Menu
RSS
Iohannis:"Crăciunul va fi în familie"

Iohannis:"Crăciunul va fi în f…

Întrebat de presă dacă au...

Ciolacu: "N-ați făcut nimic! Nici Iohannis, nici Guvernul PNL nu au arătat românilor niciun plan coerent, nicio idee clară de combatere a pandemiei!"

Ciolacu: "N-ați făcut nimic! N…

Marcel Ciolacu a răspuns ...

Noi restricții în Germania pentru limitarea epidemiei de Covid-19

Noi restricții în Germania pentru l…

Angela Merkel anunță inst...

Recomandări trimise de Ministerul Educației către toate școlile

Recomandări trimise de Ministerul E…

Ministerul Educației reco...

Patru decese la Galați din cauza COVID-19, în ultimele 24 de ore

Patru decese la Galați din cauza CO…

COVID-19 continuă să facă...

Bătălia pentru un fotoliu de parlamentar gălățean

Bătălia pentru un fotoliu de parlam…

Peste o sută de politicie...

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, poziție importantă în Webometrics Ranking Web of Universities

Universitatea „Dunărea de Jos” din …

Universitatea „Dunărea de...

Handbalistele de la CSM Galaţi au turneu solicitant la Sf. Gheorghe

Handbalistele de la CSM Galaţi au t…

Liga Florilor MOL va cont...

 Investiție importantă la Spitalul TBC din Galați

 Investiție importantă la Spitalul …

O investiție importantă e...

Planul PSD de combatere a epidemiei

Planul PSD de combatere a epidemiei

PSD a publicat planul ela...

Prev Next

Sâmbătă, 19 Septembrie 2020 - Regional Press

Raed Arafat:" părinții și bunicii care iau copiii de la școală îi derutează pe elevi dacă ei nu respectă regulile din școală"

„Este un aspect clar. La poarta școlii, trebuie respectate regulile care se respectă și în școală. În școală, copilul este supus unor reguli clare. Copiii respectă regulile în cea mai mare parte. La poarta școlii, trebuie și părinții, și bunicii să păstreze aceeași regulă, altfel și pentru copil e greu să explici de ce la școală respectă și când iese nu mai respectă, pentru că cel care vine să îl ia nu respectă. Trebuie regulile să fie regulă generală. Să înțeleagă părinții că au de respectat reguli de distanțare, portul măștii și la poarta școlii.

Îl derutează pe copil acest lucru. Copilul pune întrebări când vede diferența și va întreba de ce trebuie să respect în școală și afară nu. Și acasă nu e regula, nici la vecini. Copilul vede aceste lucruri și începe să pună întrebări.

Trebuie să respecte regulile și la poarta școlii, și copilul, și adultul. E mai îngrijorător, fiind o zonă în care adulții transmit între ei. Orice modalitate prin care putem să reamintim, într-un mod frumos, că trebuie respectate regulile, trebuie să îl facem. Credem sau nu în măsurile luate, sunt reguli care trebuie să fie respectate”, a declarat Raed Arafat.

Citeşte mai departe ...

Locale 2020. Cum se verifică dacă un alegător a votat de mai multe ori

  • Publicat în Social

Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, procedura care va fi urmată la alegerile locale în cazul în care Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal va semnala că o persoană a mai votat o dată în aceeaşi zi, informează Agerpres.

Potrivit hotărârii adoptate de BEC, în cazul în care, urmare a introducerii codului numeric personal al unui alegător în Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal - SIMPV, acesta semnalează faptul că persoana care s-a prezentat la urne şi-a mai exercitat dreptul de vot în aceeaşi zi la alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare mai întâi va aduce la cunoştinţa alegătorului că SIMPV a semnalat că şi-a mai exercitat o dată dreptul de vot la aceste alegeri şi că fapta unei persoane care votează de două sau mai multe ori constituie infracţiunea de fraudă la vot prevăzută de art. 3 87 alin. ( 1) lit. b) din Codul penal şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă şi interzicerea exercitării unor drepturi.

În cazul în care alegătorul stăruie în solicitarea de a-şi exercita dreptul de vot, preşedintele biroului electoral al secţiei va contacta telefonic, prin intermediul terminalului pus la dispoziţie de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare unde alegătorul figurează deja înscris în SIMPV, în vederea identificării eventualei semnături a acestuia în dreptul datelor sale de identificare din listele electorale, iar convorbirea va fi înregistrată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Dacă preşedintele biroului electoral al secţiei de votare apelate infirmă existenţa unei semnături în lista electorală în dreptul alegătorului în cauză, îi va permite exercitarea dreptului de vot, transmite digi24.

Citeşte mai departe ...

Se închid toate școlile 3 zile

Toate școlile își suspendă cursurile fizic timp de 3 zile, înainte și după alegerile locale care se desfășoară duminica viitoare, pe 27 septembrie, potrivit Edupedu.ro.
Cursurile din instituțiile de învățământ, adică școli, grădinițe și licee vor fi suspendate vineri, 25 septembrie, luni 28 septembrie și marți, 29 septembrie. În cele trei zile, cursurile se vor desfășura exclusiv online.

Urmează să fie stabilit dacă se vor închide școlile și joi, 24 septembrie, a explicat ministrul Educației, Monica Anisie.

“Chiar dacă se închid și se suspendă cursurile fizic, orele vor continua online. La nivel național se vor închide toate unitățile de învățământ vineri, luni și marți în vederea desfășurării alegerilor. Luni dimineață va avea loc o consultare cu asociațiile comunelor, orașelor și municipiilor și Uniunea consiliilor județene cu Ministerul Educației prin care să stabilim dacă se vor închide și joi, în functie de localitățile și școlile în care se desfășoară procesul educațional“, a mai spus ministrul Monica Anisie.

 

Citeşte mai departe ...

A 12-a victorie consecutivă şi Halep ajunge în semifinale la Roma

  • Publicat în Sport

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul doi mondial, s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Roma, dotat cu premii totale de 2.098.290 dolari, după ce kazaha Yulia Putintseva a abandonat, sâmbătă, la scorul de 6-2, 2-0 pentru principala favorită. A fost a 12-a victorie consecutivă în circuit pentru Simo. Halep o va întâlni duminică în semifinalele competiţiei pe învingătoarea din partida Victoria Azarenka (31 ani, 14 WTA) şi spaniola Garbine Muguruza (26 ani, 17 WTA). Românca, finalistă la Roma în 2017 şi 2018, şi-a asigurat un cec de 80.000 de euro şi 350 de puncte WTA.

Citeşte mai departe ...

Universitatea Dunărea de Jos se adaptează pandemiei

Anul universitar începe în sistem online, pe 28 septembrie, urmând ca, de la 1 noiembrie, să se reia toate activitățile care implică prezența fizică a studenților, a anunțat prof. dr. Lucian Puiu Georgescu, rectorul universității gălățene. într-o conferință de presă.

Totodată, toate căminele din campusul studențesc al Universității „Dunărea de Jos” din Galați vor fi deschise din prima zi de cursuri.

Până acum sunt 1.300 de cereri confirmate de cazare în cămine, dar ne putem adapta lejer pentru toți studenții care își vor exprima dorința în acest sens, iar capacitatea de cazare a Universității este de circa 2.600 de locuri în căminele studențești”.

Rectorul a explicat motivele pentru care căminele vor fi deschise chiar dacă, cel puțin în primul semestru, cursurile și seminariile se vor desfășura online: „Avem studenți care vor să vină la școală, avem studenți care lucrează în Galați și atunci le creăm condiții să fie prezenți în oraș, pentru a-și obține venituri. Suntem o universitate complexă din punctul de vedere al cazărilor. Avem studenții români din afara Galațiului, și care vor să se cazeze, sunt și excepții și aici mă refer la studenți din Galați dar care au solicitat cazare, avem studenții români de pretutindeni, pe cei de la Facultatea Transfrontalieră din Republica Moldova, avem studenții români non UE și studenții din Italia, de la Enna”.

În același timp, s-au luat toate măsurile de precauție, asigurând în fiecare dintre cămine cel puțin o cameră de izolare pentru cei cu suspiciuni de infectare.

Citeşte mai departe ...

Un aparat unic în România va fi adus la Spitalul de Boli Infecțioase din Galați

Premieră națională, la Galați. Un aparat modern pentru diagnosticarea cancerului de piele va fi achiziționat pentru un spital din oraș. Este vorba despre Spitalul de Boli Infecțioase Sf. Cuvioasa Parascheva din Galați care este dotat cu aparatură modernă în cadrul unui proiect european lansat anul trecut de reprezentanții Consiliului Județean.

Aparatul unic în țară se mai găsește în doar trei unități medicale din Germania, Franța și Olanda, costă 160.000 de euro, funcționează pe bază de lumină și nu iradiază pacientul, așa cum se întâmplă în cazul computerului tomograf. Pe lista de cumpărături a autorităților mai sunt echipamente necesare pentru depistarea hepatitelor cronice, a cirozelor hepatice și a bolilor cu potenţial endemo-epidemic. Președintele Consiliului Județean, Costel Fotea, a anunțat că prin aceste achiziții, la Galați se încearcă formarea unui centru de excelență pentru depistarea și tratamentul bolilor de piele. La final, la unitatea medicală gălățeană ar urma APARTA INFECTOASE GALATI

ă vină pacienți din întreaga regiune și din alte zone ale țării.

Tot la spitalul din Galați s-a construit un corp de clădire. Acesta are demisol și parter și va înlocui cea mai mare parte a vechiului spital. Obiectivul va fi inaugurat săptămâna viitoare.

 
 
 
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri