Menu
RSS
S-a finalizat drumul de de legătură dintre platforma portuară multimodală și E87

S-a finalizat drumul de de legătură…

Administrația Porturilor ...

Un nou workshop  s-a derulat în cadrul Programului mentoral "Învățături pentru învățători"

Un nou workshop s-a derulat în cad…

Atelierul de lucru "Școal...

Dan Nica a solicitat celor doi vicepreședinți ai Comisiei Europene să ia măsuri imediate pentru a proteja producția de oțel în Europa

Dan Nica a solicitat celor doi vice…

Europarlamentarul Dan Nic...

Aur mondial pentru Vlad Covaliu

Aur mondial pentru Vlad Covaliu

Sportivul român Vlad Cova...

Un bărbat căutat de autorităţile din Italia, depistat la Vamă

Un bărbat căutat de autorităţile di…

Poliţiştii de frontieră a...

Întâlnire cu Dora Gaitanovici la Galaţi

Întâlnire cu Dora Gaitanovici la Ga…

Sâmbătă, 20 aprilie, ora ...

Premierul Marcel Ciolacu: Pe timp de pace putem construi. Asigurarea securității în zonele noastre va contribui la impulsionarea relațiilor comerciale și a investițiilor reciproce

Premierul Marcel Ciolacu: Pe timp d…

Prim-ministrul Marcel Cio...

Mulțumim pentru calificare Oțelule!!!

Mulțumim pentru calificare Oțelule!…

Cea de-a doua semifinală ...

(Și) la Corod ajunge sprijinul financiar pentru prevenirea abandonului școlar

(Și) la Corod ajunge sprijinul fina…

Liceul Tehnologic Nr.1 Co...

ITM Galați, controale la brutării din județ

ITM Galați, controale la brutării d…

În perioada 9-12 aprilie,...

Prev Next

Marți, 27 Iulie 2021 - Regional Press

Echipajele de 2 vâsle feminin şi 4 rame masculin, favoritele României de miercuri la medalii

  • Publicat în Sport

Delegaţia României prezentă la Tokyo va încerca miercuri să obţină alte medalii, singura de până acum fiind argintul obţinut sâmbătă de scrimera Ana Maria Popescu. Cele mai mari speranţe sunt legate de canotaj şi box. Programul tricolorilor: Canotaj: 2:20 (ora României) 2 vâsle masculin - Finala B: Ioan Prundeanu, Marian Enache; 2:30 4 rame feminin - Finala B: Mădălina Hegheş, Elena Logofătu, Cristina Popescu, Roxana Anghel; 3:18 dublu vâsle feminin - Finala A: Ancuţa Bodnar, Simona Radiş; 4:10 4 rame masculin - Finala A: Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu, Cosmin Pascari; 5:50 2 vâsle feminin - categorie uşoară - semifinala 2: Ionela Cozmiuc, Gianina Beleagă; 6:00 2 rame masculin - semifinala 1: Marius Cozmiuc, Ciprian Tudosă; 6:30 dublu rame feminin - semifinale 2: Adriana Ailincăi, Iuliana Buhuş; 6:40 8 +1 feminin - recalificări: Magdalena Rusu, Viviana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Amalia Bereş, Mădălina Bereş, Denisa Tîlvescu / Daniela Druncea; 6:50 opt plus unu masculin - recalificări: Alexandru Chioseaua, Florin Lehaci, Constantin Radu, Sergiu Bejan, Vlad Aicoboae, Constantin Adam, Florin Arteni, Ciprian Huc / Adrian Munteanu; Tir cu arcul:
10:39 individual feminin - primul tur: Mădălina Amăistroaie - Xiaoqing Long (China), 11:05 individual feminin - turul al doilea, dacă se califică; Box: 11:15 sferturi de finală: Maria Claudia Nechita - Sena Irie (Japonia); Fotbal: 11:30 (Sapporo Dome) Grupa B: România - Noua Zeelandă; Înot:4.30 semifinala 100 m liber: David Popovici, 13:07 - 100 m liber feminin - seria a 3-a: Bianca Andreea Costea,
13:19 - 200 m spate masculin - seria 1: Robert Glinţă.

Citeşte mai departe ...

Înscrierile pentru schema HoReCa s-au încheiat

Ministerul Economiei informează că 10.185 de firme din domeniu au aplicat pentru schema de ajutor HoReCa. Sesiunea de înscrieri s-a închis luni seara.

Plafonul de finanțare asigurat de Guvernul României prin bugetul de stat, de 2,5 miliarde de lei, a fost depășit, conform ultimelor date disponibile.

După închiderea procesului online de aplicare, urmează perioada de evaluare a dosarelor depuse, etapă care va fi asigurată de personalul ministerului. În această etapă, vor fi comunicate deciziile de admitere sau respingere.

„După finalizarea procesului se va stabili suma finală pentru care există cereri de finanțare, iar sumele solicitate vor fi pro-ratate, așadar toate firmele care au aplicat cu succes vor primi bani. Imediat după parcurgerea acestor pași începe trimiterea contractelor la semnat de către beneficiari și plata efectivă a ajutorului”, a anunțat Ministerul Economiei.

Citeşte mai departe ...

Amical pentru Oţelul la Vatra Dornei

  • Publicat în Sport

Aşa cum v-am mai informat, Oţelul se află din 19 iulie în cantonament la Vatra Dornei. Lotul de jucători a fost completat cu doi jucători care provin din Rebublica Moldova: Vadim Crîcimari, 33 ani, născut la Tiraspol, a debutat la Sfîntu Gheorghe Suruceni, evoluează pe postul de atacant, are un CV bogat, evoluând pentru formaţii din Moldova, Azerbaidjan şi Rusia. Ultima oară a jucat la Dacia Buiucani, 36 meciuri, 10 goluri şi 3 pase decisive respectiv Vasile Jardan, 28 ani, originar din Tiraspol, evoluează pe postul de mijlocaş/fundaş central, a debutat la Dacia Chişinău, fost internaţional Moldova Under 17, Under 19 şi tineret, are 7 prezenţe şi 1 gol pentru Milsami Orhei în UEFA Europa League. Managerul tehnic Dorinel Munteanu va avea posibilitatea să-i testeze pe cei doi moldoveni în amicalul pe care Oţelul îl va disputa miercuri, de la ora 10.30, pe stadionul Petru Rareş din Vatra Dornei cu SCM Zalău.

Citeşte mai departe ...

Poeta gălățeană Florina Zaharia, în fruntea scriitorilor din Sud-Est

Președintele Uniunii Scriitorilor din România, Nicolae Manolescu, a decis numirea Florinei Zaharia ca Președinte interimar al Filialei Sud-Est, până când se vor putea organiza alegeri statutare în Adunarea Generală a Filialei.

Potrivit comunicatului transmis de către Biroul de presă al Uniunii Scriitorilor din România, președintele interimar Florina Zaharia, cu sprijinul Comitetului de Conducere al Filialei Sud-Est, are următoarele atribuții:

  • coordonează activitatea Filialei până la alegerea noului Președinte;
  • pune în aplicare proiectele și programele Filialei; propune Comisiei de Validare noi membri ai Filialei;
  • alege juriul de acordare a premiilor anuale;
  • verifică situația încasării cotizațiilor și folosirea sumelor încasate;
  • gestionează în interesul Filialei sumele rezultate din cotizații și toate fondurile atrase (subvenții, sponsorizări);
  • atrage subvenții și sponsorizări pentru activitățile sale;
  • decide participările la proiecte și programe culturale, precum și strategiile care privesc Filiala.
Citeşte mai departe ...

Salbă de medalii pentru canoiştii şi kaiaciştii de la CSS Galaţi

  • Publicat în Sport

Sportivii gălăţeni antrenaţi de Adina şi Adrian Maftei au participat în weekend pe Baza Nautică de la Bascov la Campionatul Naţional de viteză la caiac kanoe pentru juniori 2, cadeţi 13-14 ani şi cadeţi Under 12. Şi aşa cum deja ne-au obişnuit nici de această dată nu s-au întors cu medalii. CSS Galaţi şi-a îmbogăţit zestrea de medalii. Aurul l-au cucerit: Andra Costeanu, proba de canoe 1 200 m, categoria cadeţi şi echipajul Dragoş Zimbilschi - Răzvan Lepădatu, proba de canoe 2 500 m, categoria juniori 2. Echipajul Matei Ursachi - Carol Chitic a urcat de două ori pe treapta a doua a podiumului de premiere: kaiac 2 200 şi 500 m, categoria cadeţi. De-asemenea, medalii de argint au obţinut: Irina Chirciu, canoe 1 200 metri, cadeţi şi Ana Chiroşcă, canoe 1 200 m junioare 2, ultima reuşind să urce pe treapta a treia a podiumului în proba similară pe distanţa de 500 metri.

Citeşte mai departe ...

Sală de sport și sală de mese, la Școala nr. 28. Investiție în valoare de 5,5 milioane de lei

Elevii Școlii nr. 28, din cartierul Mazepa 1, beneficiază de o sală de sport nouă și modernă, precum și de o sală de mese, în urma unei investiții de aproximativ 5,5 milioane de lei realizată de Primăria municipiului Galați.

„Educația este o prioritate, iar copiii au nevoie de cele mai bune condiții inclusiv pentru a face sport, pentru că mișcarea înseamnă sănătate. Mai mult, astfel de investiții pot constitui chiar premisele pentru viitoare performanțe în sport”, a declarat primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

Clădirea nou construită are o suprafață de aproximativ 3.000 de metri pătrați. La parter este sala de sport prevăzută cu gradene pentru 170 de spectatori, suprafață de joc modernă cu panouri de baschet și cu porți de handbal, grup sanitar și vestiare, fiind racordată la rețelele de utilități. Sala de mese a fost amenajată la demisol și are o capacitate de 286 de locuri, având o zonă pentru primirea și distribuirea mâncării, spălător pentru mâini și grup sanitar.

Clădirea este dotată cu sistem de ventilație și de climatizare, iar iluminatul este unul economic, tip LED. De asemenea, a fost amenajată și o rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități.

Lucrările, în valoare de aproximativ 5,5 milioane de lei cu TVA, au fost executate de către SC Criomec SA.

 

Citeşte mai departe ...

La Biblioteca "V.A. Urechia" o altă bibliotecă!

O carte pe zi: „Biblioteca de pe Lună” de Francesc Miralles, publicată la Humanitas Fiction în 2020. "La împlinirea a cincizeci de ani de la aterizarea omului pe Lună, Miralles a făcut din satelit protagonistul romanului său, o poveste despre singurătate, izolare, dar şi despre speranţă" - Álvaro Soto. Pe plan internaţional, din mai tânăra generaţie de scriitori de expresie spaniolă şi catalană, Francesc Miralles este unul dintre cei mai talentaţi, originali şi de succes. Farmecul romanelor sale constă în îmbinarea fericită a unei erudiţii impresionante şi a unei filozofii accesibile (mai ales de sorginte japoneză) cu scene din viaţa oamenilor de pretutindeni, de care se apropie constant cu sensibila înţelegere şi generozitate. Francesc Miralles ne invită în viitor, într-o fascinantă călătorie pe Lună, unde magnatul excentric Kumar întemeiază prima colonie umană, Exovillage, menită să devină un centru turistic pentru milionarii lumii. La Barcelona, Verne, filolog specialist în limba sanscrită, este îndragostit de ani de zile de Moira, care se află însă în Exovillage, responsabilă cu telecomunicaţiile. Hotărât să încerce imposibilul pentru a câştiga inima Moirei, Verne se va înrola într-o aventură îndrăzneaţă, cu consecinţe inimaginabile. Pentru că pe Lună legile pământene nu se mai aplică, şi nici pământenii din Exovillage nu sunt singuri...

Citeşte mai departe ...

Ciolacu amenință Guvernul cu un miting în Piața Victoriei: Românii nu vor mai suporta toată această batjocură!

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a amenințat Guvernul cu un miting în Piața Victoriei, dacă Guvernul va face diferențe între aleșii locali la rectificarea bugetară.

 „Vom vedea ce se va întâmpla și la rectificare, sper că nu se vor face diferențe între partidele din care sunt aleșii locali, iar dacă se vor face, sigur vom ieși în Piața Victoriei. Veți vedea că nu vor mai suporta românii toată această batjocură și acest circ cu congresele PNL şi USR-PLUS. Domnul Cîțu ar trebui să cheme și aleșii locali ai celui mai mare partid politic din România, care are și cei mai mulți primari”, a declarat Marcel Ciolacu la România TV.

Liderul PSD amenință cu proteste și la DNA. „Avem și eșecul vaccinării. L-am auzit pe domnul Barna, noi suntem penultimul stat european, ne prinde valul 4 cu 30% vaccinați, iar acum cică Biserica e de vină, nu ei că nu sunt credibili și nu au niciun plan. Nu au nicio reținere, trec cu buldozerul peste noi, nu explică nimic, sunt peste 50 de miliarde împrumutate, nimeni nu știe unde sunt, iar acum, cu această datorie imensă, totul va fi blocat.

Veți vedea că la anul va veni și FMI, vor fi și tăieri, normal. Ei se laudă cu creșterea economică, dar e normal, după descreșterea din pandemie. E o bătaie de joc, avem milioane de teste care nu mai sunt bune, că sunt raportate la altă tulpină. Este un jaf ca la Unifarm, vom merge la DNA pentru a cere să aflăm și noi cât am stat în casă cine a furat și cine s-a îmbogățit”, a adăugat Ciolacu.

Citeşte mai departe ...

Classic Unlimited prin toată ţara

Sanctuarul de urşi Libearty din Zărneşti şi alte opt locuri speciale din ţară se vor transforma, în perioada 25 august - 26 septembrie, în săli de concerte pentru a găzdui cea de-a cincea ediţie a turneului naţional Classic Unlimited, susţinut de pianistul Bogdan Vaida. Potrivit unui comunicat al organizatorilor, dacă în anii trecuţi turneul a avut loc în librării, tipografii, fabrici de mobilă, mine de cărbuni, ateliere de reparaţii auto, magazine de biciclete, sedii de firmă sau galerii de artă, anul acesta Classic Unlimited se va desfăşura în următoarele spaţii culturale atipice: 25 august - Magazia de pulbere by EC Garden - Cluj-Napoca; 28 august - Grădina Botanică "Vasile Fati" - Jibou; 29 august - Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie - Târgu Mureş; 10 septembrie - Bastionul Artiştilor - Braşov; 11 septembrie - Sanctuarul de urşi Libearty - Zărneşti; 16 septembrie - Uzina de Apă / Centru de arhitectură, cultură urbană şi peisaj - Suceava; 17 septembrie - Muzeul Poeziei / Casa Muzeelor - Iaşi; 25 septembrie - Muzeul Astra - Sibiu; 26 septembrie - Faber - Timişoara. ''Turneul din acest an este un moment de bucurie pentru echipă şi, sperăm noi, şi pentru spectatori, şi-un mic pas spre revenirea la normalitate. Ne-am propus să ajungem în nouă comunităţi, dintre cele mai diverse, de la spaţii de concerte reinventate în pandemie la spaţii propuse chiar de comunitatea Classic Unlimited, locuri unde muzica clasicş s-a auzit mai rar. Am păstrat de anul trecut ideea de spaţiu în aer liber, deschis şi primitor, şi i-am adăugat o notă contemporană printr-un nou repertoriu. Suntem siguri că o să placă şi abia aşteptăm să prezentăm publicului muzica şi compozitorii din spatele ei'', a declarat Meda Corovei, project manager Classic Unlimited.

Citeşte mai departe ...

Spitalul din Târgu Bujor va fi reabilitat. Unitatea medicală va beneficia pentru prima dată de panouri fotovoltaice și pompe de căldură

Consiliul Județean Galați a finalizat procedurile de achiziție publică pentru proiectul de eficientizare energetică de la Spitalul Orășenesc Târgu Bujor. De serviciile medicale ale unității medicale beneficiază aproximativ 60.000 de oameni din zona respectivă. Valoarea contractului este de 3.518.699 de lei. 

“Au fost desemnate firmele care vor realiza una dintre cele mai importante investiții derulate vreodată la Spitalul din Târgu Bujor. Este vorba despre o amplă reabilitare și modernizare a principalului corp de clădire de la Spitalul Orășenesc Târgu Bujor, clădire în care se desfășoară cea mai mare parte din activitatea medicală. Acolo funcţionează secţia de obstetrică-ginecologie, secţia de neonatologie, secţia de chirurgie generală, blocul operator şi blocul de naşteri”, a anunțat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Interiorul clădirii va fi recompartimentat, se va înlocui tâmplăria, se va schimba acoperișul și vor fi reabilitate instalațiile electrice, termice și de distribuție a apei.

„Spitalul va avea pentru prima oară panouri fotovoltaice, pompe de căldură și sisteme inteligente de gestionare și monitorizare a consumului de energie”, a adăugat Costel Fotea.

În prima etapă, firmele care au câștigat licitația trebuie să realizeze partea de proiectare tehnică, iar lucrările vor demara după aprobarea documentației tehnice de către Consiliul Județean și obținerea tuturor autorizațiilor necesare.

Investiția este realizată de Consiliul Județean Galați și este finanțată prin Programul Operațional Regional 2014-2020.   

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri