică în România. Consiliul Județean Galați construiește cea mai modernă stație de tratare a deșeurilor din țară

Licitație unică în România demarată de către Consiliul Județean Galați și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ecoserv Galați. Au fost lansate și aprobate de către Agenția Națională de Achiziții Publice procedurile de licitație pentru construirea în municipiul Galați a unei stații performante, singura de acest gen din România, de tratare a deșeurilor biodegradabile și reziduale. Această stație de tratare mecano-biologică va fi dotată cu un digestor, un echipament industrial de ultimă generație, și o turbină cu ajutorul căreia se va produce energie electrică din deșeuri.

Valoarea estimată a acestei investiții este de 773.493.596 de lei (fără TVA), din care partea de proiectare și execuție este de 180.657.193 lei (fără TVA), fonduri europene atrase de către Consiliul Județean Galați, în cadrul amplei investiții de gestionare a deșeurilor din județul Galați.

Restul sumei estimate reprezintă partea de operare, adică valoarea serviciilor realizate de către firma care va gestiona funcționarea acestei stații de tratare a deșeurilor pentru o perioadă de 10 ani. Valoarea finală a serviciilor de operare va depinde foarte mult și de cantitatea de deșeuri care va fi tratată în această stație, precum și de cantitatea de deșeuri reciclabile colectate separat și valorificate.

“Este pentru prima oară în istoria achizițiilor publice din țara noastră când o autoritate publică face o singură licitație pentru proiectarea, execuția, gestionarea și funcționarea investiției pe o perioadă lungă de timp. Practic, câștigăm ani de zile, astfel că, atunci când lucrările vor fi gata, sistemul va putea fi utilizat imediat. Sunt sisteme de management al deșeurilor în țară care nu pot fi folosite pentru că nu există o firmă specializată care să gestioneze investiția respectivă, iar în alte cazuri au trecut ani de zile de la finalizarea lucrărilor până a fost desemnat un operator. Asta vrem să evităm, motiv pentru care facem o singură procedură. Mai este un avantaj, operatorul nu poate ulterior să reclame diverse deficiențe de construcție, având în vedere că este parte integrantă a acestui proces încă de la începutul procedurii”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Soluția tehnică de tratare a deșeurilor biodegradabile și reziduale care vor ajunge din tot județul în stația de tratare din municipiul Galați este complexă, se bazează pe tehnologie de ultimă generație și va fi implementată pentru prima oară în România.

“Practic, deșeurile vor fi în primă fază sortate cu ajutorul unui sistem automatizat și dotat cu diverși senzori, după care deșeurile biodegradabile vor fi supuse unui proces de fermentare fără oxigen, astfel că la final va rezulta biogaz și o fracție de aproximativ 20% din masa inițială a deșeurilor, un fertilizant steril care poate fi folosit ca îngrășământ.

De asemenea, în cazul deșeurilor reziduale, după operațiunea de tratare și extragere a biogazului, va rezulta un material asemănător unui strat de pământ, care va fi dus la depozitul ecologic de deșeuri de la Valea Mărului. Biogazul va fi transformat în energie electrică cu ajutorul unei turbine, energie care va fi folosită doar pentru funcționarea stației, deoarece atât permit normele în vigoare”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Sistemul de management al deșeurilor din județul Galati este un proiect cu fonduri europene atrase de către Consiliul Județean, care înseamnă investiții ample în municipiul Galați (stație de tratare mecano-biologică), la Valea Mărului (depozit de deșeuri și stație de sortare), la Tecuci (închiderea depozitului neconform de la Rateș și stații de transfer și compostare) și la Târgu Bujor (stație de transfer și retehnologizarea stației de compostare).

Citeşte mai departe ...

Oţelul a pierdut la Galaţi după 25 de meciuri

  • Publicat în Sport

SC Oţelul Galaţi a jucat joi după-amiază pe teren propriu cu Dacia Mioveni la debutul în grupele Cupei României. Managerul tehnic Dorinel Munteanu a început jocul cu o formulă mix, în care a combinat rezervele obişnuite cu titularii. Dacia, lanterna din Liga 1 a jucat pragmat, a profitat la maxim de o inexactivitate în defensiva adversă şi a câştigat la limită, unicul gol fiind reuşit de Carnat în min.11. Roş-alb-albaştrii au încercat să revină, au dominat în special în repriza a doua dar tabela nu s-a mai modificat. „O înfrângere dureroasă, care îmi pică foarte greu. Într-adevăr, adversarul nostru ne-a surprins la acea fază în care a marcat și a mai avut, probabil, două centrări. Dar supărarea mea este că echipa noastră a făcut eforturi ca să echilibreze jocul, am dominat în a doua repriză, am avut ocazii, însă diferența a făcut-o, a văzut toată lumea, arbitrajul. Nu pot să-mi dau seama de ce se face diferențele acelea între Divizia B și Divizia A. Este incredibil. Ce să spun jucătorilor mei care au încercat tot timpul. Ei au fragmentat jocul în orice moment. Îmi dădea niște lovituri libere în terenul meu. Să fim serioși, că nu suntem proștii proștilor aici. Îmi pare rău, că nu am vorbit niciodată, dar nu pot, trebuie să-mi apăr echipa. Este incredibil ce s-a întâmplat astăzi”, a precizat Dorinel Munteanu, dup fluierul final. Rezultat final: SC Oţelul -Dacia Mioveni 0-1 (0-1). Echipa gălăţeană înregistrează astfel prima înfrângere pe teren propriu după 25 meciuri şi un an şi jumătate. Oţelarii au aliniat formula: Dur-Bozoancă -Rus, Sîrghi (min.59 Azinovic), Yabre, D.Panait (min.78 Adăscăliţei) - Markovic, Jardan (min.59 Farcaş), D.Cireş (min.59 Gorovei) - Cisotti, Bokhashvili (min.69 Berisha), Nica. Pentru Oţelul va urma dubla cu CSA Steaua, pe 25 octombrie, de la ora 17.00 în Ghencea în Liga a 2-a respectiv 9 noiembrie, la Galaţi în Cupa României. Între cele două confruntări, echipa noastră va juca în campionat la Unirea Slobozia.

Citeşte mai departe ...

Şcoala Europeană Danubiană „Uniţi în Pace pentru Ucraina”

În ziua de 26 octombrie, unul dintre evenimentele organizate de către Asociaţia Danubiană Galaţi (preşedinte Antoaneta Crudu) în cadrul proiectului transfrontalier Şcoala Europeană Danubiană „Uniţi în Pace pentru Ucraina” (edi?ia a V-a, 23 - 30 octombrie 2022), va fi găzduit de sediul central al Bibliotecii Judeţene „V. A. Urechia”, în Sala Mihai Eminescu. Din programul bogat al zilei, amintim, prezentări de carte ale unor scriitori români din Republica Moldova, Ucraina şi România, recitaluri de poezie şi muzică, dintre invitaţi amintindu-i aici pe scriitorii, criticii literari, profesorii universitari, artiştii Natalia Ursu, prof. Universitatea de Stat din Ismail, Republica Ucraina, Maria Barbâ, prof. dr. Universitatea „Bogdan Petriceicu Haşdeu”, Cahul, Republica Moldova, Viorica Pastică-Goraş, prof.univ.dr.docent „Prodidactica”, Chişinău, Marius Chelaru, scriitor, critic literar la „Convorbiri Literare”, Iaşi, Florina Zaharia, poetă, preşedintele Filialei Galaţi-Brăila a U.S.R., Cătălin Negoiţă, prof. dr. Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi, Areta Moşu, prof.univ.dr., preşedinte al Asociaţia Despărţământul Astra „Mihail Kogălniceanu” – Iaşi, Violeta Craiu, Sandu Cătinean, Sterian Vicol, Veaceslav Cuşter, Iulian Pruteanu Isăcescu, Victor Cilincă, Luminiţa Cornea, Mihaela Dincă, Pr. Ionel Rusu, A.G. Secară, Maricica Mihoianu, Irina Ichim, Paul Buţă, Carmen Vasilica Nedelcu, Ionel Borşan, col(r) Didel Bădărau, col(r) Aurelian Niculescu, Avocat Martiş Biatrice Olimpia ş.a.
Citeşte mai departe ...

A început campania plantărilor de arbori în Galați

 în A fost dat startul campaniei plantărilor de arbori din această toamnă, anunță Primăria Galați.

Este vorba despre aproape 2.000 de arbori din diferite specii precum cireș japonez, arțar globulos, mesteacăn, platan, magnolie, pin și tei.

„Aceștia vor fi plantați în parcuri, pe Faleză, precum și pe diferite străzi din cartiere”, a transmis Biroul de Presă al Primăriri Galați. 

Citeşte mai departe ...

Cea mai mare navă de cercetare din Uniunea Europeană, lansată la apă

Cea mai mare navă de cercetare de pe apele interioare ale Uniunii Europene, care se construieşte la Şantierul Naval Giurgiu, a fost lansată la apă pentru primele teste, anunță Universutatea „Dunărea de Jos”.

Programată să fie finalizată în martie 2023, nava de cercetare REXDAN a fost lansată la apă pentru primele teste de flotabilitate în data de 20 octombrie 2022 la Șantierul Naval ATG din Giurgiu.

Ceremonia s-a desfășurat în prezența mai multor membri ai echipelor de management și implementare ale proiectului „Sistem integrat pentru cercetarea și monitorizarea complexă a mediului în aria fluviului Dunărea, REXDAN”. 

Nava a fost comandată de Universitatea Dunărea de Jos Galaţi în cadrul unui proiect cu finanţare europeană, în valaorea de 92 milioane de lei.

Aceasta va fi cea mai mare navă de cercetare de pe apele interioare ale Uniunii Europene. Proiectul va avea două mari componente: o navă de cercetare şi un sistem fix de laboratoare complementare cu cele de pe vapor. 

Centrul mobil va fi un vapor. Este vorba despre cea mai mare navă de cercetare de pe apele interioare ale Europei. Va avea şapte laboratoare permanente şi 10 locuri pentru echipele de cercetare.

 În cadrul laboratoarelor îşi vor desfăşura activitatea cadre didactice şi cercetători din universitatea gălăţeană, precum şi cercetători internaţionali. În plus, va fi achiziţionată o şalupă care va intra în zonele mai puţin accesibile pentru nava de mari dimensiuni. 

Citeşte mai departe ...

Viorica Sandu: PSD propune acordarea de prime agricultorilor români care livrează producția agricolă la fabricile de alimente din România

Deputatul Viorica Sandu anunță că PSD propune acordarea de prime agricultorilor români care livrează producția agricolă la fabricile de alimente din România. PSD propune stimularea producției românești de alimente, cu materiile prime de la agricultorii români”, afirmă Viorica Sandu.
 
„Prima propusă de PSD: 10% din valoarea produselor agricole procesate în țară. Conceptul <Fabricat în România> este stimulat astfel pentru a produce hrană românească, mai ieftină și mai sănătoasă. Măsura propusă de PSD țintește și dezvoltarea industriei alimentare din România, menținând și dezvoltând sute de mii de locuri de muncă în acest sector”, a precizat deputatul Viorica Sandu, pe Facebook.
 
Scopul PSD: alimente sănătoase fabricate în România, din producția agricolă obținută din pământ românesc, în loc de vânzarea ieftină a producției agricole românești și achiziționarea alimentelor scumpe, procesate în străinătate.
 
„Încetarea practicii de a exporta producție agricolă de bună calitate, importând alimente de proastă calitate. La multe produse agricole (cereale, floarea soarelui etc.) producem mai mult decât dublul necesarului de consum. Stimulându-i pe fermieri să proceseze surplusul în România, țara noastră se poate transforma din <Grânarul Europei> într-unul dintre principalii furnizori de alimente din Uniunea Europeană, cu o valoare adăugată semnificativ mai mare decât cea obținută din exportul de materii prime”, a adăugat Viorica Sandu.
Citeşte mai departe ...

CSM Galaţi, lanterna Ligii Florilor MOL

  • Publicat în Sport
Sala Siderurgistul a reintrat joi seara în circuitul handbalistic naţional de top. Cum sala Polivalentă Dunărea este în continuare în imposibilitatea de a găzdui meciuri de handbal din cauza problemelor cu marcajul la noua suprafaţă de joc, CSM Galaţi a întâlnit în sala mică pe Dacia Mioveni 2012, într-o partidă din cea de-a 7-a etapă a Ligii Florilor MOL. La primul meci de la Galaţi din acest sezon, fetele pregătite de Valeriu Costea au avut o evoluţie bună, au condus de câteva ori pe tabela de marcaj dar din păcate lipsa de experienţă şi-a spus cuvântul în ultimul sfert de oră, oaspetele au profitat şi au obţinut o victorie muncită şi foarte importantă cu care evadează din zona minată a clasamentului. Momentul psihologic s-a consumat în min.40 la scorul de 19-18 când echipa noastră a irosit patru atacuri şi posibilitatea să-şi dubleze avantajul de pe tabela de marcaj. Rezultat final: CSM Galaţi -Dacia Mioveni 2012 26-30 (13-14). Lotul echipei CSM Galaţi: Alexandra Prodan, Nicoleta Petre, Bianca Aron -Ana Maria Lopătaru 1 gol, Andreea Merlă, Cristina Andriţa 4 g, Mălina Bichir 3 g, Iasmina Ichim 3 g, Andreea Taivan 7 g, Daniela Corban 3 g, Mădălina Manolachi 4 g, Katarina Mancic 1 g, Bianca Zegrean, Andreea Sandu, Mădălina Mureş, Nikolina Djurovic. După 7 etape, CSM Galaţi ocupă locul 14 cu 0 puncte. Campionatul se va întrerupe pentru că România va participa în perioada 4-20 noiembrie. CSM Galaţi va juca următorul meci oficial pe 30 noiembrie în deplasare cu CSM Bucureşti.
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri