Menu
RSS
Iohannis:"Crăciunul va fi în familie"

Iohannis:"Crăciunul va fi în f…

Întrebat de presă dacă au...

Ciolacu: "N-ați făcut nimic! Nici Iohannis, nici Guvernul PNL nu au arătat românilor niciun plan coerent, nicio idee clară de combatere a pandemiei!"

Ciolacu: "N-ați făcut nimic! N…

Marcel Ciolacu a răspuns ...

Noi restricții în Germania pentru limitarea epidemiei de Covid-19

Noi restricții în Germania pentru l…

Angela Merkel anunță inst...

Recomandări trimise de Ministerul Educației către toate școlile

Recomandări trimise de Ministerul E…

Ministerul Educației reco...

Patru decese la Galați din cauza COVID-19, în ultimele 24 de ore

Patru decese la Galați din cauza CO…

COVID-19 continuă să facă...

Bătălia pentru un fotoliu de parlamentar gălățean

Bătălia pentru un fotoliu de parlam…

Peste o sută de politicie...

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, poziție importantă în Webometrics Ranking Web of Universities

Universitatea „Dunărea de Jos” din …

Universitatea „Dunărea de...

Handbalistele de la CSM Galaţi au turneu solicitant la Sf. Gheorghe

Handbalistele de la CSM Galaţi au t…

Liga Florilor MOL va cont...

 Investiție importantă la Spitalul TBC din Galați

 Investiție importantă la Spitalul …

O investiție importantă e...

Planul PSD de combatere a epidemiei

Planul PSD de combatere a epidemiei

PSD a publicat planul ela...

Prev Next

Duminică, 06 Septembrie 2020 - Regional Press

Reguli drastice și costuri uriașe pentru alegerile locale

  • Publicat în Social

Pentru a evita răspândirea virusului Sars-Cov-2, autoritățile susțin că le vor da votanților măști și dezinfectant, iar cei din comisiile de vot vor primi 5 măști pe zi.

Ludovic Orban: “Am solicitat alegerea unor localuri de secţii de votare cât mai spaţioase, să se renunţe la spaţiile foarte mici. La intrare, în primul rând au obligaţia să poarte măşti, să-şi dezinfecteze mâinile la intrare şi ieşire să nu existe risc de infectare”.

La intrarea în secţie fiecărui votant i se va lua temperatura. Cine are febră, are prioritate la vot.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii: ”Ca regulă, cei care se vor prezenta şi vor avea simtomatologie vor avea un circuit separat, vor avea prioritate şi vor avea o cabină de vot dedicată pentru acest lucru”.

Constantin Mituleţu Buică Preşedinte Autoritatea Electorală Centrală: ”Va fi prioretizat cu ajutorul personalului auxiliar care îl va însoţi în secţia de votare va anunţa că este o persoană cu prioriatate. Îşi va exercita dreptul de vot în cea mai apropiată cabină de uşă secţia de votare, purtând mască, dezifectandu-şi mâinile”.

Periodic secţiile de vot vor fi aerisite, iar cabinele, dezinfectate.

Reprezentanţii autorităţii electorale susţin că fiecare votant va primi mască. Prin urmar,e vor fi 19 milioane de măşti pentru votanţi. Vor fi 250 de membri în secţiile de vot plus 19 mii de angajaţi ai Ministerului de Interne. Ei vor primi câte 5 măşti pe zi. Guvernul trebuie să fie pregătit cu peste 20 milioane de măşti pentru ziua votului. 

Citeşte mai departe ...

Anisie: "Nu vorbim că începem la 1 octombrie școala. Deocamdată, acest scenariu nu există"

“Nu vorbim că începem la 1 octombrie școala. Cred că a fost o neînțelegere referitoare la acest lucru. Au fost discuții în spațiul public, am discutat si eu la Ministerul Educației, și la nivel guvernamental, au fost niște propuneri venite în sensul acesta. Asta nu înseamnă că s-a luat o decizie în acest sens. Trebuie să analizăm orice”, a declarat Monica Anisie, la B1 TV.“Pe 7 septembrie deja știm situația epidemiologică și am putea să ne pronunțăm. Deocamdată, acest scenariu nu există, pentru că nu știm care este situația epidemiologică”, a mai afirmat ministrul Educației.

 

Citeşte mai departe ...

Marcel Ciolacu: “Lucruri concrete versus artificii! Aceasta este diferența dintre PSD și PNL!"

"Președintele #PSD Marcel Ciolacu: “Lucruri concrete versus artificii! Aceasta este diferența dintre PSD și PNL!

În vreme ce liberalii doar critică și inventează tot felul de vinovați pentru a-și masca incompetența, administrațiile PSD investesc în comunitățile locale.

DJ246 care leagă județele #Neamț și #Vaslui era până acum un drum de pământ, un adevărat coșmar atât pentru cei 40.000 de locuitori din zonă, dar și pentru cei care tranzitau județul Iași.

Astăzi, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (program criticat încontinuu de altfel de PNL), DJ246 a devenit un drum modern.

Îl felicit pe Maricel Popa, actualul și viitorul președinte al Consiliului Județean! Pentru toată munca și implicarea în problemele ieșenilor!

#fapteNUdoarvorbe #administratiepentruieseni”, transmite PSD.

Citeşte mai departe ...

Președintele PSD, Marcel Ciolacu: "E clar, avem revenire economică: numai că e în dublu V, de la Werner Iohannis!"

"Președintele #PSD Marcel Ciolacu: "E clar, avem revenire economică: numai că e în dublu V, de la Werner Iohannis!

Euro a doborât azi un nou record istoric, un gest simbolic pentru guvernarea liberală în care se întâmplă numai lucruri fantastice.

Sunt convins că românii care plătesc facturi sau rate lunare la credite apreciază acest nou succes al filozofiei fiscale promovată doar prin istericale.

Dar asta nu este, din păcate, singura veste proastă pentru români. Ministrul care îngroapă sistematic România prin împrumuturi aberante ne spune că în 2021 urmează consolidarea fiscală. Ca să traducem pe șleau, asta înseamnă că, de la anul, liberalii încep majorările de taxe și impozite!

Deci, Guvernul Orban ne anunță că austeritatea începută în acest an prin sutele de mii de locuri de muncă pierdute pentru economie se va accentua la anul prin creșterea taxelor, care va lovi în toți românii.

PS: Înteleg că e mare fericire la Guvern fiindcă o mare bancă străină ar fi recomandat „Buy Romania": sper că asta nu înseamnă un ok de la Guvernul PNL că pot cumpăra pe nimic companiile din energie si sectorul bancar, adică Hidroelecrica, Romgaz, CEC sau Tarom...", transmite PSD pe faceook.

Citeşte mai departe ...

Primul drum județean din Galați care are amenajată o pista de biciclete

6 drum judeteanMândrie pentru gălățeni. Una dintre cele mai importante artere de circulaţie din judeţ, folosită de către şoferi ca alternativă la DN 25, este Drumul Județean - DJ 251. Tocmai a fost finalizată reabilitarea lui printr-un proiect cu finanțare europeană, început și terminat în mandatul actualului președinte al Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.6 drum judetean cu pista

De altfel, odată cu încheierea acestui proiect se poate spune că DJ 251 a devenit oficial primul drum judeţean pe care există o pistă pentru bicicliști amenajată la Smârdan, după cum a precizat președintele CJ Fotea, la conferința de închidere a proiectului, la finalul lunii august.

Valoarea investiţiei totale se ridică la peste 82 de milioane de lei, pentru 33 de km de drum modernizați, prin atragerea în proiectul general de reabilitare și a altor fonduri dar, strict pe finanțare europeană s-au investit 68,9 milioane de lei, din care 66,9 milioane de lei - asistenţă financiară nerambursabilă.

Contractat pe 3 august 2017, proiectul de modernizare a 28 de km de drum judeţean, cu fonduri prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, a vizat lucrări pe două mari tronsoane de drum: Smârdan - Schela şi Cudalbi - Valea Mărului - Matca, porţiunea dintre Slobozia Conachi şi Cudalbi fiind deja modernizată în exerciţiul financiar 2007-2013.

Citeşte mai departe ...

„Panterele negre” au strâns rândurile şi au câştigat la Constanţa

  • Publicat în Sport

Liga 1 la fotbal feminin a debutat duminică. Singura reprezentantă a Moldovei, FC Universitatea Galaţi a jucat în deplasare cu Selena SNC Constanţa, o echipă foarte ambiţioasă mai ales atunci când joacă pe teren propriu. Chiar dacă au avut absenţe importante în lot, „panterele negre” au strâns rândurile, şi-au respectat statutul de favorite şi au obţinut o victorie muncită, la limită dar absolut meritată. Unicul gol a fost marcat de: Tabita Croitoru (min.10). „Am avut o primă repriză extraordinară, cu multe ratări din cauza lipsei de concentrare, am pasat, din punct de vedere tactic am stat bine în prima parte! A doua repriză a lăsat de dorit, nu am fost mulţumite de randamentul dat, ne-am debusolat puţin, şi căldura şi începutul de campionat, echipa a vrut să dea totul pe teren şi de multe ori se întâmplă invers, dar important este ca am luat ce ne interesa şi anume cele 3 puncte. Avem o echipă tânără, plină de dorinţă, ambiţie şi determinare. Drumul e lung, dar prin muncă şi susţinere o să facem o figură frumoasă”, ne-a declarat jucătoarea Nina Anca. Rezultat final: Selena - FCUG 0-1. Antrenorul Gabi Călinescu a început cu formula: Roxana Pazargic -Valentina Ivan, Alexandra Ivan, Nina Anca, Andreea Surcică - Georgiana Bobocea, Iriska Topal, Lidia Moacă, Alexandra Condrea, Olivia Raquel - Tabita Croitoru. Au mai intrat: junioara Alexandra Hilohe şi Mihaela Russen, ambele la debutul în primul eşalon. Celelalte rezultate: Banat Girls Reşiţa - Fortuna Becicherecu Mic 0-5, ACS Fotbal Feminin Baia Mare - Universitatea Alexandria 2-2, U Olimpia Cluj - Piroş Security Arad 1-0, Carmen Bucureşti - Fair Play Bucureşti 3-1, Vasas Femina Odorheiu Secuiesc - Heniu Prundu Bârgăului. Etapa viitoare, pe 12 septembrie, stadionul Siderurgistul va găzdui duelul orgoliilor dintre FCUG şi U Olimpia, ocupantele locurilor 2 respectiv 1 din sezonul trecut.

Citeşte mai departe ...

Firmele care se confruntă cu probleme, ajutate de Consiliul Județean Galați

Firmele cu lucrări în județul Galați, afectate de criza provocată de virusul COVID-19, au fost ajutate de Consiliul Județean. De la începutul epidemiei, instituția gălățeană a alocat peste 16 milioane de euro pentru această activitate. Companiile au primit bani de la Consiliu, astfel încât să nu aștepte decontările greoaie făcute de UE prin Ministerul Dezvoltării.

În luna martie, Consiliul Județean Galați a instituit un fond pentru plățile către societățile comerciale care desfășoară lucrări cu fonduri europene. Astfel, au fost ajutate zeci de firme, iar valoarea ajutoarelor este de de ordinul zecilor de milioane de lei. Practic, companiile nu au fost obligate să aștepte luni de zile plățile făcute prin instituțiile de la București. Ca urmare, au fost salvate mii de locuri de muncă doar în județul Galați.

„Au fost salvate mii de locuri de muncă, atât de la companiile care au lucrări în desfășurare, cât și de la societățile care furnizează materiale și servicii. A fost o măsură care a produs efecte pozitive în lanț. Am păstrat activitățile, au mers mai departe toate proiectele și, cel mai important, am păstrat locurile de muncă. În ultimele luni, numeroși români au ajuns șomeri din cauza crizei”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Ajutorul va fi oferit și în perioada următoare.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri