Menu
RSS
Patru decese la Galați din cauza COVID-19, în ultimele 24 de ore

Patru decese la Galați din cauza CO…

COVID-19 continuă să facă...

Bătălia pentru un fotoliu de parlamentar gălățean

Bătălia pentru un fotoliu de parlam…

Peste o sută de politicie...

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, poziție importantă în Webometrics Ranking Web of Universities

Universitatea „Dunărea de Jos” din …

Universitatea „Dunărea de...

Handbalistele de la CSM Galaţi au turneu solicitant la Sf. Gheorghe

Handbalistele de la CSM Galaţi au t…

Liga Florilor MOL va cont...

 Investiție importantă la Spitalul TBC din Galați

 Investiție importantă la Spitalul …

O investiție importantă e...

Planul PSD de combatere a epidemiei

Planul PSD de combatere a epidemiei

PSD a publicat planul ela...

Prima tranșă de vaccin anti-Covid vine în România la sfârșitul lunii decembrie

Prima tranșă de vaccin anti-Covid v…

Ministrul Sănătății, Nelu...

Ministerul Educației introduce două declarații pe propria răspundere pentru școala online

Ministerul Educației introduce două…

Se pare că Ministerul Edu...

Proiect de lege: Stimulent ”de risc” de 2.000 lei pe lună, polițiştilor locali

Proiect de lege: Stimulent ”de risc…

Deputatul PP-USL Dorel Că...

United va juca la Galaţi cu campioana Israelului

United va juca la Galaţi cu campioa…

La sediul UEFA din Nyon a...

Prev Next

Duminică, 20 Septembrie 2020 - Regional Press

Ciolacu: "Am semnat cu Ponta un acord de creare de majorităţi în consiliile judeţene şi locale"

Preşedintele PSD a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă la Piteşti, că a semnat cu liderul Pro România, Victor Ponta, un acord pe baza căruia se vor constitui majorităţi în consiliile locale şi judeţene după alegerile locale.

"E pentru prima oară, de 30 de ani, când decizia a fost că fiecare organizaţie să-şi facă singuri alianţele locale. Cu adevărat, acum câteva zile am semnat cu Victor Ponta un acord de creare de majorităţi la consiliile judeţene, consiliile locale, un fel de acord post-electoral. Şi aţi văzut decizia Comitetului Politic Naţional de a merge singuri pentru alegerile din 6 decembrie, într-un fel în oglindă cu decizia Gabrielei Firea de a candida singură, fără aranjamente politice pe care cetăţenii câteodată nu le percep, pentru Primăria Generală a Capitalei", a declarat Ciolacu, citat de Agerpres.

Potrivit epochtimes-romania.com, liderul social-democraţilor precizase, pe 15 septembrie, că a primit aprobarea Comitetului Politic Naţional pentru crearea unor astfel de alianţe post-electorale.

Citeşte mai departe ...

25 septembrie, termen limită pentru depunerea cererilor în programul “Bani de liceu”

Calendarul de desfășurare a Programului național de protecție socială “Bani de liceu”, trimis de Ministerul Educației tuturor școlilor printr-o notă internă obținută de Edupedu.ro, arată că săptămâna următoare, 21-25 septembrie 2020, este ultima în care se pot depune cererile. Actiul normativ care stabilește criteriile de acordare este Hotărârea de Guvern 712/2018. Fiecare beneficiar va primi lunar, pe toata durata cursurilor, suma de 250 lei lunar. Valoarea plafonului maxim de acordare a bursei este de 500 lei/membru de familie în ultimele 3 luni înaintea depunerii cererii.Calendarul de desfășurare a Programului național de protecție socială “Bani de liceu”
Depunerea cererilor: 15 septembrie-25 septembrie

Efectuarea anchetelor sociale și evaluarea eligibilității cererilor depuse de către comisii – 26 septembrie-15 octombrieCentralizarea cererilor, prin intermediul portalului dedicat – 25 septembrie-16 octombrie

Afișarea pe internet a listei beneficiarilor – 17 octombrie

Depunerea contestațiilor – 18 octombrie-21 octombrie

Rezolvarea contestațiilor – 22 octombrie-25 octombrie

 

Citeşte mai departe ...

Mamele, cadre didactice, care au revenit la școală din concediul de creștere a copilului, în ultimii 3 ani, nu se pot înscrie în Corpul de profesori evaluatori pentru examenele și concursurile naționale

Metodologia pentru înscrierea în Corpul Evaluatorilor, aprobată pe 8 septembrie și modificată pe 14 septembrie, prevede că pot participa doar cadrele didactice care “în ultimii 3 ani încheiați” “au desfășurat activități de predare-învățare-evaluare în învățământul preșcolar, primar, gimnazial și respectiv liceal”.Apelul de selecție în Corpul de profesori evaluatori pentru examenele și concursurile naționale a fost lansat pe 17 septembrie 2020 prin Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), înscrierile vor începe luni, 21 septembrie și au ca termen limită 30 septembrie 2020.

Concret, acest Corp de profesori evaluatori va fi un “grup de profesori, organizați pe discipline de examen/concurs, care îndeplinesc criteriile stabilite la nivel național și urmează să evalueze, într-o manieră unitară și eficientă, lucrările elevilor/cadrelor didactice din cadrul examenelor naționale (evaluarea națională pentru absolvenții clasei a VIII-a, bacalaureat, definitivare în învățământ și concursul național de ocupare a posturilor didactice – titularizare)”, potrivit ministerului.

“CPEECN are rolul de a funcționa ca o comunitate de învățare și de a se dezvolta ca organism subordonat inspectoratelor școlare județene/Inspectoratului Școlar al Municipiului București”, se mai arată pe edu.ro.

Citeşte mai departe ...

Tudose șterge pe jos cu Monica Anisie:"Asta e cu 'Văleu, părul', un dezastru de la cap la coadă"

Vicepreședintele PSD Mihai Tudose a declarat duminică seară că ministrul Educației, Monica Anisie, este un exemplu de „brambureală” și „maximă ineficiență”.

În legătură cu ministrul Educației, Monica Anisie, el a spus: „Asta e cu 'Văleu, părul!', vorba românilor. Poate fi o invatatoare foarte buna, la catedra. Este un exemplu din acest Guvern de bramburela, maxima ineficienta. E incredibil. Este absolut jale despre dna Anisie. Nu se poate asa ceva. Un dezastru de la cap la coadă”.

'Dementilor, potoliti-va. Uitati-va la ei, au inaugurat WC-uri, taie panglici la jumatate de autostrada care incepe nicaieri si se termina niciunde”, a mai declarat Tudose despre activitatea Guvernului.

Citeşte mai departe ...

Simona va juca la Roma a 39-a finală din carieră

  • Publicat în Sport

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul doi mondial, s-a calificat, duminică, în finala turneului WTA de la Roma, dotat cu premii totale de 2.098.290 dolari, după ce a învins-o pe spaniola Garbine Muguruza, cu 6-3, 4-6, 6-4. Halep a dominat primul set, pe care l-a început în forţă, conducând cu 2-0, iar apoi cu 5-1. Muguruza a avut o revenire pe finalul setului, reuşind să lege două ghemuri consecutive, dar Halep a încheiat cu un break (6-3). Setul secund a fost mai echilibrat, fiind marcat de o scădere a procentajelor la serviciu, astfel că s-au înregistrat cinci break-uri. Halep a avut 3-1 şi 4-2, dar s-a relaxat şi Muguruza a profitat de acest lucru, câştigând ultimele patru ghemuri ale actului, impunându-se cu 6-4. Halep a fost mult mai concentrată în decisiv, a jucat agresiv şi s-a desprins repede la 4-0, apoi a avut 5-1, dar a urmat un nou recul şi Muguruza s-a apropiat la 5-4, după trei ghemuri la rând. Simona a încheiat conturile pe serviciul ibericei, care a făcut două duble consecutive în finalul meciului. Halep şi-a asigurat un cec de 150.000 de euro şi 585 de puncte WTA, iar în finală o va înfrunta luni, pe învingătoarea dintre Karolina Pliskova (a doua favorită) şi Marketa Vondrousova (cap de serie numărul 12), ambele din Cehia.

Citeşte mai departe ...

Barca dragon de la CSS Galaţi, campioană naţională

  • Publicat în Sport

Pe lacul Budeasa din cadrul Complexului Sportiv Naţional de la Bascov s-au desfăşurat în weekend întrecerile din cadrul Campionatului Naţional de bărci dragon juniori şi master. Sportivii de la CSS Galaţi, antrenaţi de Adina şi Adrian Maftei au terminat sezonul en-fanfare, adăugându-şi alte patru medalii la salba din această vară fierbinte.
Bărcile dragon sunt nişte bărci speciale care provin din Asia care sunt foarte greu de procurat. În România, echipajele sunt compuse din 8-10 sportivi la care se adaugă toboşarul şi cîrmaciul iar vâslitul se face în ritmul bătăilor de tobă. La competiţiile internaţionale se concurează cu bărci mai mari cu 18-20 sportivi în echipaj. O performanţă deosebită a reuşit echipajul de senioare în componenţa: Adrian Maftei, Andrei Zimbilschi - Andra Maftei, Teodora Maftei, Roxana Chiroşcă, Anamaria Loredana Chiroşcă, Giulia Schm idt, Raluca Ursachi, Andreea Matei, Denisa Rusu, care a urcat pe prima treaptă a podiumului, cucerind titlul de campion naţional. Cele trei medalii de argint au fost obţinute: la junioare - Adrian Maftei, Andrei Zimbilschi, Mihaela Pleşea, Teodora Maftei, Roxana Chiroşcă, Anamaria Chiroşcă, Giulia Schmidt, Raluca Ursachi, Andreea Matei, Denisa Rusu; la juniori: Maftei, Zimbilschi - Alexandru Răduţ, Andrei Gorneac, Valentin Dublea, Cosmin Moţoc, Dragoş Zimbilschi, George Andrei Dublea, Ştefan Pascariu, Răzvan Lepădatu, Daniel Tăbăcaru, Alexandru Costeanu; la mixt juniori: Maftei, Zimbilschi - Ana şi Roxana Chiroşcă, Teodora Maftei, Raluca Ursachi, Andrei Dublea, Răzvan Lepădatu, Andrei Gorneac, Valentin Dublea, Cosmin Moţoc, Daniel Tăbăcaru.

Citeşte mai departe ...

Patru puncte din 12 pentru echipele gălăţene

  • Publicat în Sport

Liga a 3-a la fotbal a programat la sfârşitul săptămânii trecute meciurile din cea de-a doua etapă. Stadionul Oţelul a găzduit primul derbi gălăţean al sezonului care a adus faţă în faţă formaţiile SC Oţelul şi Avântul Valea Mărului. Oţelarii pregătiţi de Petre Grigoraş au avut mai mult iniţiativa şi au obţinut o victorie meritată , prima din actuala ediţie de campionat. De menţionat faptul, că la scorul de 0-0 în primul sfert de oră, Matei a irosit un penalty. Rezultat final: Oţelul - Avântul 2-0 (1-0). Au marcat: Răducan şi Matei. Formaţii: SC Oţelul: Dinu - Farcaş, Sîrghi, Ghiocel, D.Popescu - Iani, Neagu, Petrache - Răducan, Matei, Nica; Avântul: Olaru - Dragoş Popa, Moise, Antofe, Hilohe - Iacob, Murgoci, Iancu, Drăgan, Aftene - Blănaru. Au mai intrat: Ghinea, Sevastian, Cîrjan, Dobre, Ţicămucă.
Sporting Lieşti a jucat pe teren propriu cu CS Făurei. Lieştenii, aflaţi la al 3-lea meci în ultimele 10 zile nu au avut prospeţime mai ales în primele 45 minute, oaspeţii au profitat şi au deschis scorul prin preşedintele jucător Bănel Nicoliţă. Băieţii antrenaţi de Ionuţ Niculcea ajutat de Cristi Brăneţ şi Dorinel Matei au revenit după pauză, au trecut în avantaj după reuşitele lui: Gîţă, din 11 metri şi Munchiu dar brăilenii au reuşit să egaleze în prelungiri. Rezultat final: 2-2. Sporting a început în formula: Vădeanu - Iancu, Manea, Voicu, Gîţă - Dănăilă, Zărnescu - Mihu, Lupu, Bandac - Stan. După pauză au mai evoluat: Munchiu, Bîrlădeanu, Bucevschi, Călin, Grigoraş. După două runde, situaţia din clasament se prezintă astfel: Sporting Lieşti, locul 3 cu 4 puncte; SC Oţelul Galaţi, locul 6 cu 3 p; Avântul Valea Mărului, locul 9 cu 0 p. Etapa viitoare, pe 26 septembrie, echipele gălăţene vor juca astfel: Viitorul Ianca - Oţelul, CSM Rm. Sărat - Sporting, Avântul - Sportul Chişcani.

Citeşte mai departe ...

Drum în lucru. Constructorii asfaltează două șosele importante din județul Galați

Se lucrează pe drumurile din județul Galați. Utilajele se află în localitățile Fârțănești și Blânzi. Este vorba despre lucrări ale Consiliului Județean, realizate cu fonduri europene. Prima lucrare are loc pe o distanță de 35 de kilometri din Drumul Județean 255.

„Se toarnă asfalt la Fârțănești, pe drumul care leagă localitățile din centrul județului de DN26. Este vorba despre DJ255 drum care vine de la     Pechea, trece pe la Suhurlui Rediu, Cuca și Fârțănești, se intersectează cu DJ242, un alt drum județean care este modernizat, după care trece prin localitatea Măstăcani până la intersecția cu DN26. În total - 35 de km de drum modernizați cu bani europeni”, a declarat Costel Fotea,c președintele Consiliului Județean Galați.

De asemenea, se lucrează pe Drumul Județean 251A.

„Se asfaltează și pe DJ251A, în localitatea Blânzi. Și acest drum este modernizat din fonduri europene, de la Corod până la intersecția cu DN24D, trecând pe la Brătulești, Blânzi, Nicopole, Fundeanu și Drăgușeni”, a precizat Costel Fotea.

Sunt două investiții ample, cu lucrări de consolidare, de reabilitare a podurilor și podețelor sau de amenajare a sistemelor de colectare a apelor pluviale. Investiția pe cele două drumuri este de peste 22 de milioane de euro.

 
 
 
 
 
Citeşte mai departe ...

Școală în scenariul roșu, prevestesc sindicaliștii din învățământ

Explozia cazurilor de îmbolnăviri în tot mai multe şcoli din România va provoca închiderea a tot mai multe unităţi de învăţământ, transmite public Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI).

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ atrage atenţia tuturor instituţiilor statului responsabile cu buna desfăşurare a procesului instructiv-educativ din unităţile de învăţământ din România că riscăm să ajungem într-un blocaj! Explozia cazurilor de îmbolnăviri cu noul coronavirus înregistrate în tot mai multe şcoli din România ne aduce în faţa unei situaţii pe care guvernanţii ar fi trebuit să o anticipeze: şcolile se vor închide, iar cursurile vor avea loc în scenariul roşu, respectiv în mediul online. Din păcate, însă nici la această oră, după prima săptămână din noul an şcolar, unităţile de învăţământ nu au fost dotate cu infrastructura necesară: lipsesc din multe localităţi tabletele pentru elevi şi cadre didactice, precum şi conexiunea la internet a şcolilor. În aceste condiţii cursurile nu pot avea loc, iar elevilor li se încalcă un drept fundamental, acela de a beneficia de acces la educaţie”, potrivit comunicatului FSLI.

Organizaţia sindicală a profesorilor apreciază că sute de mii de elevi sunt în pericol să nu poată participa la cursurile online.

Preşedintele sindicatului profesorilor, Simion Hăncescu, subliniază că din cauza lipsei de pregătire a instituţiilor statului, multe şcoli devin bombe epidemiologice.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ solicită implicarea Guvernului pentru rezolvarea scăpărilor legislative din cauza cărora profesorii şi elevii pot deveni victime ale coronavirusului.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri