Menu
RSS
Aproape un milion de lei obținuți de Școala Gimnazială din Vlădești, prin PNRAS

Aproape un milion de lei obținuți d…

Ȋn cadrul Planului Naţion...

Patru copii agresați și amenințați cu un cuțit, pe o stradă din Galați

Patru copii agresați și amenințați …

Inspectoratul de Poliție ...

Costel Fotea: Organizăm și anul acesta concursuri de pescuit pentru nevăzători și persoanele cu deficiențe locomotorii

Costel Fotea: Organizăm și anul ace…

Președintele CJ Galați Co...

Dezbatere pentru studenți: „Dezinformarea și inteligența artificială - rolul UE în combaterea acestui fenomen”

Dezbatere pentru studenți: „Dezinfo…

Vineri, 29 martie, de l...

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavrilă, Raicea şi Pisiceanu, sub tricolor

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavr…

Echipele gălăţene de juni...

CSM Arcada joacă meci decisiv pentru semifinale

CSM Arcada joacă meci decisiv pentr…

Istoria se repetă în sfer...

Misiune pirotehnică în zona Râpă Galbenă: 297 elemente de muniţie, distruse

Misiune pirotehnică în zona Râpă Ga…

Echipa pirotehnică a ISU ...

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am promis românilor că menținem plafonarea prețurilor la energie și gaze până în primăvara lui 2025

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am pro…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Garda de Mediu Galați a aplicat o amendă record unei spălătorii de textile

Garda de Mediu Galați a aplicat o a…

O spălătorie de textile d...

Firmă din Galați amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu

Firmă din Galați amendată cu 100.00…

În urma unei inspecții re...

Prev Next

Vineri, 21 Mai 2021 - Regional Press

Obligații de plată suplimentare de 1,47 milioane lei, stabilite de AJFP Galați

33 de inspecții fiscale finalizate și 70 de controale inopinate și încrucișate este bilanțul acțiunilor de control efectuate de inspectorii fiscali gălățeni în cursul lunii aprilie. Acestea s-au finalizat cu obligații suplimentare stabilite, în valoare totală de 1,47 milioane lei, din care 1,05 milioane lei la persoane juridice și 0,42 milioane lei la persoane fizice, informează Administrația Județeană a Finanțelor Publice Galați.

Sumele reprezentând TVA dețin ponderea cea mai importantă în totalul acestor obligații suplimentare, respectiv 56% (0,82 milioane lei) urmate de cele din categoria impozite pe venit și pe profit cu o pondere de 31,62% 460.000 lei).

Inspectorii fiscali au mai emis 10 decizii de impunere, fiind stabilite obligații suplimentare în cuantum de 253.944 lei, precum și o dispoziție de măsuri în vederea depunerii declarațiilor rectificative, a căror valoare estimată se ridică la 32.000 lei.

Citeşte mai departe ...

Dezinsecția la sol în municipiul Galați, săptămâna viitoare

  • Publicat în Social

Pe parcursul săptămânii viitoare, echipele Ecosal vor acționa la sol împotriva insectelor dăunătoare, informează municipalitatea.

După cosirea vegetației, se va interveni la sol, pe cartiere, cu echipamente de tip atomizor, în intervalul orar 4.00-8.00, iar cu echipamente ULV între orele 22.00-5.00, fiind utilizată substanța EXIT 100 EC.

De asemenea se va acționa și pe străzile principale, pe Faleză, în parcuri și locuri de joacă.

Programul poate suferi modificări sau poate fi decalat în cazul în care condițiile meteo nu permit desfășurarea în bune condiții a acțiunii.

Citeşte mai departe ...

Simona Halep s-a retras de la Roland Garros 2021

  • Publicat în Sport

Românca Simona Halep, numărul 3 WTA, a anunţat, vineri, pe Instagram, că nu va participa la turneul de la Roland Garros din cauza accidentării pe care a suferit-o recent la Roma. „Cu inima grea anunţ retragerea mea din turneul de la Roland Garros din acest an. Din nefericire, ruptura musculară de la gamba stângă are nevoie de mai mult timp pentru recuperare, iar perioada rămasă este prea scurtă. Retragerea dintr-un turneu de Grand Slam contravine instinctelor şi aspiraţiilor mele de sportiv, dar este decizia potrivită şi singura pe care o puteam lua. Gândul că nu voi fi la Paris mă întristează, dar îmi voi concentra energia pe recuperare, voi fi optimistă şi sper să revin pe teren imediat ce se va putea'', a scris Halep în postare, completând că va fi prezentă la Roland Garros în 2022.

Citeşte mai departe ...

Au venit dozele de vaccin HPV. Părinții de fete trebuie să solicite vaccinarea la medicii de familie

Direcția de Sănătate Publică Galați primește de la Ministerul Sănătății un lot de vaccinuri împotriva HPV, acestea urmând să fie repartizate medicilor de familie în dozele solicitate.

Ministerul Sănătății face apel la părinți să solicite informații medicilor de familie cu privire la vaccinarea antiHPV și către medicii de familie să transmită aceste informații transparent și corect către părinți.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului, achiziționarea vaccinului împotriva HPV, pentru imunizarea fetelor cu vârsta cuprinsă între 11 și 14 ani, s-a realizat de către Ministerul Sănătății pe baza solicitărilor părinților/reprezentanților legali transmise medicilor de familie.

Cele două vaccinuri Human Papilloma Virus (HPV) disponibile în prezent sunt foarte eficiente în prevenirea infecției cu tipurile de virus 16 și 18, care sunt responsabile pentru aproximativ 70% din cazurile de cancer cervical, de pretutindeni, conform OMS.

Unul din aceste vaccinuri protejează și împotriva tipurilor HPV 6 și 11, care determină 90% din papiloamele (verucile) genitale. Al treilea vaccin 9-valent protejează împotriva tipurilor HPV 7, care duc la 90% din cazurile de cancer de col uterin.

Vaccinarea HPV este recomandată în adolescență, la vârsta de 9–14 ani. Vaccinarea fetelor este o prioritate, ca parte a eforturilor de prevenire și control a cancerului de col uterin.

Citeşte mai departe ...

Ciolacu: Guvernul Cîţu a transmis la Bruxelles că intenţionează să nu mai aplice legea care prevede mărirea pensiilor

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că Guvernul Cîţu a transmis la Bruxelles că „intenţionează să nu mai aplice legea care prevede mărirea pensiilor, că va desfiinţa pensia anticipată, că va mări vârsta de pensionare, dar şi vechimea în muncă necesară pensionării”. 

„Deşi nimeni nu le-a cerut-o, Guvernul Cîţu a transmis la Bruxelles că intenţionează să nu mai aplice legea care prevede mărirea pensiilor, că va desfiinţa pensia anticipată, că va mări vârsta de pensionare, dar şi vechimea în muncă necesară pensionării! Acum înţelege toată lumea de ce insistăm să vină în Parlament să îşi asume clar în faţa românilor ce nenorociri au de gând să facă cu adevărat sub masca PNRR?! PSD se opune categoric acestor intenţii! Şi vom folosi toate mijloacele legale pentru a stopa ”reformele” criminale împotriva românilor!”, a declarat Ciolacu.

Citeşte mai departe ...

Președintele Consiliului Județean Galați, întâlnire cu sindicaliștii: „Oamenii protestează faţă de decizia Guvernului de a menţine salariul minim la un nivel care nu acoperă nici măcar inflaţia”

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, primarul municipiului Galaţi, Ionuț Pucheanu, şi reprezentanţii PSD Galaţi în Parlamentul României, au avut o întâlnire cu sindicaliştii de la CNS Cartel Alfa, care reprezintă aproximativ 15.000 de salariați gălăţeni.

Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de politica actuală din domeniul muncii a Guvernului României, precum şi de lipsa de comunicare a autorităţilor de la Bucureşti şi a reprezentanţilor partidelor de la guvernare.

„Preşedintele României, premierul şi parlamentarii coaliţiei de guvernare au refuzat până în acest moment să discute cu reprezentanţii salariaţilor. Sindicaliştii protestează faţă de decizia Guvernului de a menţine salariul minim la un nivel care nu acoperă nici măcar inflaţia, în condiţiile în care preţurile au crescut în ultima perioadă. Mai mult, trag un semnal de alarmă asupra majorărilor de preţ din domeniul energiei şi al gazelor. De asemenea, sindicaliştii sunt nemulţumiti de blocarea majorării pensiilor sau a negocierilor colective. În cadrul acestei întâlniri, am discutat şi despre cum am putea să rezolvăm o serie de probleme locale, astfel încât să venim şi mai mult în sprijinul angajaţilor gălăţeni. A fost un dialog constructiv, în care am pus bazele unui parteneriat de viitor”, a anunțat Costel Fotea, președintele CJ Galați.

 

Citeşte mai departe ...

Un bărbat din Galați a fost prins la volan cu o alcoolemie de 1,07 mg/l

Poliţiştii de frontieră au  depistat, în trafic, un bărbat care conducea un autoturism, deşi era în stare de ebrietate.

În data de 19 mai, în jurul orei 16.45, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oancea - I.T.P.F. Iaşi a oprit în trafic, pe raza localităţii de frontieră Cavadineşti, judeţul Galaţi, un autoturism, înmatriculat în România, condus de gălăţeanul C.L., în vârstă de 48 de ani.

La control, poliţiştii de frontieră au observat că bărbatul emana o puternică halenă alcoolică, motiv pentru care a fost testat cu aparatul etilotest, de poliţişti din cadrul Biroului Poliţiei Rutiere Bereşti, rezultând o alcoolemie de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat. În conformitate cu prevederile legale în vigoare, persoana în cauză a fost condusă la Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor, pentru a i se preleva probe biologice în vederea stabilirii concentraţiei de alcool în sânge.

Cu privire la cele constatate bărbatul a declarat că după ce a consumat, la domiciliu, mai multe pahare cu vin, a considerat ar fi potrivită o plimbare cu autoturismul, fiind oprit pentru control.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80g/l alcool pur în sânge.

Citeşte mai departe ...

Patru persoane rănite pe DN25, după ce două mașini s-au lovit violent

Patru persoane au fost rănite după ce două mașini s-au lovit violent, în urma în urma unei depășiri neregulamentare. Traficul în zonă a fost blocat timp de peste o oră.

Accidentul s-a produs pe Drumul Național 25, între localitățile gălățene Hanu Conachi și Liești. Au fost implicate două mașini, conduse de doi bărbați, de 51 de ani și de 58 de ani. Șoferii și doi pasageri au fost răniți și au fost transportați la spital.

„Au fost implicate două autoturisme, conduse de doi bărbați, de 51, respectiv 58 de ani. Accidentul soldându-se cu patru victime (printre care și cei doi conducători auto), care au fost transportate la spital”, a anunțat IPJ Galați.

Citeşte mai departe ...

Oţelul atacă promovarea în eşalonul secund

  • Publicat în Sport

Pe stadionul Oţelul se va disputa sâmbătă 22 mai, de la ora 13.30, turul din barajul de promovare pentru eşalonul secund dintre SC Oţelul Galaţi şi Dacia Unirea Brăila. La prima vedere, vecinii noştri par să aibă un avantaj moral după ce au câştigat cele două dueluri directe din sezonul regular: 3-2, la Însurăţei şi 2-1, la Galaţi. Acum vor fi meciuri pe viaţă şi moarte, de totul sau nimic pe care roş-alb-albaştrii le abordează cu un singur gând, PROMOVAREA. Din păcate, oţelarii au infirmeria plină şi nu vor putea conta pe accidentaţii Bârlădeanu, Marquinos şi Sîrghi. De-asemenea, D.Popescu, Ghiocel şi B.Gavrilă sunt incerţi dar echipa medicală face eforturi ca până la ora jocului să fie apţi. „Pentru mine nu contează aproape deloc că Brăila a câştigat cele două meciuri din sezonul regulat. La Brăila am pierdut 2-3, dar până în minutul 70, când au apărut câteva nesincronizări şi am avut un jucător care a ieşit accidentat, Brăila nu şi-a creat ocazii de gol. Personal, cred că au fost două meciuri echilibrate în care neşansa ne-a privat de victorii. Nu consider că este un dezavantaj, sper ca nici jucătorii să nu considere un handicap, din contră să considere o revanşă faţă de cele două înfrângeri din campionat. Sperăm să vină şi timpul nostru, aşa cum dorim cu toţii. Va fi un meci de luptă, cu ambiţii mari de tot. E clar că echilibrul va exista 100% pentru că-i cunoaştem, ne cunosc şi ei pe noi. Sperăm ca noi să fim mai dornici de o anumită revanşă iar la final să ne putem bucura. Este o dublă, nimic nu se poate decide în primul meci. Jucăm pe teren propriu, aşa au decis sorţii, dar sunt convins că promovarea se va juca în al doilea meci”, a declarat antrenorul Petre Grigoraş pentru Oţelul TV.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri