Menu
RSS
Iohannis:"Crăciunul va fi în familie"

Iohannis:"Crăciunul va fi în f…

Întrebat de presă dacă au...

Ciolacu: "N-ați făcut nimic! Nici Iohannis, nici Guvernul PNL nu au arătat românilor niciun plan coerent, nicio idee clară de combatere a pandemiei!"

Ciolacu: "N-ați făcut nimic! N…

Marcel Ciolacu a răspuns ...

Noi restricții în Germania pentru limitarea epidemiei de Covid-19

Noi restricții în Germania pentru l…

Angela Merkel anunță inst...

Recomandări trimise de Ministerul Educației către toate școlile

Recomandări trimise de Ministerul E…

Ministerul Educației reco...

Patru decese la Galați din cauza COVID-19, în ultimele 24 de ore

Patru decese la Galați din cauza CO…

COVID-19 continuă să facă...

Bătălia pentru un fotoliu de parlamentar gălățean

Bătălia pentru un fotoliu de parlam…

Peste o sută de politicie...

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, poziție importantă în Webometrics Ranking Web of Universities

Universitatea „Dunărea de Jos” din …

Universitatea „Dunărea de...

Handbalistele de la CSM Galaţi au turneu solicitant la Sf. Gheorghe

Handbalistele de la CSM Galaţi au t…

Liga Florilor MOL va cont...

 Investiție importantă la Spitalul TBC din Galați

 Investiție importantă la Spitalul …

O investiție importantă e...

Planul PSD de combatere a epidemiei

Planul PSD de combatere a epidemiei

PSD a publicat planul ela...

Prev Next

Miercuri, 02 Septembrie 2020 - Regional Press

Efectul incredibil al vitaminei C, la persoanele peste 50 de ani

Cercetătorul principal Prof. Ailsa Welch, de la Școala de Medicină Norwich din UEA, a declarat: „Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, își pierd masa și forța musculară scheletică. Persoanele de peste 50 de ani pierd până la un procent din masa musculară scheletică în fiecare an, iar acum se estimează că această pierdere afectează peste 50 de milioane de oameni din întreaga lume. Este o mare problemă, deoarece poate duce la fragilitate și alte rezultate slabe, cum ar fi sarcopenia, dizabilitatea fizică, diabetul de tip 2, calitatea vieții redusă și moartea”.„Consumul de vitamina C este legat de masa musculară scheletică. Ajută la apărarea celulelor și țesuturilor care alcătuiesc corpul de radicalii liberi, substanțe potențial dăunătoare. Acești radicali liberi pot contribui la distrugerea mușchilor, accelerând astfel declinul aferent vârstei. Până acum, puține studii au investigat importanța aportului de vitamina C pentru persoanele în vârstă. Am vrut să aflăm dacă oamenii care consumă mai multă vitamina C au mai multă masă musculară decât alte persoane”, a continuat ea.Dr. Richard Hayhoe, de la Școala de Medicină Norwich din UEA, spune că după ce cercetătorii au studiat un eșantion mare de rezidenți în vârstă din Norfolk „am constatat că persoanele cu cele mai mari cantități de vitamina C din dieta lor sau din sânge au cea mai mare masă musculară scheletică, comparativ cu cei cu cele mai mici sume. Suntem foarte încântați de concluziile noastre, deoarece sugerează că vitamina C dietetică este importantă pentru sănătatea musculară la bărbații și femeile în vârstă și poate fi utilă pentru prevenirea pierderilor musculare legate de vârstă”, citeaza dcmedial.ro.

Citeşte mai departe ...

Firmele, obligate să angajeze pensionari

Unele firme ar putea fi obligate să angajeze pensionari, propune o nouă inițiativă legislativă care se află în dezbatere la Comisia de muncă a Senatului.

Pensionarii devin din ce în ce mai săraci comparativ cu ceilalți membri ai societății, iar pentru o mică parte dintre ei venitul suplimentar reprezintă o reală sursa de existenta, fiind direcționat pentru acoperirea cheltuielilor de întreținere, sănătate și alimentație, se spune în expunerea de motive a inițiativei legislative. Astfel, conform textului noii legi, firmele care au un capital mai mare de 5.000.000 lei, vor fi obligate să angajeze pensionari cu titlul de consilieri în domeniile de activitate ale companiilor respective.

Potrivit noii propuneri legislative, firmele nu vor plăti contribuții sociale pentru pensionarii angajați cu contract de muncă, transmite dcbusiness.ro.

Citeşte mai departe ...

Scutiri de taxe pentru șoferii de TIR și de autocar

„Șoferii profesioniști din România se formează în țară noastră, în întreprinderile de la noi și migrează spre țările din vestul UE, pentru salarii mai mari. Totodată, aceeași mare problemă, a deficitului de conducători auto profesioniști, este semnalată și în țara noastră, aceasta nefiind una nouă. Conducătorii auto pleacă din țară din cauza salariilor mici, iar întreprinderile nu au capacitatea financiară de a mări salariile, cu taxele aferente”, se arată în expunera de motive.

România are un deficit de circa 45 000 de șoferi profesioniști și „un număr considerabil de vatmani”, iar operatorii de transport sunt nevoiți să țină în garaje între 10 și 15% din vehicule, mai spun inițiatorii.

„O primă măsură de facilitare și de suport care trebuie și poate fi acordată este modificarea legislativă care propane ca, asemenea persoanelor care lucrează în induslria IT, și șoferii profesioniști din România să beneficieze de subvenționarea impozitului pe venit”, se mai arată în expunerea de motive.

Conform proiectului de lege, șoferii de transport de persoane, inclusiv transport public, și șoferii de transport marfă vor fi scutiți de impozitul pe venit până la finalul anului 2028.

De asemenea, „în perioada cuprinsă între data intrării în vigoare a prezenței legi și data de 31 decembrie 2028 inclusiv, pentru persoanele fizice care realizează venituri din salarii și asimilate salariilor realizate în baza contractelor individuale de muncă încheiate cu angajatori care desfășoară activități în domeniile transport de călători sau transport de marfă și care se încadrează în condițiile prevăzute la art. 60 pct. 5*, cota contribuției de asigurări sociale prevăzută la art. 138 se reduce cu 3,75 puncte procentuale”.

Șoferii profesioniști vor fi scutiți și de la plata asigurărilor de sănătat și de contribuția la Pilonul II de pensii, conform proiectului.

Senatul este prima cameră sesizată pentru acest proiect de lege. Camera Deputaților este for decizional, scrie digi24.ro.

Citeşte mai departe ...

PSD vrea să acorde 2.000 de lei profesorilor pe perioada pandemiei și 1.500 de lei personalului auxiliar din școli

PSD a depus miercuri, la Parlament, un proiect de lege semnat de 5 parlamentari PSD, în frunte cu președintele partidului, Marcel Ciolacu, prin care propun acordarea unor stimulente de risc în valoare de 2.000 de lei pentru cadrele didactice și de 1.500 de lei pentru personalul auxiliar din școli, pe perioada stării de urgență sau de alertă.

Aceste stimulentele ar urma să fie acordate pentru riscul pe care și-l asumă profesorii și nu se cuprinde în baza lunară de calcul al contribuției de asigurări sociale, contribuției de asigurări sociale de sănătate, respectiv al contribuției asiguratorii pentru muncă.

Inițiatorii proiectului susțin că „atât cadrele didactice, cât și personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic din învățământul de stat vor fi implicați direct în lupta cu pandemia și vor fi extrem de expuși”.

Citeşte mai departe ...

Un liceu din Galați, modernizat cu fonduri europene

Primăria Galați a semnat contractul de lucrări pentru anveloparea cu fonduri europene a Liceului Teoretic „Dunărea”, din cartierul Micro 18.

În urma licitației publice pentru lucrările de anvelopare a Liceului Teoretic „Dunărea”, oferta declarată câștigătoare a fost cea depusă de Asocierea MOVILAND MET SRL - PROIECT SA - CONSUMCOOP GALATI, contractul având o valoare totala de 1.550.863,92 lei. Durata contractului este de 12 luni din care două luni sunt prevăzute pentru proiectare și 10 luni pentru execuție.

„Lucrările din cadrul acestui proiect presupun termoizolarea completă a clădirii, înlocuirea tâmplăriei exteriorare și montarea unui sistem de panouri termosolare și a unei pompe de căldură care vor duce în cele din urmă la o reducere consistentă a consumumului de energie pentru încălzire. În plus, se vor face lucrări și la instalațiile de iluminat și lucrările conexe necesare celor amintite mai sus.Obiectivul proiectului constă în creșterea performanței energetice a imobilului în care funcționează Liceul Teoretic „Dunărea”, cu efecte favorabile asupra calității mediului ambiental, a sănătății elevilor și îmbunătățirea calității actului educațional”, a informat Biroul de presă al Primăriei Galați.

Valoarea totală a proiectului cu fonduri europene este de 1.916.973,29 lei, formată din asistența financiară nerambursabilă de 1.828.044,74 lei, cheltuieli neeligibile de 51.621,50 lei, contribuția municipiului Galați fiind de 37.307,05 lei.

 Liceul Teoretic „Dunărea” este situat în municipiul Galați, pe strada Oltului nr. 24A. Unitatea de învățământ a fost construită în anul 1986, are regimul de înălțime S+P+2E și o suprafață construită 824 mp. La acest liceu învață aproximativ 700 de elevi.

 

 

Citeşte mai departe ...

În peste 20% din localitățile gălățene se reiau alegerile pentru ordinea pe buletinele de vot

În mai multe localități din județul Galați, Prefectura Galați a constatat și a sesizat public nereguli la înscrierea pe buletinele de vot a două formațiuni politice, în urma tragerii la sorți prin vot.

Este vorba de Alianța USR PLUS și Alianța Partida Romilor Pro-Europa.

Biroul Electoral Județean Galați a stabilit că nu au fost respectate câteva prevederi legislative privind alegerile locale din 27 septembrie 2020.

În urma hotărârii BEJ din 28 august s-a decis ca Birourile Electorale de Circumscripție, unde au fost înregistrate și constatate aceste nereguli, vor relua procedura de tragere la sorți.

Citeşte mai departe ...

Secţia de kaiac-canoe de la CSS Galaţi a ieşit la recoltat medalii

  • Publicat în Sport

La Pitești pe lacul Bascov se află în plină desfăşurare Campionatul Naţional de Kaiac Canoe viteză pentru cadeţi şi juniori. Deschiderea au făcut-o cei mai mici, cadeţii şi juniorii 2. CSS Galaţi, antrenori Adina şi Adrian Maftei a început sezonul în forţă şi a cucerit multe medalii. Performera delegaţiei gălăţene poate fi considerată Anamaria Chiroşcă, dublă campioană naţională la C1 fete, la 500 şi 200 m. Pe prima treaptă a podiumului au mai urcat: Valentin Dublea, la cadeţi C1 pe distanţa de 1000 metri respectiv Dragoş Zimbilschi - Răzvan Lepădatu, la C2 băieţi 1000 metri. Două medalii de argint a cucerit Denisa Rusu, la C1 fete 500 şi 200 metri. La prima competiţie din acest an, juniorii gălăţeni au obţinut şi medalii de bronz prin: Alexandru Răduţ, la cadeţi C1 1000 m şi Teodora Maftei - Raluca Ursachi, la Kaiac 2 500 m. Alte rezultate: Daniel Tăbăcaru, două locuri 5 la C1 1000 şi 500 m; Andrei Zimbilschi, locul 5 C1 200 m; Rareş Constantin - Ştefan Pascaru, două locuri 8 la Kaiac 2 1000 şi 500 m. Competiţia continuă cu întrecerea juniorilor 1.

Citeşte mai departe ...

Părinții au interzis accesul în grădiniță sau școală când își duc sau își iau copiii

Atenție, părinți și bunici! Accesul în spaţiul interior al grădiniţei sau al școlii nu va fi permis, iar copiii vor fi preluaţi de la poarta unităţii de învăţământ de către o persoană desemnată de director. Și la plecare se va proceda în același mod.

Potrivit Agerpres, această persoană desemnată are în responsabilitate preluarea tuturor copiilor care la grădiniță vin pe un interval de timp ce se poate întinde pe o oră întreagă, se poate crea aglomerație dacă vin mai mulți în același timp, dar și așteptare la poartă, atât la venire, cât și la plecare.

Citeşte mai departe ...

Gălăţeanca Patricia Ţig s-a calificat în turul 2 la US Open

  • Publicat în Sport

Jucătoarea română de tenis Patricia Ţig s-a calificat în runda a doua a turneului US Open, care are loc într-o bulă securizată la arenele Flushing Meadows din New York, după ce a trecut fără emoţii, marţi, de japoneza Kurumi Nara, cu 6-1, 6-0. Ţig (26 ani, 88 WTA) s-a impus în doar 58 de minute în faţa niponei (28 ani, 142 WTA). Românca a avut mai multe mingi direct câştigătoare, 17-7, şi a comis mai puţine erori neforţate, 12-21. Patricia Ţig a obţinut prima sa victorie în faţa japoneze Nara, care câştigase primele două confruntări, ambele desfăşurate în 2016. Gălăţeanca s-a calificat în premieră în cariera sa în turul secund al unui turneu de Mare Şlem. Ţig şi-a asigurat un cec de 100.000 de dolari şi 70 de puncte WTA, iar în turul următor o va înfrunta pe croata Donna Vekic (24 ani, 24 WTA), cap de serie numărul 18, victorioasă în faţa cehoaicei Kristyna Pliskova cu 3-6, 7-6 (6), 6-4.

Citeşte mai departe ...

Se lucrează pe DJ 242. Utilajele acționează la intrarea în orașul Tg.Bujor

Autoritățile județene îi avertizează pe șoferi că se lucrează pe DJ242, în zona orașului Tg.Bujor. Pe drumul care pleacă din DN26 și trece prin Foltești - Măstăcani – Chiraftei - Fârtănești – Viile – Umbrărești – Târgu Bujor și Vârlezi se desfășoară ample lucrări de modernizare. Potrivit reprezentanților Consiliului Județean, lucrarea se apropie de final.

Lucrările de consolidare a fundației drumului sunt aproape finalizate, podețele de pe mai multe tronsoane au fost schimbate sau reabilitate, iar la poduri încă se lucrează, fiind vorba despre operațiuni majore de consolidare și reabilitare. În plus, pe unele tronsoane au fost amenajate trotuare, sisteme de colectare a apelor pluviale și căi de acces la proprietate.
Lucrările se desfășoară pe mai multe porțiuni de drum.

„Se lucrează din plin pentru a transforma arterele de circulaţie din judeţ în drumuri sigure şi moderne. Continuă asfaltarea pe DJ242, acolo unde este în plină implementare una dintre cele mai ample investiţii de modernizare a infrastructurii rutiere judeţene. A început asfaltarea la intrarea în Târgu Bujor şi va continua toată săptămâna până la ieşirea din oraş. De asemenea, se toarnă asfalt şi în zona cunoscută de şoferi drept litera M, în apropiere de localitatea Vârlezi. Modernizăm DJ242 pe toată lungimea lui, pe traseul Folteşti – Măstăcani – Chiraftei - Fârtănești – Viile – Umbrărești – Târgu Bujor – Vârlezi. Este o investiție cu fonduri europene de peste 72 de milioane de lei”, a anunțat președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

Lucrările de modernizare au loc pe toată lungimea drumului de 31 de km. Este o investiție cu fonduri europene, realizată de Consiliul Județean Galați.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri