Menu
RSS
Iohannis:"Crăciunul va fi în familie"

Iohannis:"Crăciunul va fi în f…

Întrebat de presă dacă au...

Ciolacu: "N-ați făcut nimic! Nici Iohannis, nici Guvernul PNL nu au arătat românilor niciun plan coerent, nicio idee clară de combatere a pandemiei!"

Ciolacu: "N-ați făcut nimic! N…

Marcel Ciolacu a răspuns ...

Noi restricții în Germania pentru limitarea epidemiei de Covid-19

Noi restricții în Germania pentru l…

Angela Merkel anunță inst...

Recomandări trimise de Ministerul Educației către toate școlile

Recomandări trimise de Ministerul E…

Ministerul Educației reco...

Patru decese la Galați din cauza COVID-19, în ultimele 24 de ore

Patru decese la Galați din cauza CO…

COVID-19 continuă să facă...

Bătălia pentru un fotoliu de parlamentar gălățean

Bătălia pentru un fotoliu de parlam…

Peste o sută de politicie...

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, poziție importantă în Webometrics Ranking Web of Universities

Universitatea „Dunărea de Jos” din …

Universitatea „Dunărea de...

Handbalistele de la CSM Galaţi au turneu solicitant la Sf. Gheorghe

Handbalistele de la CSM Galaţi au t…

Liga Florilor MOL va cont...

 Investiție importantă la Spitalul TBC din Galați

 Investiție importantă la Spitalul …

O investiție importantă e...

Planul PSD de combatere a epidemiei

Planul PSD de combatere a epidemiei

PSD a publicat planul ela...

Prev Next
Anghel Marina

Anghel Marina

Recomandări trimise de Ministerul Educației către toate școlile

Ministerul Educației recomandă folosirea unei singure platforme online de către școală/profesori și explică faptul că le recomandă școlilor să folosească platformele gratuite recomandate și până acum, de la Google și Microsoft, transmite edupedu.ro.

”În contextul actual al desfășurării activității didactice în cadrul unităților de învățământ, în condițiile aplicării măsurilor de securitate igienico-sanitare, a impus extinderea utilizări în toate unitățile de învățământ a soluțiilor tehnice digitale care facilitează învățarea online, de tipul platformelor informatice integrate.

Pentru organizarea eficientă a procesului educațional în contextul desfășurării activității didactice în sistem online, Ministerul Educației recomandă utilizarea, cu precădere, a soluțiilor tehnice puse la dispoziție, în mod gratuit, de companiile Google și Microsoft: G Suite for Education, respectiv Microsoft 365 A1.

Aceste aplicații educaționale, uzitate în cadru instituțional, asigură respectarea legislației GDPR. De asemenea, permit organizarea activității didactice online, gestionarea activității la clasă distribuirea temelor, evaluarea elevilor cu informarea în timp real a părinților referitor la evoluția învățării etc. În acest sens, pentru desfășurarea în condiții optime activităților didactice în sistem online (sincron asincron și mixt) atât pentru elevi cat și pentru cadrele didactice recomandăm:

Utilizarea unei singure platforme pentru a nu perturba concentrarea elevilor, fiind dovedit faptul că schimbarea tipului de platformă utilizată poate fi dăunătoare atenției;

Respectarea prevederilor metodologiei-cadru privind desfășurarea activităților didactice prin intermediul tehnologiei și al internetului, precum și pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, în privința modalităților de predare”.
Ministerul Educației recomandă și „alternarea predării sincrone cu cea asincronă, astfel încât un elev să nu fie nevoit să petreacă foarte mult timp conectate în fața dispozitivelor”.

„Subliniem importanța învățării sincrone, deoarece este similară cu învățarea în timp real, programată apriori. Are o bază interacțiunii directe, orientate spre învățare, permite elevilor și profesorilor să participe în timp real și să se implice în discuții sincron, similară unei ore organizată cu prezență fizică, ceea ce ușurează tranziție elevilor de la orele față în față la cele online”.

 

Noi restricții în Germania pentru limitarea epidemiei de Covid-19

Angela Merkel anunță instituirea unor noi restricţii anti Covid, care includ închiderea barurilor şi restaurantelor dar şi sistarea activităţilor culturale şi sportive din spaţii închise, în încercarea de limitare a răspândirii epidemiei ce ameninţă să copleşească spitalele, scrie g4media.ro.

„Numărul noilor infectări s-a dublat într-o săptămână. Trebuie să acţionăm acum”, a spus şefa guvernului de la Berlin, avertizând că situaţia este foarte serioasă şi că Germania se confruntă cu o transmitere comunitară a virusului, în cazul a trei sferturi dintre noile persoane infectate neputându-se descoperi de la cine a fost contractat virusul.

„Sistemul nostru sanitar astăzi încă poate face faţă acestei provocări, dar în ritmul actual al infectărilor va ajunge la limitele capacităţilor sale în câteva săptămâni”, a mai atenţionat Merkel.

Aceste restricţii, aplicabile din 2 noiembrie, prevăd limitarea reuniunilor la maxim 10 persoane din două gospodării diferite.

 

Ministerul Educației introduce două declarații pe propria răspundere pentru școala online

Se pare că Ministerul Educației introduce două declarații pe propria răspundere, pe care vor trebui să le semneze părinții, elevii și profesorii, potrivit unui document trimis în toate școlile, obținut de Edupedu.ro. În aceste formulare atât cadrele didactice cât și elevii și părinții „se obligă” să nu înregistreze sau distribuie orele online și să ia toate măsurile pentru a preveni astfel de acțiuni, transmite  Edupedu.ro. 

”Declarație

În condițiile desfășurării activităților didactice la nivelul unității de învățământ inclusiv prin intermediul tehnologiei și al internetului în conformitate cu dispozițiile din Legea Educației naționale cu modificările și completările ulterioare articolul 273 alineatul 3 înregistrarea prin orice procedee a activității didactice poate fi făcută numai cu acordul celui care o conduce.Multiplicarea sub orice formă înregistrărilor activității didactice de către elevi sau de către alte persoane este permisă numai cu acordul cadrului didactic respectiv

Metodologia cadru privind desfășurarea activităților didactice prin intermediul tehnologiei și al internetului precum și pentru prelucrarea datelor cu caracter personal aprobate prin ordinul 5545/2020, art 6”

„Subsemnatul, părinte/tutore legal al alevului înmatriculat în, mă oblig

să nu înregistrez prin nici un procedeu activitățile didactice și să nu le multiplic sunt nicio formă fără acordul cadrului didactic care conduce sau realizează activitatea respectivă
să iau toate măsurile pentru a preveni înregistrare activităților didactice sau multiplicarea înregistrărilor acestora în absența acordului cadrului didactic care conduce/realizează activitatea respectivă.
Declar, susțin și semnez că am luat cunoștință de întregul conținut, precum și de prevederile articolului 326 din Codul penal privind falsul în declarații.
Părinte ……
Elev…..”
Articolul 326 din Codul Penal prevede că „declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unități în care aceasta își desfășoară activitatea în vederea producerii unei consecințe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declarația făcută servește la producerea acelei consecințe, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”.

Prima tranșă de vaccin anti-Covid vine în România la sfârșitul lunii decembrie

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat marți că primele doze din vaccinul anti-Covid vor ajunge în România la sfârșitul lunii decembrie.
„Avem o primă tranșă care ar trebui să vină la sfârșitul lui decembrie și să începem în ianuarie. Intenția noastră este - și în planificarea pe care o avem - ca personalul medical să fie vaccinat în acea perioadă, pentru a putea avea o linie întâi solidă”, a declarat ministrul Sănătății, la videoconferința Profit Health Forum, citat de Digi24.ro.

 

Abonează-te la acest feed RSS

Taguri