Menu
RSS
Garda de Mediu Galați a aplicat o amendă record unei spălătorii de textile

Garda de Mediu Galați a aplicat o a…

O spălătorie de textile d...

Firmă din Galați amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu

Firmă din Galați amendată cu 100.00…

În urma unei inspecții re...

Galați, orașul familiei: Grădinița nr. 36 va intra în modernizare

Galați, orașul familiei: Grădinița …

„Asigurăm investiții și d...

O nouă investiție la Spitalul Tg. Bujor: clădirea principală, reabilitată și modernizată complet

O nouă investiție la Spitalul Tg. B…

Principala clădire a spit...

CAS: Adeverința de înlocuire a cardului duplicat este valabilă până la data emiterii cardului duplicat

CAS: Adeverința de înlocuire a card…

Casa de Asigurări de Sănă...

Percheziții la AFDJ. Procurorii verifică o presupusă fraudă în achiziționarea a două remorchere

Percheziții la AFDJ. Procurorii ver…

Parchetul European (EPPO)...

Bodișteanu a dat gol pentru România

Bodișteanu a dat gol pentru România

Mijlocaşul Oţelului Ştefa...

„Tigrii” lui Florin Ignat au obosit și au pierdut la Deva

„Tigrii” lui Florin Ignat au obosit…

Liga 1 la futsal a progra...

Programul FLEX 2025-2026

Programul FLEX 2025-2026

Ambasada Statelor Unite î...

Ciolacu: România va avea cea mai mare creştere economică din Europa anul acesta

Ciolacu: România va avea cea mai ma…

România va avea cea mai...

Prev Next

Luni, 14 Iunie 2021 - Regional Press

Olimpicele Ana Gavrilă şi Andreea Zugrăvel vor îmbrăca tricoul României

  • Publicat în Sport

Naţionala de handbal cadete a României se reuneşte în perioada 16-19 iunie la Rm. Vâlcea pentru o primă acţiune centralizată. ACS Lucian Bute Galaţi, care recent a ocupat un onorant loc 5 la turneul final al Campionatului Naţional pentru junioare 3 ce s-a desfăşurat la Reşiţa, va fi reprezentat de două jucătoare: interul Ana Gavrilă, golgetera turneului final cu 54 de goluri şi extrema Andreea Zugrăvel. „Sunt Andreea Julia Zugrăvel şi am 13 ani...am fost convocată la Lotul Naţional de cadete al României. Sunt în primele 40 de fete jucătoare de handbal născute între anii 2006-2007. Visul mi s-a îndeplinit! Am încredere în mine că voi reuşi...voi lupta pentru tot ceea ce-mi doresc până la capăt. Vreau să le mulţumesc doamnelor mele antrenoare, Dana Goldic şi Nicoleta Vlad, pentru susţinerea şi încrederea acordată în toţi aceşti ani de pregătire şi muncă”, ne-a spus puţin emoţionată Andreea. Cele două olimpice sunt fete foarte ambiţioase, muncitoare şi conştiincioase, calităţi ce cu siguranţă le vor duce cât mai departe în cariera sportivă şi nu numai.

Citeşte mai departe ...

La Brăila, ateliere de muzică

Consiliul Judeţean Brăila, Primăria Municipiului Brăila şi Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Brăila vă invită să participaţi în data de 15 iunie 2021, la un program artistic susţinut de Atelierul de muzică al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Brăila intitulat „Remember the time”. Evenimentul cultural va oferi publicului brăilean şi nu numai, un microrecital cu piese din repertoriul românesc şi internaţional consacrat, susţinut de grupul vocal-instrumental „Atelierul de muzică”, începând cu ora 11:00, în Sala Atelierului Textile a Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Brăila şi transmis live pe pagina de facebook a organizatorului – Centrul.de.Creatie.Braila. "Atelierul de muzică" îşi desfăşoară activitatea în cadrul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Brăila, iar voluntarii ce fac parte din acest proiect muzical, prin intermediul acestei acţiuni cultural-artistice, aduc un tribut muzicii consacrate de-a lungul timpului.

Citeşte mai departe ...

Cutremur în România. Ce magnitudine a avut și unde s-a simțit

Luni, 14 Iunie 2021, la ora 12:53:54 (ora locală a României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, VRANCEA un cutremur slab cu magnitudinea (EWS) M 3.1, la adâncimea de 167km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 79km E de Brasov, 91km NE de Ploiesti, 103km S de Bacau, 113km V de Galati, 114km NV de Braila, 142km N de Bucuresti, 164km NE de Pitesti, 183km SV de Iasi, 193km E de Sibiu, 206km N de Ruse, a transmis Institutul Naţional de Cercetare şi dezvoltare pentru Fizica Pământului. 

 
Citeşte mai departe ...

„Academicienii” de la Phoenix, locul 6 la finalul sezonului

  • Publicat în Sport

Sala Transilvania din Sibiu a găzduit în perioada 9-13 iunie turneul final al Campionatului Naţional de baschet Under 14 masculin. Echipele calificate au fost împărţite iniţial în două grupe astfel: Academia de Baschet Phoenix Galaţi, ACS Transilvania Braşov, CSS Tg. Jiu, ACS Alpha Sport Team Sibiu - grupa 1 respectiv ABC Leii, Laguna, ACS Dan Dacian, toate din Bucureşti şi U BT Cluj Napoca. Echipa gălăţeană condusă de antrenorii Florin Nini şi Dalibor Destanovic a avut o evoluţie bună per ansambu, concretizată cu locul 6 în ierarhia naţională la această categorie de vârstă cu regretul înfrângerii din primul meci cu braşovenii, care ne-a scos din lupta pentru medalii. Phoenix a înregistrat rezultatele: 71-76 cu Transilvania Braşov, 67-28 cu CSS Tg. Jiu, 63-67 cu Alpha Sport Team Sibiu, 70-41 cu Leii şi 59-71 cu U BT Cluj Napoca. Premii speciale: Sebi Boghean, cel mai de perspectivă sportiv; Cosmin Buboiu, a fost inclus în „best five”. Lotul de jucători: Cosmin Buboiu, Matei Şorodoc, David Brăilescu, Sebastian Boghean, Ştefan Roşu, Luca Dumitru, Marian Ghiran, Ianis Mihai, Rareş Nedelcu, Luca Arfire, Tiberiu Chiper, Rareş Niţă, David Mărgărit, Rareş Băluţă.

Citeşte mai departe ...

La 100 de lei cheltuiți, românii au folosit lunar doar 30 de bani pentru Educație

Familiile din România au alocat educației, anul trecut, 0,3% din totalul cheltuielilor lor de consum, în medie pe lună, potrivit datelor anunțate luni de Institutul Național de Statistică. Cheltuiala cu educația în anul pandemiei a fost mai mică decât cea din anii anteriori, când familiile de români cheltuiau cu un punct procentual mai mult.

Potrivit datelor INS, gospodăriile românești au cheltuit lunar, cu educația, 9,73 lei în 2018 și 10,82 lei în 2019 (datele oficiale pe 2019 aici), însemnând, în fiecare an, 0,4% din totalul cheltuielilor de consum. În 2020, an marcat de pandemie, aceste cheltuieli au scăzut până sub pragul de 8 lei (7,83 lei) pe lună, însemnând 0,3% din totalul cheltuielilor de consum, care s-au ridicat la 2621,66 lei pe lună.

Citeşte mai departe ...

O nouă aprovizionare cu vaccin Pfizer pentru România, la începutul săptămânii

"România primeşte 964.080 doze de vaccin de la Pfizer BioNTech. Dozele vor fi livrate ţării noastre în două tranşe, astfel că o parte vor ajunge luni pe aeroportul din Otopeni, iar marţi pe aeroportul din Cluj-Napoca. Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă", a informat, duminică, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVD-19.
Dozele aprovizionate sunt distribuite după cum urmează:

  • Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 624.780 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Braşov: 99.450 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Cluj: 87.750 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Craiova: 35.100 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 58.500 doze;
  • Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 58.500 doze.

Până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 9.968.849 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 6.774.826 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei, transmite CNCAV.

 

Citeşte mai departe ...

Gălățenii sunt așteptați astăzi la Centrul de Transfuzii, de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge

În fiecare an, la data de 14 iunie, lumea întreaga celebrează Ziua Mondiala a Donatorului de Sânge. Zilnic, spitalele și camerele de gardă au nevoie de sânge.

Donarea de sânge este o procedură voluntară, sigură și ușoară, care salvează milioane de pacienți în fiecare an, transmit reprezentanții Centrului de Transfuzii Sanguine Galați.

Din sângele donat de un singur om pot fi salvate până la trei vieți. Conducerea Centrului de Transfuzii Sanguine face apel către gălățeni să vină să doneze pentru cei din spitale care au zilnic nevoie de sânge.

Pe lângă faptul că puteți salva vieţi, există şi alte beneficii personale ale acţiunii de donare de sânge. Studiile medicilor susțin că donatorii îşi reduc semnificativ riscul de boli cardiovasculare, riscul de a se îmbolnăvi de cancer şi riscul de a paraliza.

Ce condiții trebuie îndeplinite: să aveţi o stare bună de sănătate fizică şi psihică; vârsta cuprinsă între 18 şi 60 de ani, greutate peste 50 kilograme la fete şi peste 60 kilograme la băieţi; fără un istoric personal de boli cronice, infecto-contagioase sau psihice, fără intervenţii chirurgicale recente.

Situat pe strada Regiment 11 Siret nr. 48A, CRTS Galați este deschis de luni până vineri, între orele 7,00 și 12,30. Centrul are program și în ultima sâmbătă din fiecare lună.

 

Citeşte mai departe ...

Modernizări pe drumurile județene. Consiliul Județean Galați investește zeci de milioane de euro

Consiliul Județean Galați anunță că vrea să modernizeze zeci de kilometri de drum județean cu ajutorul unui proiect european. Este vorba despre drumuri din nordul județului care nu au mai fost reabilitate de mulți ani. În paralel, CJ continuă celelalte proiecte de infrastructură rutieră.

Consiliul Județean Galați a demarat proiectarea tehnică din cadrul unei lucrări care vizează modernizarea a peste 60 de kilometri de drum județean. Valoarea estimată a întregii investiţii este de aproximativ 35 de milioane de euro.

„Pregătim noile investiţii cu fonduri europene. Demarăm partea de proiectare tehnică pentru una din cele mai mari investiţii în infrastructura rutieră. Este vorba despre modernizarea a 61,5 km de drum judeţean, pe ruta DN24D - Bălăbăneşti – Bălăşeşti - Ciureştii Noi – Cotoroaia – Cerţeşti – Blânzi - Corod - Valea Mărului - Slobozia Conachi - DJ255A- intersecţia cu DN25. Acest proiect va fi depus spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2021-2027, pe o listă predefinită de proiecte selectate. Conform reglementărilor în vigoare, prin această procedură avem certitudinea că vom primi finanţare pentru această investiție. Am semnat deja contractul de proiectare, astfel încât, în momentul în care se vor deschide axele de finanţare pe fonduri europene, să avem realizate toate studiile de teren şi documentaţiile necesare. De altfel, şi partea de proiectare va fi finanţată tot din fonduri europene, pe Programul Operațional Asistență Tehnică 2014-2020”, a anunțat Costel Fotea, șeful CJ Galați.

În paralel, Consiliul dezvoltă și alte proiecte europene în valoare de zeci de milioane de euro. În plus, CJ va aloca sume importante din bugetul propriu pentru asfaltări și modernizări de drumuri.

Reabilitările vor fi făcute pe sectoare de drum care nu pot fi incluse în proiectele cu fonduri europene. Sunt porțiuni de drum aflate în toate părțile județului, a anunțat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

„Avem și alte lucrări de asfaltare pe mai multe tronsoane de drum județean, care nu au fost eligibile pe programele europene. Este vorba despre o nouă etapă dintr-un program finanţat din bugetul propriu al Consiliului Județean, separat de investiţiile pe care le implementăm deja cu fonduri europene. Sunt programate asfaltări pe mai multe segmente de drum de pe: DJ260 - în zona localităţii Roşcani, DJ251L - în zona localităţii Braniştea, DJ252G - în zona localităţii Vizureşti, DJ252I - între Vişina şi Buciumeni, DJ255B - în zona Pădurii Gârboavele, DJ 242C - între Lungeşti şi limita cu judeţul Vaslui și DJ251C - în zona localităţii Jorăşti”, a spus Costel Fotea.

În acest caz, valoarea investiţiei este de aproximativ 14 milioane de lei. De asemenea, în paralel se lucrează la modernizarea altor 100 de km de drum judeţean, în cadrul unor investiţii cu fonduri europene.

Citeşte mai departe ...

Moţiunea PSD „Cristian Ghinea - de la zero la abis” va fi dezbătută astăzi la Camera Deputaţilor

Camera Deputaţilor dezbate în plenul de luni, de la ora 16.00, moţiunea simplă a PSD la adresa ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene Cristian Ghinea. Votul va avea loc marţi.

PSD a depus miercuri, la Camera Deputaţilor moţiunea simplă împotriva ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene Cristian Ghinea pe tema Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Moţiunea este intitulată „Cristian Ghinea, de la zero la abis!”.

„Avem nişte întrebări la domnul ministru Ghinea. De ce avem un program naţional făcut de firme de consultanţă încălcând legile din România? De ce prioritate de sute de milioane de euro au o destinaţie cu dedicaţie? De ce avem zero euro pentru irigaţii? De ce firmele româneşti nu primesc niciun euro prin PNRR la capitolul granturi?”, a declarat Marcel Ciolacu. 

 Textul complet al moţiunii simple poate fi accesat AICI.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri