Menu
RSS
(Și) la Corod ajunge sprijinul financiar pentru prevenirea abandonului școlar

(Și) la Corod ajunge sprijinul fina…

Liceul Tehnologic Nr.1 Co...

ITM Galați, controale la brutării din județ

ITM Galați, controale la brutării d…

În perioada 9-12 aprilie,...

Ciolacu: Extinderea şi modernizarea Aeroportului Otopeni, a infrastructurii portuare şi feroviare, investiţiile în energia verde şi în procesare alimentară sunt obiectivele strategice ale parteneriatului comercial cu EAU

Ciolacu: Extinderea şi modernizarea…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Florin Nini, antrenor CSM Galaţi: „A fost cel mai greu sezon, din toate punctele de vedere, din întreaga mea carieră. Ne dorim să încheiem cât mai bine”

Florin Nini, antrenor CSM Galaţi: „…

Episodul 4 al duelului CS...

Voleibalistele de la CSU Galaţi îşi joacă până la capăt şansele la promovare

Voleibalistele de la CSU Galaţi îşi…

Sala sporturilor „Iftimie...

Consiliul Județean Galați construiește o nouă clădire pentru Policlinica Spitalului „Anton Cincu” din Tecuci

Consiliul Județean Galați construie…

În cadrul unei ședințe ex...

Percheziții ale Parchetului European, la Galați: fraudă de 1,7 milioane de euro

Percheziții ale Parchetului Europea…

Parchetul European (EPPO)...

Premierul Ciolacu: Nu putem nega riscul ca radicalizarea să devină un fenomen în creştere şi în România

Premierul Ciolacu: Nu putem nega ri…

Premierul Marcel Ciolacu ...

LUTETIAN, a IV-a ediție

LUTETIAN, a IV-a ediție

Consiliul Elevilor Liceul...

Perioada de înscrieri pentru granturile IMM din Programul Tranziție Justă, prelungită cu o lună

Perioada de înscrieri pentru grantu…

Ministerul Investițiilor ...

Prev Next

Miercuri, 07 Iulie 2021 - Regional Press

Mediere între angajatori și șomeri, la AJOFM Galați

AJOFM Galați organizează, în zilele de 8 și 9 iulie, la sediul său din strada Domnească, întâlniri de mediere a ofertelor de locuri de muncă vacante aparținând companiilor Yazaki (joi) și Damen Workforce (vineri).

Compania româno-japoneză Yazaki caută să angajeze din Galați peste 100 de operatori cablaje auto, pentru fabrica pe care o are în Brăila.

La rândul său, compania româno-olandeză Damen Workforce caută personal pentru construcții navale, pe posturile de lăcătuș construcții navele (50 de posturi), tubulatori navali (50) și sudori (30).

La întâlnirile cu reprezentanții celor două firme vor participa șomeri înregistrați la AJOFM, dar pot fi prezenți și alți gălățeni interesați, chiar dacă nu figurează în baza de date a instituției.

Citeşte mai departe ...

O eroare de borderou a stat la baza notării cu 3 a tezei elevei din Galaţi, la Evaluarea Naţională

O eroare de borderou ar fi stat la baza notării cu 3 a tezei unei eleve din Galaţi, la Evaluarea Naţională, în urma contestaţiei aceasta obţinând nota 8,25. 

Maria Alexia este absolventă a Şcolii nr. 28 din Galaţi. Eleva a primit nota 3 la Matematică, la Evaluarea Naţională, iar după contestaţie a primit cu cinci puncte mai mult, ajungând astfel la 8,25.

În acest caz, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi au sesizat Comisia naţională de Evaluare Naţională. 

Inspectorul general susţine s-au făcut demersurile pentru notarea corectă a elevilor. 

"Am sesizat comisia naţională de Evaluare Naţională, am explicat ceea ce s-a întâmplat, am luat declaraţiile celor doi profesori evaluatori şi aşteptăm rezoluţia comisiei naţionale pentru pasul următor. Bănuiesc că vom primi acceptul de a interveni în aplicaţie şi de a pune corect cele două medii copiilor. Pentru că interesul este pentru elevi în primul şi primul rând", a precizat Marchitan.

Citeşte mai departe ...

PSD cere „anchetarea autodenunțurilor PNL” privind politizarea companiilor de stat

PSD solicită intervenția urgentă a organelor de anchetă în urma autodenunțurilor publice exprimate de lideri ai PNL cu privire la „politizarea grosolană a unor funcții din companiile sau instituțiile de stat”. Socilal democrații susțin că  funcțiile din companiile și instituțiile de stat „ar fi trebuit atribuite prin concurs și nu după afinitățile politice ale candidaților”.

„PSD solicită intervenția urgentă a organelor de anchetă în urma autodenunțurilor publice exprimate de lideri ai PNL cu privire la politizarea grosolană a unor funcții din companiile sau instituțiile de stat, ce ar fi trebuit atribuite prin concurs și nu după afinitățile politice ale candidaților. Campania internă pentru șefia PNL a scos la lumină faptul că liderii PNL și-au folosit în mod sistematic influența politică pentru a obține foloase necuvenite în favoarea unor membri sau apropiați ai PNL, ceea ce constituie o infracțiune de corupție, potrivit legii penale din România. Din discursurile și declarațiile enunțate în lupta internă din partid rezultă în mod clar că au existat intervenții politice ale unor lideri PNL pentru numirea sau destituirea unor persoane din inspectoratele școlare sau companiile de stat, precum Poșta Română sau Transelectrica”, au precizat social-democrații.

Președintele Iohannis, care a girat guvernele de dreapta, și premierul Cîțu care conduce actualul Executiv sunt direct responsabili de politizarea deșănțată și generalizată care se desfășoară sub ochii lor, se arată în comunicatul PSD. 

Se confirmă, astfel, că Dreapta i-a mințit grosolan pe români cu promisiunile din Programul de guvernare, în care se anunța ritos „promovarea unui management performant, depolitizat și integru în companiile de stat”, „autonomia și depolitizarea școlii” sau „depolitizarea funcției publice și stabilirea clară a pozițiilor politice în structura administrativă”.

Citeşte mai departe ...

Anchetă la un liceu din Tecuci.Trei elevi s-au bătut cu pumnii și picioarele

Scene extrem de violente la un Colegiu din orașul Tecuci, județul Galați. Două fete și un băiat se lovesc cu pumnii și picioarele, iar alți colegi filmează. Inspectoratul Școlar a început o anchetă.

Incidentul s-a petrecut ieri, într-o pauză, la Colegiul Național de Agricultură și Economie “Calistrat Hogaș” din Tecuci. Pe imagini se observă cum două fete de clasa a X-a se iau la bătaie, iar la un moment dat intervine și un băiat. (VIDEO AICI)

„În timpul pauzei, două fete au plecat de la motiv banal, uneia dintre ele i s-a părut că cealaltă se uită mai ciudat la ea. Au sărit niște băieți să le despartă. Imediat, doamna dirigintă a fost chemată de unul dintre băieți. A venit imediat cu doamna director adjunct și au început o anchetă. Au fost rugate să nu filmeze și sigur să nu distribuie filmulețe. Sigur, fetele au spus da, dar noi am observat că lucrurile nu s-au întâmplat așa, filmulețul fiind distribuit. A început și o consiliere cu cele două fete. Fiind destul de apropiate, doamna dirigintă le știe foarte bine. Au fost întrebate ce s-a întâmplat. Au spus că pur și simplu s-au enervat și nu au mai putut să-și țină nervii în frâu.. Ideea este că la momentul de față, bănuiesc că sunt prietene nu mai au nicio problemă”, a declarat Adrian Silivestru, inspector în cadrul ISJ Galați.

Polițiștii din Tecuci s-au autosesizat după ce au văzut imaginile și au deschis un dosar penal pentru infracțiunea de lovire sau alte violențe.

„Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Tecuci s-au autosesizat și au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de lovire sau alte violențe, cercetările urmând să stabilească identitatea persoanelor care apar în imagini și împrejurările în care s-a produs incidentul”, a spus Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al Poliției Galați.

 

Citeşte mai departe ...

O salbă care poate fi de neuitat!

Spectacolul de teatru popular SALBA DRACULUI, dupa comedia în trei acte „Iorgu de la Sadagura sau Nepotu-i salba dracului” de Vasile Alecsandri, în regia şi scenografia lui Alexandru Dabija, spectacol selecţionat la Festivalul Naţional de Teatru în octombrie 2019 şi la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu în august 2020, va fi reluat de Teatrul Dramatic „Fani Tardini” dupa o pauză de 17 luni cauzată de pandemia de coronavirus şi de trecerea în nefiinţă la 16 februarie 2021 a actorului Lucian Pînzaru, ce deţinea rolul titular (Enachi Damian). Spectacolul SALBA DRACULUI, ce a avut o ultimă reprezentaţie pe 15 februarie 2020, va fi reluat luna aceasta, cu actorul Nicu Mihoc de la Teatrul Naţional Târgu Mureş în rolul interpretat de regretatul Lucian Pînzaru. Acţiunea comediei în trei acte este plasată în Moldova rurală, unde liniştea unei comunităţi adunate în jurul figurii patriarhale a pitarului Enachi Damian este zdruncinată de aşteptata întoarcere de la studii a nepotului acestuia, filfizonul Iorgu. Spectacolul SALBA DRACULUI se va juca pe 17 şi 18 iulie 2021, la ora 19:00, în Sala Mare a Teatrului Dramatic „Fani Tardini”. Biletele au fost puse în vânzare pe platforma online bilete.fanitardini.ro şi la casa de bilete a Teatrului, din Domnească 59.

 

Citeşte mai departe ...

Gălăţeni cu care ne mândrim, înotătorii masters de la Aqua Sport

  • Publicat în Sport

Bazinul Olimpic Lia Manoliu din capitală a găzduit la sfârşitul săptămânii trecute cea de-a 10-a ediţie a Campionatului Naţional de înot Masters. Tradiţia la malul Dunării continuă prin sportivii de la Aqua Sport, club care aniversează un deceniu de la înfiinţare, care au reuşit din nou să aducă la Galaţi o salbă bogată de medalii. „Veteranii” gălăţeni au obţinut rezultatele: Ion Carp - 50 bras locul 2, 50 spate locul 3, 50 liber locul 3, categ.10; Mihaela Hodină: 50 bras Locul 1, 100 bras locul 1, 200 bras locul 1, categ. 5; Cristina Petre: 50 spate Locul 3, categ.6; Mihaela Nicolau: 100 fluture Locul 1, categoria 5; Şerban Frăţilă: 400 liber Locul 1, 200 liber locul 1, categ.5; Alice Grigore: 50 liber Locul 1, 50 spate locul 1, 50 bras locul 1, 100 liber locul 1, categ.7; Liviu Raţă: 50 bras Locul 3, 50 spate locul 1, 100 bras locul 2, 200 bras locul 3, 100 spate locul 1, 200 spate locul 1, categ.7. Delegaţia de la Aqua Sport Galaţi a participant recent şi la concursul internaţional de la Ploieşti, Shark Swimming Masters Cup unde de-asemenea au înregistrate rezultate notabile după cum urmează: Mihaela Nicolau - locul 3 50 m fluture, categ.5; Mihai Banciog - locul 3 50 spate, locul 2 50 bras, categoria 5; Ion Carp: locul 3 50 liber, locul 3 50 spate, locul 2 50 bras; Mihaela Hodină: locul 2 50 liber, locul 2 200 liber, locul 3 100 mixt, locul 2 50 spate; Luisiana Bigea: locul 1 200 liber, locul 2 100 mixt; Alice Grigore: locul 1 50 liber, locul 1 50 spate, locul 1 100 liber, locul 1100 mixt, locul 2 50 bras, categoria 7; Marius Forţu: locul 3 200 liber, categoria 3.

Citeşte mai departe ...

Duminică, studenții moldoveni din Galați ies la vot!

Ministerul Afacerilor Externe din Republica Moldova, împreună cu autoritățile române a luat măsura organizării a 12 secţii de votare în România, cu ocazia alegerilor parlamentare anticipate ce vor avea loc duminică, în ţara vecină.

Una dintre secțiile unde se va vota este la Universitatea "Dunărea de Jos", în condițiile în care  mulți dintre studenții care studiază în Galați fac parte și formează o comunitate puternică și reprezentativă a Diasporei Republicii Moldova.

Cele 12 secţii de votare de pe teritoriul României sunt:

  • Bucureşti (sediul Autorităţii Electorale Permanente): str. Stavropoleos 6, sector 3;
  • Bucureşti (sediul Biroului Electoral Central): str. Eugeniu Carada 1, sector 3;
  • Iaşi: Casa de Cultură a Studenţilor, str. Vasile Conta, nr.30;
  • Suceava: Universitatea "Ştefan cel Mare Suceava", str. Universităţii, nr. 13;
  • Galaţi: Universitatea "Dunărea de Jos", str. Domnească, nr. 47;
  • Bacău: Universitatea "Vasile Alecsandri", Calea Mărăşeşti, nr. 157;
  • Cluj-Napoca: Casa de Cultură a Studenţilor, Piaţa "Lucian Blaga", nr. 1-3;
  • Timişoara: Colegiul Naţional de Artă "Ion Vidu", str. Cluj, nr. 12;
  • Braşov: Casa de Cultură a Studenţilor, str. Memorandumului, nr. 39;
  • Sibiu: Şcoala Gimnazială "Regina Maria", str. Zaharia Boiu, nr. 1;
  • Constanţa: Universitatea "Ovidius", b-dul Mamaia, nr. 124, Aleea Universităţii nr. 1;
  • Craiova: Universitatea "Craiova", str. Alexandru Ioan Cuza, nr. 13.

Toate secţiile de votare vor funcţiona în intervalul 7,00 - 21,00.

Citeşte mai departe ...

Dorinel Munteanu, antrenor SC Oţelul: „Planul meu este să atacăm promovarea din primul an”

  • Publicat în Sport

Oţelul a depăşit momentul dureros al ratării promovării şi o ia de la capăt. Aşa cum v-am informat deja, pe banca tehnică a fost adus Dorinel Munteanu, care va avea un dublu rol: antrenor şi manager. „Am emoţii, la fel cum am avut la primul meu mandat, în 2009, când am preluat Oţelul Galaţi, ştiţi foarte bine că în doi ani de zile am reuşit împreună cu jucătorii şi cu conducerea să aducem cea mai importantă realizare, să devenim campioni, să participăm în cupele europene. Sincer, cu toţii ştiţi că de foarte mult timp locuiesc în Galaţi. Pot să spun că am revenit acasă, pentru că Oţelul face parte din sufletul meu, gălăţenii fac parte din sufletul meu, şi îmi doresc cu toată priceperea mea împreună cu conducerea administrativă, cu sprijinul suporterilor, cu susţinerea Consiliului Local şi a Primăriei să readucem echipa unde a fost. Planul meu, pe care l-am discutat şi cu Cristi (n.r. Cristian Munteanu, manager general SC Oţelul) este să atacăm promovarea din primul an. Nu este uşor, dar nici imposibil. Dacă vom munci, ne vom putea atinge obiectivul. În acest proiect pe trei ani, este obligatoriu ca echipa să reuşească să promoveze", a precizat antrenorul Dorinel Munteanu. Reunirea lotului este programată pe 12 iulie.

 

Citeşte mai departe ...

Peste 47.000 de gălățeni, la un pas de executare silită din cauză că nu și-au plătit taxele și impozitele

Primăria Galați anunță că peste 47.000 de gălățeni sunt la un pas de executare silită din cauză că nu și-au plătit taxele, impozitele și amenzile datorate bugetului local. 

„Primăria municipiului Galați reamintește contribuabililor că impozitele locale se plătesc anual, în două rate egale, până la data de 31 martie a anului curent, pentru primele șase luni din anul fiscal, și până pe 30 septembrie a anului curent, pentru ultimele șase luni din anul fiscal, potrivit dispozițiilor art. 462, art. 467 și art. 472 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare.

Pentru neplata impozitelor și taxelor locale la termenul scadent din 31 martie 2021, Serviciul Urmărire și Executare Silită, Amenzi din cadrul Primăriei municipiului Galați a emis 47.605 somații și titluri executorii, demarându-se astfel procedura de executare silită în vederea recuperării debitelor restante, în conformitate cu dispozițiile art. 220 si art. 230 din Legea nr. 207/2015 privind codul de procedura fiscala, cu modificările și completările ulterioare", a transmis Primăria Galați.

Dacă în termen de 15 zile de la comunicarea somației și a titlului executoriu nu se stinge debitul, se continuă măsurile de executare silită. Contribuabilii care nu au achitat impozitele și taxele locale scadente la 31 martie 2021 pot să efectueze plata prin una din următoarele modalități:

➡️pe platforma națională www.ghiseul.ro;
➡️în numerar, la ghișeele instituției noastre situate pe str. Domnească nr. 13, bl. L – parter;
str. Henri Coandă nr. 8, bl. J5 – parter; str. Brăilei nr. 232, bl. E4 – parter; str. Basarabiei nr.55, bl. A16 – parter;
➡️prin decontare bancară sau prin orice alte mijloace de plata puse la dispoziție de instituțiile bancare.
În cazul în care debitul a fost achitat, somația nu va fi luată în considerare de către contribuabil.

 

Citeşte mai departe ...

Trei proiecte cu fonduri europene la Spitalul Tg. Bujor. Cum va fi transformată unitatea medicală

Investiții importante la Spitalul din Tg.Bujor. Consiliul Județean Galați are în lucru proiecte majore cu finanțare europeană: modernizarea principalei clădiri medicale, construirea unui pavilion nou pentru secţia de Pediatrie și extinderea şi dotarea Ambulatoriului de Specialitate.

 „Acum mai bine de 10 ani, Spitalul din Târgu Bujor era pe lista unităților medicale care urmau să fie închise. Ani la rând, nimeni nu mai investise nici măcar un leu, așa cum se poate vedea și în imaginile de la Primiri Urgențe. În ultimii ani, unitatea medicală de la Târgu Bujor a intrat într-un amplu proces de modernizare: reabilitarea infrastructurii, renovarea secțiilor și dotarea acestora cu aparatură medicală, iar rezultatele se văd”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

În prezent, la Spitalul Orășenesc Târgu Bujor sunt în derulare trei proiecte majore cu finanțare europeană: modernizarea principalei clădiri medicale, construirea unui pavilion nou pentru secţia de Pediatrie și extinderea şi dotarea Ambulatoriului de Specialitate.

„Când vorbim despre sănătate, în special despre sănătatea copiilor noștri, vom face mereu totul pentru ca medicii să facă performanță și să salveze astfel vieți. Saloanele noii secţii de Pediatrie de la Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor vor fi împărţite pe categorii de vârstă, iar părinţii vor avea spaţii special amenajate. Mai mult, noul pavilion va avea un sistem de ventilaţie special, săli de joacă şi o cameră de zi pentru realizarea activităţilor şcolare. De asemenea, vor fi amenajate săli de consultaţii și tratamente, cabinete medicale şi spaţii pentru hrănirea sugarilor. Clădirea va fi dotată cu tot ceea ce este necesar, inclusiv cu echipamente medicale moderne (ecograf doppler portabil, electrocardiograf cu 12 canale, defibrilator, monitor de funcţii vitale, sistem pentru sterilizare)”, a explicat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri