Menu
RSS
LUTETIAN, a IV-a ediție

LUTETIAN, a IV-a ediție

Consiliul Elevilor Liceul...

Perioada de înscrieri pentru granturile IMM din Programul Tranziție Justă, prelungită cu o lună

Perioada de înscrieri pentru grantu…

Ministerul Investițiilor ...

Primarul comunei Matca: transport gratuit pentru toți elevii care învață la Tecuci

Primarul comunei Matca: transport g…

Transport gratuit pentr...

Curse suplimentare pentru meciul din Cupă

Curse suplimentare pentru meciul di…

Joi, 18 aprilie 2024, pen...

Consiliul Județean Galați a lansat prima navă publică de pasageri pentru plimbări pe Dunăre

Consiliul Județean Galați a lansat …

Consiliul Județean Galați...

Premierul Ciolacu: Îmi doresc ca România să fie poarta de investiţii a statului Qatar în UE

Premierul Ciolacu: Îmi doresc ca Ro…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Oţelul, la un pas de finala Cupei

Oţelul, la un pas de finala Cupei

Oţelul traversează o peri...

Fondator al şcolii de chimie tehnologică

Fondator al şcolii de chimie tehnol…

În 17 aprilie 1878 s-a nă...

Un bar și o spălătorie auto incendiate în județul Galați

Un bar și o spălătorie auto incendi…

Un bar din Tulucești, jud...

Colecta Națională de Alimente se desfășoară și la supermarketuri din Galați, în perioada 19-21 aprilie

Colecta Națională de Alimente se de…

Federaţia Băncilor pentru...

Prev Next

Miercuri, 14 Iulie 2021 - Regional Press

Tarife majorate la Apă Canal, din această lună

  • Publicat în Social

În baza Planului anual de evoluție a tarifelor, de la 1 iulie 2021, conform Deciziei ANRSC nr.72/25.05.2021, s-au ajustat tarifele la apă potabilă și canalizare-epurare, în termeni reali, conform unui comunicat al Apă Canal. Majorarea la apă potabilă este de 1,5%, iar la canalizare-epurare, 7,5%, la care se adaugă indicele de inflație și TVA.

Astfel, tarifele rezultate sunt următoarele: pentru populație, apa potabilă produsă, transportată și distribuită pentru întreaga arie de operare a Apă Canal are un preț de 5,46 lei/mc, iar pentru restul utilizatorilor este de 5,01 lei/mc.

Pentru canalizare-epurare, prețul este de 3,85 lei/mc pentru populație și 3,53 lei/mc pentru restul utilizatorilor. Toate prețurile conțin și TVA.

Conform Apă Canal, factura lunii iulie va avea cantități de apă/canalizare defalcate (proporțional cu numărul de zile) pe două perioade: de la data citirii contorului până la 31 iunie 2021 și din 1 iulie până la data ultimei citiri a contorului, cu tarifele aferente fiecărei perioade în parte.

Citeşte mai departe ...

Atenție, șoferi! Se închide traficul pe breteaua de la Elice, care face legătura între bulevardul Marea Unire și strada Traian

Traficul pe breteaua de la Elice, care face legătura între bulevardul Marea Unire și strada Traian, se închide temporar. Măsura se impune pentru realizarea unor lucrări de remediere a unui accident de teren apărut în zonă.

În aceste condiții va fi permis doar accesul riveranilor și al reprezentanților societăților comerciale din zonă, precum și accesul autospecialelor și mașinilor de intervenție ale instituțiilor abilitate. Durata estimată a intervenției este de 48 de ore.

„Pe durata desfășurării lucrărilor, semnalizarea rutieră va fi adaptată pentru a permite executarea virajului la stânga pe strada Traian a autovehiculelor care circulă pe Bulevardul Marea Unire.Le mulțumim pentru înțelegere gălățenilor din zonă și tuturor participanților la trafic”,  a transmis Primăria Galați.

Citeşte mai departe ...

Primele victorii pentru şahiştii gălăţeni de la ACS Smart şi CSM Galaţi

  • Publicat în Sport

La Iaşi se desfăşoară în această perioadă Campionatul Naţional de şah pe echipe pentru juniori Under 8 - Under 20 fete şi băieţi. Galaţiul va fi prezent cu nouă echipe de la cele trei cluburi: ACS Smart, CSM şi Şah Club, care vor încerca să respecte tradiţia şi să obţină cât mai multe medalii. Competiţia a debutat luni când s-au înregistrat şi primele trei victorii gălăţene la şah clasic: ACS Smart a bifat două victorii la Under 10 băieţi: Patric Andrei Făcilă, Albert Carp, Filip Dimitriu respectiv Under 18 băieţi: Dragoş Andrei Antonică, Cristi Iulian Coca, Alexandru Emilian Crăciun. CSM Galaţi a obţinut primul succes la U 10 cu formula: Randi Ioan Galeş, Dragoş Ştefan Leu, Andrei Mitu şi o remiză la U 18: Simion Alexandru Barbu, Răzvan Cătălin Tudoroiu, Andrei Cristian Bujor. Rezultate runda a 2-a: U 8 băieţi : CSM Galaţi - Micul Şahist 1 Iaşi 2,5-0,5 şi Academia de Şah Alfi Piteşti - Smart 0-3; Under 18 b: CSU Ploieşti - Smart 1-2.

Citeşte mai departe ...

Parteneriat între UDJG și Universitatea „Angel Kanchev” din Ruse, Bulgaria

O delegație a Universității „Angel Kanchev” din Ruse, Bulgaria a avut ieri, 13 iulie, o întâlnire cu conducerea Universității „Dunărea de Jos” din Galați pentru a pune bazele unui acord de colaborare. Din delegația bulgară au făcut parte Desislava Atanasova, prorector cu Internaționalizarea și Politici de Comunicare, Plamen Ivanov Daskalov, prorector cu Formarea Continuă și Coordonarea Dezvoltării și șef al Centrului de Formare Continuă, Juliana Popova, coordonator Comunicare Interinstituțională și Tanya Petkova Grozeva, Secretar Șef.

Din partea Universității „Dunărea de Jos” din Galați au participat Puiu Lucian Georgescu, Rectorul instituției, Silvius Stanciu, Prorector cu Activitatea de cercetare, dezvoltare, inovare și parteneriatul cu mediul economico-social și conf. dr. habil. Florina Oana Vîrlănuță de la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor.

Delegația bulgară a transmis instituției noastre invitația rectorului Universității „Angel Kanchev ” din Ruse de participare la proiecte comune de cercetare și de mobilități Erasmus în cadrul unui parteneriat de colaborare între cele două universități.

Puiu Lucian Georgescu, Rectorul instituției gălățene a menționat faptul că semnarea unui acord de parteneriat între cele două universități va contribui la dezvoltarea învățământului superior și a cercetării științifice din ambele țări. Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați implementează REXDAN, proiect la care sunt invitate să participe toate universitățile riverane Dunării, inclusiv noul partener instituțional din Ruse, Bulgaria.

Citeşte mai departe ...

Mediul rural, mult mai puțin imun decât orașul la COVID-19

Gradul de imunitate colectivă, împotriva COVID-19, în mediul urban din România este de 60 la sută, arată un studiu MedLife. Cu toate astea, ultimele cifre ale campaniei de vaccinare scot la iveală zone întregi, mai ales în mediul rural, în care rata de vaccinare e situată între 0 şi 10 la sută. În condiţiile în care tulpina Delta ameninţă să aducă un al patrulea val de infectări în România, autorităţile şi specialiştii fac un nou apel la populaţie să se vaccineze.

Studiul MedLife arată o creştere a imunităţii colective la oraş, dezvoltată din primăvara trecută şi până în iunie anul acesta.

Peste 60 la sută din populaţia urbană, adică între 6 şi 7 milioane de locuitori au căpătat imunitate, fie în urma vaccinării, fie în urma vindecării după boală.

Dacă s-ar lua în calcul şi mediul rural, realizatorii studiului susţin că între 10 şi 12 milioane de români ar beneficia de imunitate.

Totuşi, dacă la oraş o mare parte a populaţiei a ales să se vaccineze, în mediul rural situaţia se prezintă cu totul altfel. Potrivit datelor oficiale, în peste 30 de judeţe există localităţi în care procentul celor vaccinaţi nu depăşeşte 5 la sută din populaţie.

Citeşte mai departe ...

Răzbunare doar pe ecrane!

Filmul "Mia îşi ratează răzbunarea", regia Bogdan Theodor Olteanu, va avea lansarea oficială începând din 10 septembrie în cinematografele din România, informează un comunicat transmis AGERPRES. Cel de-al doilea lungmetraj al regizorului Bogdan Theodor Olteanu va deschide, pe 15 iulie, competiţia "Ceau Cinema!" de la Timişoara şi va fi prezentat în perioada 23 iulie - 1 august în secţiunea "Zilele Filmului Românesc" a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) - ediţia a XX-a. Protagonista filmului, Mia, este o tânăra actriţă, hotărâtă să se răzbune pe fostul iubit. În zilele care urmează despărţirii lor violente, ea încearcă să se filmeze cu un alt bărbat. Ar fi - crede ea - răspunsul perfect pentru gelozia lui obsesivă, se arată în sinopsisul peliculei. "Societatea noastră este extrem de violentă în raport cu femeile. Şi nu vorbesc doar de ceea ce se întâmplă la nivelul unui cuplu sau altul. România este absolut primitivă dacă te uiţi la felul în care sunt portretizate femeile în cultură sau mass media. Peste această temă s-a suprapus curiozitatea mea în privinţa procesului prin care idei sau discursuri devin influente. Există mereu o zonă de conflict atunci când încerci să aplici teorie peste realitate - principii imposibil de combătut pe hârtie sunt foarte complicat de pus în practică. Aceasta e o sursă de dramă, dar poate uneori să fie şi amuzant. Filmul nu e o comedie relaxată, dar este 'Ceao comedie'", a declarat Bogdan Theodor Olteanu, scenarist şi regizor.

Citeşte mai departe ...

Speranţe gălăţene pe pistă: junioara Rebeca Ciocan, favorită la medalii la Naţionale

  • Publicat în Sport

Stadionul Nicolae Dobrin din Piteşti va găzdui în weekend, pe 16-17 iulie Campionatul Naţional de atletism pentru juniori 2 Under 18. Marea speranţă a atletismului gălăţean şi românesc, Rebeca Ciocan, sportivă legitimată la CSM Galaţi, va participa la cele două probe în care este specialistă: 100 metri liber şi 200 m liber cu şanse considerabile la medalii cât mai preţioase. „Rebeca are un sezon şi un an foarte bun. Ne-am pregătit la fel ca şi până acum, ne dorim să continuăm pe aceeaşi linie, Rebeca are şanse foarte mari şi trebuie să-şi îmbunătăţească recordurile şi în consecinţă să obţină medalii”, a declarat antrenorul emerit Dumitru Văduvoiu, cel care se ocupă de pregătirea atletei gălăţene.

Citeşte mai departe ...

Un Mercedes-Benz căutat de autorităţile suedeze, descoperit la frontieră

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Oancea au descoperit la controlul de frontieră şi indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor un autoturism marca Mercede-Benz, care figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare.

În Punctul de Trecere a Frontierei Oancea - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, un bărbat cu dublă cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 44 de ani,  la volanul unui  autoturism marca Mercedes - Benz, înmatriculat în Franța, an de fabricaţie 2017.

 „Existând suspiciuni cu privire la situația juridică a autoturismului în cauză,  colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Suedia.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a achiziționat autoturismul din Franța și că nu are cunoștință despre faptul că acesta este  implicat în vreun litigiu”, a transmis Poliția de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, iar autoturismul, în valoare de aproximativ 100.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor

Citeşte mai departe ...

Gabriela Firea critică proiectul privind fiscalizarea muncilor domestice: o nouă inițiativă absurdă a actualei puteri

Senatorul PSD critică proiectul legii privind fiscalizarea muncilor domestice. Este o nouă inițiativă absurdă a actualei puteri, o idee care lovește în românii cu venituri medii și mici, susține senatorul social democrat.

Mesajul anti Guvern a fost postat pe rețeaua de socializare.

„Guvernului i-a cășunat pe bone, menajere, instalatori, grădinari etc dar îi lasă în pace pe rechinii care dau lovituri grele bugetului național! Acest nou proiect de lege NU aduce beneficii reale niciuneia dintre părți – nici angajatorului persoană fizică și nici celui angajat pentru muncă domestică, deci nu va avea finalitate și nimeni nu va fi interesat s-o aplice. În plus, birocrația excesivă va determina și la nivelul statului costuri mai mari decât beneficiile. Guvernul este rupt de lumea reală. Vede lucruri ”fantastice” acolo unde nu există și își închipuie soluții complet inaplicabile”, a criticat Gabriela Firea.

Senatorul PSD a mai explicat că legea nu poate fi aplicată din cauza birocrației.

„După mintea lor, un angajator care are nevoie de cineva pentru activități casnice, precum bonă la copil, reparații la casă, îngrijit grădina, etc, ar trebui să meargă la ANOFM – Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă – să cumpere niște tichete valorice – 15 lei bucata, cu care să-l plătească pe angajatul/prestatorul serviciilor; Prestatorul, la rândul său, merge la ANOFM și transformă aceste tichete în numerar, dar i se reține 20,8% sub formă de contribuții de pensii, de sănătate și impozit. Costurile cu tipărirea și distribuirea tichetelor revin ANOFM, care va plăti (unei entități nedefinite – probabil tot o companie privată sinecuristă) și crearea unei platforme electronice de evidență unde trebuie să se înscrie obligatoriu și beneficiarii(angajatorii) dar și prestatorii(angajații)”, a explicat senatorul Firea.

Concluzia Gabrielei Firea este că niciun om normal nu va fi dispus să intre în acest coșmar birocratic în loc să plătească direct și firesc, din banii săi, meseriașul care-i schimbă robinetul, înlocuiește becul ars, femeia care face curat ori bona care are grijă de copil.

Citeşte mai departe ...

Lucrări avansate la Casa Cuza Vodă. Primul muzeu din Galați este reabilitat cu fonduri europene

Au avansat lucrările la Casa Cuza Vodă din orașul Galați. Clădirea fostului domnitor este reabilitată cu fonduri europene, un proiect al Consiliului Județean Galați care costă peste trei milioane de lei.

Primul muzeu din orașul Galați este consolidat și dotat cu vitrine și panouri de expunere moderne.

„Se desfășoară lucrările de consolidare, restaurare şi amenajare ale Muzeului Casa Cuza Vodă, prima instituţie muzeală deschisă în Galaţi, în 1939. Până la final se va consolida fundaţia monumentului istoric, vor fi înlăturaţi factorii care pun în pericol stabilitatea construcţiei, vor fi refăcute toate instalaţiile şi se vor achiziţiona vitrine şi panouri de expunere noi. De asemenea, se va realiza şi un tur virtual al clădirii. Investiţia este de peste 3,1 milioane de lei, cu bani de la Uniunea Europeană”, a anunțat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Casa Cuza Vodă a aparţinut părinţilor lui Alexandru Ioan Cuza, cel care a locuit aici în copilărie, precum şi în perioada în care a fost pârcălab al ţinutului Covurlui. Ulterior, clădirea a devenit muzeu.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri