Menu
RSS
Iohannis:"Crăciunul va fi în familie"

Iohannis:"Crăciunul va fi în f…

Întrebat de presă dacă au...

Ciolacu: "N-ați făcut nimic! Nici Iohannis, nici Guvernul PNL nu au arătat românilor niciun plan coerent, nicio idee clară de combatere a pandemiei!"

Ciolacu: "N-ați făcut nimic! N…

Marcel Ciolacu a răspuns ...

Noi restricții în Germania pentru limitarea epidemiei de Covid-19

Noi restricții în Germania pentru l…

Angela Merkel anunță inst...

Recomandări trimise de Ministerul Educației către toate școlile

Recomandări trimise de Ministerul E…

Ministerul Educației reco...

Patru decese la Galați din cauza COVID-19, în ultimele 24 de ore

Patru decese la Galați din cauza CO…

COVID-19 continuă să facă...

Bătălia pentru un fotoliu de parlamentar gălățean

Bătălia pentru un fotoliu de parlam…

Peste o sută de politicie...

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, poziție importantă în Webometrics Ranking Web of Universities

Universitatea „Dunărea de Jos” din …

Universitatea „Dunărea de...

Handbalistele de la CSM Galaţi au turneu solicitant la Sf. Gheorghe

Handbalistele de la CSM Galaţi au t…

Liga Florilor MOL va cont...

 Investiție importantă la Spitalul TBC din Galați

 Investiție importantă la Spitalul …

O investiție importantă e...

Planul PSD de combatere a epidemiei

Planul PSD de combatere a epidemiei

PSD a publicat planul ela...

Prev Next

Joi, 17 Septembrie 2020 - Regional Press

Selecții pentru corpul de profesori evaluatori pentru examenele și concursurile naționale

Ministerul Educației a lansat joi, prin Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE), apelul de selecție pentru cadrele didactice care doresc să facă parte din corpul de profesori pentru examenele și concursurile naționale. Programul procesului de selecție a candidaților, în perioada 21 septembrie – 1 decembrie 2020, potrivit MEC:

Prima etapă (21 – 30 septembrie 2020) este alocată înscrierii și încărcării dosarelor de înscriere pe platforma informatică dedicată.

Pentru a obține calitatea de membri ai CPEECN, se pot înscrie cadrele didactice care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:

a) au desfășurat activități de predare-învățare-evaluare, în ultimii trei ani școlari încheiați, în învățământul preșcolar, primar, gimnazial și liceal;b) au gradul didactic I, II sau titlul științific de doctor în specialitate;

c) au experiență de organizare și participare la evaluări, în cadrul examenelor și concursurilor naționale/internaționale.

Ulterior, în etapa a II-a (1 – 15 octombrie), va avea loc verificarea dosarelor de înscriere, etapă urmată de verificarea competențelor de evaluare și selecția cadrelor didactice care doresc să devină membri (16 octombrie – 1 decembrie).

Cadrele didactice selectate dobândesc calitatea de membri ai CPEECN după parcurgerea și absolvirea programului de formare, acreditat de către Ministerul Educației și Cercetării și asigurat de către CNPEE, în parteneriat cu toate casele corpului didactic. Programul de formare este prevăzut a se desfășura între 2 decembrie 2020 și 15 martie 2021.

Membrii CPEECN sunt cadre didactice care își desfășoară activitatea de predare-învățare-evaluare atât în mediul urban, cât și în cel rural, în unitățile de învățământ preșcolar, primar, gimnazial, respectiv liceal – filierele teoretică, vocațională și tehnologică. 

 

Citeşte mai departe ...

Mihai Tudose: "Dezumanizarea liberală Nu mai ține de politică. Ține de lipsă de omenie! "

Mihai Tudose îi critică pe premierul Ludovic Orban, pentru modul în care a vorbit cu un bărbat cu dizabilități și pe primarul din Sângeorz-Băi, care și-a filmat fetița în timp ce o umilea.„Nu mai ține de politică. Ține de lipsă de omenie! Ce altceva e să-ți umilești copilul dezbrăcat, să mai și filmezi abjecția și apoi să ai ca singură problemă faptul că relele tratamente au devenit publice? Primarul din Sângeorz-Băi crede că e vorba de alegeri aici. Nu! E vorba de comportamentul lui abuziv și de semnele de întrebare pe care le ridică despre sănătatea lui mentală. Dacă filmulețul ăsta ar fi răspândit în Parlamentul European, PNL ar zbura direct la grupul extremist! Asta, dacă nu se delimitează urgent de ”tătuca” de ev mediu. Care dă și citate din biblie... Suflet mare , de liberal ...Pe aceea cu ,, ochi pentru ochi....” a rumegat-o oare bovina?”, a scris Tudose pe Facebook.

Citeşte mai departe ...

Spitalele din România au în acest moment aproximativ 100 de paturi de terapie intensivă pentru copii

Spitalele din România au în acest moment aproximativ 100 de paturi de terapie intensivă pentru copii, iar numărul acestora va crește, a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

„În acest moment în București sunt 30 de paturi ATI pentru copii, dintre care patru sunt pentru nou-născuți. La nive național sunt în jur de 67 de paturi. Mai avem în evaluare încă 17 paturi la spitalele județene”, a precizat el. „Evoluția ne va arăta măsurile, poate și restrictive, care vor fi impuse. Noi sperăm să menținem acel platou în jur de 1.500-1.600 și evaluarea să o facem nu numai zilnic, săptămânal și la două săptămâni. Efectul școlilor îl vom vedea la sfârșitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie”.

„Opinia mea este că măsurile care trebuie respectate sunt masa, distanțarea li dezinfectantul, precum și circuitele pentru intrarea în școală, cât și pe holuri”, a spus ministrul, referitor la măsurile care trebuie respectate în școli.

 

Citeşte mai departe ...

Costel Fotea, PSD: Guvernul PNL îi pedepsește pe români, asta înseamnă ticăloșie!

Guvernul Orban pedepsește milioane de români doar pentru faptul că locuiesc în comunități care nu au primar liberal. O arată cifrele din statisticile privitoare la modul în care urmează să fie repartizați banii guvernamentali din fondul de rezervă pentru echilibrarea bugetelor locale.

În județul Galați, de exemplu, situația este aberantă, orașe precum Tecuci și Tg.Bujor primind mai puțini bani decât comune depopulate, dar conduse de administrații de dreapta.

Comunele și orașele din județul Galați vor primi suma totală de 30.350.000 de lei. Aproape toate pentru că pe listă nu se află și municipiul reședință de județ. Orașul Galați nu va primi niciun leu de la Guvernul PNL pentru că are primar PSD. De asemenea, orașele Berești (500.000 de lei), Tg.Bujor (500.000 de lei) și Tecuci (900.000 de lei) sunt unități administrative cu populații mari, dar care au ghinionul să fie conduse tot de primari PSD. Acestea vor avea mai puțini bani decât comune mici precum Oancea și Cuza Vodă.

Practic, absolut toate comunele PSD din județul Galați vor primi aceeași sumă: 250.000 de lei. În schimb, toate comunele controlate de PNL vor avea dreptul la sume cuprinse între 900.000 de lei și 1.400.000 de lei. Comparațiile sunt năucitoare: comunei Liești (PNL) i se va atribui suma de 1.250.000 lei, în timp ce Ivești (PSD) va primi doar 250.000 de lei. Cele două comune sunt învecinate, au aproximativ același număr de locuitori, dar diferă apartenența politică a primarului.

O altă comună cu primar PSD este Pechea. Aceasta va primi suma minimă, deși are peste 11.000 de locuitori. Comuna liberală Cuza Vodă, care are puțin peste o mie de locuitori, va primi 900.000 de lei!

„Guvernul PNL își bate joc de oameni. Îi pedepsește pe românii care nu locuiesc în comunele conduse de primari liberali și îi condamnă la sărăcie, la frig. La Galați nici o comună cu primar PSD nu a primit mai mult decât suma minimă. Este o formă de presiune pe primarii noștri, acum în campanie electorală. Ei vor rezista, știu asta, veți vedea la alegeri, dar mă întreb, ce  vina au oamenii din comunitățile respective? De ce copiii din comunitățile controlate de liberali au dreptul la o viață mai bună? Ce vină au copiii din celelalte comune pentru că guvernanții sunt ticăloși, pentru că asta înseamnă guvernarea PNL, ticăloșie. Ei își dau arama pe față pedepsind oameni doar pentru că nu au votat liberali”, a declarat președintele executiv al PSD Galați, Costel Fotea.

Statistica demonstrează că banii au fost alocați exclusiv pe criterii politice, comunitățile liberale primind majoritatea fondurilor guvernamentale. Cu banii de la Guvern, Primăriile își acoperă cheltuielile curente, inclusiv cu școlile din subordine, dar fac și pregătiri pentru sezonul rece cumpărând carburant.

Citeşte mai departe ...

Pe filiera ucrainenă: Yevgeni Lymansky a ajuns în sfârşit la CSM Galaţi

  • Publicat în Sport

Echipa de hochei CSM Galaţi are gânduri mari pentru sezonul viitor al Ligii Naţionale. Chiar dacă încă nu se ştie când va debuta noua ediţie de campionat, echipa gălăţeană sub comanda antrenorilor Vadim Shakhraichuk şi Cornel Chiriţă îşi urmează programul de pregătire stabilit în condiţiile protocoalelor impuse de autorităţi. Lotul de jucători a fost completat cu ucraineanul Yevgeni Lymansky, 28 ani, 180 cm, 85 kg, care a jucat în perioada 2017-2019 la Steaua Bucureşti. Atacantul originar din Harkov a înscris 40 de goluri şi a dat 43 pase decisive în LNH. Lymansky trebuia să ajungă la Galaţi încă de sezonul trecut dar CSM avea deja locurile ocupate pentru stranieri. Între timp, ucraineanul şi-a luat şi cetăţenia română şi va putea debuta pentru Naţionala României.

Citeşte mai departe ...

Un bătrân din Galați a găsit pe o bancă un portofel cu peste 6.000 de lei. Ce a făcut cu el

Un pensionar în vârstă de 72 de ani din Galați a găsit pe o bancă  un portofel cu peste 6.000 de lei. Imediat, bărbatul a mers la poliție și a predat portofelul. Polițiștii au descoperit că aparținea unei vârstnice, de 79 de ani, care tocmai făcuse un împrumut la Casa de Ajutor Reciproc.

Potrivit IPJ Galați, miercuri, în jurul orei 13:25, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Galați s-a prezentat un bărbat în vârstă de 72 de ani care a găsit pe o bancă situată pe strada Constructorilor, în zona unui magazin alimentar, un portofel și a venit pentru a-l preda la poliție în vederea identificării și restituirii persoanei care l-a pierdut.

„Procedându-se la verificarea conținutului acestui portofel s-a constatat faptul că acesta conține suma de 6116 lei, 6 tichete de masă, 4 cupoane de pensie și 11 cupoane de călătorie pentru pensionari. În urma verificărilor efectuate a fost identificată persoana care figura cu numele în cupoanele de pensie, o femeie în vârstă de 79 ani din municipiul Galați. Persoana a fost contactată și invitată să se prezinte la sediul instituției, în vederea clarificării acestei situații. Femeia, cu lacrimi în ochi a precizat faptul că în jurul orei 10:00 a scos de la o casă de ajutor reciproc o suma mai mare de bani pe care a pus-o în portofelul pe care îl avea asupra sa. Când se îndrepta spre casă în jurul orei 13:00, s-a așezat pe o bancă pentru a se odihni iar sacoșele cu mai multe produse pe care le cumpărase precum și portofelul le-a așezat lângă ea, pe bancă. La plecare a uitat portofelul pe bancă”, a transmis Poliția Galați.

Portofelul împreună cu tot ceea ce se afla în el a fost restituit femeii.

„Domnul care a găsit acest portofel nu a dorit să-i fie făcut public numele, precizând doar că a dorit să facă o faptă bună pentru cineva care cu siguranță trecea prin momente dificile odată cu această pierdere. Inspectoratul de Poliție Județean Galați dorește să mulțumească pe această cale domnului pentru spiritul civic de care a dat dovadă, fiind un exemplu demn de urmat și de alți concetățeni”, a mai adăugat IPJ Galați.

Citeşte mai departe ...

Primăria Galați cumpără 20 de autobuze hibrid

Primăria Galați cumpără 20 de autobuze hibrid noi și moderne. Valoarea contractului este de 33.600.000 lei fără TVA, autobuzele urmând să fie livrate de către Solaris Bus&Coach SRL, care de altfel a și prezentat joi, în fața sediului Primăriei, modelul Urbino 12 Hibrid.

 ”Continuăm modernizarea transportului public în comun pentru a oferi gălățenilor cele mai bune condiții de călătorie. Pentru prima dată, gălățenii vor putea circula cu autobuze hibrid noi, cu un consum redus de combustibil și cu toate dotările la cele mai înalte standarde. Din primul moment am susținut să cumpărăm doar mijloace de transport noi, urmând să aducem și 18 tramvaie noi”, a declarat primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

Noile autobuze hibrid au 12 m lungime, sunt prevăzute cu trei uși, au o capacitate de transport de minim 90 călători, scaune confortabile, podeaua coborâtă, rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități, spațiu rezervat pentru aceste persoane, prevăzut cu centură de siguranță, instalații de aer condiționat și încălzire, camere video, sistem GPS, echipamente audio-video pentru informarea călătorilor, instalații pentru echipamentele de e-ticketing. 

Autobuzele sunt prevăzute cu motor diesel Euro VI, cu un consum redus de combustibil, iar pentru alimentarea motorului electric se va utiliza un sistem de stocare a energiei electrice, bazat pe supercapacitori.

În maxim 5 luni de la semnarea contractului, furnizorul trebuie să livreze cel puțin 2 autobuze, iar în maxim 10 luni întreg lotul. Autobuzele vor avea o garanție de trei ani.

Citeşte mai departe ...

Echipele gălăţene, Sporting Lieşti şi SC Oţelul vor juca în faza a doua a Cupei României

  • Publicat în Sport

La sediul Federaţiei Române de Fotbal a avut loc miercuri tragerea la sorţi pentru faza a doua din Cupa României. Galaţiul va fi reprezentat de două echipe. Sporting Lieşti, echipă aflată pe val, care a câştigat ambele jocuri oficiale pe care le-a disputat: 4-0 cu Foresta Gugeşti, în prima fază a Cupei şi 5-2 cu Sportul Chişcani, în runda inaugurală din campionat, ambele în deplasare va juca în fieful celor de la Huşana Huşi, echipă care a eliminat pe CSM Vaslui, după o victorie clară cu 5-0.
Fără îndoială, cel mai interesant duel din această fază a competiţiei va fi cel dintre SC Oţelul şi CSM Focşani 2007, două dintre principalele candidate la promovarea în eşalonul secund, programat pe stadionul Oţelul. Partidele sunt programate, pe 22 septembrie, de la ora 16.30, într-o singură manşă. Până atunci, pe 19 septembrie sunt programate partidele din cea de-a doua etapă din Liga a 3-a în care echipele gălăţene vor juca după programul: SC Oţelul - Avântul Valea Mărului şi Sporting Lieşti - CS Făurei. Ora de start va fi 17.00.

Citeşte mai departe ...

Doliu în PSD. Un primar a murit din cauza COVID-19

Primarul PSD din Deveselu, Ion Aliman, a murit, joi dimineață, după ce la începutul lunii septembrie fusese diagnosticat cu COVID-19. El candida la alegerile din 27 septembrie pentru al treilea mandat.

Edilul a fost inițial internat la la Spitalul Municipal Caracal, apoi, la solicitarea familiei a fost transferat la Spitalul Colentina din Capitală.

Ion Aliman era primar al comunei Deveselu din anul 2012.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri