Menu
RSS
Schimb de experiență între sportivi și antrenori în scaune cu rotile

Schimb de experiență între sportivi…

Cu sprijinul Fundației Mo...

Un nou cerc metodic pentru învățătorii din Galați s-a derulat la Poiana-Tecuci

Un nou cerc metodic pentru învățăto…

Sâmbătă, 20 aprilie 2024,...

Una dintre cele mai importante magistrale de apă ale Galațiului, înlocuită cu ajutorul fondurilor europene

Una dintre cele mai importante magi…

Una dintre cele mai impor...

Premieră medicală la Galați: La Spitalul TBC a fost inaugurată cea mai mare instalație de filtrare a aerului

Premieră medicală la Galați: La Spi…

La Spitalul TBC din Galaț...

S-au copt roșiile la Matca

S-au copt roșiile la Matca

Prima producţie de roşii ...

Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război

Ultima noapte de dragoste, întâia n…

„Cei inteligenţi şi sensi...

CSM Arcada pierde la Galaţi după 18 luni

CSM Arcada pierde la Galaţi după 18…

Sala sporturilor Dunărea ...

Invincibilii lui Dorinel Munteanu

Invincibilii lui Dorinel Munteanu

La mai puţin de 72 de ore...

Oţelul a legat 10 victorii

Oţelul a legat 10 victorii

Liga a II-a la fotbal fem...

Europarlamentarul Dan Nica: Avem nevoie de un plan european pentru creșterea eficienței energetice a clădirilor

Europarlamentarul Dan Nica: Avem ne…

În plenul Parlamentului E...

Prev Next

Duminică, 08 Ianuarie 2023 - Regional Press

Apetit ofensiv pentru hocheiştii de la CSM Galaţi la început de an

  • Publicat în Sport

Patinoarul Dunărea din oraşul nostru a găzduit sâmbătă şi duminică primele meciuri din anul 2023. CSM Galaţi a primit vizita lanternei Sportul Studenţesc. Aşa cum ne aşteptam, hocheiştii gălăţeni pregătiţi de Vladimir Klinga au obţinut două victorii categorice în care au marcat 42 de goluri şi au repetat schemele pentru dubla dificilă din weekendul următor, 14-15 ianuarie, tot la Galaţi cu Steaua Bucureşti. La Sportul au jucat şi câţiva jucători originari din oraşul de la Dunăre: Gabriel Spiridon, Anton Popa, Raul Maftei şi Raul Caramfil, toţi reuşind să marcheze. Rezultate înregistrate: 21-2 (8-0, 6-2, 7-0), marcatorii pentru CSM: Baskov 5 goluri, Buleandră 2 g, Kyrychenko 3 g, Shabanov 2 g, Constantin 2 g, Lymansky 2 g, Yemelyanenko 1 g, Sursov 2 g, Antal, Hildebrand respectiv 21-3 (6-1, 8-0, 7-2), au înscris: Neznamov , Baskov, Chernyuk 3 g, M.Constantin 3 g, Kyrychenko 2 g, Berdilă, Sillo, Sursov 3 g, Hildebrand, Antal 2 g, Shabanov 3 g. CSM Galaţi a urcat pe locul 3 în ierarhia Ligii Naţionale cu 35 de puncte după 18 meciuri. Primele două poziţii sunt ocupate de: 1.ACSH Gheorgheni 50 puncte -22 jocuri şi CSA Steaua Bucureşti 41 puncte -17 jocuri.

Citeşte mai departe ...

Prima victorie pentru handbalistele de la CSM Galaţi

  • Publicat în Sport

Duminică au fost programate meciurile din primul tur al Cupei României la handbal feminin. CSM Galaţi a jucat la orele prânzului la Constanţa cu CSU Neptun, ocupanta locului 5 în seria A a Diviziei A. Partida a fost echilibrată în prima parte, constănţencele au condus de câteva ori în primele 25 de minute: 3-1 (min.10), 7-5 (min.16), 11-10 (min.25). Gălăţencele antrenate de profesorul Valeriu Costea şi-au intrat încet încet în ritm, au marcat de trei ori consecutiv şi au intrat în avantaj la vestiare. Gazdele au mai avut o tresărire de orgoliu şi au egalat dar fetele de la CSM Galaţi au apăsat pedala de acceleraţie, şi-au valorificat experienţa superioară şi au zburdat spre prima victorie din sezonul 2022-2023. Rezultat final: CSU Neptun Constanţa -CSM Galaţi 27-32 (11-13). Echipa gălăţeană a folosit lotul: Ana Maria Prodan, Bianca Aron, Nicoleta Petre -Ana Maria Lopătaru 6 goluri, Andreea Merlă, Iulia Eiler, Mălina Bichir 3 g, Daniela Corban 7 g, Iasmina Ichim 6 g, Raluca Tănasă, Mădălina Manolachi 8 g, Mădălina Mureş 1 g, Ivana Djurovic, Natalia Mancic, Doriana Pelin, Andreea Sandu. CSM Galaţi se califică pentru turul următor din Cupa României care este programat pe 23 februarie. Echipa noastră va continua cu ultimele două etape din turul Ligii Florilor MOL unde va întâlni: Măgura Cisnădie, pe 15 ianuarie în deplasare respectiv HC Zalău, pe 22 ianuarie, la Galaţi.

Citeşte mai departe ...

Ministrul Petre Daea: Am alocat 500 milioane de lei pentru reducerea accizei la motorina folosită în agricultură

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) a anunțat că schema de reducere a accizei pentru motorina utilizată în agricultură continuă şi în anul 2023, subvenţia care se acordă fermierilor ca ajutor de stat, sub formă de rambursare, fiind de 1,529 lei/litru, iar suma totală alocată de la bugetul de stat se ridică la 500 de milioane de lei.

 „Am alocat pentru anul 2023 suma de 500 milioane de lei de la bugetul de stat, în aşa fel încât sprijinul de care beneficiază agricultorii pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură să fie acordat şi în acest an, prin aplicarea unei rate reduse de impozitare a motorinei utilizate la efectuarea lucrărilor mecanizate în sectoarele vegetal, zootehnic şi îmbunătăţiri funciare", a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Astfel, pentru anul 2023, subvenţia care se acordă fermierilor ca ajutor de stat, sub formă de rambursare, este de 1,529 lei/litru şi reprezintă diferenţa dintre nivelul de 1.632,81 lei/1.000 litri al accizei standard pentru motorină şi rata accizei reduse de 103,9059 lei/1.000 litri.

"Pentru anul 2023, rata accizei reduse pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură în sectoarele vegetal, zootehnic şi îmbunătăţiri funciare, este de 103,9059 lei/1.000 litri şi reprezintă conversia din euro în lei a ratei minime de impozitare de 21 euro/1.000 litri calculată la rata de schimb a monedei euro din data de 3 octombrie 2022", se menţionează în proiectul de act normativ.

Pentru anul 2023, valoarea totală a schemei de ajutor de stat este de 500 de milioane de lei, care se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri