Menu
RSS
Aproape un milion de lei obținuți de Școala Gimnazială din Vlădești, prin PNRAS

Aproape un milion de lei obținuți d…

Ȋn cadrul Planului Naţion...

Patru copii agresați și amenințați cu un cuțit, pe o stradă din Galați

Patru copii agresați și amenințați …

Inspectoratul de Poliție ...

Costel Fotea: Organizăm și anul acesta concursuri de pescuit pentru nevăzători și persoanele cu deficiențe locomotorii

Costel Fotea: Organizăm și anul ace…

Președintele CJ Galați Co...

Dezbatere pentru studenți: „Dezinformarea și inteligența artificială - rolul UE în combaterea acestui fenomen”

Dezbatere pentru studenți: „Dezinfo…

Vineri, 29 martie, de l...

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavrilă, Raicea şi Pisiceanu, sub tricolor

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavr…

Echipele gălăţene de juni...

CSM Arcada joacă meci decisiv pentru semifinale

CSM Arcada joacă meci decisiv pentr…

Istoria se repetă în sfer...

Misiune pirotehnică în zona Râpă Galbenă: 297 elemente de muniţie, distruse

Misiune pirotehnică în zona Râpă Ga…

Echipa pirotehnică a ISU ...

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am promis românilor că menținem plafonarea prețurilor la energie și gaze până în primăvara lui 2025

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am pro…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Garda de Mediu Galați a aplicat o amendă record unei spălătorii de textile

Garda de Mediu Galați a aplicat o a…

O spălătorie de textile d...

Firmă din Galați amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu

Firmă din Galați amendată cu 100.00…

În urma unei inspecții re...

Prev Next

Duminică, 22 Ianuarie 2023 - Regional Press

Patru clasări pe podium la Bucureşti pentru atleta de la CSM Galaţi, Rebeca Daria Ciocan

  • Publicat în Sport
Sala de atletism Ioan Soter din Bucureşti a găzduit în weekend întrecerile primei etape a Campionatului Naţional de atletism pentru seniori, Under 23 şi Under 20. Atleta noastră Rebeca Daria Ciocan, care este legimată la CSM Galaţi unde se pregăteşte sub îndrumarea antrenorului Nicolae Ciocan şi-a făcut bine temele, reuşind patru clasări pe podium la cele două probe la care a participat: la 400 de metri plat a ocupat locul 2 la categoria Under 20 respectiv locul 3 la senioare iar în proba de 200 metri plat s-a clasat pe locul 2 atât la Under 20 cât şi la senioare. „A fost o etapă de Campionat Naţional la care am participat cu emoţii, la concursurile anterioare nu m-am simţit confortabil pe turnantele sălii din Bacău, dar, la Bucureşti m-am simtit ceva mai bine în cursa de 400 metri, dovadă fiind rezultatul mult îmbunătăţit. Cursa de 200 metri nu cred că o mai abordez, îmi solicită foarte tare articulaţiile şi riscul de accidentare este foarte mare. Sunt mulţumită de ceea ce am reuşit la această etapă, îmi continui pregătirea şi o să particip cu încredere la următoarele competiţii din programul indoor”, ne-a declarat Rebeca. Următoarele concursuri pentru atleta gălăţeană sunt la Budapesta în weekend pentru ca apoi să aibă loc două competiţii majore: Campionatul Naţional pentru seniori, care se va desfăşura la sfârşitul lunii februarie respectiv Naţionalele de tineret Under 20 programate la începutul lunii martie. În funcţie de rezultate, gălăţeanca ar putea prinde un loc în ştafeta României care va participa la Balcaniada de senioare.
Citeşte mai departe ...

Handbalistele de la CSM Galaţi au ratat prima victorie din Ligă în ultima secundă

  • Publicat în Sport
Liga Florilor MOL la handbal feminin a programat în weekeend partidele din ultima etapă a turului. Derbiul suferinţei a adus faţă în faţă duminică dimineaţa la sala Polivalentă Dunărea pe CSM Galaţi şi HC Zalău. Handbalistele pregătite de Valeriu Costea au intrat pe teren decise să spargă gheaţa, Nicoleta Petre a dat curaj prin intervenţiile sale, Cristina Andriţa şi-a demonstrat calităţile de inter, reuşind să perforeze de opt ori poarta adversă, Ana Maria Lopătaru a fost eficientă pe extremă, apărarea a funcţionat ceas şi au condus în permanenţă pe durata primei reprize, cea mai mare diferenţă fiind de trei goluri: 9-6, 10-7 şi 11-8 (min.27). Zălăuancele au ieşit supramotivate de la vestiare, au dat impresia că vor prelua iniţiativa dar echipa gălăţeană a rezistat presiunii, a revenit la conducere şi s-a desprins încă odată la trei goluri, scor 23-20 în min.50. Zalăul a reuşit o serie de patru goluri consecutive şi a trecut în avantaj, finalul a fost incandescent, Daniela Corban a restabilit egalitatea şi CSM Galaţi a avut atacul în ultimele 50 de secunde dar Iasmina Ichim a zguduit bara şi apoi a înscris la ultima fază dar arbitrii şi observatorul nu au validat golul pe motiv că timpul de joc expirase. Spiritele s-au încins, antrenorul Gheorghe Tadici şi-a mai dat odată în petec şi i-a adresat injurii omologului său, Valeriu Costea, au urmat câteva îmbrânceli la mijlocul terenului dar conflictul a fost aplanat de forţele de ordine. Rezultat final: CSM Galaţi -HC Zalău 24-24 (12-11). Lotul echipei gălăţene: Nicoleta Petre 4 intervenţii, Alexandra Prodan 3 intervenţii, Bianca Aron -Ana Maria Lopătaru 5 goluri, Cristina Andriţa 8 goluri, Andreea Taivan 2 g, Iasmina Ichim 3 g, Mălina Bichir 1 g, Mădălina Manolachi 3 g, Daniela Corban, Natalia Mancic, Iulia Eiler, Mădălina Mureş, Katarina Mancic, Andreea Merlă, Ivana Djurovic, Andreea Sandu. CSM Galaţi se menţine pe locul 14 cu un punct şi va juca în prima etapă din retur cu SCM Rm.Vâlcea. Partida se va disputa luni 30 ianuarie în sala Dunărea, de la ora 15.00.
Citeşte mai departe ...

Marcel Ciolacu vrea alianțe PSD-PNL și la nivel local, nu doar la centru

Președintele PSD Marcel Ciolacu le-a transmis liberalilor că ar trebui să se gândească la întărirea Coaliției printr-o colaborare și în teritoriu.

„Cred că domnii de la PNL care constituim coaliţia de guvernare ar trebui să se hotărască. Nu putem local să facem coaliţii cu USR unui asemenea primar şi de calibrul unui astfel de primar şi la Bucureşti să facem o coaliţie şi un guvern împreună, încercând cu acest dublu aspect politic, atât local, cât şi central şi să ne dorim ca lucrurile între noi să funcţioneze uniform. (…). Eu, sincer, şi le transmit acum şi partenerilor noştri, consider că şi din 2024 putem continua acest format de coaliţie, dar trebuie să ne hotărâm – vrem să blocăm proiectele primarului de la Vaslui, cu USR?

Vrem să nu ne asumăm proiectele cu USR din Bucureşti sau lui Clotilde Armand sau vrem să constituim o coaliţie în adevăratul sens atât local, cât şi central pentru a răspunde aşteptărilor românilor în acest moment şi pentru a răspunde provocărilor prin care trece nu numai România, întreaga Europă, cu o criză de securitate foarte aproape de noi, cu o criză energetică. Toate acestea venind după o criză pandemică. Trebuie să vedem, dacă dorim să avem un proiect de ţară în viitor, atunci trebuie să ieşim în faţa românilor şi să ne asumăm acest lucru”, a transmis  liderul PSD, la conferinţa judeţeană de alegeri a organizaţiei judeţene PSD Vaslui.

Citeşte mai departe ...

United a pierdut pentru prima oară în acest sezon

  • Publicat în Sport

Derbiul din Liga 1 la futsal dintre Autobergamo Deva şi United Galaţi, cele mai titrate echipe din România a avut două reprize diametral opuse. Chiar dacă au avut trei absenţe importante: Pele, care va reveni peste câteva zile la Galaţi după ce s-au rezolvat problemele cu viza, Crăciun, accidentat la turneul din Croaţia cu Naţionala României şi Cardenas, absent nemotivat, indecis încă dacă să se mai întoarcă din vacanţă, tigrii lui Florin Ignat au jucat foarte bine în prima repriză când au marcat de două ori prin: Araujo şi Boşneagă şi au irosit cel puţin alte patru ocazii uriaşe prin: Dudău 2, Crişan şi Ignat, care s-au aflat faţă în faţă doar cu portarul Dinicuţă. Ocaziile s-au răzbunat, devenii au profitat, au revenit spectaculos, noile achiziţii brazilienii Wellington şi Bernardo au restabilit egalitatea, campioana României, cu o bancă scurtă, a obosit, Autobergamo a reuşit să mai puncteze de două ori pe tabela de marcaj şi a câştigat. Rezultat final: Autobergamo -United 4-2 (0-2). Lotul echipei gălăţene: Toniţă, Cârdei -Burdujel, Dudău, O.Cireş, Araujo, Ignat, Crişan, Boşneagă, Arhire, Oană. Situaţia în careul de aşi din Liga 1 este următoarea: 1.UNITED GALAŢI 29 puncte, 2.FK Odorheiu Secuiesc 27 p, 3.Autobergamo Deva 25 p, 4.CFR 1933 Timişoara 21 p. Campionatul continuă cu un tur suplimentar care va debuta weekeendul viitor. United va avea etapă liberă şi va juca abia peste două săptămâni un alt derbi cu FK Odorheiul Secuiesc.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri