Menu
RSS
Iohannis:"Crăciunul va fi în familie"

Iohannis:"Crăciunul va fi în f…

Întrebat de presă dacă au...

Ciolacu: "N-ați făcut nimic! Nici Iohannis, nici Guvernul PNL nu au arătat românilor niciun plan coerent, nicio idee clară de combatere a pandemiei!"

Ciolacu: "N-ați făcut nimic! N…

Marcel Ciolacu a răspuns ...

Noi restricții în Germania pentru limitarea epidemiei de Covid-19

Noi restricții în Germania pentru l…

Angela Merkel anunță inst...

Recomandări trimise de Ministerul Educației către toate școlile

Recomandări trimise de Ministerul E…

Ministerul Educației reco...

Patru decese la Galați din cauza COVID-19, în ultimele 24 de ore

Patru decese la Galați din cauza CO…

COVID-19 continuă să facă...

Bătălia pentru un fotoliu de parlamentar gălățean

Bătălia pentru un fotoliu de parlam…

Peste o sută de politicie...

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, poziție importantă în Webometrics Ranking Web of Universities

Universitatea „Dunărea de Jos” din …

Universitatea „Dunărea de...

Handbalistele de la CSM Galaţi au turneu solicitant la Sf. Gheorghe

Handbalistele de la CSM Galaţi au t…

Liga Florilor MOL va cont...

 Investiție importantă la Spitalul TBC din Galați

 Investiție importantă la Spitalul …

O investiție importantă e...

Planul PSD de combatere a epidemiei

Planul PSD de combatere a epidemiei

PSD a publicat planul ela...

Prev Next

Luni, 14 Septembrie 2020 - Regional Press

A fost eliminată restricția referitoare la sporturile de contact

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a anunţat, luni, într-un mesaj postat pe un site de socializare, că Hotărârea de Guvern care prelungeşte starea de alertă a eliminat restricţiile pentru sporturile de contact, scrie g4media.ro.
„Veşti bune. Astăzi, Hotărârea de Guvern care prelungeşte starea de alertă a eliminat restricţiile pentru sporturile de contact (box, lupte, karate şi altele). În câteva zile, după publicarea în Monitorul Oficial, vom emite Ordinul comun de ministru MTS-MS care va detalia condiţiile pentru desfăşurarea acestor activităţi sportive”, a scris Stroe pe site-ul de socializare citat.

 

Citeşte mai departe ...

Tudose îi ironizează pe liberali

Vicepreședintele PSD Mihai Tudose a publicat luni pe pagina sa de socializare un text ironic la adresa liberalilor.
„PSD e vinovat!

Pentru apariția pandemiei, în China, la numai o lună de când PSD a plecat de la guvernare. Suspectă promptitudine...
Pentru că nu a cumpărat, încă din vara anului trecut sau chiar din 2002, câteva milioane de măști și vreo două mii de ventilatoare. Așa, spitalele n-ar mai fi avut probleme. Drept e că și prietenii licitațiilor liberale ar fi dormit mai liniștiți acum.
Pentru seceta lăsată moștenire guvernării PNL. Recunoaștem că nu am plouat...Seceta e o mare dovadă de rea-credință pesedistă.
Pentru îndatorarea țării într-un ritm vertiginos de când PSD nu mai guvernează. Și tot PSD a luat toți banii împrumutați de Câțu și ai lui. De aceea nu are PNL bani de pensi, alocații, investiții etc.
Pentru scăderea PIB cu 10%. E clar mâna PSD, altfel cum ar fi fost posibilă asemenea cădere economică în numai un trimestru cu un așa performant guvern?
Pentru haosul din învățământ, în ajunul deschiderii anului școlar, numai politica educațională nefastă a PSD poate fi de vină. Evident că tot PSD este de vină pentru starea de confuzie cronică a lu’ Anisie (ministrul educației)
Atâtea motive de vinovăție pesedistă, nu-i așa?...

În curând, guvernul PNL împlinește un an. Și e tot ca-n prima zi? Nu. E muuuult mai rău. Incredibil de mai rău...

Asta da performanță”, a scris Mihai Tudose.

Citeşte mai departe ...

Elevii care nu sunt online primesc absențe în catalog

Regulile pe care vor trebui să le respecte elevii, profesorii și conducerea școlilor în cazul activităților didactice desfășurate prin intermediul tehnologiei și internetului sunt cuprinse în Ordinul 5.545/2020. 

Astfel, un capitol important este dedicat regulilor pe care vor trebui să le respecte elevii în cazul cursurilor online. Mai exact, după cum apare în actul normativ, elevii “au obligația de a participa la activitățile desfășurate prin intermediul tehnologiei și al internetului; în caz contrar, elevul este considerat absent și se consemnează absența în catalog, cu excepția situațiilor justificate”. 

Apoi, în cadrul interacțiunilor online, “progresul educațional al elevilor poate fi evaluat de cadrele didactice, prin acordarea de note/calificative”, dar fără ca părintele să-și mai dea acordul, așa cum apărea în ordinul nr. 4.135/2020, document apărut spre începutul pandemiei de coronavirus.

Totodată, pentru a nu încălca prevederile Regulamentului general privind protecția datelor (GDPR), niunul dintre participanții la cursurile online, deci nici elevii, nu le va putea înregistra.

Așa cum apare în Ordinul 5.545/2020, următoarele date cu caracter personal se vor prelucra cu respectarea GDPR:

numele și prenumele preșcolarilor/elevilor, numele și prenumele cadrelor didactice care utilizează aplicația/ platforma educațională informatică;
imaginea, vocea participanților, după caz;
mesajele, videoclipurile, fișierele expediate sau orice alte materiale care conțin date prelucrate prin utilizarea aplicației/ platformei educaționale informatice;
rezultatele evaluării;
datele de conectare la aplicația/ platforma educațională utilizată pentru participare la cursurile online: nume de utilizator și parolă de acces.

Acest an școlar (2020-2021) a început în condițiile speciale, impuse în contextul epidemiei de coronavirus. Mai exact, fiecare școală a început cursurile urmând unul dintre cele trei scenarii stabilite de autorități: cel roșu - participarea fizică a tuturor elevilor la școală, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară, cel galben - participarea prin rotație (una-două săptămâni) a jumătate din numărul elevilor dintr-o clasă la cursurile organizate la școală, restul participând la cursuri online și cel roșu - toți elevii participă la cursuri online, scrie avocat.net.

Citeşte mai departe ...

Starea de alertă, prelungită până pe 14 octombrie

  • Publicat în Social

Starea se alertă va fi prelungită cu încă 30 de zile, începând cu ziua de mâine, ceea ce înseamnă până în ziua de 14 octombrie 2020, inclusiv, conform unui proiect de hotărâre adoptat azi de Guvern.

Proiectul de hotărâre urmează să apară astăzi în Monitorul Oficial, pentru a intra în vigoare până la finele zilei. 

Documentul stabilește că starea de alertă se va prelungi cu încă 30 de zile, până în data de 14 octombrie 2020, inclusiv. Totodată, este de așteptat ca documentul să includă și reguli generale pentru ziua alegerilor locale (27 septembrie 2020), deși înțelegem că urmează să apară un ordin ministerial cu reguli detaliate. În esență, regulile principale pentru ziua votului vor fi:

-dezinfectarea mâinilor alegătorilor atât la intrarea, cât și la ieșirea din secția de votare;
-purtarea obligatorie a măștii faciale, cu excepția unui scurt moment în care aceasta se va da jos pentru verificarea identității;
-persoanele aflate în izolare sau în carantină (infectate sau suspecte de infectare cu coronavirus) vor vota la urna mobilă.

Starea de alertă, impusă în contextul epidemiei de coronavirus, a început în data de 15 mai 2020 și a fost prelungită de mai multe ori până acum. 

Citeşte mai departe ...

Mașină lovită de trenul Regio Tg.Bujor-Bârlad. Autoturismul era condus de o tânără de 20 de ani

Două tinere au ajuns la spital, după ce mașina în care se aflau a fost lovită de trenul Regio Tg. Bujor-Bârlad. Autoturismul implicat în accident era condus de o tânără de 20 ani, care nu s-a asigurat la trecerea de cale ferată, deși era semnalizată corespunzător.

Incidentul a avut loc, duminică, în jurul orei 13.15. Poliţia oraşului Tg. Bujor a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la producerea unui eveniment rutier la calea ferată din afara localităţii Lungeşti, comuna Bălăbăneşti, județul Galaţi, pe drumul comunal 69 Lungeşti-Docani.

„Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că o tânără în vârstă de 20 ani, ce posedă permis de conducere categoria B din anul 2018, în timp ce conducea un autoturism în care se mai afla în partea dreapta-faţă o altă tânără în vârstă de 22 ani, nu s-a asigurat la trecerea de cale ferată, semnalizată corespunzător, iar autoturismul a fost lovit de trenul Regio Tg. Bujor – Bârlad. În urma impactului a rezultat rănirea uşoară a conducătoarei autoturismului şi a pasagerei”, a anunțat IPJ Galați.

Conducătoarea auto a fost transportată cu eclicopterul SMURD la Spitalul Judetean Galaţi, iar pasagera autoturismului a fost transportată cu un echipaj de ambulanţă la Spitalul orăşenesc Tg. Bujor, ulterior urmând a fi transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgență Sf. Apostol Andrei Galaţi pentru investigaţii amănunţite.

Citeşte mai departe ...

Prima parcare cu teren de sport din Galați a fost inaugurată

Prima parcare rezidențială cu etaje și cu teren de sport a fost inaugurată la Galați. Este vorba de o investiție în valoare de 14,5 milioane de lei, care are 214 locuri de parcare și 46 de spații de depozitare individuale, iar pe terasa de la ultimul nivel a fost amenajat un teren de sport modern.

„Prima parcare supraetajată cu teren de sport. Este prima construcție de acest fel dintr-un cartier al orașului, cu 214 locuri de parcare, dintre care 16 sunt pentru persoanele cu dizabilități și 20 cu stații de încărcare pentru mașinile electrice, iar pe terasă cu teren de sport. Construcția se află în cartierul Mazepa și nu ne oprim aici. Am demarat deja procedurile în vederea construirii de noi parcări subterane, supraterane și la nivel în mai multe zone ale orașului” , a scris primarul Ionuț Pucheanu, pe Facebook.

Construcția dispune de 46 de spații de depozitare individuale.De asemenea, parcarea este dotată cu sisteme pentru eficiența energetică (iluminat LED cu senzor de proximitate și aprindere în cascadă), panouri solare producere apei calde, spații încălzite, sisteme de control al accesului, sistem de monitorizare video și 20 puncte de încărcare electrică pentru mașini nepoluante. În prima etapă sunt atribuite 180 de locuri de parcare celor care locuiesc în zonă.

Suprafața construită a parcării este de 1.937,67 metri pătrați, cu o arie desfășurată de 7.905,23 mp.

 

Citeşte mai departe ...

Grupul de Comunicare Strategică își diversifică portofoliul ... cu educația pentru copii!?

Dacă tot nu știe nimeni cine face parte din acest organism, Grupul de Comunicare Strategică prezintă o serie de reguli și recomandări pentru elevi, pe care aceștia trebuie să le aibă în vedere odată cu începerea anului școlar, pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.

Conform GCS, sunt trei lucruri ne țin în siguranță:

1.Masca trebuie purtată astfel încât să acopere atât nasul, cât și gura. Masca reduce masiv riscul de răspândire a virusului!

2. Distanța fizică trebuie păstrată la cel puțin 1 metru în interior, cu obligația purtării măștii, și cel puțin 1,5 metri în aer liber, atunci când nu este purtată masca.

3. Mâinile trebuie igienizate sau dezinfectate ori de câte ori atingem o suprafață care ar putea fi infectată (ex: clanțe, mânere, balustrade, butoane de lift).

Tinerii sunt afectați într-o mai mică măsură în cazul infectării cu noul coronavirus (COVID-19), dar ei pot răspândi virusul, chiar fără să-și dea seama, către persoanele vârstnice și/sau cu boli cronice (ex: părinți, bunici, profesori, persoane cu deficiențe imunologice) în cazul cărora infectarea poate avea consecințe extrem de grave.

Elevii cu simptome de boală NU trebuie să se prezinte la școală, iar părinții au obligația de a anunța unitatea de învățământ, precum și medicul de familie.

La fel ca și în anii precedenți, elevii care intră în noul ciclu de învățământ (ex: grădiniță - grupa mică, primar - clasa I, gimnaziu - clasa IV, liceal - clasa IX, postliceal) trebuie să prezinte o adeverință de intrare în colectivitate care poate fi eliberată de medicul de familie în cursul primei săptămâni de școală, dacă nu se regăsește în dosarul de înscriere.

Momente cheie pentru elevi în afara orelor:

Drumul până la școală. Dacă este posibil, optați pentru deplasarea pietonală și evitați folosirea mijloacele de transport în comun. Dacă trebuie să utilizați transportul în comun, purtați obligatoriu mască, păstrați distanța față de celelalte persoane, evitați atingerea suprafețelor comune și dezinfectați-vă mâinile imediat ce ați părăsit transportul în comun.

Recreația alături de colegi. Dacă purtați mască, păstrați distanța de minimum 1 metru față de colegi. Dacă vă aflați în aer liber și nu purtați mască, atunci mențineți o distanță de cel puțin 1,5 metri. Evitați să faceți schimb sau să atingeți obiectele personale pe care au pus mâna și alte persoane (ex: telefoane mobile, manuale, rechizite, etc) și dezinfectați-vă mâinile după orice contact cu suprafețe comune.

Timpul petrecut după școală. În cazul în care, după orele petrecute la școală, mai rămâneți alături de colegi/prieteni, aveți grijă să respectați aceleași reguli sanitare, indiferent dacă persoanele alături de care vă aflați prezintă sau nu simptome de infectare. Este de preferat ca petrecerea timpului liber să aibă loc în aer liber, dacă este permisă de condițiile meteorologice.

Întoarcerea acasă. Atunci când reveniți acasă aveți grijă ca, după ce lăsați încălțămintea la intrare, să vă spălați pe mâini, să dezinfectați obiectele personale (ex: chei, telefon mobil), să schimbați îmbrăcămintea folosită afară și să o așezați separat de îmbrăcămintea folosită în casă. Înainte de a îmbrăca noile haine, spălați-vă/dezinfectați-vă mâinile. Acordați atenție sporită ghiozdanului, respectiv zonelor în care îl plasați și riscul de contaminare.

Interacțiunea cu persoane vârstnice. În cazul în care vă întâlniți cu persoane vârstnice, și nu puteți păstra distanța de siguranță, este recomandată purtarea măștii.

 

Citeşte mai departe ...

Oţelul a călcat strâmb la Rm. Sărat, Sporting Lieşti, primul lider din seria a 2-a

  • Publicat în Sport

La sfârşitul săptămânii trecute a pornit la drum caravana fotbalistică din eşalonul trei. Cele trei echipe gălăţene componente ale seriei a 2-a au avut evoluţii contradictorii. Un start lansat a luat Sporting Lieşti, una din cele mai longevive la acest nivel. Lieştenii pregătiţi de Ionuţ Niculcea ajutat de Dorinel Matei şi Cristi Brăneţ au obţinut o victorie clară pe terenul nou promovatei Sportul Chişcani. Rezultat final: Sportul - Sporting 2-5. Pentru echipa învingătoare au marcat: Manea, în prima repriză respectiv Mihu, Dănăilă, Zărnescu, Grigoraş, în partea a doua. Profesorul Ionuţ Niculcea a aliniat formula: Vădeanu - Iancu, Voicu, Gîţă, Manea - Lupu, Mihu - Bandac, Stan, Dănăilă - Zărnescu. Au mai intrat: Bîrlădeanu, Grigoraş, Călin, Dima, Constantinescu. Sporting este lider şi va juca runda următoare, pe 19 septembrie la Lieşti cu CS Făurei.
SC Oţelul, o candidată la promovare în acest sezon a călcat strâmb la debut în faţa nou promovatei CSM Rm. Sărat. Oţelarii lui Petre Grigoraş au avut iniţiativa, şi-au creat câteva ocazii importante să marcheze dar dominarea lor a fost sterilă şi nu a avut rezultatul scontat pe tabela de marcaj. Mai mult chiar, cu cinci minute înainte de final, gazdele au profitat de o gafă în defensiva gălăţeană şi au înscris unicul gol. Rezultat final: CSM Rm. Sărat - Oţelul 1-0. 11-le de start pentru Oţelul: Dinu - Stancu, Sîrghi, Ghiocel, D.Popescu - Iani, D.Cireş, Neagu - Petrache, Matei, Gavrilă. Au mai evoluat: Ursu, Nica, Dobre.
Nou promovata din judeţul nostru, Avântul Valea Mărului a jucat pe teren propriu cu Dacia Unirea Brăila, o altă favorită la promovarea în Liga a 2-a. Vălmărenii au ţinut ritmul timp de 50 de minute dar apoi brăilenii şi-au valorificat experienţa mai mare şi au obţinut victoria. Rezultat final: 0-3. Antrenorul Gheorghiţă Popa a trimis pe teren 11-le: Vlasie - G.Popa, Antofe, Moise, Hilohi - Iacob, Ignat - Murgoci, Drăgan, Afteni - Ţîmpău. În partea a doua au mai jucat: A.Frunză, Blănaru, V.Popa. Etapa viitoare, pe 19 septembrie va avea lor derbiul gălăţean Oţelul - Avântul, pe stadionul Oţelul, de la ora 17.00.

Citeşte mai departe ...

Muzeul Casa Colecțiilor din Galați, modernizat din temelii, Investiția aparține Consiliului Județean

Operațiunea de reabilitare și modernizare de la Muzeul Casa Colecțiilor din Galați este în toi. Reprezentanții Consiliului Județean au anunțat că lucrările se desfășoară în interiorul clădirii. Până la finalul lucrării, clădirea de patrimoniu care a adăpostit fosta farmacie Ținc va fi consolidată, termoizolată și dotată cu aparate moderne.

Lucrarea comandată de Consiliul Județean presupune refacerea hidroizolaţiei de la subsol, a zidăriei şi a instalaţiilor electrice. Totodată, monumentul istoric este consolidat, acoperişul este reabilitat, iar ornamentele de pe faţadă şi scările interioare sunt restaurate. Conform planului, muzeul va fi dotat cu sisteme de detecţie şi alarmare la incendiu și efracţie, de supraveghere şi înregistrare video şi de control acces. Nu în cele din urmă, proiectul mai prevede dotarea spaţiului muzeal cu vitrine moderne şi panouri mobile, dar și digitizarea monumentului de arhitectură, astfel încât sediul Muzeului Casa Colecţiilor să poată fi scanat 3D și să se realizeze tururi virtuale. Valoarea investitiei este de aproximativ 3,5 milioane de lei, fonduri europene.

Clădirea a fost construită în anul 1900. Încă de la început a fost sediul Farmaciei Ținc, purtând numele unui celebru farmacist gălățean. Constantin Ţinc a locuit și muncit în imobilul care acum este monument istoric, iar ca recunoaștere a realizărilor sale a fost primar al orașului Galați în mai multe mandate și senator de Covurlui. După ce a fost naționalizată în perioada comunistă, clădirea a fost folosită tot ca farmacie. În 2012, Farmacia Ținc a fost preluată de Consiliul Județean și a devenit Muzeul Casa Colecțiilor.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri