Menu
RSS
Fondul de Garantare a Asiguraților preia dosarele de daună pentru polițele City Insurance

Fondul de Garantare a Asiguraților …

Fondul de Garantare a Asi...

Şapte victorii gălăţene la debut

Şapte victorii gălăţene la debut

La finele săptămânii trec...

Scoala 29 din Galați va fi modernizată cu fonduri europene

Scoala 29 din Galați va fi moderniz…

Primăria municipiului Gal...

Din recomandările bibliotecii "V.A. Urechia"

Din recomandările bibliotecii …

O carte pe zi: „Soţia din...

Ediția XIV-a Congresului Internațional de Istorie a Presei la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați

Ediția XIV-a Congresului Internațio…

Universitatea „Dunărea de...

Pericol major în finanțarea Sănătății

Pericol major în finanțarea Sănătăț…

Există deficite "mari" de...

Steaua a câştigat Cupa Arcada 2021

Steaua a câştigat Cupa Arcada 2021

Timp de trei zile, sala P...

Lucrări avansate la Ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie din Galați

Lucrări avansate la Ambulatoriul Sp…

Spitalul TBC va avea unul...

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a devenit bunic: Așa arată fericirea!

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a…

Preşedintele PSD, Marcel ...

Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu pun bazele unui nou partid

Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu …

Fostul președinte PSD Liv...

Prev Next

Joi, 01 Iulie 2021 - Regional Press

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, la „Târgul Universităților din România” din Republica Moldova

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați va participa la cea de-a X-a Ediție a Târgului Universităților din România, ce va avea loc în perioada 2-5 iulie 2021 în Republica Moldova, în organizarea Federației Tinerilor Români de Pretutindeni. În cadrul acestui eveniment, tinerii basarabeni interesați de studiile universitare în România vor avea ocazia să afle informațiile necesare admiterii și despre programele de pregătire în instituțiile academice românești.

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați va fi reprezentată la eveniment de studenți și cadre didactice, care vor oferi informații legate de Admitere 2021, specializări scoase la concurs, Campus Studențesc, actele necesare la admitere etc.

De asemenea, liceenii basarabeni vor avea posibilitatea să interacționeze cu voluntarii Organizațiilor studențești care studiază la Galați, cu care vor împărtăși din experiențele proprii cu privire la studiile în România, viața de student, oportunități de voluntariat sau de angajare, programe educaționale și culturale etc.

Evenimentul va avea loc în următoarele orașe după următorul program:

•             2-3 iulie - Chișinău, Aleea Clasicilor, interval orar 09:00 – 16:00;

•             4 iulie - Bălți, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, interval orar 09:00 – 16:00;

•             5 iulie - Cahul, Universitatea „B.P. Hașdeu”, interval orar 10:00 – 15:00.

Citeşte mai departe ...

România va avea în premieră doi purtători de drapel la Tokyo

  • Publicat în Sport

Canotoarea Mădălina Bereş şi înotătorul Robert Glinţă au fost desemnaţi purtătorii de drapel ai echipei olimpice a României la Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie-8 august), a anunţat, joi, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român. Comitetul Executiv al COSR a decis, joi, prin vot desemnarea celor doi sportivi care vor purta drapelul tricolor la ceremonia de deschidere a Jocurilor, pe 23 iulie. Este pentru prima oară când România are doi purtători de drapel la ceremonia de deschidere a Jocurilor. Mădălina Bereş este medaliată olimpică cu bronz la Rio 2016 şi campioană mondială cu barca de 8+1 a României. În palmaresul său figurează 6 titluri europene. Robert Glinţă este primul înotător din România care a reuşit să câştige aur la Campionatele Europene şi a fost primul sportiv calificat la JO de la Tokyo

Citeşte mai departe ...

Un Festival al filmului francez

Festivalul Filmului Francez din România sărbătoreşte 25 de ani de la înfiinţare cu o ediţie aniversară de vară, care se va desfăşura în perioada 1 - 11 iulie, în 12 oraşe din ţară. Organizatorii propun cinci secţiuni cu câte cinci filme fiecare, respectiv Competiţia Tinere Talente Lungmetraj, Panorama Filmelor Anului, Carte blanche pentru cinci cineaşti români, Competiţie Tinere Talente Scurtmetraj şi Le Meilleur du FFF. "Am construit în acest an scheletul festivalului în jurul unei ecuaţii şi anume 5 x 5 = 25, adică cinci secţiuni a câte cinci filme fiecare pentru a marca 25 de ediţii ale Festivalului Filmului Francez", afirma, la începutul lunii iunie, într-o conferinţă de presă, Ioana Dragomirescu, coordonator al evenimentului. Filmele din cadrul festivalului vor fi prezentate atât în săli de cinema, cât şi în aer liber şi, pentru prima dată în istoria festivalului, online. Proiecţiile vor avea loc în Bucureşti, la Cinema Elvire Popesco, în perioada 1 - 11 iulie, în Cluj-Napoca, la Cinema Victoria (1 - 4 iulie), în Timişoara, la Universitatea de Vest (1 - 4 iulie), în Iaşi, la Institutul Francez - Sala Fondane (1 - 5 iulie), în Arad, la Cinema Artă - Grădina de vară (7 - 11 iulie), în Braşov, la Centrul Cultural Reduta (3 - 4 iulie), în Brăila, la Terasa Sunrise Marina (1 - 4 iulie), în Constanţa, la Cinema Jean Constantin (1 - 4 iulie), în Sfântu Gheorghe, la Cinema Arta by Citiplex (8 - 11 iulie), în Sibiu, la Fabrica de Cultură - Sala Lulu (8 - 11 iulie), în Suceava, la Universitatea Ştefan cel Mare (1 - 4 iulie), şi în Târgu Mureş, la Teatrul de vară (8 - 11 iulie).
Citeşte mai departe ...

Concurs reuşit pentru înotătorii gălăţeni de la CSM Galaţi

  • Publicat în Sport

Bazinul din cadrul Complexului sportiv Lia Manoliu din Bucureşti a găzduit weekendul trecut Campionatul Naţional de înot pentru copii de 10-11 ani. CSM Galaţi a participat cu trei sportivi: Maria Erica Grigore -10 ani, Matei Burtea - 11 ani şi Andreea Anca Pintilie -11 ani conduşi de antrenoarea Mihaela Hodină. Cei trei înotători gălăţeni au confirmat şi avut evoluţii promiţătoare. Am reuşit să ne îndeplinim obiectivul stabilit la plecarea de acasă. Cei trei copii şi-au îmbunătăţit timpii şi s-au clasat între primii 20 la probele unde au concurat. Din punct de vedere tehnic, sportivii noştri au fost disciplinaţi. Nu am avut niciun sportiv descalificat. În concluzie pot să spun că a fost un concurs reuşit”, a declarat antrenoarea de la CSM Galaţi, Mihaela Hodină.

Citeşte mai departe ...

Cea mai spectaculoasă seră de plante exotice din țară se construiește la Galați. Investiția este a Consiliului Județean

Avansează lucrările la sera de plante tropicale de la Grădina Botanică din Galați. Se lucrează atât la structura de rezistenţă a construcţiei, cât şi la amenajarea de la zero a unor noi spaţii expoziționale.

„Pas cu pas, inesteticul schelet metalic din curtea Grădinii Botanice, care a fost abandonat acum mai bine de 20 de ani, se transformă într-o spectaculoasă seră de plante exotice. La finalul lucrărilor, gălăţenii vor putea admira palmieri de aproape 20 de metri înălţime, arbori de cafea, portocali, bananieri, cactuşi, liane şi diverse plante mediteraneene”, a anunțat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Sera de plante exotice este o lucrare comandată de Consiliul Județean Galați care costă aproximativ trei milioane de euro. Obiectivul are o mare importanță economică și va fi unul de interes pentru comunitate, dar și pentru întreaga regiune

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri