Menu
RSS
Fondul de Garantare a Asiguraților preia dosarele de daună pentru polițele City Insurance

Fondul de Garantare a Asiguraților …

Fondul de Garantare a Asi...

Şapte victorii gălăţene la debut

Şapte victorii gălăţene la debut

La finele săptămânii trec...

Scoala 29 din Galați va fi modernizată cu fonduri europene

Scoala 29 din Galați va fi moderniz…

Primăria municipiului Gal...

Din recomandările bibliotecii "V.A. Urechia"

Din recomandările bibliotecii …

O carte pe zi: „Soţia din...

Ediția XIV-a Congresului Internațional de Istorie a Presei la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați

Ediția XIV-a Congresului Internațio…

Universitatea „Dunărea de...

Pericol major în finanțarea Sănătății

Pericol major în finanțarea Sănătăț…

Există deficite "mari" de...

Steaua a câştigat Cupa Arcada 2021

Steaua a câştigat Cupa Arcada 2021

Timp de trei zile, sala P...

Lucrări avansate la Ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie din Galați

Lucrări avansate la Ambulatoriul Sp…

Spitalul TBC va avea unul...

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a devenit bunic: Așa arată fericirea!

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a…

Preşedintele PSD, Marcel ...

Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu pun bazele unui nou partid

Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu …

Fostul președinte PSD Liv...

Prev Next

Marți, 13 Iulie 2021 - Regional Press

Centenarul contabililor. 100 de ani de la înființarea CECCAR

Pe 13 iulie 1921, prin decret regal, semnat de Regele Ferdinand I, a fost înființat organismul profesional CECCAR, numit inițial Corpul de Contabili Autorizați și Experți Contabili, în legea promovată de Grigore Trancu-Iași – ministrul muncii și ocrotirilor sociale la acea vreme. Marți, 13 iulie 2021, s-a aniversat un secol de la acel moment istoric, al reglementării profesiei contabile în România.

În Galați, manifestările dedicate centenarului contabililor au avut loc în Aula „Virgil Madgearu” a Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor, cu participarea autorităților publice și partenerilor CECCAR. Au fost acordate diplome aniversare prefectului Gabriel Panaitescu, președintelui CJ, Costel Fotea, viceprimarului Sorin Enache, președintelui Curții de Apel Galați, Răzvan Mihăilă, rectorului Universității „Dunărea de Jos”, Puiu Lucian Georgescu, șefei AJFP Galați, Mioara-Daniela Carp și șefului Inspectoratului Județean de Poliție, Cornel Mototolea.

Au fost premiați apoi performerii din topul local al membrilor CECCAR, pe patru categorii: „Experți contabili”, „Contabili autorizați”, „Societăți de expertiză contabilă” și „Societăți de contabilitate”.

Seara, la complexul Bora Bora, a fost organizat un dineu oficial, în cadrul căruia au concertat Laura Bretan, Vlad Miriță, Raluca Anghel și Othelo Project, eveniment cofinanțat de către Primăria Municipiului Galați.

Citeşte mai departe ...

Accident aviatic în poligonul Smârdan, din județul Galați

Accident aviatic la un antrenament de zbor la Baza militară de la Mălina-Smârdan, în timpul executării unor antrenamente cu trageri de luptă aer-sol. Un avion F-16 a pierdut în plin zbor un rezervor extern de combustibil.

Marți, 13 iulie, pilotul unei aeronave F-16 Fighting Falcon din dotarea Escadrilei 53 Aviație Vânătoare a Forțelor Aeriene Române a raportat un incident de zbor survenit în timpul executării unor antrenamente cu trageri de luptă aer-sol în zona poligonului Mălina, jud. Galaţi.

„Menţionăm faptul că incidentul nu a pus în pericol viaţa pilotului sau a altor persoane, și nici integritatea aeronavei sau a altor proprietăţi şi bunuri de la sol. Din primele informații raportate de pilot, în momentul lansării unei bombe de antrenament, s-a produs desprinderea necomandată a unui rezervor extern de combustibil şi a grinzii de acroşare triple de pe partea dreaptă a aeronavei, materiale care au căzut în zona destinată tragerilor aer-sol din poligon”, a anunțat Statul Major al Forţelor Aeriene. 

Conform procedurilor standard în aceste situații, pilotul aeronavei a raportat situaţia de urgenţă și a aterizat în siguranţă pe aerodromul de bază.

O comisie numită de şeful Statului Major al Forţelor Aeriene analizează cauzele producerii evenimentului.

Citeşte mai departe ...

Un istoric care va prelua o istorie!

Istoricul Adrian Cioroianu va prelua, cel mai probabil, funcţia de manager al Bibliotecii Naţionale a României, a anunţat, luni, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu. "Am avut discuţii cu mai multe personalităţi din zona culturală, dar discuţiile care au înaintat şi cu care am făcut paşi concreţi şi sunt în măsură să îl anunţ aproape sigur ca viitor manager al Bibliotecii Naţionale este domnul Adrian Cioroianu. Eu zic că este un om care va implementa un nou parcurs în ceea ce înseamnă raportul dintre societate şi Biblioteca Naţională, care cred că trebuie să îşi pună o amprentă mai puternică în viaţa noastră social-culturală", a declarat, la TVR 1, ministrul Bogdan Gheorghiu. În momentul de faţă, manageriatul Bibliotecii Naţionale a României este asigurat în regim de interimat de un angajat al instituţiei. Mai bine un istoric în fruntea unei biblioteci naţionale, decât vreun economist sau funcţionar de pe la administraţia publică. Bravo domnule ministru, ai luat şi dumneata o decizie bună!
Citeşte mai departe ...

Primul antrenament sub bagheta lui Dorinel Munteanu

  • Publicat în Sport

Roş-albaştrii au efectuat luni primul antrenament sub conducerea noului antrenor Dorinel Munteanu. La reunire au fost prezenţi 30 de jucători. „Sunt mulţi jucători pentru că au venit foarte mulţi tineri jucători în probe. Cei vechi pe câţi am convocat au răspuns pozitiv, în afară de Răducan care este nemotivat, Stancu nu a venit, Ghiocel a refuzat să se antreneze, ştiu că au fost probleme la echipă. În cel mai scurt timp vreau să remediem problemele şi să decid lotul cu care ne vom deplasa la Vatra Dornei”, a declarat managerul Dorinel Munteanu la Oţelul TV. Noutăţile din lot sunt: Sebastian Iordache(născut 2000 - SR Braşov - mijlocaş stânga), Alejandro Rapan (2005 - CSM Paşcani - atacant), Robert Băciuţ (2001 - CSM Focşani - mijlocaş dreapta), Alexandru Popescu (2002 - Sport Team Bucureşti - mijlocaş central), Teodor Badea (2002 - Sport Team Bucureşti - mijlocaş central), Cristian Tănăsescu (2002 - Sport Team Bucureşti - mijlocaş stânga), Andrei Rusu (2001 - Sporting Cluj-Napoca - mijlocaş central), Andrei Rus (2002 - Alki Oroklini - Cipru L3 - fundaş dreapta), Aleandru Uţiu (2003 - Gaz Metan Mediaş - portar), Valentin Niculae(1998 - Mostiştea Ulmu - fundaş stânga), Andrei Vaştag (1994 - CSO Filiaşi - mijlocaş central), Gabriel Tănasă (2003 - CSM Galaţi - mijlocaş central), Eduard Angheluţă (2003 - CSM Galaţi - mijlocaş dreapta), Samuel Zimţa (2000 - U Craiova 1948 - mijlocaş ofensiv). Lotul prezent la prima şedinţă de pregătire din noua stagiune: Ursu, Dinu, Paharnicu, Uţiu - portari; Farcaş, Crihană, Sevastian, Mereuţă, Bucevschi, Sîrghi, Iordache, Băciuţ, Rus, Niculae - fundaşi; Nica, Cireş, Dobre, Neagu, Marquinhos, Alecu, A. Popescu, Badea, Rusu, Vaştag, Tănasă, Angheluţă - mijlocaşi; Cîrjan, Grădinaru, Rapan, Zimţa - atacanţi. Primul joc oficial este programat pe 25 august în turul 3 din Cupa României, iar startul Ligii a 3-a se va da pe 28 august.

Citeşte mai departe ...

Un val de căldură lovește România. Temperaturile vor ajunge la 39 de grade

Meteorogii anunţă un val de căldură în întreaga ţară, până miercuri seară, iar în 30 de judeţe va fi cod galben sau cod portocaliu. Temperaturile vor ajunge la 39 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat. Printre județele vizate sunt și Galați și Brăila.

”Valul de căldură se va intensifica şi se va extinde în cea mai mare parte a ţării. Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi şi local va fi caniculă”, a transmis, marţi, ANM.

Potrivit ANM, în după-amiaza şi seara de marţi (13 iulie), pe alocuri vor fi manifestări specifice instabilităţii atmosferice, la munte, precum şi în regiunile estice şi sud-estice.

”Disconfortul termic va fi accentuat şi va fi caniculă. Temperaturile maxime vor fi în general de 37...39 de grade, iar noaptea valorile termice nu vor coborî sub 22...20 de grade”, au precizat meteorologii.

Citeşte mai departe ...

Podul Hobanat al drumului de centură prinde contur. Care este stadiul construcției

 
Se lucrează la podul hobanat de pe drumul de centură, investiție a Consiliului Județean Galați. Pilonul central al podului a ajuns deja la peste 20 de metri înălțime.
 
„Până în acest moment, s-au turnat 3000 de metri cubi de beton. De asemenea, structurile laterale de susținere a podului au fost deja finalizate. Acum se lucrează la confecționarea tronsoanelor metalice ale tablierului, care va fi montat la fața locului”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.
 
Podul suspendat va avea patru benzi de circulație și va scurta lungimea actualei variante ocolitoare a Galațiului.
 
 „Acest pod va îndepărta traficul greu de zona de locuinţe. În plus, el va elimina o serie de curbe de pe vechiul traseu şi va scurta drumul de centură cu mai bine de 2,6 kilometri, ceea ce va fi un avantaj pentru transportatori. Va avea patru benzi şi va fluidiza foarte mult traficul în zonă, deoarece conducătorii auto nu vor mai fi forţaţi să intre prin oraş pentru a-şi continua drumul pe Centura Galaţiului”, a adăugat Fotea.
 
La finalul lucrărilor, pilonul central va avea o înălţime de 62 de metri de la nivelul solului şi va susţine cele 44 de hobane ale podului.
Citeşte mai departe ...

Școala nr. 16 din Galați va fi modernizată cu fonduri europene. Cum va fi transformată unitatea de învățământ

Primăria municipiului Galați informează că, în urma licitației publice, a fost semnat contractul de lucrări pentru modernizarea Școlii Gimnaziale nr. 16, după ce au fost atrase fonduri europene în acest scop.

„Continuăm să investim în educație, astfel încât copiii să aibă cele mai bune condiții de studiu. Modernizăm Școala nr. 16 unde am prevăzut termoizolarea pereților, înlocuirea tâmplăriei, înlocuirea instalațiilor electrice și sanitare, refacerea acoperișului, înlocuirea parchetului, realizarea unei rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități, precum și reabilitarea aleilor și a zonei terenului de sport”, a anunțat primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu.

În plus, la Școala nr. 16 se vor asigura ulterior și următoarele dotări: 32 calculatoare, 6 videoproiectoare, un display interactiv sau o tablă interactivă; două panouri informative pentru nevăzători; un info point door pentru persoanele cu dizabilități.

Proiectul de modernizare și reabilitare a Școlii Gimnaziale nr. 16 - Corp C1 este în valoare totală de 2.030.160,80 lei cu TVA, din care contribuția de la bugetul local este de 600.000 de lei.

Școala Gimnazială nr.16 este situată în municipiul Galați, strada Arieșului, nr. 8, în zona Pieței Centrale. Clădirea școlii a fost construită în anul 1908. Reabilitarea și modernizarea Școlii gimnaziale nr. 16 din municipiul Galați este necesară pentru a crea celor aproximativ 390 persoane (elevi și personalul școlii), un mediu educațional care să ofere confort, siguranță și desfășurarea unui proces instructiv-educativ eficient.

Proiectul este finanțat în cadrul Axei prioritară 9 – Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban; Prioritatea de investiții 9.1 - Dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunității, Apel de proiecte nr. POR/2019/9/9.1/1/7regiuni. Proiectul  face parte din Strategia de Dezvoltare Locală, GAL-ul responsabil cu implementarea Strategiei fiind Asociația Grupul de Acțiune Locală STRATEGAL.

Citeşte mai departe ...

Platformă de educație remedială pentru recuperarea pierderilor din pandemie de clasele din școlile generale

O platformă de educație remedială gratuită pentru elevi și profesori a fost lansată luni, 12 iulie, de organizația Narada. Potrivit unui comunicat de presă, se pot înscrie „până la 100.000 de copii, din orice colț al țării”, pe platformă, să participe la cursuri și să realizeze testări pentru ca materia pierdută în pandemie să fie recuperată până la începutul noului an școlar.

Platforma se numește Naradix și este descris drept „un sistem de educație remedială digitalizat”. 

Proiectul a fost creat „pe parcursul a doar 3 luni” și „au participat peste 40 de profesori și 80 de voluntari. Acest lucru a presupus digitalizarea curriculum-ului școlar pentru clasele 0 – 8, la materiile (română, matematică, istorie şi geografie)”, potrivit comunicatului.

Progresul elevilor și implicarea părinților sunt premiate, conform comunicatului. Premiile afișate pe site sunt (vezi foto)

„Elevii nu sunt singurii care au întâmpinat dificultăți în perioada cât școlile au funcționat online, ci și părinții, care au trebuit să găsească soluții să împartă o tabletă între mai mulți copii sau să creeze un spațiu adecvat de învățare acasă, deși adesea nu au existat condiții. Și pentru profesori trecerea bruscă la sistemul de învățare online a însemnat o provocare. Mai ales în comunitățile vulnerabile, lipsite de resurse, dascălii au avut nevoie de suport din partea altor colegi ca să găsească cele mai potrivite metode să-i ajute pe copii. Platforma de educație remedială reprezintă o soluție pentru fiecare dintre aceștia”, explică cei de la Narada.

Narada este o organizație formată din persoane din cele mai variate medii sociale, de la studenți, la oameni de comunicare, IT-iști, manageri sau antreprenori, toți oameni de acțiune al căror scop este acela de a oferi soluții eficiente și rapide de modernizare a educației.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri