Menu
RSS
Aproape un milion de lei obținuți de Școala Gimnazială din Vlădești, prin PNRAS

Aproape un milion de lei obținuți d…

Ȋn cadrul Planului Naţion...

Patru copii agresați și amenințați cu un cuțit, pe o stradă din Galați

Patru copii agresați și amenințați …

Inspectoratul de Poliție ...

Costel Fotea: Organizăm și anul acesta concursuri de pescuit pentru nevăzători și persoanele cu deficiențe locomotorii

Costel Fotea: Organizăm și anul ace…

Președintele CJ Galați Co...

Dezbatere pentru studenți: „Dezinformarea și inteligența artificială - rolul UE în combaterea acestui fenomen”

Dezbatere pentru studenți: „Dezinfo…

Vineri, 29 martie, de l...

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavrilă, Raicea şi Pisiceanu, sub tricolor

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavr…

Echipele gălăţene de juni...

CSM Arcada joacă meci decisiv pentru semifinale

CSM Arcada joacă meci decisiv pentr…

Istoria se repetă în sfer...

Misiune pirotehnică în zona Râpă Galbenă: 297 elemente de muniţie, distruse

Misiune pirotehnică în zona Râpă Ga…

Echipa pirotehnică a ISU ...

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am promis românilor că menținem plafonarea prețurilor la energie și gaze până în primăvara lui 2025

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am pro…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Garda de Mediu Galați a aplicat o amendă record unei spălătorii de textile

Garda de Mediu Galați a aplicat o a…

O spălătorie de textile d...

Firmă din Galați amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu

Firmă din Galați amendată cu 100.00…

În urma unei inspecții re...

Prev Next

Sâmbătă, 17 Septembrie 2022 - Regional Press

„Masă caldă în școli”

Guvernul a aprobat normele de aplicare a programuluiMasă caldă în școli”. Astfel, au fost definite situațiile în care unitățile de învățământ beneficiază de proiect și normele minime obligatorii de pregătire a mesei, potrivit recomandărilor Institutului Național de Sănătate Publică. Totodată, programul-pilot de acordare a suportului alimentar pentru preșcolari și elevi a fost extins, de la 300 la 350 de unități. Premierul Nicolae Ciucă a spus Ministerul Educației trebuie ia măsuri, astfel încât școlile care vor beneficia de acest program fie dintre cele care au cu adevărat nevoie.

Citeşte mai departe ...

17 septembrie - Ziua Mondială pentru Siguranța Pacientului

Ziua Mondială pentru Siguranța Pacientului, marcată la data de 17 septembrie, are ca temă în acest an „Siguranța Medicamentelor”

Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, administrarea incorectă a medicamentelor provoacă jumătate din problemele asociate asistenței medicale care pot fi prevenite, iar pandemia de COVID-19 a crescut semnificativ riscul erorilor de medicație.Scopul campaniei din 2022 este acela de a crește gradul de conștientizare asupra necesității îmbunătățirii siguranței medicamentelor, prin prevenirea erorilor asociate medicației, și promovarea utilizării lor în condiții de siguranță.

Cu această ocazie, Palatul Cotroceni va fi iluminat, sâmbătă, în portocaliu, pentru a marca Ziua Mondială pentru Siguranța Pacientului

Citeşte mai departe ...

Târgul de Toamnă din Galați: între 23 și 25 septembrie, în Piața Centrală

Ediția din acest an a Târgului de Toamnă, cea cu numărul 21, se va desfășura în perioada 23-25 septembrie, în Piața Centrală din municipiul Galați, locație devenită tradițională.  

„Evenimentul, dedicat gastronomiei şi zonei de show-uri culinare live rezultate în urma perioadei de recoltare românești, este organizat de către Administrația Piețelor Agroalimentare Galați, cu obiectivul de a fascina publicul larg, pasionat de gastronomie şi atmosferă de festival şi de a evidenția  tradițiile din gospodăriile tradiționale românești. O promisiune a unei experiențe inedite pentru cei care iubesc să mănânce și să învețe din artele gătitului, farfurii spectaculoase, provocări culinare, invitaţi speciali, demonstraţii culinare live, concerte cu muzică folclorică din toate regiunile țării, toate spre deliciul gălăţenilor şi nu numai. Evenimentul va aduce un suflu nou şi va stârni spiritul creativ, artistic şi inovator, prin aducerea în acelaşi cadru a tradiţiilor, recoltelor, a producătorilor şi a agricultorilor români”, se arată într-o postare a Administrației Piețelor Agroalimentare Galați.

Organizatorii promit o experiență culinară de neuitat, alături de chef Gheorg (George Vitan) și somelierul Dănuț Șendrea, un show tradiţional de excepţie, cu defilări, divertisment, parade cu decoruri de toamnă, workshop-uri pe teme culinare, precum şi ateliere de creaţie pentru copii, face-painting, ateliere de gătit pentru copii şi adulţi, show-uri live de cooking, workshop-uri pe teme culinare, degustări de vinuri şi muzică live.

Timp de trei zile, Târgul de Toamnă Galați 2022 va găzdui demonstraţii culinare inedite, recorduri absolute cu preparate tradiţionale de toamnă, cum ar fi Simfonia plăcintelor de toamnă, Cea mai gustoasă plăcintă de dovleac, Cel mai mare ceaun cu zacuscă sau Cel mai aromat gem de prune.

Zilnic, la târg va fi muzică folclorică de petrecere.

Show-urile gastronomice și programul zilnic încep de la ora 10.00 și se termină seara târziu.

Accesul este gratuit.

Citeşte mai departe ...

Ciolacu: Nu sunt adeptul condiţiilor de stins lumina!

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu anunță instituţiile europene au stabilit că preţul la energie trebuie plafonat, reglementat şi creat un fond de solidaritate. 

„Cred că mesajul a fost foarte clar şi din partea mea şi a colegilor de coaliţie. În acest moment avem o legislaţie care impune la consumatorii casnici 0,68 cu 0,8 cu anumite plafoane cum este normal. A venit o ordonanţa mai detaliată care este acum în vigoare şi a venit UE, acum 48 de ore, cred, care a spus ce spunea şi PSD prin toţi membri săi, dar mai ales prin mine, şi anume faptul că preţul la energie trebuie plafonat, reglementat şi creat un fond de solidaritate. Mă bucur că am avut dreptate şi lucrurile merg în direcţia corectă. Vom avea energie electrică fără nicio problemă în România”, a declarat Marcel Ciolacu. 

Președintele Camerei Deputaților nu este de acord cu impunerea de a stinge becurile, pentru a face economie. 

„Nu sunt adeptul condiţiilor de stins lumina. Fiecare îşi poate face economie la bugetul personal. E un lucru voluntar, nu impus. Eu nu cred în impuneri. Cei care au propus aceste economii la vârf, şi eu aştept normele de aplicare”, a completat Ciolacu. 

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri