Menu
RSS
Aproape un milion de lei obținuți de Școala Gimnazială din Vlădești, prin PNRAS

Aproape un milion de lei obținuți d…

Ȋn cadrul Planului Naţion...

Patru copii agresați și amenințați cu un cuțit, pe o stradă din Galați

Patru copii agresați și amenințați …

Inspectoratul de Poliție ...

Costel Fotea: Organizăm și anul acesta concursuri de pescuit pentru nevăzători și persoanele cu deficiențe locomotorii

Costel Fotea: Organizăm și anul ace…

Președintele CJ Galați Co...

Dezbatere pentru studenți: „Dezinformarea și inteligența artificială - rolul UE în combaterea acestui fenomen”

Dezbatere pentru studenți: „Dezinfo…

Vineri, 29 martie, de l...

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavrilă, Raicea şi Pisiceanu, sub tricolor

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavr…

Echipele gălăţene de juni...

CSM Arcada joacă meci decisiv pentru semifinale

CSM Arcada joacă meci decisiv pentr…

Istoria se repetă în sfer...

Misiune pirotehnică în zona Râpă Galbenă: 297 elemente de muniţie, distruse

Misiune pirotehnică în zona Râpă Ga…

Echipa pirotehnică a ISU ...

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am promis românilor că menținem plafonarea prețurilor la energie și gaze până în primăvara lui 2025

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am pro…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Garda de Mediu Galați a aplicat o amendă record unei spălătorii de textile

Garda de Mediu Galați a aplicat o a…

O spălătorie de textile d...

Firmă din Galați amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu

Firmă din Galați amendată cu 100.00…

În urma unei inspecții re...

Prev Next

Miercuri, 21 Iulie 2021 - Regional Press

Trei locuri de joacă din Galați, modernizate cu fonduri europene

  • Publicat în Social

Municipalitatea gălățeană informează că a fost semnat contractul de lucrări pentru modernizarea, cu fonduri europene, a trei locuri de joacă din cartierele Micro 38 - Bl.B3- B4, Micro 39C - Bl.G-A9 și Micro 39A - Bl.W2-W3.

Oferta declarată câștigătoare în urma licitației a fost cea depusă de Asocierea Moviland Met SRL - Fraicom SRL. Valoarea contractului este de 1.502.463,19 lei fără TVA.

Două luni sunt prevăzute pentru proiectare și patru luni, pentru execuția lucrărilor.

Printre lucrările care vor fi făcute la cele trei locuri de joacă sunt: dotarea cu echipamente de joacă și delimitarea spațiului, amenajarea de alei pietonale, montarea stâlpilor de iluminat ornamentali, spațiu verde cu rulouri de gazon și sistem de irigații automat, amenajarea de covor antitraumă, montarea de mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi metalice, cișmele, pergole din lemn pentru umbrire, foișor, mese de șah/table, mese ping-pong din fibră de sticlă), dotarea cu echipamente de fitness.

Citeşte mai departe ...

Schimbare pe banca tehnică la echipa de hochei pe gheaţă CSM Galaţi

  • Publicat în Sport

După un sezon în care a ratat ambele obiective, CSM Galaţi a trecut la schimbări în cadrul echipei de hochei pe gheaţă. Prima mutare a fost făcută pe banca tehnică, noul antrenor principal va fi slovacul Vladimir Klinga, care în ultimii opt ani a antrenat în Kazakhstan: 2013-2015 Arlan Kokshetau, a câştigat un titlu de campion şi 2015-2020 Beibarys Atyrau, unde a obţinut de-asemenea un titlu de campion. Lotul de jucători va fi definitivat în perioada următoare de antrenorul slovac împreună cu antrenorul secund Cornel Chiriţă. Comitetul Director de la CSM a aprobat înscrierea echipei în Liga Naţională de Hochei pe Gheaţă pentru sezonul 2021-2021 iar ca obiective a stabilit: calificarea în play-off-ul LNH şi calificarea în finala Cupei României.

Citeşte mai departe ...

Definitivat 2021

La Galați nu au fost decât trei profesori care participat și au finalizat cu 10(zece) examenul de Definitivat, anul acesta.
Cu toate acestea, cu o rată de promovare de 75,6% la Examenul Național de Definitivare în Învățământ, județul Galați revine în topurile naționale de vârf ale Educației.
Procentul de promovare la nivel național, din sesiunea 2021 (medii mai mari sau egale cu 8), înregistrat în urma desfășurării probei scrise din cadrul Examenului Național pentru Definitivare în învățământul preuniversitar, este 72,90%, în creștere cu peste 3,5%, comparativ cu anul trecut (69,17%).
Au fost declarați promovați, înainte de înregistrarea și soluționarea eventualelor contestații, 127 de candidați cu medii între 8 și 10.

Concursul de definitivat reprezintă un examen de intrare și avansare în cariera didactică. Examenul poate fi susținut de cadrele didactice care au cel puțin un an vechime în învățământ și este obligatoriu pentru obținerea gradelor didactice. Procedura de acordare a definitivării și a titlului de profesor cu drept de practică în învățământul preuniversitar reprezintă recunoașterea competențelor necesare pentru exercitarea profesiei didactice.
Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului.

Citeşte mai departe ...

Se încheie o stagiune!

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” încheie Stagiunea 2020 / 2021 sâmbătă şi duminică, pe 24 şi 25 iulie 2021, cu două reprezentaţii ale spectacolului MARELE PREMIU de Mimi Brănescu, regia: Radu Nichifor, scenografia: Daniel Divrician, o producţie din anul 2020. MARELE PREMIU este o comedie care explorează relaţia cu sinele şi graniţa fină dintre bine şi rău într-o lume a relaţiilor superficiale şi a tentaţiilor. „De foarte puţine ori în viaţă sau pe scenă ajungi să ai o discuţie adevărată tu cu tine. Aceasta piesă te lasă să faci asta. Am avut bucuria să mă întâlnesc cu un text bun, cu un scenograf bun şi cu şase tineri actori pe care îi respect foarte mult”, declara regizorul Radu Nichifor înainte de premiera din august 2020 a acestui spectacol. Cele două personaje din MARELE PREMIU, Cocoşata şi Necocoşatul, sunt interpretate sâmbătă, 24 iulie 2021, de actorii Elena Ghinea şi Ştefan Forir, iar duminică, 25 iulie 2021, de actorii Petronela Buda şi Vlad Ajder. Reprezentaţiile au loc în Sala Mare a Teatrului Dramatic „Fani Tardini” (publicul pe gradene), cu începere la ora 19:00. Spectacolul de sâmbătă durează 50 de minute, iar cel de duminică durează o oră. Biletele pot fi cumpărate de pe platforma online bilete.fanitardini.ro sau de la casa de bilete a Teatrului, din Domneasca 59.

Citeşte mai departe ...

Expoziție de obiecte și suveniruri din aviație, la Complexul Muzeal Galați

Miercuri, începând cu ora 11.00, în Sala Auditorium de la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi, va avea loc vernisajul unei noi expoziții temporare, din ciclul Aero Galați, manifestare aflată la a patra ediție și organizată în colaborare cu Aeroclubul Aerial Club Galați și Asociația Piloților și Proprietarilor de Aeronave - AOPA România.

Expoziția din acest an are un caracter inedit, conținând obiecte și suveniruri din aviație, provenind din spațiul ex-sovietic dar și din România, Marea Britanie, Germania, Franța, Spania sau Italia, toate din colecția Cristian Deceanu.

De asemenea, vizitatorii expoziției pot vedea un mare număr de cărți postale și plicuri vechi, timbre și fotografii din domeniu dar și reviste sau ziare vechi. O bună parte din obiecte provin de la companii aeriene cunoscute (Tarom, British AirwayS, Blue Air, Air France etc) iar suvenirurile provin de la muzee ale aviației. În cadrul expoziției mai pot fi văzute și patch-uri sau semne de armă din aviație și parașutism.

Expoziția de obiecte și suveniruri din aviație ”Aero Galați” va fi deschisă la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi până pe 3 octombrie 2021.

 

Citeşte mai departe ...

Tabere de vară pentru copiii din trei parohii brăilene

 
Parohiile Viziru, Radu Vodă și Perișoru din județul Brăila au desfășurat o serie de activități educativ-recreative pentru 45 de copii 
 
Aceste activități se înscriu în programul eparhial de tabere pentru elevi, desfăşurat în Eparhia Dunării de Jos în cele două luni din vacanţa de vară din acest an.
 
„Copiii participanți au avut posibilitatea de a vizita câteva biserici reprezentative din municipiul Brăila, fiind un bun prilej de a cunoaște câte ceva din istoricul, arhitectura și specificul fiecarui locaș de cult în parte. Întrunirea acestor copii la Brăila a fost posibilă și prin susținerea materială oferită de parohia ”Sf. Parascheva” din municipiu, acolo unde, toți copiii prezenți au primit la ora prânzului o agapă”,  a anunțat Arhiepiscopia Dunării de Jos. 
 
Dupa masă copiii au mers în Gradina Publica a orașului Brăila pentru a participa la activități sportive, jocuri recreative și diverse concursuri tematice.
Citeşte mai departe ...

Şahiştii gălăţeni de la Smart şi CSM au mai strâns cinci medalii la blitz

  • Publicat în Sport

Campionatul Naţional de şah pentru juniori s-a încheiat marţi la Iaşi. Şahiştii gălăţeni au continuat să-şi facă bine treaba şi la proba de blitz unde au reuşit să cucerească alte cinci medalii. Cei trei muşchetari de la CSM: Dragoş Ştefan Leu, Randi Ioan Galeş şi Andrei Mitu şi-au demonstrat supremaţia, reuşind să-şi adjudece a treia medalie de aur. Pe treapta a doua a podiumului au urcat băieţii Under 10 de la Smart: Petre Andrei Făcilă, Filip Dimitriu, Albert Carp. Medalii de bronz au fost obţinute de: fetele de la ACS Smart de la categoria Under 14: Bianca Alina Boureanu, Maria Preda, Alessia Mihaela Cojocaru şi Under 18: Diana Moisi, Oana Bianca Stan, Alexia Maria Ciobanu. Tot pe treapta a treia a podiumului au urcat băieţii Under 20 de la CSM: Simion Alexandru Barbu, Răzvan Cătălin Tudoroiu, Andrei Cristian Bujor. Zestrea de medalii gălăţene a fost completată cu cinci medalii de aur pentru performanţele individuale reuşite la şah clasic de: Filip Dimitriu, Alexandru Emilian Crăciun, Samuel Timotei Ghimpu, Marius Ioan Işfan, toţi de la ACS Smart şi Randi Ioan Galeş, de la CSM. Bilanţul general al delegaţiei gălăţene: 21 medalii dintre care 10 de aur, două de argint şi nouă de argint, repartizarea lor pe cluburi: CSM Galaţi - 6 medalii respectiv ACS Smart - 15 medalii.

Citeşte mai departe ...

Admiterea pentru cele 16 domenii de doctorat de la UDJG, în plină desfășurare

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați organizează până miercuri, 21 iulie, ora 16.30, înscrieri la ciclul III de studii universitare, Doctorat. Candidații pot opta pentru unul dintre cele 16 domenii de doctorat, care acoperă cele mai importante arii de cercetare din universitate, disponibile la adresa: https://www.admitere.ugal.ro/doctorat/domenii-de-studii-doctorat-2021.

Pentru cei care se vor înscrie până pe 21 iulie, va urma etapa colocviilor de admitere, care se vor derula între 22 și 24 iulie. Afișarea rezultatelor finale se va face în intervalul 28-29 iulie. 

Sunt disponibile 45 de locuri la buget (22 cu bursă, 23 fără bursă), 8 locuri pentru românii de pretutindeni și 100 de locuri la taxă. În cazul locurilor la taxă, numărul poate fi suplimentat, în funcție de solicitări.

În Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați funcționează 4 școli doctorale, cu peste 100 de conducători de doctorat: Școala doctorală de Inginerie Mecanică și IndustrialăȘcoala doctorală de Științe Fundamentale și InginereștiȘcoala doctorală de Științe Socio-Umane, și  Școala doctorală de Științe Biomedicale.

Dosarele se pot depune la sediul Biroului Doctorate, din cadrul sediul central al Universității, zilnic, până la ora 16.30. Documentele necesare pot fi găsite consultând pagina https://www.admitere.ugal.ro/doctorat/inscriere-doctorat/acte-necesare-inscrierii-doctorat).

Pentru locurile rămase libere la sesiunea din luna iulie, va fi organizată o nopuă sesiune de înscrieri între 20-27 septembrie. Cei declarați admiși acum, vor semna contractele de studii în săptămâna 1-7 octombrie 2021.

Citeşte mai departe ...

Eurodeputatul Dan Nica susține că PNRR al României are „carențe foarte mari”

Europarlamentarul PSD Dan Nica anunță că a analizat planurile țărilor europene, inclusiv cel al României, și a constatat că Planul Național de Redresare și Reziliență făcut de Guvernul Cîțu are carențe mari. Declarațiile au fost făcute la postul tv Antena 3.

Potrivit europarlamentarului gălățean, Comisia Europeană nu a aprobat încă acest plan din cauza unor „carențe mari”.

Dan Nica susține că a avut acces la PNRR-ul tuturor țărilor și că autoritățile din UE consideră planul României „un motiv de îngrijorare pentru noi toți”:

„Am văzut planurile tuturor țărilor pentru că sunt membru în acel comitet restrâns din partea Parlamentului European, am acces inclusiv la anexe și la rapoartele Comisiei și observațiile pentru fiecare stat membru. Ați spus că planul României nu este aprobat. Asta este formularea politicoasă. Adevărul este că planul României nu a fost aprobat, a fost trimis înapoi pentru a fi refăcut din cauza unor carențe mare. El cu greu poate fi numit un plan. De fapt Comisia folosește o terminologie care sună cam așa ”planul României este un motiv de îngrijorare pentru noi toți”. Pentru că este prost făcut, nu are niciun fel de componente, nu arată care sunt legăturile între diferitele componente și este foarte departe de ce se așteaptă Comisia”, a declarat Dan Nica.

Șeful europarlamentarilor PSD a mai spus că planul ar trebui să se conncentreze pe rezolvarea problemelor sociale.

„Planul social care pentru noi este cel mai important. Avem foarte mulți oameni care trăiesc cu pensia foarte mică, sunt foarte mulți care trăiesc cu salariul minim pe economie. O treime din salariații României trăiesc cu 280 de euro. Comisia Europeană pune o singură întrebare, de ce nu faceți prin acest plan astfel încât să aveți o creștere a pensiilor și a salariilor minime astfel încât ele să devină sustenabile din punctul de vedere al supraviețuirii. Frans Timmermans spunea că pentru noi toți este important să ne uităm cum va arăta lumea peste 50 de ani, și se referea la schimbările climatice, dar este extrem de important să ne gândim la acei oameni pentru care sfârșitul lunii reprezintă o preocupare. (...) Luați măsuri pentru ca acești oameni să poată trăi în România. Ce spun ei, ajutați întreprinderile mici și mijlocii, dați-le bani pentru capital de lucru, finanțați-le partea de acces la credit pentru că România are cele mai mari dobânzi din Europa în acest moment”, a precizat Nica.

Planul Național de Redresare și Reziliență al României are valoarea de aproape 30 de miliarde de euro ar putea fi aprobat la toamnă.

Citeşte mai departe ...

5 milioane de euro pentru noul muzeu din orașul Galați

Se lucrează la noul sediu al Muzeului de Arte Vizuale din orașul Galați. În prezent, se fac ultimele intervenții la structura de rezistență și se montează componente ale acoperișului. Investiția de 5 milioane de euro este a Consiliului Județean Galați.

Echipele de constructori au ajuns la partea superioară a clădirii care conține numeroase elemente arhitecturale spectaculoase.

„Se lucrează în continuare şi pe şantierul noului Muzeu de Artă Vizuală. Sunt lucrări complexe, care necesită o foarte mare atenţie. Deoarece clădirea în sine este o operă de artă, fiecare etapă a proiectului necesită măsurători multiple şi o abordare tehnică inovativă. Întregul edificiu este realizat după un proiect futurist, care a primit deja aprecierea arhitecţilor din România. Întreaga construcție va fi acoperită cu o sticlă special concepută pentru astfel de proiecte”, a anunțat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

În Parcul Rizer se construiește primul muzeu din România după revoluția din decembrie 1989. Este un muzeu dedicat artelor vizuale care va deveni un reper al orașului de pe malul Dunării.

Clădirea și parcul înconjurător sunt modernizate cu bani de la Consiliul Județean Galați.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri