Logo
Imprimă această pagină

Elevii gălățeni nu au scabie dar au fost depistate cazuri de infestări cu păduchi Recomandat

Elevii gălățeni nu au scabie dar au fost depistate cazuri de infestări cu păduchi

Peste 30000 de elevi din județul au fost verificațí medical în unităţile de învăţământ, la începutul şcolii, potrivit unui comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

„În urma triajului epidemiologic, în şcolile din judeţul Galaţi au fost depistaţi 111 elevi cu probleme de sănătate, din care 110 aveau pediculoză şi unul angină. Nu s-a depistat, prima oară după multă vreme, nici un caz de scabie (râie). Numărul pediculozelor se înregistrează la acelaşi nivel ca şi la celelalte triaje efectuate anterior“, a precizat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi.

Totodată, potrivit ordinului de ministru pentru redeschiderea școlilor, profesorii fac zilnic triajul epidemiologic „observațional” al elevilor și nu mai au reguli impuse de distanțare în cancelarie. Acest document se aplică mai ales pentru îmbolnăvirea cu virusul SARS-CoV-2, dar și pentru celelalte eventuale probleme medicale. Profesorii trebuie să aplice protocolul de izolare a celor descoperiți cu simptome în timpul orelor.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.