Menu
RSS
55 de utilaje lucrează pe străzile principale și secundare din orașul Galați

55 de utilaje lucrează pe străzile …

Primăria municipiului Gal...

Medicii de la Spitalul din Tecuci vor primi bani pentru navetă și chirie. Anunțul făcut de președintele CJ Galați

Medicii de la Spitalul din Tecuci v…

Președintele Consiliului ...

Oţelul şi-a mutat cartierul general în Antalya

Oţelul şi-a mutat cartierul general…

SC Oţelul Galaţi a ateriz...

A 13-a înfrângere pe semicerc

A 13-a înfrângere pe semicerc

Cea de-a 14-a etapă din L...

S-a redeschis circulația fără restricții pe și DN 24D, pe raza județului Galați

S-a redeschis circulația fără restr…

Compania Naţională de Adm...

Patru persoane din Ucraina rănite într-un accident în județul Galați

Patru persoane din Ucraina rănite î…

Poliția Galați a fost ses...

A murit Vasile Cristea, președintele Asociației Persoanelor cu Handicap din Galați

A murit Vasile Cristea, președintel…

Un om cu inima mare și ...

Utilajele de deszăpezire, în continuare în teren pe drumurile din județul Galați. Se intervine pentru înlăturarea efectelor ninsorii abundente

Utilajele de deszăpezire, în contin…

Drumarii lucrează fără op...

Epidemia de gripă se va încheia în aproximativ două săptămâni. Anunțul făcut de ministrul Rafila

Epidemia de gripă se va încheia în …

Ministrul Sănătăţii, Alex...

Prev Next

Luni, 05 Decembrie 2022 - Regional Press

Elevii gălățeni, invitați la un concurs de împodobit brazi de Crăciun pentru familii nevoiașe

  • Publicat în Social

În această perioadă, în „Orășelul lui Moș Crăciun” din centrul municipiului Galați se desfășoară și un concurs de împodobit brazi de Crăciun, la care sunt invitate să participe școlile și liceele din oraș.

50 de brazi vor fi astfel împodobiți și vor fi donați familiilor cu posibilități materiale limitate, informează Primăria Galați.

Brazii vor fi numerotați și vor fi împodobiți pe o tematică aleasă de fiecare unitate de învățământ. Decorațiunile vor fi aduse de fiecare școală participantă la concurs, fiind  acceptate numai acelea care nu necesită alimentare la o sursă de energie electrică.

Publicul prezent în cadrul evenimentului va desemna cel mai frumos brad împodobit care va fi premiat. Unitatea de învățământ câștigătoare va primi un videoproiector și un ecran pentru videoproiector ce vor rămâne în dotarea școlii.

Înscrierea participanților se poate face până pe 8 decembrie. Între 9 și 11 decembrie se desfășoară concursul propriu-zis de împodobire a brazilor, după care, în perioada 12-19 decembrie, va avea loc jurizarea concursului de către public.

Între 20 și 21 decembrie se va face departajarea echipelor participante și se va acorda premiul cel mare, iar brazii vor fi donați unor cazuri speciale până în Ajunul Crăciunului.

„Orășelul lui Moș Crăciun” este deschis în centrul orașului, în zona Spicu, până pe 7 ianuarie 2023.

Citeşte mai departe ...

Moş Nicolae vine la Galaţi!

Astăzi, de la ora 17.00, copiii au ocazia să îl întâlnească pe Moș Nicolae în „Orășelul lui Moș Crăciun” din centrul municipiului Galați. Mai mult, în această seară pentru cei mici se va organiza și un spectacol ce va include și numere de magie.

Orășelul lui Moș Crăciun” din centrul municipiului Galați este locul unde vizitatorii, și cei mici și cei mari, se pot bucura de sărbătorile de iarnă într-o atmosferă magică, până pe 7 ianuarie 2023.

 

Citeşte mai departe ...

Tehnologie modernă la Secția de Diabet a Spitalului Județean Galați

La Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei”, în cadrul secției de Diabet Zaharat, Nutriție și Boli metabolice au fost montați senzori de monitorizare continuă a glicemiei la primii pacienți cu diabet zaharat de tip 1 aflați pe lista de așteptare.

"Tehnologia modernă poate salva vieți, iar în cazul pacienților cu diabet zaharat de tip I monitorizarea continuă a glicemiei este un pas foarte important", a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Senzorii de monitorizare continuă a glicemiei sunt dispozitive de mici dimensiuni care pot oferi date cu privire la valoarea glicemiei la intervale scurte de timp. De asemenea, în cazul pacienților minori, părinții pot urmări în timp real valorile glicemiilor.

În cazul pompelor de insulină, dispozitivele pot realiza o corecție a cantității de insulină administrată, pacientul fiind astfel ferit de eventualele hipoglicemii sau hiperglicemii.

"Marele avantaj al pompei de insulină este că scapă pacienții de grija injecțiilor zilnice, asigură, mai ales pentru pacienții minori, siguranța unei administrări de insulină în funcție de profilul glicemiilor, reglează cantitatea de insulină eliberată și cantitatea de carbohidrați absorbită" a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Noile dispozitive sunt montate din fondurile proprii ale Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf.Apostol Andrei”, aflat în subordinea Consiliului Județean Galați.

Citeşte mai departe ...

Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” va fi modernizat cu fonduri europene

Contractul de lucrări pentru reabilitarea și eficientizarea energetică a clădirii Colegiului Național „Alexandru Ioan Cuza” a fost semnat, după cum ne-a informat Primăria Galați. Clădirea este situată pe strada Saturn nr. 26 și a fost construită în anul 1963.

Principalele categorii de lucrări care sunt prevăzute a se efectua sunt: reabilitarea termică a clădirii, reabilitarea sistemului de furnizare a apei calde, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei, modernizarea instalației de iluminat, instalarea sistemelor de climatizare și altele.

Investiția se face din fonduri europene, iar în urma licitației publice, valoarea lucrărilor din contract este de 4.915.199,99 lei fără TVA.

Durata contractului este de 12 luni, din care 4 luni sunt pentru proiectare și 8 luni pentru execuția lucrărilor.

 

Citeşte mai departe ...

"Donează sânge! Fii erou!", ediția de Crăciun

Societatea Studenților Mediciniști din Galați organizează ediția de Crăciun a campaniei "Donează sânge! Fii erou!". Campania se desfășoară între 5-16 decembrie 2022, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Galați, situat pe strada Regimentul 11 Siret nr. 48A, de luni până vineri, între orele 7.30 - 13.00.

Procedura de donare este una simplă. Donatorii trebuie să se prezinte la Centrul de Transfuzii, iar în urma unui control de rutină realizat de specialiști în hematologie, cei care îndeplinesc condițiile esențiale de admisibilitate vor începe procesul de recoltare.

Ulterior, aceștia sunt invitați să se bucure de surprizele oferite de sponsorii campaniei.

Principalele criterii pe care trebuie să le îndeplininească o pesoană pentru a putea dona sânge:

-vârsta: 18 - 60 ani;

-greutate: femei – minim 50 kg; bărbați – minin 55 kg;

-pulsul: 60 - 100 bătăi pe minut;

-să nu suferiți de boli cronice (diabet, cancer, ciroză hepatică, boli autoimune, alte boli

infecțioase, etc.);

-să nu aveți alergii severe (cele sezoniere, minore nu sunt criteriu de excludere);

-să nu fi suferit intervenții chirurgicale majore în ultimele 6 luni, operații minore în ultimele 3 luni, sau intervenții stomatologice mici în ultimele 7 zile;

-să nu fiți sub vreun tratament medicamentos (suplimentele alimentare precum vitaminele și mineralele, de exemplu vitamina C și Zinc, sunt acceptate);

-să nu vă fi tatuat și să nu vă fi pus piercing în ultimele 6 luni;

-să nu fiți în perioada menstruală (sau cu câteva zile înainte sau după);

-să nu consumați alcool cu 48 de ore înaintea donării.

Vă rugăm, donați sânge!

Poate fi cel mai prețios cadou pentru oamenii care au nevoie!

Și dacă nu puteți dona, distribuiți! Cineva din lista dvs. ar putea să salveze vieți!

 

Citeşte mai departe ...

Colosul siderurgic Liberty Galați închide Furnalul 5 pentru lucrări de mentenanță și îmbunătățiri

LIBERTY Galați va începe un program de mentenanță și îmbunătățiri în valoare de 18,3 milioane de lei la Furnalul 5. Programul, preconizat a fi desfășurat până la începutul anului viitor, va îmbunătăți semnificativ siguranța, stabilitatea, fiabilitatea și eficiența energetică a furnalului.

„În condițiile în care cererea de oțel la nivel european este afectată de provocările macroeconomice, perioada de implementare a programului va permite companiei LIBERTY Galați să îmbunătățească procesul de producție fără a fi afectate livrările de produse către clienți.Lucrările de mentenanță și îmbunătățiri vor cuprinde înlocuirea plăcilor de uzură și a două dintre reductoarele de la aparatul de încărcare, deblocarea zonelor de evacuare și de epurare a gazelor, precum și curățarea cuvei furnalului și a platformelor superioare. Angajații vor fi menținuți cu normă întreagă pe parcursul programului de mentenanță și îmbunătățiri”, a transmis Liberty. 

Laminoarele LIBERTY Galați vor funcționa la capacitate maximă, compania continuând să ofere clienților produsele și serviciile sale în mod normal. Strategia de preț va fi revizuită în mod constant pentru a se asigura că vânzările mențin o contribuție eficientă.

LIBERTY Steel Group face parte din Alianța GFG, un grup global de companii și investiții deținut de Sanjeev Gupta și familia sa. Alianța este structurată pe trei piloni industriali -

LIBERTY Steel Group, ALVANCE Aluminium Group și SIMEC Energy Group – care operează independent, însă uniți de valori comune și de viziunea de a crea un viitor sustenabil pentru industrie și societate. GFG Alliance are 35.000 de angajați în 30 de țări și venituri de peste 20 miliarde de dolari.

LIBERTY Galați este cel mai mare producător de oțel integrat din România, cu o forță de muncă de circa 7000 de oameni și o capacitate de producție de aproximativ 3 milioane de tone de oțel pe an, pentru clienți din domeniul construcțiilor, naval, petrolier și gaze, precum și cel al producției de energie regenerabilă.

Citeşte mai departe ...

Intervenții pentru combaterea poleiului pe drumurile din județul Galați

Angajații Consiliului Județean Galați intervin cu material antiderapant pentru combaterea poleiului pe drumurile din județ. 
 
„S-a intervenit toată noaptea pe drumurile județene cu material antiderapant pentru combaterea poleiului. Chiar și la această oră se intervine pe anumite porțiuni de drum, acolo unde este nevoie.
În  unele zone din nordul județului a nins, iar acum se circulă în condiții de iarnă”, a transmis Costel Fotea, președintele CJ Galați, pe Facebook. 

Citeşte mai departe ...

Ciolacu: Destinul românilor din Republica Moldova trebuie să fie acelaşi ca şi al românilor din România- UE şi NATO

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, susține că şi-ar dori ca România să se unească cu Republica Moldova, aceasta fiind calea „mai scurtă” pentru ca Republica Moldova să intre în Uniunea Europeană.

„Cel mai vulnerabil stat la conflictul total nejustificat de pe teritoriul Ucrainei este Republica Moldova. Trebuie să ne hotărâm... Lăsăm Republica Moldova să se întoarcă sub influenţa sovietică, mai devreme sau mai târziu? (...) Intrarea în Uniunea Europeană a Republicii Moldova va dura 10 ani de zile cel puţin... Sau ai varianta mai scurtă în care România se uneşte cu Republica Moldova şi Republica Moldova cu România.

Eu mi-aş dori categoric varianta mai scurtă, ca România să se unească cu Republica Moldova. (...) Nu poţi să laşi o ţară pradă din nou Rusie. Destinul românilor din Republica Moldova trebuie să fie acelaşi ca şi al românilor din România- UE şi NATO. Am înţeles că în acest moment foarte mulţi români doresc unirea cu Republica Moldova. (...) Categoric trebuie referendum în ambele state. Adică trebuie un parcurs normal, nu se mai fac uniri cu arma în mână”, a transmis Ciolacu, la RTV.

Citeşte mai departe ...

Noul ambulatoriu al Spitalului Județean din Galați va fi deschis pentru public peste câteva zile

Cel mai modern și nou ambulatoriu de specialitate din sud-estul României a fost inaugurat săptămâna trecută, la Spitalul de Urgență din Galați. Investiția a presupus extinderea și dotarea ambulatoriului, în cadrul unui proiect cu fonduri europene, în valoare de 12 milioane de lei.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Galați, este vorba despre extinderea și modernizarea Ambulatoriului, în cadrul unei investiții cu fonduri europene, care a presupus construirea unui corp de clădire cu trei etaje, modernizarea fostelor cabinete ale medicilor de familie, achiziționarea de aparatură medicală și amenajarea rețelelor de utilități.

“Sunt bucuros că am finalizat o nouă investiție în sănătate, care va asigura condiții mai bune pentru pacienți și personalul medical. Am construit de la zero o clădire nouă pentru Ambulatoriul spitalului, în care vor funcționa mai multe cabinete, săli de tratament și de investigații medicale. Este o investiție extrem de necesară, având în vedere că mii de oameni sunt consultați lunar în cadrul Ambulatoriului de Specialitate”, a transmis Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Noua clădire în care vor funcționa 13 specialități medicale are trei etaje și o suprafață desfășurată de peste 1500 de mp. De asemenea, a fost achiziționată și aparatura medicală necesară pentru noile spații, în valoare de peste 2,1 milioane de lei, iar fostele cabinete ale medicilor de familie au fost modernizate.

În noua clădire vor funcționa următoarele specialități medicale: diabet, gastroenterologie, oftalmologie, cardiologie, ginecologie, urologie, radiologie și imagistică medicală, ORL, neurologie, medicină internă, hematologie, ortopedie și oncologie. Printre cele mai importante echipamente medicale achiziționate se află un sistem complet de videoendoscopie flexibilă, mai multe ecografe, un topograf cornean și un  electroencefalograf computerizat.

Valoarea investiției a fost de 13.899.789 de lei, fonduri prin Programul Operațional Regional 2014-2020. În primele nouă luni ale acestui an, în cadrul Ambulatoriului de Specialitate au fost realizate peste 72.000 de consultații, cele mai multe în cadrul cabinetelor de diabet și oncologie.  

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri