Menu
RSS
25 mai, termen-limită pentru depunerea Declarației unice

25 mai, termen-limită pentru depune…

Termenul pentru depunerea...

Percheziții: zeci de mii de ţigarete de contrabandă ascunse în televizor, canapea, masina de spălat sau în anvelope

Percheziții: zeci de mii de ţigaret…

Poliţiştii de frontieră g...

Ziua Mondială a Teatrului

Ziua Mondială a Teatrului

Duminică, 26 martie 2023,...

Președintele CJ Galați, mesaj de Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei: O boală grea, dar care se poate trata

Președintele CJ Galați, mesaj de Zi…

Pe 24 martie este marca...

Bronz naţional pentru liceenii gălăţeni de la „Traian Vuia”

Bronz naţional pentru liceenii gălă…

 În weekendul trecut...

Cei mai mici karateka gălățeni de la Kodo, Meikyo și CSM sunt în cursa pentru medalii

Cei mai mici karateka gălățeni de l…

În perioada 17-19 martie ...

Bonificația de 10 la sută pentru plata anticipată a impozitelor locale, până pe 31 martie

Bonificația de 10 la sută pentru pl…

Reducerile de 10 la sută ...

A început asfaltarea podului suspendat peste Dunăre de la Brăila

A început asfaltarea podului suspen…

Au început primele lucrăr...

Activități educaționale de ZIUA MONDIALĂ A APEI

Activități educaționale de ZIUA MON…

La Complexul Muzeal de Şt...

Prev Next

Marți, 20 Decembrie 2022 - Regional Press

Un spital nou se va construi la Tecuci. Costel Fotea: „Este o investiție extrem de importantă și de necesară pentru zeci de mii de pacienți”

Astăzi, în ședința Consiliului Județean Galați, s-au aprobat indicatorii tehnico-economici  ai Studiului de Fezabilitate privind construcția unei clădiri noi la Spitalul Municipal „Anton Cincu” Tecuci. Valoarea acestei investiții este de 172.429.365 de lei (TVA inclus).

„ Este o investiție extrem de importantă și de necesară pentru zeci de mii de pacienți din Tecuci și zonele limitrofe. Lucrăm intens pentru a construi un nou spital la Tecuci, de aproximativ 10.000 de mp. Mai mult, noua clădire va avea pe acoperiș și un heliport pentru elicopterul SMURD. De asemenea, în noul spital vor fi amenajate și patru săli moderne pentru intervenții chirurgicale.

Noul corp al spitalului va fi legat de spațiul UPU existent printr-un tunel de legătură”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

În noua clădire a spitalului vor funcționa: Blocul Operator, Ortopedia și Traumatologia, secția de Chirurgie Generală, secția ATI, secția de Medicină Internă, Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală, Camera de Gardă, compartimentul de Endoscopie, Farmacia, Unitatea de Transfuzii Sanguine și compartimentul de Sterilizare.

Citeşte mai departe ...

Junioarele de la Viitorul Oţelul şi ACS Lucian Bute se obişnuiesc cu medaliile

  • Publicat în Sport
Final de săptămână cu multe turnee de pregătire în handbalul juvenil. La Brăila, sala LPS a găzduit duminică prima ediţie a Memorialului Ion Bucovală, competiţie rezervată junioarelor 4. Primul loc a fost adjudecat de ACS Lucian Bute, antrenor Nicoleta Vlad care a obţinut trei victorii. Lotul olimpicelor: Sofia Vasilache, care a fost aleasă MVP-ul turneului, Larisa Tufă, Giulia Ştefan, Ilinca Bălan, Miruna Zăbavă, Eveline Şandru, Cosmina Durac, Deea Lihnic, Beatrice Hotnog, Marina Dudu, Ştefania Toader şi Rebeca Ramazzotto. Pe treapta a treia a podiumului a urcat Viitorul Oţelul, cu două victorii din trei meciuri disputate. Echipa gălăţeană antrenată de Daciana Balaban, Cătălina Cioaric şi Alla Sheiko a avut un tur de forţă început sâmbătă la Călăraşi la Cupa Fair-Play, de unde s-au întors după alte 5 meciuri cu locul 2. Lotul folosit la cele două competiţii: Alexia Teodorescu, Theodora Braşoveanu -Denisa Şalabină, Alexandra Lupu, Larisa Sânpetru, Gloria Docan, Mara Buduruţă, Măriuca Stângă, Maria Carp, Ştefania Tudorache, Beatrice Dulcescu, Andra Homler, Mara Ştefan, Ramona Costea, Mădălina Cardon, Beatrice Balaban, Anastasia Tudorache, Andreea Podaru.
Citeşte mai departe ...

Moș Crăciun vine în centrul orașului

Primăria municipiului Galați informează că Moș Crăciun revine în centrul orașului. Astfel, în perioada 21-23 decembrie, începând cu ora 16.00, Moș Crăciun va oferi daruri copiilor, apoi vor avea loc workshop-uri și spectacole.

Totodată a fost ales bradul câștigător. Acesta este cel împodobit de elevii Școlii nr. 11 (bradul numărul 27) care a strâns cele mai multe voturi din partea publicului în cadrul concursului la care au participat 36 de școli.

„Toți elevii merită aprecieri, mai ales că acești pomi de Crăciun vor fi donați unor persoane aflate în dificultate. De asemenea, unitatea de învățământ câștigătoare va primi un videoproiector și un ecran pentru videoproiector ce vor rămâne în dotarea școlii”, a transmis Primăria Galați.

Reamintim că „Orășelul lui Moș Crăciun” este deschis în centrul orașului, în zona Spicu, până pe 7 ianuarie 2023.

Citeşte mai departe ...

Moș Crăciun împarte daruri în autobuzele Transurb

  • Publicat în Social

Moș Crăciun, împreună cu Transurb Galați și cu sprijinul farmaciilor Catena, va aduce un strop de bucurie copiilor care călătoresc cu mijloacele de transport în comun din municipiul Galați.

Așadar, reprezentanții Transurb vor fi, anul acesta, ajutoarele lui Moș Crăciun, iar miercuri,  21 decembrie, în intervalul orar 9.00-12.00, pe traseele de transport 11 și 102, vor dărui cadouri micuților călători.

Citeşte mai departe ...

Deputatul Viorica Sandu: România merită și va deveni membru cu drepturi depline în spațiul Schengen

Deputatul Viorica Sandu susține că România merită și va deveni membru cu drepturi depline în spațiul Schengen.
 
Mesajul acesta a fost transmis în Parlamentul României și de președintele Parlamentului European, Roberta Metsola.
 
„Această reconfirmare a susținerii, venită din partea uneia dintre cele mai importante instituții europene, este binevenită, mai ales acum, când resimțim cu toții nedreptatea votului care ne întârzie intrarea în zona de liberă circulație. Europa trebuie să rămână unită, iar pentru asta atât românii, cât și companiile autohtone, trebuie să beneficieze de un tratament corect, similar celui de care se bucură cetățenii și celelalte entități europene. Ca parlamentar social-democrat, voi continua să lupt pentru ca solidaritatea, generozitatea și eforturile de protejare a granițelor Europei să fie recunoscute prin integrarea României în spațiul Schengen!”, a precizat Viorica Sandu, pe Facebook. 
Citeşte mai departe ...

Ciolacu: Astăzi, dreptatea pentru noi înseamnă aderarea la Schengen

Marcel Ciolacu i-a transmis președintei Parlamentului European, în timpul ședinței solemne din Parlament, că dreptatea pentru România înseamnă aderarea la spațiul Schengen „alături de frații și surorile noastre din Europa”.

„Aţi fost una dintre vocile puternice care s-a ridicat împotriva injustiţiei atunci când una dintre conaţionalele dumneavoastră a fost ucisă cu sânge rece. Într-un gest profund simbolic, aţi refuzat categoric să daţi mâna cu nedreptatea, cu corupţia şi cu minciuna. Aţi luptat cu un sistem putred pentru că aţi crezut ca este o cauză corectă. În definitiv, aţi luptat pentru adevăr şi pentru dreptate. Şi asta v-a dat forţa pentru a lupta până la capăt! De aceea, doamnă Preşedinte, cred că înţelegeţi foarte bine lupta poporului român pentru dreptate. Iar astăzi dreptatea pentru noi înseamnă aderarea la spaţiul Schengen, alături de fraţii şi surorile noastre din Europa”, a transmis Ciolacu. 

Marcel Ciolacu susține că eșecul din Consiliul JAI „nu trebuie să se mai repete niciodată”, iar autoritățile au obligaţia de a duce „această luptă până la capăt

„Trebuie să fim în spaţiul Schengen. Toată lumea ştie că îndeplinim condiţiile tehnice încă din 2011. Acesta a fost un act politic ratat, care nu trebuie să se mai repete niciodată. Trebuie să ne luăm acest angajament în faţa cetăţenilor noştri, în faţa celor care stau cu zilele în vămi, în cozi kilometrice, în faţa tuturor celor care au de pierdut prin faptul că România nu este încă în Schengen. Avem obligaţia să ducem această luptă până la capăt. Nu avem voie să ne pierdem încrederea. Am obţinut deja respectul partenerilor noştri europeni prin modul în care ne-am făcut datoria în prima linie a apărării securităţii şi unităţii europene. Acest eşec de etapă nu poate fi definitoriu, acest eşec trebuie însă să îi înveţe pe cei care vor fi responsabili cum să câştige data viitoare", a spus Ciolacu, potrivit Agerpres.

Citeşte mai departe ...

CSM Arcada a încheiat anul cu o calificare în Final Four

  • Publicat în Sport

Echipa gălăţeană pregătită de Sergiu Stancu a disputat ultimul meci din acest an luni la sala Polivalentă Dunărea în prezenţa unui oaspete de onoare, Moş Crăciun. Partida retur din sferturile de finală ale Cupei României la volei masculin nu a avut practic istoric, la fel cum au stat lucrurile şi la jocul tur programat înainte cu doar 20 de ore. CSM Arcada a câştigat cu un sec 3-0 (14, 10, 16) şi este prima echipă ce a obţinut calificarea în Final Four. Formula folosită la ultimul meci din 2022: Sobirov 6 puncte, Madsen 7 p, Raţă 7 p, Butnaru 5 p, Smits 15 p, Bartune 1 p -Cristudor, libero. A mai jucat: Talpă 1. Programul celorlalte meciuri din sferturi: Ştiinţa Explorări Baia Mare -Steaua Bucureşti, Dinamo Bucureşti -SCM Zalău şi SCM U Craiova -Unirea Dej. CSM Arcada va continua în 2023 pe trei fronturi: Divizia A1, Cupa României şi CEV Cup, unde va avea o dublă de foc cu Piacenza pentru calificarea în sferturi. sursa foto Sportul Ilustrat

Citeşte mai departe ...

Remontada pentru CSM Galaţi

  • Publicat în Sport

Patinoarul Dunărea din oraşul nostru a găzduit luni prima partidă din dubla CSM Galaţi -Sport Club Miercurea Ciuc. Un duel fiebinte, cu multe răsturnări pe tabelă şi un final incendiar care a încălzit atmosfera. Echipa gălăţeană a intrat bine pe gheaţă şi a câştigat la limită prima repriză. Ciucanii, campionii României en-titre au revenit foarte motivaţi de la vestiar, şi-au respectat blazonul, au înscris de trei ori în partea a doua şi s-au desprins la 4-2 pe tabela de marcaj. Partida a avut parte de un deznodământ incredibil. Formaţia pregătită de Vladimir Klinga şi Cornel Chiriţă, împinsă de la spate de inimoşii suporteri gălăţeni, a revenit spectaculos cu o remontada în ultima treime, Kyrychenko, cu patru goluri a fost MVP-UL meciului iar cu 34 de secunde înainte ca sirena să anunţe finalul, Shabanov, ajutat de Neznamov şi Hildebrand să reuşească golul unei victorii uriaşe. Rezultat final: CSM Galaţi -Sport Club Miercurea Ciuc 6-5 (2-1, 0-3, 4-1). Echipa gălăţeană se menţine pe locul 5 în Liga Naţională de Hochei pe Gheaţă. Partida revanşă se va disputa marţi.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri