Menu
RSS
Iohannis:"Crăciunul va fi în familie"

Iohannis:"Crăciunul va fi în f…

Întrebat de presă dacă au...

Ciolacu: "N-ați făcut nimic! Nici Iohannis, nici Guvernul PNL nu au arătat românilor niciun plan coerent, nicio idee clară de combatere a pandemiei!"

Ciolacu: "N-ați făcut nimic! N…

Marcel Ciolacu a răspuns ...

Noi restricții în Germania pentru limitarea epidemiei de Covid-19

Noi restricții în Germania pentru l…

Angela Merkel anunță inst...

Recomandări trimise de Ministerul Educației către toate școlile

Recomandări trimise de Ministerul E…

Ministerul Educației reco...

Patru decese la Galați din cauza COVID-19, în ultimele 24 de ore

Patru decese la Galați din cauza CO…

COVID-19 continuă să facă...

Bătălia pentru un fotoliu de parlamentar gălățean

Bătălia pentru un fotoliu de parlam…

Peste o sută de politicie...

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, poziție importantă în Webometrics Ranking Web of Universities

Universitatea „Dunărea de Jos” din …

Universitatea „Dunărea de...

Handbalistele de la CSM Galaţi au turneu solicitant la Sf. Gheorghe

Handbalistele de la CSM Galaţi au t…

Liga Florilor MOL va cont...

 Investiție importantă la Spitalul TBC din Galați

 Investiție importantă la Spitalul …

O investiție importantă e...

Planul PSD de combatere a epidemiei

Planul PSD de combatere a epidemiei

PSD a publicat planul ela...

Prev Next

Luni, 21 Septembrie 2020 - Regional Press

Marcel Ciolacu: "Mâine vom vota în Parlament creșterea pensiilor"

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță, într-un mesaj pe Facebook, că PSD va vota marți pentru majorarea pensiilor cu 40%. Conducerea Parlamentului a decis ca marți, de la ora 13, să aibă loc plenul reunit în care va fi votată rectificarea bugetară.

„Rămânem consecvenți! Mâine vom vota în Parlament creșterea pensiilor conform legii! Iohannis și Orban au umilit destul persoanele în vârstă! (...) Orice guvern normal la cap își respectă seniorii! Nu își bate joc de ei! Sunt părinții și bunicii noștri, nesimțiților! Sunt oamenii care v-au crescut, nu povara de care nu știți cum să scăpați mai repede acum! N-ați făcut nimic pentru ei! Aplicați legea măcar! Opriți-vă din furat și veți avea bani pentru pensii! Sunt 5 milioane de pensionari care așteaptă să li se facă dreptate! Să-i vedem mâine pe cei care se opun acestei dreptăți.”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

Citeşte mai departe ...

Tătaru: "Sperăm ca din a doua jumătate a lunii octombrie să mergem pe o pantă descendentă a cazurilor de COVID-19"

  • Publicat în Social

Ministrul Sănătăţii a precizat că pentru ca acest lucru să se întâmple, populaţia trebuie să respecte regulile de combatere şi prevenire a răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2, informează Agerpres.

"Avem o lună septembrie destul de încărcată: redeschiderea şcolilor, cinematografelor, sălilor de spectacole, reîntoarcerea din concedii, aglomerarea mijloacelor de transport în comun, campania electorală, alegerile de pe 27 septembrie. Fiecare din aceste activităţi are nişte norme de aplicare şi funcţionare în vederea bunei desfăşurări şi cu riscurile cât mai mici. Respectarea acestor reguli înseamnă rămânerea pe un platou, în jur la 1.500 cazuri, sau alternând în jurul acestei cifre. Dacă menţinem, atunci putem să ne gândim în a doua jumătate a lunii octombrie că putem avea şi o pantă descendentă. Mergem, deocamdată, pe acel platou. Suntem pe a doua cocoaşă a primul val pandemic. Sperăm să putem gestiona cu bine şi acest început de şcoală. În măsura în care rămânem în acelaşi registru, sperăm ca în a doua jumătate a lunii octombrie să mergem pe o pantă descendentă", a declarat ministrul Sănătăţii.

Citeşte mai departe ...

Senatul a adoptat proiectul PSD prin care profesorii primesc 2.000 de lei spor COVID

Senatul a adoptat luni propunerea legislativă prin care se acordă în perioada stării de urgenţă şi de alertă stimulente de risc cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar şi universitar de 2.000 de lei lunar şi personalului nedidactic şi auxiliar - 1.500 de lei lunar, informează Agerpres.

S-au înregistrat 85 voturi pentru, 25 împotrivă şi 13 abţineri.

Propunerea legislativă pentru acordarea unui stimulent de risc pentru personalul din învăţământ pe întreaga durată a stării de alertă şi urgenţă, ca urmare a riscului răspândirii coronavirusului SARS-COV 2, a fost iniţiată de parlamentarii PSD Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Alfred Simonis, Robert Cazanciuc şi Radu Preda.

„Cadrele didactice şi personalul didactic auxiliar şi cel nedidactic din învăţământul preuniversitar şi universitar de stat, din învăţământul particular acreditat şi din unităţile de învăţământ preuniversitar înfiinţate în structura instituţiilor de învăţământ superior vor primi un stimulent de risc în cuantum de 2.000 lei lunar, respectiv de 1.500 lei lunar, acordat pe toată durata stării de alertă şi a stării de urgenţă pentru implicarea şi expunerea în faţa riscului răspândirii coronavirusului”, prevede propunerea legislativă amendată în Senat.

Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz, transmite digi24.ro.

 

Citeşte mai departe ...

Condițiile concursului de angajare pentru cadre didactice au fost stabilite de Ministerul Educației

Ministerul Educației a anunțat săptămâna trecută că scoate la concurs 500 de posturi în sistemul de învățământ, iar azi a publicat regulile de concurs în Monitorul Oficial.

Concursul constă într-o probă scrisă, se arată în document.

“Proba scrisă se susține pe baza subiectelor elaborate de comisia de elaborare a subiectelor/baremelor de evaluare și de evaluare a lucrărilor scrise, constituită la nivelul unității de învățământ/consorțiului școlar/grupului de unități de învățământ care s-au asociat temporar, în concordanță cu programele specifice pentru concurs în vigoare, aprobate prin ordin al ministrului Educației și Cercetării, și se evaluează prin note de la 10 la 1. Comisiile de elaborare a subiectelor/baremelor de evaluare și de evaluare a lucrărilor scrise asigură, la cererea candidaților, și traducerea subiectelor în limbile minorităților naționale”, potrivit Ordinului citat.

Concursul se va da pe baza Metodologiei din 2 septembrie 2013 de organizare şi desfăşurare a concursurilor de ocupare a posturilor didactice/catedrelor care se vacantează pe parcursul anului şcolar în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, aprobată prin OMEN 4.959/2013.

Citeşte mai departe ...

Simona Halep, campioană la Roma

  • Publicat în Sport

Jucătoarea de tenis Simona Halep, numărul doi mondial, a câştigat, luni, turneul WTA de la Roma, dotat cu premii totale de 2.098.290 dolari, după ce adversara sa din finală, Karolina Pliskova (Cehia), a abandonat la scorul de 6-0, 2-1 pentru româncă. Simona Halep va primi un cec de 205.190 de euro şi 900 de puncte WTA. Românca, care va împlini 29 de ani pe 27 septembrie, a reuşit să câştige primul său titlu la Roma, după două finale pierdute în faţa ucrainencei Elina Svitolina (2017, 2018).
„Salutare tuturor! Vă mulţumesc mult pentru că aţi venit, a fost plăcut să avem parte de încurajare două zile la rând. Energia voastră s-a simţit şi vă mulţumesc! Aş vrea s-o felicit pe Karolina, ştiu că nu este modul în care voiai să închei acest turneu. Felicitări pentru cum ai jucat toată săptămână, sper să-ţi revii repede şi să ne întâlnim la Roland Garros în finală. Aici am început să urc în clasament, în 2013 am început ascensiunea. Într-un final, după atâţia ani, am reuşit să cuceresc acest trofeu frumos. Iubesc acest turneu şi mă bucur enom că am reuşit să câştig", a declarat campioana de la Roma la festivitatea de premiere.

Citeşte mai departe ...

Premieră în România. Spitalul de Boli Infecțioase Galați are echipament medical pentru diagnosticarea cancerului de piele

Galațiul are singurul aparat din țară de microscopie confocală in vivo, un echipament medical folosit pentru diagnosticarea precisă a cancerului de piele. Aparatul medical a fost achiziționat de către Consiliul Județean Galați pentru Spitalul de Boli Infecțioase. Valoarea acestui aparat medical ultraperformant este de 1.329.999 de lei, fonduri din bugetul propriu al Consiliului Județean.

“Dezvoltăm la Spitalul de Boli Infecțioase un centru de excelență pentru diagnosticarea și tratarea cancerului de piele. Spitalul de Boli Infecțioase din Galați este singura unitate medicală din România care are un aparat atât de performant de microscopie confocală. În Europa sunt doar cinci astfel de echipamente medicale. Dispozitivul analizează în profunzime pielea pentru depistarea cancerului, realizează biopsii virtuale, non-invazive, ceea ce scutește pacienții de o incizie chirurgicală, stabilește un diagnostic precis în cazul bolilor de piele autoimune sau inflamatorii și permite monitorizarea eficienței medicamentelor la nivel pielii. Și nu e singurul aparat de ultimă generație pentru diagnosticarea cancerului pe care îl aducem la Galați. În premieră pentru România, am demarat procedurile de achiziționare și a unui sistem de tomografie optică coerentă”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

 De asemenea, la Spitalul de Boli Infecțioase a ajuns și un dermoscan total body, pentru monitorizarea afecțiunilor dermatologice, și urmează să fie achiziționat și un dermatoscop wireless cu bază de date. Valoarea acestor două echipamente este de 355.000 de lei.   

Citeşte mai departe ...

Tradiţia karatelor gălăţene respectată încă odată: Salbă de medalii la Naţionale pentru Meikyo, Kodo, CSM şi Karate Club

  • Publicat în Sport

În perioada 18-20 septembrie s-a desfăşurat la Brăila, pe Esplanada de pe faleză, Campionatul Naţional de Karate Tradiţional pentru cadeţi, juniori, tineret şi seniori, ediţia a XXIX-a şi Cupa României. La startul competiţiei s-au aliniat 93 de sportivi legitimaţi la 19 cluburi din întreaga ţară. C. S. Meikyo Galaţi, antrenor Dana Stamate Farkaş a participat la această competiţie cu 6 sportivi din care 5 la categoria cadeţi şi un sportiv la tineret, obţinând 19 medalii: 7 medalii de aur, 6 medalii de argint şi 6 medalii de bronz. Menţionăm faptul că la Cupa României, CS Meikyo Galaţi s-a clasat pe un onorabil loc V cu un punctaj de 472 de puncte. Rezultate individuale sunt: Cadeţi - Alexandra Tomiţă: locul I kata echipe feminin, locul I fuku-go feminin, locul II kata individual feminin, locul II enbu mixt, locul III kumite individual feminin; Ioana Zăvoiu: locul I kata echipe feminin, locul III enbu mixt, locul III kumite individual feminin, locul III fuku-go feminin, locul IV kata individual feminin; Răzvan Postelnicu: locul I kata individual masculin, locul II fuku-go masculin, locul II enbu mixt, locul II enbu masculin; Ioana Zaharia: locul I kata echipe feminin; Ciprian Robu: locul II enbu masculin, locul III enbu mixt; Tineret - Andrei Diaconu: locul I jiu ippon kumite masculin, locul I kogo kumite masculin, locul III fuku-go masculin, locul IV kata individual masculin.

 

Sportivii de la CS Kodo au reuşit rezultatele: Seniori: Mihai Cristian Tâmpeanu Mihai: locul I kata individual masculin, locul 2 fuku go, locul 2 enbu masculin, locul 3 enbu mixt; Alex Butură -locul 2 enbu masculin; Anca Codreanu - locul 3 kata echipe, locul 3 enbu masculin; Alexia Găină - locul 3 kata echipe; Tineret: Bianca Moglan Bianca - locul 3 fuku go, locul 3 kata echipe; Juniori: Andreea Marin Andreea -locul 3 kumite individual; Cătălina Stamate - locul 3 kumite individual, locul 3 fuku go. Antrenori: Mihai Tâmpeanu şi Alin Daiciu. Karateka de la CSM Galaţi au înregistrat rezultatele: cadeţi: Andrei Coman - locul 5 la kumite individual masculin şi locul 5 la fuku go masculin; tineret: Cristina Petcu- locul 3 kumite individual feminin, locul 2 la kogo kumite feminin, locul 2 la fuku go; seniori: Roxana Mihaela Stoica - locul 2 la Kata individual feminin, locul 2 la kumite individual feminin, locul 1 la fuku go feminin. La categoria veterani: Mircea Căldăraru, de la Karate Club - locul 1 la kata individual masculin.

Citeşte mai departe ...

Școală din județul Galați, închisă din cauza COVID-19

O școală din județul Galați a fost închisă din cauza COVID-19. De asemenea, trei clase din alte unități de învățământ vor face cursuri on-line după ce mai mulți elevi s-au îmbolnăvit.

Potrivit Inspectoratului Școlar Galați, școala din comuna gălățeană Priponești a fost închisă după ce femeia de serviciu s-a infectat cu Covid-19. Toții elevii vor învăța on-line timp de 14 zile. 

Probleme sunt și la Colegiul Pedagogic, Liceul de Arte din Galați și școala din Tg.Bujor. Cel puțin trei elevi au fost confirmați cu noul virus, iar în clasele unde  au fost astfel de cazuri cursurile se vor desfășura on-line. 

Citeşte mai departe ...

Centru medical de permanență, deschis în cartierul Mazepa. Cum va funcționa

Un nou centru de permanență pentru servicii medicale a fost deschis, astăzi, în cartierul Mazepa, pe strada Ovidiu nr. 10, în urma unei colaborări cu Parohia ”Sfinții Trei Ierarhi”. Noul centru oferă pacienților consultații, dar și tratamente la recomandarea medicilor.

Pentru amenajarea centrului de permanență care dispune de un număr de patru cabinete medicale, Primăria a realizat separarea utilităților la gaz, apă, energie electrică, prin noi branșamente; o intrare separată de intrarea principală în clădire; grup sanitar și rampă automată pentru persoanele cu dizabilități.

„Sănătatea oamenilor este pe primul loc. Un astfel de centru de permanență înseamnă în primul rând un sprijin pentru gălățeni, iar pe de altă parte degrevează unitățile de primire a urgențelor ale spitalelor din oraș. În plus, apariția unui astfel de centru oferă mai multă siguranță pentru pacienți, mai ales în contextul pandemiei. Vreau ca toți gălățenii să poată beneficia de acces facil la servicii medicale și vom continua astfel de proiecte”, a declarat primarul Ionuț Pucheanu.

Programul Centrului de Permanență nr. 2 ”Sf. Ierarh Luca” Galați este de luni până vineri între orele 15.00 și 8.00, iar sâmbăta, duminica și în zilele de sărbători legale non-stop. Valoarea lucrărilor pentru amenajarea centrului medical este de 152.012,70 lei cu TVA, acestea fiind executate de către asocierea firmelor SC Torsen SRL și SC Musar SRL.

Acesta este cel de-al doilea centru de permanență din municipiul Galați, după cel din cartierul Micro 39, înființat în 2017, unde s-au înregistrat până acum aproape 30.000 de prezentări.

Citeşte mai departe ...

Eveniment sportiv „top class” la Galaţi: CSM Arcada organizează un turneu de Champions League

  • Publicat în Sport

Oraşul de la Dunăre va găzdui în perioada 22-24 septembrie, la sala Polivalentă Dunărea, primul eveniment sportiv după o pauză de mai mult de şase luni. Şi nu orice fel de eveniment ci unul din categoria „first class”. Cu eforturi mari, CSM Arcada Galaţi a obţinut organizarea turneului din turul 1 preliminar al CEV Champions League. Grupa B are următoarea componenţă: Ford Levoranta Sastamala - Finlanda, OK Ribola Kastela - Croaţia şi echipa gazdă, CSM Arcada Galaţi. Campioana României antrenată de Sergiu Stancu s-a pregătit bine în condiţiile date, antrenamentele au alternat şi cu câteva amicale, atmosfera din lot este foarte bună şi toată lumea îşi doreşte calificarea în turul următor. „Urmează un turneu foarte important pentru noi, din fericire după cum toată lumea ştie, pe teren propriu, fapt care sper să ne ofere un avantaj în accederea în faza următoare. Sunt încrezător în echipa noastră şi cred că vom avea rezultate bune atât în Champions League cât şi în campionatul românesc. Echipa se mişcă bine, avem jucători valoroşi pe toate posturile şi îmi doresc ca ÎMPREUNĂ cu suporterii echipei noastre (în sensul în care se va putea juca cu suporteri pe viitor), să ne îndeplinim toate obiectivele propuse”, ne-a declarat Marian Bala, unul dintre cei mai experimentaţi jucători de la CSM Arcada. Lotul de jucători CSM Arcada: Alexandru Raţă, Vasile Talpă, Alexey Nalobin, Ovidiu Costin Darlaczi, Marin Lescov, Filip Sestan, Marian Bala, Niels Klapwijk, Liviu Cristudor, Vlad Alexandru Kantor, Răzvan Olteanu, Mihajlo Stankovic. Programul competiţiei: OK Ribola Kastela - CSM Arcada, 22 septembrie, ora 18.00; Ford Levoranta Sastamala - Kastela, 23 septembrie, ora 20.00; CSM Arcada - Sastamala, 24 septembrie, ora 18.00. Arbitrii care vor oficia cele trei partide sunt: Ozan Cagi Sarikaya - Turcia, Andrii Kovalchuk - Ucraina şi Alexandros Mylonakis. Prima clasată se va califica în turul următor. Iniţial trebuiau să se dispute încă două turnee, dar finlandezii şi croaţii au anunţat că din motive financiare şi de pandemie nu pot organiza. Partidele vor fi transmise pe Digisport 3 şi Look Plus.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri