Menu
RSS
Colecta Națională de Alimente se desfășoară și la supermarketuri din Galați, în perioada 19-21 aprilie

Colecta Națională de Alimente se de…

Federaţia Băncilor pentru...

Primarul comunei Tulucești: Am semnat contractul pentru extinderea rețelei de canalizare

Primarul comunei Tulucești: Am semn…

Vești bune pentru comuna ...

Agresiune într-un magazin: un bărbat a lovit cu o sticlă doi tineri și a spart geamul unei vitrine frigorifice

Agresiune într-un magazin: un bărba…

Polițiștii din cadrul Sec...

Crăciun a purtat banderola de căpitan şi a dat două goluri pentru România

Crăciun a purtat banderola de căpit…

Naţionala de futsal a Rom...

Baschetbaliştii lui Florin Nini au prima şansă să se salveze de la retrogradare

Baschetbaliştii lui Florin Nini au …

Sala sporturilor Dunărea ...

Andrei, un copil de 14 ani din Galati, și-a recăpătat vederea, în urma intervenții chirurgicale rare

Andrei, un copil de 14 ani din Gala…

Un copil de 14 ani din Ga...

Premierul Ciolacu, la Asociația Orașelor din România: Dezvoltarea comunităților și îmbunătățirea vieții oamenilor sunt prioritățile Guvernului

Premierul Ciolacu, la Asociația Ora…

„Dezvoltarea echilibrată ...

Ediţia a 9-a a Campionatului şcolar de fotbal „Tinereţe şi credinţă”

Ediţia a 9-a a Campionatului şcolar…

Duminică, 14 aprilie 2024...

Au fost trași la sorți președinții și locțiitorii Birourilor electorale de circumscripție din județul Galați

Au fost trași la sorți președinții …

Prefectul Andreea - Anama...

Brăniştenii lui Ionuţ Niculcea, remiză muncită pe Milcov

Brăniştenii lui Ionuţ Niculcea, rem…

Liga a 3-a la fotbal a pr...

Prev Next

Marți, 02 Martie 2021 - Regional Press

Un asteroid periculos, ce trece prin apropierea Pământului, va fi observat sâmbătă și din Galați

Asteroidul (99942) Apophis, considerat de specialişti potenţial periculos, va putea fi urmărit de la Observatorul Astronomic din Galaţi în ziua de 6 martie, se arată într-o informare transmisă, marţi, de reprezentanţii Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii.

Asteroidul (99942) Apophis face parte din categoria asteroizilor potenţial periculoşi, aceştia fiind numiţi şi Potentially Hazardous Asteroids (PHAs). El a fost descoperit în anul 2004 la Kitt Peak National Observatory din SUA, iar în anul 2013 a fost urmărit prima oară şi de la Observatorul Astronomic din Galaţi.

Pe 6 martie, la ora 1,06 (UT), asteroidul (99942) Apophis va trece prin apropierea planetei noastre, iar evoluţia lui va putea fi urmărită de la Observatorul Astronomic al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi.
"Este ceva ce se întâmplă o dată la 1.000 de ani, aşa că este evident că a generat foarte mult interes", a comentat Marina Brozović, specialist în sisteme radar de la NASA's Jet Propulsion Laboratory, California.

În anul 2029, asteroidul (99942) Apophis va trece din nou prin apropierea Pământului.

Asteroidul Apophis a fost botezat după zeul egiptean al răului şi distrugerii, conform SPACE.com.

Citeşte mai departe ...

Școală și grădință din județul Galați, închise din cauza COVID-19

Școala și grădinița din localitatea Gănești, județul Galați, au fost închise, după ce au fost înregistrate mai multe cazuri de infecție COVID-19. Timp de 14 zile, copiii din cele două unități de învățământ vor face cursurile online.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galați a adoptat astăzi, 02.03.2021, următoarea hotărâre:
↪️ Art. 1 Se suspendă până la data de 10.03.2021 inclusiv activitatea didactică ce presupune prezența fizică, la nivelul unităților de învățământ Școala Primară Nr. 1 și Grădinița cu Program Normal Nr. 1 din Satul Gănești, Comuna Cavadinești, Județul Galați.
↪️ Art. 2 Pe perioada suspendării, procesul de învățământ la unitățile de învățământ menționate la articolul 1 se va desfășura în sistem online.
↪️ Art. 3 Începând cu data de 03.03.2021 se reiau cursurile școlare la nivelul unității de învățământ Grădinița cu Program Prelungit nr. 45 Str. Domnească nr. 65, municipiul Galați, județul Galați.
↪️ Art. 4 Organizarea activității în cadrul unităților de învățământ prevăzute la articolul 3 se vor realiza cu respectarea Ordinului comun MS nr. 93 din 04.02.2021 și MEC nr. 3235 din 04.02.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.
↪️ Art. 5 Inspectoratul Școlar Județean Galați va aduce la cunoștință măsurile dispuse instituțiilor de învățământ prevăzute la articolele 1 și 3.

Citeşte mai departe ...

Ajutorul de la Uniunea Europeană pentru persoanele defavorizate se acordă de miercuri

Primăria municipiului Galați a anunțat că, miercuri, 10 martie 2021, va începe o nouă etapă de distribuție a pacheteor cu alimente și a produselor de igienă din partea UE, pentru persoanele defavorizate. Cantina de Ajutor Social se va ocupa de acordarea pachetelor, împărțirea urmând să aibă loc în centrul de distribuție din Piața Țiglina 1, în parcarea laterală. Pentru a ridica pachetele aveți nevoie de cartea de identitate. Programul va fi de luni până vineri între orele 8,00 și 16,00. 

„Beneficiarii programului sunt persoanele titulare ale dreptului la venit minim garantat și familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei. Mai pot primi ajutoare și persoane aflate temporar în situații critice de viață (victime ale calamităților, persoane dependente, aflate și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate), însă numai în cazul în care există stocuri de produse după epuizarea distribuirii pentru primele două categorii menționate”, precizează Primăria.

Potrivit Primăriei, pentru a putea ridica produsele comunitare beneficiarii trebuie să se prezinte cu următoarele documente, în original: buletinul persoanei titulare; buletinul soțului/soției/concubinului/concubinei; certificatul de naștere al copilului sau cartea de identitate (după caz).

Beneficiarii vor fi primi o cutie cu produse alimentare și o cutie cu produse de igienă. Pachetul alimentar conține făină albă de grâu, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conservă carne de vită, conservă carne de porc, pate de ficat, compot de fructe și gem de fructe și cântărește 25,3 kg. Pachetul de igienă conține periuțe și pastă de dinți, șampon pentru copii și adulți, săpun lichid și detergent.

(sursa foto: PortalSM)

Citeşte mai departe ...

Coronavirus Galați: Doar un singur rapel în ultimele 24 de ore

În ultima zi a lunii februarie au fost vaccinate la Galați 579 de persoane, dintre care doar una singură a primit doză de rapel. 

Imunizarea împotriva COVID-19 a avut loc la cinci centre din județ:  248 la Centrul de la Sala Sporturilor (aici administrându-se și doza de rapel), 145 la Baza Siderurgistul, 100 la Centrul de Recuperare al Spitalului de Pediatrie, 60 la Oficiul Prefectural Tecuci și 26 la Centrul de vaccinare Târgu Bujor.

De la începutul campaniei de vaccinare și până acum au fost vaccinați 17.577 de gălățeni, dintre care 11.436 cu ambele doze. 

La nivel național au fost vaccinați 915.761 de români, dintre care 617.112 au primit și doza de rapel.

(sursa foto: iStock.com)

Citeşte mai departe ...

Reacţii adverse ale celor trei vaccinuri administrate în România sunt asemănătoare

O spune preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Vaccinării, colonel dr. Valeriu Gheorghiţă.

Totodată, din datele existente reiese că în cazul vaccinului AstraZeneca reacţiile ar fi de două-trei ori mai frecvente, fără a fi mai severe decât în cazul celorlalte vaccinuri. Însă medicul consideră că nu sunt nişte date elocvente deocamdată.

Acest vaccin s-a administrat într-o cantitate relativ mică şi încă nici nu s-a realizat a doua doză. Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Vaccinării, colonel doctor Valeriu Gheorghiţă, a explicat că se observă beneficii ale vaccinării în cazul în care o persoană vaccinată cu prima doză este diagnosticată cu COVD-19, însă depinde de momentul la care este infectată.

Medicul a mai adugat că în cazul persoanei care are o reacţie anafilactică la administrarea primei doze de vaccin este contraindicată efectuarea rapelului.

Citeşte mai departe ...

Clădire nouă pentru secţia de Prosectură şi Medicină Legală de la Spitalul Județean din Galați

O clădire multifuncțională se construiește în curtea Spitalului Județean din Galați. Este vorba despre un imobil cu trei niveluri destinat serviciului de Prosectură şi Medicină Legală de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei. Clădirea este amplasată în curtea unităţii medicale, în apropierea parcării supraetajate.

Valoarea totală a investiţiei este de 11.360.064 de lei, bani din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi. Conform proiectului, morga va fi mutată în nouă clădire.

Clădirea va avea trei etaje şi va fi folosită de medici, de criminaliști, dar și de specialiști din alte domenii de activitate. Imobilul va dispune de laborator de anatomie patologică, cameră rece, săli de necropsie, laborator pentru analize toxicologice, spaţii pentru depozitarea reactivilor medicali şi amfiteatru pentru studenţii de la Facultatea de Medicină.

„Vom muta secţia de Prosectură şi Medicină Legală într-o clădire nouă, dotată conform normelor în vigoare. În acest moment, spaţiul folosit de medicii legişti este impropriu, astfel că era nevoie de această investiţie. Noua secţie de Prosectură şi Medicină Legală va avea laborator de Anatomie Patologică, cameră rece, săli de necropsie, laborator pentru analize toxicologice, spaţii pentru depozitarea reactivilor medicali şi un amfiteatru la ultimul etaj, care va fi folosit pentru activităţile didactice ale studenţilor de la Facultatea de Medicină”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Potrivit șefului Consiliului Județean Galați, investiţia prevede şi dotarea clădirii cu toate echipamentele necesare. Lucrarea va fi gata pe parcursul acestui an.

Citeşte mai departe ...

Victorie dramatică în overtime pentru baschetbaliştii lui Florin Nini

  • Publicat în Sport

Partida dintre CSM Galaţi şi CSM VSKC Miercurea Ciuc programată luni seara în sala Polivalentă din Focşani şi care a contat pentru ultima etapă a turului Ligii Naţionale de Baschet Masculin a fost plină de suspans. Ciucanii au început în viteza a 4-a şi i-au surprins pe gălăţeni care au fost de nerecunoscut în primul sfert care s-a încheiat cu un neverosimil 23-11 în favoarea echipei din Harghita. Antrenorul Florin Nini a forţat şi l-a introdus pe teren pe Koncevici, revenit după accidentarea din prima etapă, echipa gălăţeană a început cursa de urmărire şi s-a apropiat la o singură posesie, scor 31-33 la pauza mare. Ca şi în ziua precedentă, băieţii noştri au avut din nou probleme în sfertul trei şi formaţia din Miercurea Ciuc a profitat şi s-a desprins pe tabela de marcaj: 46-56 min.32. CSM Galaţi nu a renunţat la luptă, a crezut în şansa ei, Bruncevic şi Vlad au scuturat plasa de la 3 puncte şi şi-au adus echipa în avantaj: 60-58 şi 63-61 în min.35. Finalul a fost dramatic, echipa noastră a condus şi cu şapte puncte dar ciucanii au beneficiat de trei aruncări libere pe care le-au transformat în ultimele secunde din timpul regulamentar. În overtime, experienţa lui Konjevici, care a reuşit 8 puncte din 14 ale echipei sale a fost decisivă. „O victorie muncită în faţa unei echipe atletice şi cu jucătorii cu reale calităţi. În final va trebui să ne mulţumim cu o victorie la acest turneu unde cu siguranţă că ne-am dorit mai mult. Nu mă pot declara mulţumit şi cu siguranţă evoluţiile noastre trebuie să fie mult mai constante şi mai eficiente. Vom analiza problemele pe care le avem şi în retur va trebui să aducem victorii importante. Mulţumim susţinătorilor pentru încurajări şi sprijin şi va trebui să-i răsplătim prin victorii şi atitudine”, ne-a declarat antrenorul gălăţean Florin Nini. Rezultat final: CSM Galaţi - CSM VSKC Miercurea Ciuc 86-79 o.t. (11-23, 20-10, 13-19, 28-20, 14-7). Pentru echipa gălăţeană au evoluat: Hamilton 6 puncte, 4 recuperări, o pasă decisivă, 0 intercepţii; Bruncevici (20 p, 8, 2, 1), Vlad (7 p, 3, 2, 1), Brown (4 p, 2, 4, 2), Eads III (14 p, 10, 0, 0), Konjevici (23 p, 4, 3, 4), Sturanovici (12 p, 9, 0, 1), Ciotlăuş (0 p, 3, 0, 0), Grecu. Din lot au mai făcut parte: Negoiţescu, Brandon, Ardelean şi Vaida. CSM Galaţi încheie turul pe locul 10-11 cu 17 puncte.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri