Menu
RSS
Garda de Mediu Galați a aplicat o amendă record unei spălătorii de textile

Garda de Mediu Galați a aplicat o a…

O spălătorie de textile d...

Firmă din Galați amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu

Firmă din Galați amendată cu 100.00…

În urma unei inspecții re...

Galați, orașul familiei: Grădinița nr. 36 va intra în modernizare

Galați, orașul familiei: Grădinița …

„Asigurăm investiții și d...

O nouă investiție la Spitalul Tg. Bujor: clădirea principală, reabilitată și modernizată complet

O nouă investiție la Spitalul Tg. B…

Principala clădire a spit...

CAS: Adeverința de înlocuire a cardului duplicat este valabilă până la data emiterii cardului duplicat

CAS: Adeverința de înlocuire a card…

Casa de Asigurări de Sănă...

Percheziții la AFDJ. Procurorii verifică o presupusă fraudă în achiziționarea a două remorchere

Percheziții la AFDJ. Procurorii ver…

Parchetul European (EPPO)...

Bodișteanu a dat gol pentru România

Bodișteanu a dat gol pentru România

Mijlocaşul Oţelului Ştefa...

„Tigrii” lui Florin Ignat au obosit și au pierdut la Deva

„Tigrii” lui Florin Ignat au obosit…

Liga 1 la futsal a progra...

Programul FLEX 2025-2026

Programul FLEX 2025-2026

Ambasada Statelor Unite î...

Ciolacu: România va avea cea mai mare creştere economică din Europa anul acesta

Ciolacu: România va avea cea mai ma…

România va avea cea mai...

Prev Next

Sâmbătă, 03 Septembrie 2022 - Regional Press

Olimpicele gălăţene au terminat pe locul 2 la Handbal Făgăraş Cup

  • Publicat în Sport

Handbalul juvenil se pregăteşte de startul sezonului 2022-2023 care este programat pe 17-18 septembrie. Pe ultima sută de metri, mai multe echipe din întreaga ţară susţin meciuri de pregătire. ACS Maro Făgăraş a organizat săptămâna trecută cea de-a patra ediţie a Handbal Făgăraş Cup 2022 rezervată junioarelor 1, 2, 3 şi 4. Reprezentanta Galaţiului, ACS Lucian Bute, a participat la categoria junioare 3 şi a făcut-o cu succes. Olimpicele gălăţene antrenate de Daniela Goldic au încheiat turneul pe treapta a doua a podiumului după ce au înregistrat rezultatele: 35-13 cu CSS Craiova, 27-21 cu CSS Făgăraş, 25-10 cu CSS Sibiu, 20-21 cu CSM Corona Braşov, o înfrângere nemeritată, după ce au condus cu cinci goluri la pauză şi cu un gol primit în ultima secundă şi 20-15 cu Transilvania Braşov. Lotul de jucătoare: Ioana Popoiu, Delia Râmniceanu, Giorgia Sbîrnea - Alessia Barbu, Crina Andrei, Maria Palade, Laura Mazilu, Ilinca Zara Simionca, Anna Isac, Erika Buric, Ioana Vrabie, Ioana Trifan, Teodora Dohotariu, Bianca Oprişan, Adnana Ancerencu, Ana Dâmbu, Bianca Rebegea, Sara Nedelciu, Irina Munteanu, Catrina Zăbavă.

Citeşte mai departe ...

Studenţii gălăţeni, vicecampionii României

  • Publicat în Sport

În perioada 1-3 septembrie, pe terenurile amenajate la Plaja Blanco Beach by Bavaria Blu din Mamaia a avut loc Campionatul Naţional de handbal-beach pentru seniori şi juniori. La ediţia din acest an, Galaţiul a fost reprezentat în premieră în întrecerea rezervată seniorilor de CSU Galaţi, care după doar trei antrenamente pe nisip, a avut o evoluţie remarcabilă reuşind să devină vicecampioană naţională. Echipa gălăţeană a înregistrat rezultatele: 2-0 cu CS Universitatea de Vest Timişoara, 1-2 (5-6 după lovituri de departajare) cu Poli Timişoara , 0-2 cu CS Medgidia, 2-0 cu CSU Vest Timişoara, în semifinale şi 0-2 cu CS Medgidia, în finala mare. Antrenorii Florin Andronic şi Bogdan Fuică au folosit lotul: Aleandru Dinu, care a fost desemnat cel mai bun portar al competiţiei - Nicu Lefter, Tudorel Bădărău, Mihai Buţea, Robert Soare, Iulian Chertif, Ionuţ Andrei, Cristian Ioniţă, Cezar Zaharia, Alexandru Domoc, Ştefan Pascu.

Citeşte mai departe ...

A treia victorie pentru Oţelul

  • Publicat în Sport

Liga a 2-a la fotbal a programat în weekend partidele celei de-a cincea. SC Oţelul a primit sâmbătă vizita celor de la ASU Poli Timişoara, o reeditare a finalei de acum 11 ani, care a adus titlul în vitrina roş-alb-albaştrilor. Chiar dacă acum cele două formaţii evoluează în eşalonul secund, meciul, care s-a disputat pe o vreme potrivnică care însă nu i-a împiedicat pe cei mai înfocaţi suporteri gălăţeni dar şi timişoreni să fie prezenţi în tribune şi să-şi susţină cu căldură favoriţii, a început foarte bine pentru formaţia condusă de Dorinel Munteanu care a marcat în min.3, după un corner executat de pe dreapta de Neagu, Yabre a reluat spre colţul lung şi Gorovei a deviat mingea în poartă şi a stabilit scorul final. Oţelul putea să-şi mărească avantajul în min.31, Neagu a executat o lovitură liberă, Cîrjan a reluat cu capul în faţa porţii şi Cisotti, din 2 metri nu a găsit cadrul porţii. Roş-alb-albaştrii au avut iniţiativa şi au controlat meciul şi în partea a doua şi au fost stăpîni pe situaţie pe final când timişorenii au încercat timid să pericliteze poarta lui Dur-Bozoancă. Rezultat final: SC Oţelul -Poli Timişoara 1-0 (1-0). Managerul tehnic Dorinel Munteanu a folosit formula: Dur-Bozoancă -Rus, Yabre, Azinovic, Nedelea -Neagu, Cisotti, Gorovei (min.66 Jardan) -Nica (min.85 Markovic), Cîrjan (min.90+2 Bokhashvili), Maxim (min.66 Mitoi). Ca urmare a acestui rezultat, Oţelul urcă pe locul 2 cu 11 puncte şi rămâne neînvinsă după primele cinci etape. Echipa lui Dorinel Munteanu va juca runda viitoare, vineri 9 februarie, de la ora 16.30, la Bucureşti cu Progresul Spartac.

Citeşte mai departe ...

Un șofer a accident un pieton și a fugit de la locul accidentului. Ambii erau băuți

Un șofer a accident grav un pieton aflat în stare de ebrietate și a părăsit locul accidentului. L a puțin timp, polițiștii au aflat că și șoferul era beat, motiv pentru care s-a ales cu dosar penal.

Potrivit IPJ Galați, sâmbătă, 3 septembrie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Tecuci - Biroul Rutier, au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că pe DJ251, în comuna Matca din județul Galați a avut loc un eveniment rutier.

Polițiștii au stabilit faptul că, în jurul orei 06:00, conducătorul auto al unei autoutilitare în timp ce se deplasa pe drumul mai sus menționat, cu direcția către municipiul Tecuci, ar fi surprins și ar fi accidentat prin lovire cu oglinda retrovizoare exterioară, un pieton care se deplasa pe partea dreaptă a aferentă sensului de deplasare al autovehiculului.

În urma impactului, pietonul, un bărbat cu vârsta de 57 de ani, din comuna Cudalbi, județul Galați, aflat în stare de ebrietate, a suferit mai multe leziuni și a fost transportat la Spitalul Municipal Anton Cincu din Tecuci pentru îngrijiri medicale. A fost ulterior transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Galați pentru investigații suplimentare.

De asemenea, după producerea evenimentului, conducătorul autoutilitarei a părăsit locul accidentului, însă a fost identificat în scurt timp pe strada Cuza Vodă din municipiul Tecuci, fiind vorba despre un bărbat în vârstă de 39 de ani, din Tecuci. La testarea alcoolscopică a rezultat o valoare de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital și i-au fost racoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru vătămare din culpă, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și părăsirea locului accidentului.

Citeşte mai departe ...

Avertizare de vreme rea pentru Galați și Brăila: ploi torențiale și descărcări electrice

Meteorologii au emis o avertizare de cod galben şi una cod portocaliu pentru Dobrogea, estul Munteniei şi sudul Moldovei. Vor fi ploi abundente şi intensificări ale vântului.

Codul galben este valabil sâmbătă, în intervalul orar 10.00 - 18.00, în Dobrogea, estul Munteniei şi sudul Moldovei.

 „Vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi local 25...40 l/mp. Ploile vor fi însoţite de descărcări electrice. De asemenea,  local şi temporar vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 55...60 km/h, în special pe litoral”, a transmis ANM.

Citeşte mai departe ...

Clubul de vacanţă pentru adolescenţi „Cafeneaua Culturală”

„Cafeneaua Culturală” de anul acesta nu se putea încheia altfel decât... fabulos! Odată cu vara, a ajuns la final şi clubul de vacanţă frecventat de voluntarii noştri. Dacă pe parcursul fiecărei săptămâni şi-au îndeplinit misiunea cu sârguinţă, au fost neobosiţi în a-şi demonstra talentul, calităţile şi tot ce au mai bun, vineri au îmbrăcat straie de carnaval şi au creat o poveste minunată: a prieteniei, bunătăţii şi empatiei.
Grădina Bibliotecii Judeţene „V.A. Urechia”, instituţie subordonată Consiliului Judeţean Galaşi, s-a umplut vineri de culoare, muzică şi veselie, într-un spectacol minunat, aşa cum îi stă bine unui proiect realizat cu şi din suflet.

Citeşte mai departe ...

Drum bun la Pădurea Gârboavele. Investiție finalizată

Drumul de acces către unul din cele mai vizitate și apreciate locuri de agrement din județ a fost modernizat, a anunțat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Este vorba despre drumul din Pădurea Gârboavele, folosit pentru accesul la ZOO, la Muzeul Satului sau la diferite zone special create pentru relaxare în aer liber. 

„A fost amenajată parcarea din fața Grădinii Zoologice, au fost refăcute complet porțiunile cu piatră cubică ale drumului, s-a turnat asfalt nou pe alte tronsoane, s-au reabilitat podețele și sistemele de scurgere a apelor pluviale, s-a intervenit la nivelul fundației drumului și s-au montat indicatoare rutiere noi. De asemenea, în această perioadă reabilităm și drumul către zona de agrement de la Zătun, un alt loc preferat de gălățeni pentru relaxare”, a transmis Costel Fotea.

În mijlocul pădurii Gârboavele, Consiliul Județean Galați amenajează, pe o suprafață de peste 8 hectare, un parc de aventură spectaculos. Locul de agrement va fi inaugurat luna aceasta și va avea 15 trasee de diferite dificultăți destinate atât copiilor, cât și adulților iubitori de adrenalină, precum și tiroliene spectaculoase, una de 150 metri și alta de 180 metri. În plus, de anul viitor, va avea și o pistă de bob suspendată, care va putea fi folosită atât vara, cât și iarna.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri