Menu
RSS
Aproape un milion de lei obținuți de Școala Gimnazială din Vlădești, prin PNRAS

Aproape un milion de lei obținuți d…

Ȋn cadrul Planului Naţion...

Patru copii agresați și amenințați cu un cuțit, pe o stradă din Galați

Patru copii agresați și amenințați …

Inspectoratul de Poliție ...

Costel Fotea: Organizăm și anul acesta concursuri de pescuit pentru nevăzători și persoanele cu deficiențe locomotorii

Costel Fotea: Organizăm și anul ace…

Președintele CJ Galați Co...

Dezbatere pentru studenți: „Dezinformarea și inteligența artificială - rolul UE în combaterea acestui fenomen”

Dezbatere pentru studenți: „Dezinfo…

Vineri, 29 martie, de l...

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavrilă, Raicea şi Pisiceanu, sub tricolor

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavr…

Echipele gălăţene de juni...

CSM Arcada joacă meci decisiv pentru semifinale

CSM Arcada joacă meci decisiv pentr…

Istoria se repetă în sfer...

Misiune pirotehnică în zona Râpă Galbenă: 297 elemente de muniţie, distruse

Misiune pirotehnică în zona Râpă Ga…

Echipa pirotehnică a ISU ...

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am promis românilor că menținem plafonarea prețurilor la energie și gaze până în primăvara lui 2025

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am pro…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Garda de Mediu Galați a aplicat o amendă record unei spălătorii de textile

Garda de Mediu Galați a aplicat o a…

O spălătorie de textile d...

Firmă din Galați amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu

Firmă din Galați amendată cu 100.00…

În urma unei inspecții re...

Prev Next

Sâmbătă, 03 Decembrie 2022 - Regional Press

CSM Arcada a bifat încă o victorie scurtă în campionat

  • Publicat în Sport

Sala Polivalentă Dunărea a găzduit sâmbătă seara partida CSM Arcada Galaţi -U Cluj Napoca care a contat pentru cea de-a noua etapă a Diviziei A1 de volei masculin. Mai mult cu gândul la duelul din Giuleşti de miercuri, băieţii lui Sergiu Stancu şi-au făcut temele conştiincios şi au obţinut o victorie facilă în mai puţin de 70 minute. Rezultat final: CSM Arcada -U Cluj 3-0 (14, 16, 12). Campioana României a început meciul cu formula: Smits 11 puncte, Talpă 7 p, Raţă 11 p, Mihălescu 4 p, Sobirov 9 p, Bartunek -Kantor, libero. Au mai jucat: Lescov, Magdaş 1 p, Madsen 3 p, Butnaru 1 p -Cristudor, libero. CSM Arcada Galaţi ocupă locul 4 cu 20 de puncte şi va juca două meciuri foarte tari săptămâna viitoare: restanţa cu Rapid Bucureşti, pe 7 decembrie şi SCM U Craiova, 10 decembrie, ambele în deplasare.

Citeşte mai departe ...

Lieştenii lui Cătălin Savu au marcat de opt ori pe „Lieşti Arena”

  • Publicat în Sport

În weekend au fost programate meciurile celei de-a 15-a etape din sezonul regulat al Ligii a 3-a de fotbal. Sporting a jucat pe „Lieşti Arena” cu Viitorul Ianca. Lieştenii pregătiţi de Cătălin Savu, conştienţi că ultima impresie contează, au continuat pe trendul ascendent din ultima perioadă, s-au descătuşat, au înscris de opt ori şi au reuşit o victorie categorică. Rezultat final: Sporting Lieşti -Viitorul Ianca 8-0 (3-0). Au marcat: Iordache 2 goluri, Costea 2 g, Grigoraş 2 g, Mihu, Sevastian. Profesorul Cătălin Savu a început cu 11-le: A.Brăneţ -Ştefănescu, Maftei, Dima, Sevastian -Chiriac, Munchiu, Stan, Iordache -Mihu, Costea. Au mai intrat: Crihană, Cucu, Grigoraş, Călin, Angheluţă. Sporting Lieşti termină anul pe locul 6 cu 24 de puncte.

Citeşte mai departe ...

Parteneriat al Facultății de Litere încununat de premiu al Academiei Română

Volumele Cronologiei Vieții literare românești, peste 20 la număr, realizate în cadrul unui parteneriat derulat de Facultatea de Litere a Universității „Dunărea de Jos” din Galați cu Institutul de Istorie și Teorie Literară „G. Călinescu” al Academiei Române, vor fi premiate de Academia Română în cadrul unei ceremonii care va avea loc pe 7 decembrie la București. La ceremonie vor participa cadrele didactice implicate în proiect: prof. univ. dr. Simona Antofi, decanul Facultății de Litere, prof. univ. dr. Nicoleta Ifrim, directorul Școlii Doctorale de Științe Socio-Umane, conf. dr. Oana Cenac, directorul Centrului de Cercetare „Comunicare interculturală și literatură”.

„Este un proiect amplu și dinamic - început în 2013, la nivel instituțional, printr-un parteneriat între universitatea noastră și Institut - ce inventariază toate aspectele vieții culturale și literare din spațiul românesc de cultură, din 1944 până în prezent. Cronologia este, așa cum se afirmă în prefață, un exercițiu de arheologie literară, o panoramare obiectivă a faptelor de viață culturală înregistrate de revistele culturale și literare, în diacronia aparției acestora, ce informează tinerii de astăzi despre realitățile vremii, un preambul la o posibilă istorie inovativă a literaturii române”, a precizat prof. univ. dr. Simona Antofi, decanul Facultății de Litere.

Textele elaborate de colectivul de autori înregistrează toate detaliile, multe necunoscute chiar și specialiștilor, despre ceea ce se publica în presa vremii, în legătură cu viața culturală românească. Alte cadre didactice de la Departamentul de literatură, lingvistică și jurnalism care au lucrat la volumele Cronologiei sunt conf. dr. Iuliana Barna și asist. dr. Elena Botezatu.

Decernarea premiilor acordate anual se face în şedinţa solemnă a Adunării Generale a Academiei Române.

Citeşte mai departe ...

Două ecranizări, plecând de la relațiile de familie, pe scena Dramaticului, în weekend

Sâmbătă, 3 decembrie 2022, la ora 19:00, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” prezintă o ,,After Love” o dramă de familie inspirată de filmul premiat „L’Économie du couple” (Franța/Belgia, 2016), dramatizarea și regia: Eugen Făt, scenografia: Daniel Divrician.

În distribuție: Cristina Uja Neagu (Maria), Aureliu Bâtcă (Andrei), Tamara Constantinescu (Mama Mariei), Dan Căpățână (Bătrânul), Oana Preda (Agent imobiliar, Musafir), Mihaela Lecca-Gorea (Musafir), Alexandrina Maria Neagu (Ioana), Codrin Bâtcă (Ștefan) și Jeana Lungu (Vocea judecătorului).

Duminică, 4 decembrie 2022, la ora 19:00, Teatrul Dramatic „Fani Tardini” prezintă ,,Love After”, un spectacol tot în regia lui Eugen Făt, care ne arată o imagine a familiei contemporane. Scenografia este semnată de Daniel Divrician.

În distribuție, actorii Flavia Călin (Mira), Vlad Volf (David), Cristina Uja (Maria), Aureliu Bâtcă (Andrei), Ilinca Ivan / Eva Maria Stanciu (Ava), Oana Preda (Voce doctor), iar vocea lui Voce Wolf îi aparține lui Ciprian Brașoveanu.

Citeşte mai departe ...

Ole, ole, mulţumim Oţelule !!!

  • Publicat în Sport

Liga a 2-a la fotbal a programat în weekend partidele celei de-a 16-a etape, ultima din acest an. SC Oţelul a jucat sâmbătă pe teren propriu cu Metaloglobus Bucureşti, formaţie ce a venit la Galaţi după o serie de patru victorii consecutive. La ultima apariţie în faţa propriilor suporteri din campionat din 2022, oţelarii lui Dorinel Munteanu au avut o prestaţie bună, reuşind să obţină cea mai consistentă victorie din acest sezon. Trebuie să remarcăm prestaţia golkeaperului Dur-Bozoancă, care a avut două intervenţii salvatoare în momente cheie, una în prima repriză la scorul de 0-0 şi cea de-a doua în min.52 când tabela arăta 1-0. Rezultat final: Oţelul -Metaloglobus 3-0. Marcatori: Cisotti (min.14) care a transformat penaltiul scos de Neagu, Markovic (min.70) şi Alin Nica (min.75) după o fază creată de Cisotti. Managerul tehnic Dorinel Munteanu a folosit formula: Dur-Bozoancă -Farcaş, Yabre, Azinovic, D.Panait -Cisotti, Neagu, (min.87 D.Cireş) Jardan (min.52 Markovic) -Maxim (min.87 Bordun), Berisha (min. 52 Adăscăliţei), Gorovei (min.42 A.Nica). Roş-alb-albaştrii încheie 2022 pe locul 3 cu 31 de puncte, la egalitate cu formaţia de pe locul 2 Politehnica Iaşi, care are un gol în plus. Ultimele trei etape din sezonul regulat sunt programate la începutul anului 2023. Oţelul va mai disputa un joc pe 8 decembrie, de la ora 20.00, tot acasă cu Gloria Buzău în Cupa României.

Citeşte mai departe ...

Cum își pot redirecționa firmele gălățene o parte din impozitul pe profit pentru sponsorizări sau acte de mecenat

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Galați amintește că, prin intermediul formularului 177, plătitorii de impozit pe profit sau de impozit pe veniturile microîntreprinderilor pot dispune redirecţionarea unor sume din impozitul datorat, potrivit legii, în termen de 6 luni de la termenul legal de depunere a declaraţiei anuale de impozit pe profit, respectiv a declaraţiei de impozit pe veniturile microîntreprinderilor aferente trimestrului IV .

Valoarea impozitului pe profit sau a diferenţei de impozit pe profit care poate fi redirecţionată se calculează prin scăderea din valoarea minimă stabilită, potrivit art. 25 alin. (4) lit. i) din Codul fiscal, a sumelor reprezentând sponsorizare şi/sau mecenat, burse private, acordate entităţilor beneficiare în anul pentru care s-a depus declaraţia anuală de impozit pe profit, conform art. 25 alin. (4) lit. i) şi ţ), şi a sumelor reportate, astfel cum au fost înscrise în formularul 101 "Declaraţie privind impozitul pe profit" a anului respectiv.

Pentru stabilirea limitei impozitului pe profit prevăzute la art. 25 alin. (4) lit. i) pct. 2 din Codul fiscal, se va avea în vedere şi scăderea din acesta a sumelor aferente creditului fiscal şi a impozitului pe profit scutit/redus, în conformitate cu prevederile Ordinului preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 3.386/2016 pentru aprobarea modelului şi conţinutului formularelor 101 "Declaraţie privind impozitul pe profit" şi 120 "Decont privind accizele", cu modificările şi completările ulterioare.

Valoarea impozitului pe veniturile microîntreprinderilor sau valoarea diferenţei de impozit pe veniturile microîntreprinderilor care poate fi redirecţionată se calculează prin scăderea din valoarea stabilită, potrivit art. 56 alin. (11) din Codul fiscal, calculată pentru întregul an fiscal, a sumelor acordate entităţilor beneficiare în anul respectiv, conform art. 56 alin. (11), (15) şi (22) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, şi a sumelor reportate.

Redirecţionarea impozitului pe profit, respectiv a impozitului pe veniturile microîntreprinderilor pentru sponsorizarea entităţilor persoane juridice fără scop lucrativ, inclusiv a unităţilor de cult, poate fi efectuată doar dacă beneficiarul sponsorizării este înscris la data plăţii sumei respective de către organul fiscal în Registrul entităţilor/unităţilor de cult pentru care se acordă deduceri fiscale.

Potrivit AJFP Galați, termenul pentru soluţionarea cererilor privind redirecţionarea impozitului pe profit/impozitului pe veniturile microîntreprinderilor este de 45 de zile de la depunere.

Formularul electronic al D177 poate fi descărcat accesând site-ul www.anaf.ro, secţiunea Servicii online/ Descărcare declaraţii electronice/ Descărcare declaraţii/ D177  sau link-ul: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Declaratii_R/177.html .

Citeşte mai departe ...

Primul Centru Respiro, destinat persoanelor adulte cu handicap, amenajat de Consiliul Județean Galați

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Galaţi a finalizat amenajarea unui centru de cazare de tip Respiro pentru persoanele adulte cu handicap grav. Investiția a fost de 607.000 lei, cu finanțare prin Programul de Interes Naţional în Domeniul Protecţiei şi Promovării Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi. Proiectul a presupus achiziționarea un spațiu și dotarea acestuia cu toate echipamentele necesare.  

“În municipiul Galați este funcțional primul centru de tip Respiro din județ. Astfel, persoanele adulte cu handicap vor putea fi cazate temporar, atunci când aparținătorii sau asistenții personali au diverse probleme medicale sau personale. Spațiul a fost amenajat de la zero și dotat cu tot ceea ce este nevoie, inclusiv saltele antiescare cu sistem de presiune alternativă, care mișcă automat pacientul la fiecare jumătate de oră. Totul pentru ca cei cazați aici să aibă condiții cât mai bune și să beneficieze de toată îngrijirea de care au nevoie”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Persoanele internate în acest centru vor beneficia inclusiv de asistenţă medicală și consiliere psihologică. Centrul are saloane separate pentru fiecare beneficiar, dotate cu paturi medicale, rampă telescopică, bucătărie proprie și baie adaptată special pentru accesul cu scaun rulant. În acest centru, vor putea fi cazate și îngrijite temporar, pentru cel mult 30 de zile dintr-un an calendaristic, patru persoane în acelaşi timp.

Centrul de tip Respiro este gestionat și coordonat de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Galaţi. 

Citeşte mai departe ...

Europarlamentarul Dan Nica salută verdictul favorabil al Suediei, care sprijină aderarea României la Schengen

 
Europarlamentarul Dan Nica, liderul Delegației PSD din Parlamentul European, a declarat că verdictul favorabil aderării României la Spațiul Schengen, dat azi de Comisia pentru Afaceri Europene din Parlamentul Suediei, elimină un obstacol important din calea intrării țării noastre în zona de liberă circulație.
 
"Salut decizia parlamentarilor suedezi, care au dat azi mandat guvernului de la Stockholm să susțină aderarea României la Schengen. Decizia din Comisia pentru Afaceri Europene formalizează o poziție esențială pentru noi în această etapă. Mă bucur că ne-am putut baza pe colegii social-democrați suedezi, cărora le mulțumesc", a subliniat europarlamentarul PSD.
 
Prin poziția comisiei abilitate din Parlamentul Suediei se confirmă sprijinul acestei țări pentru intrarea României în Schengen. Decizia finală va fi adoptată de Consiliul UE pentru Justiție și Afaceri Interne, la 8 decembrie.
Citeşte mai departe ...

Europarlamentar PSD: Parlamentul suedez a votat pentru aderarea României la spațiul Schengen. Austria și Olanda ne blochează

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu anunță, pe Facebook, că Parlamentul suedez a votat pentru aderarea României la spațiul Schengen. 

 „Opoziția social-democrată a salvat guvernul de dreapta deși acesta este susținut de o coaliție din care fac parte extremiştii, demonstrând astfel încă o dată faptul că influența Partidului Social Democrat în familia social-democrată europeană este reală și în interesul României.

Așteptăm ca şi celelalte familii politice europene, Partidul Popularilor Europeni, RENEW sau Conservatorii Europeni să sprijine România cu adevărat, deoarece momentan, atât în Austria, cât şi în Olanda aceste partide blochează accesul țării noastre la zona de liberă circulație. Dar pentru că aderarea la Schengen este un obiectiv național, am intrat şi noi în contact cu aceste formațiuni politice pentru că nu dorim politizarea subiectului şi credem că trebuie să fim uniți pentru interesul României.

 âMomentul cheie privind extinderea spațiului Schengen va fi în data de 7 decembrie, cu ocazia reuniunii ambasadorilor statelor membre UE, în care se decide ordinea de zi finală a Consiliului de Justiție şi Afaceri Interne. La acest moment Austria se opune deschis, iar Olanda exprimă reticențe mai ales față de Bulgaria. Croația are girul tuturor statelor membre”, a scris Negrescu. 
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri