Menu
RSS
Aproape un milion de lei obținuți de Școala Gimnazială din Vlădești, prin PNRAS

Aproape un milion de lei obținuți d…

Ȋn cadrul Planului Naţion...

Patru copii agresați și amenințați cu un cuțit, pe o stradă din Galați

Patru copii agresați și amenințați …

Inspectoratul de Poliție ...

Costel Fotea: Organizăm și anul acesta concursuri de pescuit pentru nevăzători și persoanele cu deficiențe locomotorii

Costel Fotea: Organizăm și anul ace…

Președintele CJ Galați Co...

Dezbatere pentru studenți: „Dezinformarea și inteligența artificială - rolul UE în combaterea acestui fenomen”

Dezbatere pentru studenți: „Dezinfo…

Vineri, 29 martie, de l...

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavrilă, Raicea şi Pisiceanu, sub tricolor

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavr…

Echipele gălăţene de juni...

CSM Arcada joacă meci decisiv pentru semifinale

CSM Arcada joacă meci decisiv pentr…

Istoria se repetă în sfer...

Misiune pirotehnică în zona Râpă Galbenă: 297 elemente de muniţie, distruse

Misiune pirotehnică în zona Râpă Ga…

Echipa pirotehnică a ISU ...

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am promis românilor că menținem plafonarea prețurilor la energie și gaze până în primăvara lui 2025

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am pro…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Garda de Mediu Galați a aplicat o amendă record unei spălătorii de textile

Garda de Mediu Galați a aplicat o a…

O spălătorie de textile d...

Firmă din Galați amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu

Firmă din Galați amendată cu 100.00…

În urma unei inspecții re...

Prev Next

Miercuri, 02 Iunie 2021 - Regional Press

Navaliştii gălăţeni au pus chila Navei de Suport Logistic pentru Forţele Navale Regale olandeze

Astăzi, 2 iunie, la Şantierul Naval Damen Galaţi a avut loc ceremonia de punere a chilei la Nava de Suport Logistic (Combat Support Ship) / (CSS) Den Helder. Evenimentul marchează o etapă importantă ȋn procesul de construcţie a noii nave de aprovizionare şi suport logistic destinată Forţelor Navale Regale olandeze.

Ceremonia de punere a chilei a fost oficiată de directorul Organizaţiei pentru Echipamente Militare (DMO), viceamiralul Arie Jan de Waard şi de viceamiralul Rob Kramer, comandantul Forţelor Navale Regale olandeze (RNLN).

Debitarea tablei pentru această navă a ȋnceput ȋn şantierul gălăţean ȋn decembrie anul trecut. Odată cu punerea chilei, toate bloc-secţiile necesare construcţiei efective a navei ȋn România sunt pregătite pentru asamblare.

Cea mai mare parte a proiectării navei a fost realizată ȋn Olanda, ȋn timp ce documentaţia de execuţie a fost realizată de Marine Engineering Galaţi.

Directorul Diviziei Damen Naval, Hein van Ameijden a subliniat că, ȋn principal, strânsa colaborare dintre companiile din ȋntregul lanţ al construcţiilor navale a făcut posibilă realizarea inovatoare a navelor militare olandeze.

Punerea chilei nu evidenţiază doar strânsa colaborare dintre toate părțile implicate ci are şi o ȋnsemnătate tradiţională. În trecut, o monedă era aşezată sub catargul de lemn ȋn semn de prosperitate. În zilele noastre, când navele se construiesc din oţel, moneda este aşezată sub blocul chilei. Astăzi, ambii amirali au ȋndeplinit această operaţiune pentru CSS, sudând cu această ocazie o monedă din anul 1822. Anul 1822 este deosebit de important pentru RNLN, acesta fiind anul de ȋnfiinţare a facilităţilor marine din Den Helder (incluzând un doc uscat).

Următoarea etapă importantă din procesul de construcţie o constituie botezul navei, ȋnsă acesta va avea loc doar după ce nava va fi finalizată ȋn 2023.

După punerea ȋn funcţiune a echipamentelor, teste şi probe de şantier, nava va naviga către Den Helder unde va fi predata organizaţiei DMO. Ulterior, se vor instala accesoriile şi sistemele de luptă, apoi ȋn 2025 nava va fi livrată forţelor navale olandeze.

Nava a fost proiectată ȋn strânsă colaborare cu DMO şi RNLN şi are la bază conceptul navei Joint Support Ship HNLMS Karel Doorman, construită anterior tot ȋn şantierul gălăţean.

Nava de aproximativ 180 de metri lungime va avea un echipaj standard compus din 75 de membri şi poate găzdui la bordul său ȋncă 85 de persoane.

Pe lângă spaţiul pentru combustibil şi muniţie destinate aprovizionării altor nave, nava dispune de spaţii suficiente pentru mai multe elicoptere şi douăzeci de containere.

Citeşte mai departe ...

Restricțiile de trafic pe str. Stadionului, până vineri la ora 24

  • Publicat în Social

Lucrările efectuate de SC Apă Canal SA pe str. Stadionului din municipiul Galați au impus restricții ale traficului rutier pe tronsonul cuprins între bdul. Oțelarilor și sensul giratoriu de la Turn TV.

Intrate în vigoare miercuri dimineață, restricțiile vor fi menținute până vineri, 4 iunie, la ora 24,00, informează municipalitatea.

Rutele ocolitoare propuse pentru autovehiculele cu masa maxim autorizată mai mică de 3,5 t sunt următoarele:

- bdul. Oțelarilor – str. Stadionului (tronsonul cuprins între bdul. Oțelarilor și str. Brăilei);

- bdul. Marea Unire – str. Cloșca – Inelul de Rocadă;

- bdul. Marea Unire – str. Saturn – str. Brăilei;

- bdul. Marea Unire – bdul. Dunărea (str. Săvinești) – str. Victor Vâlcovici.

În ceea ce privește autovehiculele cu masa maxim autorizată mai mare de 3,5t, pentru a ajunge la punctul ”Trecere Bac”, șoferii acestora vor fi direcționați pe traseul Drumul de Centură – Str. Combinatului – Prelungirea Brăilei – Str. Cloșca – Trecere Bac.

Citeşte mai departe ...

A început campania de vaccinare a copiilor

Copiii cu vârsta de 12 ani şi peste se pot vaccina, începând de astăzi, împotriva COVID-19, potrivit unui anunţ postat pe pagina de Facebook a Platformei naţionale de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19.
Astfel, platforma de programare a fost optimizată şi permite programarea copiilor cu vârsta de 12 ani şi peste prin contul părinţilor.

Schema de vaccinare şi modalităţile de programare sunt la fel ca la populaţia adultă.
Pentru vaccinarea copiilor cu vârsta de 12 ani şi peste este obligatorie acordarea consimţământului informat de către părinţi sau de către tutorele legal.
Vaccinul autorizat pentru copiii cu vârsta de 12 ani şi peste este Comirnaty produs de BioNTech Pfizer. Datele care reies din studiile efectuate arată un profil de siguranţă şi o tolerabilitate foarte bune, iar eficacitatea a fost maximală. În grupul copiilor care au fost vaccinaţi nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinaţi.

 

Citeşte mai departe ...

UDJ face angajări: Universitatea gălățeană de stat are zeci de posturi disponibile

Pe site-ul Ministerului Educației este disponibilă lista Universităților cu locuri de muncă disponibile

La UNIVERSITATEA "DUNĂREA DE JOS" DIN GALAŢI sunt disponibile, la început de lună iunie, nu mai puțin de 71 posturi de cadre didactice, la aproape toate disciplinele de studiu.

Astfel, 13 posturi sunt pentru lectori, 1 post de asistent universitar, 25 de posturi de conferențiari, 20 de posturi pentru profesori universitari și 12 posturi pentru șefi de lucrări.

De exemplu, la nivel de șefi de lucrări sunt trei posturi disponibile în domeniul tehnologiei informatice. Alte trei posturi sunt disponibile la disciplinele care se studiază în domeniul construcțiilor de nave. Cele mai multe posturi de șefi de lucrări sunt disponibile în domeniul medical și de sănătate.

Citeşte mai departe ...

O femeie din Galați a fost găsită decedată în fața unui bloc de pe Bulevardul Siderurgiştilor

Miercuri dimineaţă, la ora 06.45  Secţia 2 Poliţie Galaţi a fost sesizată, prin apelul unic de urgenţă 112, cu privire la faptul că, în faţa unui bloc, de pe Bulevardul Siderurgiştilor, se află o femeie care ar fi căzut de la etaj.

Poliţişti care au mers la faţa locului au constatat că persoana era decedată, în urma verificărilor stabilind că este vorba despre o femeie, de 68 de ani, locatară în bloc.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă, urmând ca ancheta să stabilească împrejurările în care s-a produs decesul femeii, a transmis IPJ Galaţi

Citeşte mai departe ...

Baletul „Poveste persană” revine pe scenă la Teatrul Naţional „Nae Leonard”

Spectacolul de balet, Poveste persană, va putea fi vizionat duminică, 6 iunie, de la ora 18.30, în sala de spectacole a Teatrului Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard”. Spectacolul încununează eforturile balerinilor gălăţeni, reunind atât interpreţii experimentaţi cât şi tinerii aspiranţi ce abia deprind tainele dansului, afla?i încă pe băncile ?colii, într-o producţie mult aşteptată de public. Coregrafia îmbină elemente ale tehnicii clasice şi plastica orientală a corpului şi braţelor, conferind imagine şi mişcare muzicii capodoperei orientale romantice a şcolii na?ionale ruse, celebrul poem simfonic Sheherezada de Nikolai Rimski-Korsakov. Regia spectacolului este semnată de către Gabriela Gegea, în colaborare cu Adrian Mărginean, în vreme ce scenografia şi întreaga coregrafie îi aparţine Gabriela Gegea. Din distribuţie vor face parte: Oana Rusu (Zuneida), Ionuţ Ţurlea (Faruz), Alina Donţu (Farizana), Paul Nedelcuţă (Sultanul Shahryar), Ecaterina Radu (Eunucul), Rodica Dorojan şi Florentina Ştefan (Sclavele), Alexandru Tatu - debut (Vizirul), alături de restul ansamblului de balet al Teatrului, în colaborare cu elevii claselor de coregrafie ai Liceului de Arte „Dimitrie Cuclin” Galaţi, sub îndrumarea profesorului pregătitor Ofelia Andrei. Spectacolul se va desfăşura în sala de spectacole a Teatrului Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard”, cu respectarea normelor în vigoare privind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV2 (70% din capacitatea locurilor din sală). Preţul întreg pentru spectacolul Poveste persană este de 32,4 lei, iar preţul redus pentru elevi, studenţi şi pensionari este de 21,6 lei. Biletele pot fi achiziţionate de la casieria Teatrului (0236.465.599), în intervalul orar afişat pe site-ul instituţiei sau pe pagina de Facebook a acesteia, sau online, accesând link-ul www.blt.ro/spectacole-galati .

Citeşte mai departe ...

Primăria Galați anunță că 50 de rable au fost ridicate de pe domeniul public

Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, anunță că de la începutul anului de pe domeniul public au fost ridicate 50 de rable. Acțiunea va continua, spune edilul șef.
Mașinile sunt ridicate de pe străzi, spații verzi și parcări.

„Încă 50 de rable, ridicate de pe domeniul public. Așa cum am promis, continuăm să ridicăm mașinile abandonate care ocupă inutil locurile de parcare sau blochează alte spații. De la începutul anului și până în prezent vorbim de aproximativ 50 de rable preluate, după ce am parcurs toate procedurile legale. La adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. ne puteți semnala în continuare astfel de situații”, a anunțat primarul Ionuț Pucheanu.

Acțiunea va continua pe parcursul anului.

Citeşte mai departe ...

O arteră importantă din nordul județului Galați a fost modernizată. Investiția a însemnat o infuzie de bani în economia locală

Consiliul Județean Galați a modernizat unul dintre cele mai circulate drumuri județene, care leagă DN26 (Galați – Murgeni) de DN24D (Galați - Bârlad). Este pentru prima dată când șoseaua importantă a fost complet modernizată.

Președintele Consiliului Județean, Costel Fotea, a anunțat recent că investiția a fost finalizată. În timpul lucrărilor au fost create locuri de muncă și a fost înviorată economia locală, a mai spus Fotea.

„Este un drum extrem de important, fiind de altfel principala arteră de circulație folosită de conducătorii auto pentru a ajunge în oraşul Târgu Bujor. Mai mult, este pentru prima oară de la realizarea acestui drum când se intervine cu lucrări ample de modernizare. Această investiţie a însemnat şi o infuzie de bani în economia locală. De-a lungul implementării acestui proiect au fost create locuri de muncă, iar indirect au avut beneficii şi furnizorii locali de materii prime. Valoarea investiţiei este de 75 de milioane de lei, fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014-2020”, a anunțat Costel Fotea.

Principalele lucrări realizate în cadrul acestei investiţii:
* 30,7 km modernizaţi
* 14 poduri reabilitate
* pod nou la Foltești
* 133 de podețe noi
* 878 de căi de acces
* 26.201 mp trotuare în interiorul localităților
* piste de biciclete -3,56 km
* sisteme de colectare a apelor pluviale
* ziduri de sprijin pentru consolidarea drumului
* geocelule pentru stabilitatea terenului
* opt stații pentru transportul public de persoane

Citeşte mai departe ...

Trei oameni din staff-ul CSM Arcada, cooptaţi la Naţionala României

  • Publicat în Sport

Naţionala masculină de volei a României a fost învinsă de echipa Ucrainei cu scorul de 3-1 (22-25, 34-32, 25-23, 25-19), marţi, la Zaporoje, în primul său meci din Grupa B a competiţiei Golden League. Tricolorii au cedat după 114 de minute, ratând o minge de 2-0 (la 24-23 în setul secund). Cei mai buni jucători din tabăra României au fost: Robert Aciobăniţei, cu 19 puncte, Rareş Bălean, cu 18, şi Andrei Mihălescu, 14. A fost meciul de debut pe banca tehnică a României pentru antrenorul triplei campioane a României, CSM Arcada, Sergiu Stancu care i-a mai cooptat în staff-ul său şi pe colegii de la Galaţi, Răzvan Tănăsescu şi Eugen Pascale.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri