Menu
RSS
Iohannis:"Crăciunul va fi în familie"

Iohannis:"Crăciunul va fi în f…

Întrebat de presă dacă au...

Ciolacu: "N-ați făcut nimic! Nici Iohannis, nici Guvernul PNL nu au arătat românilor niciun plan coerent, nicio idee clară de combatere a pandemiei!"

Ciolacu: "N-ați făcut nimic! N…

Marcel Ciolacu a răspuns ...

Noi restricții în Germania pentru limitarea epidemiei de Covid-19

Noi restricții în Germania pentru l…

Angela Merkel anunță inst...

Recomandări trimise de Ministerul Educației către toate școlile

Recomandări trimise de Ministerul E…

Ministerul Educației reco...

Patru decese la Galați din cauza COVID-19, în ultimele 24 de ore

Patru decese la Galați din cauza CO…

COVID-19 continuă să facă...

Bătălia pentru un fotoliu de parlamentar gălățean

Bătălia pentru un fotoliu de parlam…

Peste o sută de politicie...

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, poziție importantă în Webometrics Ranking Web of Universities

Universitatea „Dunărea de Jos” din …

Universitatea „Dunărea de...

Handbalistele de la CSM Galaţi au turneu solicitant la Sf. Gheorghe

Handbalistele de la CSM Galaţi au t…

Liga Florilor MOL va cont...

 Investiție importantă la Spitalul TBC din Galați

 Investiție importantă la Spitalul …

O investiție importantă e...

Planul PSD de combatere a epidemiei

Planul PSD de combatere a epidemiei

PSD a publicat planul ela...

Prev Next

Vineri, 04 Septembrie 2020 - Regional Press

Raed Arafat, despre unele dintre problemele cu care se confruntă sistemul medical pe perioada pandemiei

“Munca personalului medical sub o presiune maximă a fost o noutate pentru mulţi dintre medici. Medicii nu sunt obişnuiţi să vadă că sunt criticaţi de dimineaţa până seara inclusiv de colegii din interiorul sistemului sanitar. Ei munceau încontinuu la ATI, iar alţi colegi veneau şi negau existenţa coronavirusului. Medicii nu fac cursuri de comunicare reală, cum să comunice cu presa şi cu oamenii. Unii colegi au preferat să nu comunice deloc, iar cei care au comunicat au devenit ţintele unor atacuri pentru a le închide gura.

Ne-am confruntat cu aspectele de legalitate ale acţiunii medicilor. Ştim că în România s-au trimis adrese care au spus că sunt monitorizate pentru tortură. Medicii au fost puşi sub semnul întrebării ca potenţiali torţionari. Mesajul care s-a transmis a fost lipsa de încredere în medici”, a afirmat Arafat, citat de Ziare.com.“Trebuie să existe reguli de sănătate publică care pun limite. Domeniul sănătăţii publice înseamnă că protejăm majoritatea”, a adăugat Raed Arafat.

Forumul a fost prevăzut ca un loc de întâlnire pentru dezbateri aprofundate cu privire la riscurile, ameninţările şi vulnerabilităţile de securitate, ducând în continuare discuţia către potenţiale evoluţii şi scenarii imaginative, precum şi modalităţile practice şi metodele de abordare a acestor provocări. Scopul general al forumului este de a încuraja dezbaterile profesionale şi de a promova stabilitatea şi prosperitatea prin cooperarea în regiunile gemene ale Mării Negre şi din Balcani, se arată într-un comunicat postat de DSU pe pagina sa oficială de Facebook.

Citeşte mai departe ...

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS): Vaccinarea în masă împotriva coronavirusului nu va fi posibilă înainte de jumătatea anului 2021

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) nu se aşteaptă ca vaccinarea în masă împotriva maladiei COVID-19 să devină posibilă înainte de jumătatea anului 2021, a anunţat o purtătoare de cuvânt vineri, subliniind importanţa verificărilor riguroase care sunt necesare pentru a demonstra eficienţa şi siguranţa vaccinurilor, informează Reuters, preluată de Agerpres.Niciunul dintre vaccinurile potenţiale aflate în etape avansate ale studiilor clinice nu a demonstrat până acum „un semnal clar” care să ateste o eficienţă de cel puţin 50%, considerată necesară de către OMS, a declarat purtătoarea de cuvânt a acestei organizaţii, Margaret Harris.

Rusia a aprobat un vaccin dezvoltat împotriva COVID-19 în august, după o testare a acestuia pe oameni ce a durat mai puţin de două luni, fapt care i-a determinat pe mai mulţi experţi occidentali să pună sub semnul întrebării eficienţa şi siguranţa vaccinului rusesc.„Chiar nu ne aşteptăm să asistăm la o vaccinare în masă până la jumătatea anului viitor”, a declarat Margaret Harris într-o conferinţă de presă organizată la Geneva, scrie dcnews.ro

 

Citeşte mai departe ...

Consiliul Național al Elevilor: Această propunere dă dovadă de o iresponsabilitate imensă din partea Executivului

„Această propunere dă dovadă de o iresponsabilitate imensă din partea Executivului”, susuține Consiliul Național al Elevilor, într-o reacție rapidă la declarația Premierului Orban despre scenariul începerii școlii față în față la 1 octombrie, potrivit unui comunicat.
„În cursul zilei de astăzi, premierul României, Ludovic Orban, a declarat că Guvernul ia în calcul începerea cursurilor în regim online până la data de 1 octombrie, atunci când
elevii se vor întoarce fizic la școală. Considerăm că această propunere dă dovadă de o iresponsabilitate imensă din partea Executivului, care a demonstrat că nu poate să realizeze o simplă analiză a stării de fapt din teritoriu. Scenariul roșu care ar urma să fie impus de la centru (deși, conform tuturor declarațiilor din această vară, decizia de redeschidere a școlilor se ia la nivel local) reflectă întru totul lipsa asigurării măsurilor igienico-sanitare în unitățile de învățământ din România.Considerăm că, în contextul în care Guvernul nu a făcut niciun efort real pe parcursul verii pentru a asigura infrastructura digitală de care au nevoie peste 900.000 de elevi, este inadmisibil ca, în acest moment, să pornim de la premisa că școala va începe în mediul online. În acest sens, solicităm Guvernului să ia măsuri reale de protecție
în teritoriu, care să permită întoarcerea la școală a elevilor și cadrelor didactice în
siguranță.
Reamintim că Premierul Orban a anunțat vineri după-amiaza că au fost discuții ca școlile să înceapă fizic de la 1 octombrie, iar între 14 și 30 septembrie să fie cursuri online. ”Deocamdată nu am luat nicio decizie”, a precizat Orban.
„Observ că Guvernul României nu are capacitatea, pur și simplu, de a realiza o analiză a situației reale din teritoriu. E în regulă, vă putem oferi noi o mână de ajutor:
900 de MII de elevi nu au avut acces la educația digitală pe durata pandemiei, iar dumneavoastră, stimați guvernanți, nu ați făcut nimic pentru a îndrepta acest lucru, în afară de a pasa responsabilitatea achizițiilor publice de la o instituție la alta. Singurul lucru care a mai rămas de făcut este asigurarea tuturor condițiilor igienico-sanitare în școli, pentru a permite întoarcerea la cursuri în siguranță a elevilor și profesorilor. În același timp, Guvernul are datoria de a relua procedura de achiziție publică pentru dispozitive, conform Legii nr. 109/2020. Abia după aceea vom putea vorbi despre educație digitală pentru toți elevii.”, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor.”

Citeşte mai departe ...

Galațiul are cel mai mare telescop din România destinat publicului. Investiția aparține Consiliului Județean

Consiliul Județean Galați a achiziționat un Telescop performant pentru Observatorul Astronomic de la Complexul Muzeal de Științele Naturii  “Răsvan Angheluță”. Valoarea investiției este de 32.000 de lei, fonduri din bugetul propriu al Consiliului Județean.

“Anul acesta se împlinesc 10 ani de când a fost deschis Observatorul Astronomic de la Galați. Am dotat muzeul cu un nou telescop, unul de ultimă generație, care poate fi folosit de către toți pasionații de astronomie pentru a observa cu ușurință nebuloasele, constelațiile și chiar unele galaxii. Mai mult, noul instrument optic va putea fi folosit pentru cercetare, precum și pentru activități educaționale, cum ar fi pregătirea elevilor care participă la Olimpiada de Astronomie și Astrofizică”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Cu noul instrument optic, observațiile astronomice selenare și planetare se vor putea face la o rezoluție mult mai mare. Noul telescop va putea fi folosit din seara zilei de 11 septembrie, iar observațiile astronomice se vor desfășura în aer liber, pe terasa de la ultimul nivel al clădirii.  

De astăzi, publicul poate vizita și interiorul Muzeului de Științele Naturii. Vizitarea se face cu respectarea măsurilor de siguranță sanitară.

Citeşte mai departe ...

Înotătorii de la CSM Galaţi au urcat de 22 de ori pe podium la Varna

  • Publicat în Sport

Săptămâna trecută, la Varna în Bulgaria a avut loc Aton Cup, un concurs internaţional de înot, la care au participat 337 de sportivi din Moldova, România, Polonia şi Bulgaria. CSM Galaţi a fost prezentă în competiţia de la Varna, cu sportivii: Răzvan Hodină, Eduard Forţu, Mario Manole, Luca Săvucă, Matei Burtea, Rareş Ginghină, Alina Ginghină, Erika Iancu, Nicole Doncilă, Teodora Mihai, Anca Pintilie, Elena Ghiur, Elena Sălăvăstru, Thea Ştefănescu, Maria Oprişan, Andreea Petrea şi Miruna Ion însoţiţi şi coordonaţi de antrenoarele Mihaela Hodină şi Mihaela Bîrligea. Deşi s-au aflat într-o companie selectă, înotătorii noştri şi-au arătat din plin calităţile, reuşind să se califice în 36 de finale şi să urce de 22 de ori pe podium astfel: 5 locuri 1, 8 locuri 2 şi 9 locuri 3. Pe prima treaptă a podiumului au urcat: Răzvan Hodină (16 ani) - 50 m liber şi 100 m liberi, Luca Săvucă (14 ani) - 50 m fluture, ştafetele de fete - stilul liber (Alina Ginghină, Erika Iancu, Nicole Doncilă, Teodora Mihai) şi băieţi - mixt (Răzvan Hodină, Eduard Forţu, Mario Manole şi Luca Săvucă). „Cea mai mare provocare a acestui concurs a fost ca sportivii să păstreze timpii de înscriere. A fost un efort mare din partea sportivilor noştri, care veneau după pauza cauzată de pandemia de Covid 19, dar ei au obţinut rezultate foarte bune. Nu am putut să aliniem sportivi la probe mai lungi de 100 de metri, pentru că ne lipseşte posibilitatea de a ne antrena pe distanţe mai lungi. În aceste condiţii, am fost fericiţi să ocupăm locul 6 pe cluburi, cu rezultate excelente, la multe dintre probele la care am participat”, a declarat antrenoarea Mihaela Hodină.

Citeşte mai departe ...

Turneul de tenis pentru seniori se desfășoară, din nou, la Galați

Campionatul Național Individual de Tenis pentru Seniori și SuperSeniori +35 se va desfășura, anul acesta, în perioada 9-13 septembrie.

Pentru cel de-al treilea an consecutiv, Galațiul este gazda celei mai importante competiții de tenis de câmp pentru jucătorii ce au împlinit vârsta de 35 de ani.

Evenimentul este organizat de Federația Română de Tenis, competiția fiind certificată internațional: gradul 3 ITF.

La ediția din 2019 s-au înscris peste o sută de participanți din România și Republica Moldova.

Anul acesta, campionatul se va desfășura cu respectarea tuturor măsurilor de prevenire a răspândirii Covid-19. Pentru a evita aglomerația, accesul jucătorilor va fi permis în bazele sportive cu 30 de minute înainte de începerea partidelor. Meciurile se vor desfășura în trei baze sportive: Atlas, ICMRS și Arcada.

Citeşte mai departe ...

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, inclusă în premieră în clasamentul The Times Higher Education World University Rankings 2021

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a fost inclusă pentru prima dată în clasamentul The Times Higher Education World University Rankings 2021, alături de alte peste 1.500 de universități din 93 de țări și regiuni, acesta fiind unul din cele mai mari și diversificate clasamente universitare din lume.

„Instituția noastră se află pe poziția 1.001+ în clasamentul general și pe locul al 6-lea din 13 în clasamentul universităților din România, incluse în acest ranking. Înaintea Universității noastre se află Academia de Studii Economice din București (ASE), Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, Universitatea „Al. I. Cuza” din Iași, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca (UBB) și Universitatea din București”, au anunțat reprezentanții UDJ. 

Universitatea Oxford, Universitatea Stanford și California Institute of Technology conduc clasamentul internațional al universităților realizat de Times Higher Education 2021. De altfel, universitățile americane domină primele 10 locuri cu 8 instituții de învățământ, restul fiind Oxford și Cambridge din Marea Britanie.

Clasamentul se realizează în baza a 13 indicatori de performanță, calibrați cu atenție, care măsoară performanța unei instituții în patru domenii: Predare, Cercetare, Transfer de Cunoștințe și Perspective Internaționale.

Felicitări comunității academice a Universității „Dunărea de Jos” din Galați!

Clasamentul The Times Higher Education World University Rankings 2021 poate fi consultat aici: https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2021/world-ranking#!/page/0/length/25/locations/RO/sort_by/rank/sort_order/asc/cols/stats

Citeşte mai departe ...

Proiect unic în Europa de est: Consiliul Județean Galați va construi un sistem modern de gestionare a deșeurilor

Consiliul Județean Galați a demarat un proiect unic în partea de est a continentului european. Este vorba despre un contract de finanțare europeană în valoare de 104 milioane de euro în baza căruia se va construi un sistem modern de gestionarea deșeurilor. Investiția va fi gata în următorii ani și va acoperi toate necesitățile județului Galați.
Primul pas a fost făcut: a început lucrarea de la Valea Mărului.

„Am făcut un nou pas mare pentru implementarea la Galaţi a celui mai performant sistem de management al deşeurilor din ţară. Este vorba despre Sistemul Integrat de Management al Deşeurilor din judeţul Galaţi. La Valea Mărului vor fi depozitul de deşeuri şi staţia de sortare. Pentru aceste lucrări, procedurile de achiziţie publică au fost derulate în ultimii doi ani, cu clauză suspensivă. Acest contract reprezintă doar o etapă din marele proiect de management al deşeurilor care va fi implementat în județul nostru. Depozitul de deşeuri va avea o capacitate de un milion de metri cubi şi o durată de viaţă de cel puţin 30 de ani”, a declarat Costel Fotea, președintele CJ Galați.
 
Potrivit reprezentanților CJ Galați, Sistemul de management integrat al deşeurilor (SMID) va cuprinde numeroase puncte de lucru la  Galaţi, Tecuci, Tg. Bujor şi Valea Mărului. Aproximativ trei sferturi din valoarea investiției va fi folosită pentru realizarea unei staţii ultramoderne de tratare mecano - biologică a deşeurilor, dotată cu un digestor şi cu o turbină de producere a energiei electrice. Cu ajutorul sistemului cu tehnologie de ultimă oră, gunoiul va fi transformat în îngrășământ pentru agricultură și în energie electrică care va fi folosită pentru funcționarea stației. Cu banii europeni, va fi amenajată o groapă modernă de gunoi la Valea Mărului, vor fi construite mai multe stații de compostare, de sortare și de transfer pentru deșeuri și vor fi cumpărate mașini și pubele de gunoi pentru tot județul.
 
 
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri