Menu
RSS
Scenariile sanitare în județul Galați

Scenariile sanitare în județul Gala…

 Comitetul Județean ...

Calendar Titularizare

Calendar Titularizare

Proba scrisă a concursulu...

Oţelul a făcut un pas uriaş spre barajul 2

Oţelul a făcut un pas uriaş spre ba…

Stadionul Oţelul a găzdui...

VIDEO Tragedie la Șendreni. Un bărbat a murit după ce un mal de pământ s-a prăbușit peste el

VIDEO Tragedie la Șendreni. Un bărb…

Un bărbat a decedat, sâmb...

Baschetbaliştii de la CSM Galaţi au pierdut în faţa oltenilor dar au rămas pe loc de play-off

Baschetbaliştii de la CSM Galaţi au…

Echipa gălăţeană antrenat...

S-au afișat rezultatele concursului pentru șefia Caselor de Asigurări de Sănătate

S-au afișat rezultatele concursului…

Postul de director al CJA...

Călătorii virtuale la Muzeul de Științe ale Naturii. Un nou proiect cu fonduri europene al Consiliului Județean Galați

Călătorii virtuale la Muzeul de Ști…

Consiliul Județean Galați...

Handbalistele de la CSM Galaţi au pierdut duelul cu oltencele şi şi-au diminuat şansele la baraj

Handbalistele de la CSM Galaţi au p…

Liga Florilor MOL a conti...

Zilele Porților Deschise ... online, la Universitatea „Dunărea de Jos”

Zilele Porților Deschise ... online…

„Open Gates- Open Minds” ...

Încep iar reprezentaţiile la "Fani Tardini"

Încep iar reprezentaţiile la "…

Teatrul Dramatic „Fani Ta...

Prev Next

Marți, 06 Aprilie 2021 - Regional Press

Rata șomajului înregistrat în Galați, în scădere ușoară

11.733 de șomeri erau înregistrați în evidențele AJOFM Galați, la sfârșitul lunii februarie 2021. Calculată în funcție de populația activă civilî la data de 1 ianuarie 2020, rata șomajului era de 6,18%, în scădere cu 0,06 puncte procentuale față de luna precedentă.

Din totalul celor 11.733 persoane din evidențele AJOFM Galati, 2.470 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 9.263 erau șomeri neindemnizați.

În ceea ce privește mediul de rezidență, 9.377 dintre șomerii oficiali ai județului Galați provin din mediul rural și 2.356 sunt din mediul urban.

Citeşte mai departe ...

Peste 15.000 de salcâmi, plantați de voluntari în Berești

  • Publicat în Social

Marți, 6 aprilie, a început campania de împădurire cu peste 15.000 de puieți de salcâmi în Berești.

Plantările, care sunt făcute gratuit de voluntarii din cadrul Asociației ”Plantăm fapte bune”, au loc pe o suprafață totală de 3,12 ha din terenul deținut de primăria locală.

În prima zi, s-au plantat puieți pe aproximativ 1,8 hectare.

”Plantăm fapte bune în România” este un proiect de voluntariat care se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei române. În cei 10 ani de activitate, asociația a plantat peste 1,5 milioane de puieți, în localități din 32 de județe ale țării.

În 2020, peste 500.000 de puieți au fost plantați de voluntarii Asociației ”Plantăm fapte bune” pe o suprafață de 113 hectare, reprezentând terenuri care, fără împăduriri, s-ar fi degradat din ce în ce mai mult. Speciile plantate – brad, molid, pin, stejar, platan, plop, paltin, salcâm, fag, salcie etc. – au fost alese în conformitate cu prevederile amenajamentelor silvice în vigoare.

Citeşte mai departe ...

O statuie legendară, ne previne şi acum!

Statuia lui Ion C. Brătianu este un monument istoric situat în municipiul Galaţi. ceastă statuie este amplasată în piaţa de pe faleză. Autor este sculptorul Oscar Späthe, în anul 1926. Statuia, înaltă de 3,5 m., a fost turnată la fabrica „V. V. Râşcanu” din Bucureşti. Pe soclu se află următoarele inscripţii: în faţă - „Galaţi, Marelui român Ion C. Brătianu”; în spate - „Ion C. Brătianu, 28 iunie 1821 - 4 mai 1891”; lateral stânga (pe partea dinspre Biserica Precista) - „Libertatea Dunării este o condiţie esenţială pentru propăşirea economică a ţării - 16 noiembrie 1882”); lateral dreapta (pe partea dinspre Palatul Navigaţiei) - „Are să se facă un regim care să asigure libertatea Dunării, de unde începe să fie navigabilă, până la Mare - 28 mai 1882”). A cam avut dreptate, Dunărea este acum liberă de tot, rar mai vezi un vapor ceva mai mărişor care să ajungă la Galaţi sau Brăila. În anul 1940, pentru câteva zile la rând, o grupare legionară a folosit statuia drept ţintă de tir, provocându-i daune importante. În 1947, regimul comunist a dat statuia jos de pe soclu, aceasta fiind adapostită un timp în grajdul Primăriei, iar mai apoi în curtea Muzeului de Artă Vizuală”. În anul 1992, primăria municipiului a decis restaurarea şi reinstalarea statuii. Gălăţenii mai bătrâni, obişnuiau să spună că statuia lui I.C. Brătianu din port arată întotdeauna către est spunând parcă: "dintr-acolo ne vin ploile, ninsorile şi toate relele!".
Citeşte mai departe ...

Sportivii vor putea putea folosi testele rapide Antigen pentru participarea în competiţii

  • Publicat în Sport

Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) a anunţat, astăzi că testele rapide COVID-19 vor putea fi folosite de sportivi în competiţiile interne, lucru care va permite astfel reluarea concursurilor de amatori ca urmare a cheltuielilor scăzute. „Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, şi Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, au semnat ordinul comun care va permite folosirea testelor rapide bazate pe detecţia de antigen pentru sportivi. Ordinul comun nr.197/462/2021 urmează să fie publicat în cel mai scurt timp în Monitorul Oficial al României, Partea I, urmând ca la data publicării şi a intrării sale în vigoare să se abroge Ordinul ministrului tineretului şi sportului şi al ministrului sănătăţii nr. 1.219/1.634/2020, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 872 din 24 septembrie 2020. Această modificare de reglementare atât de aşteptată va face activitatea sportivă mai accesibilă, inclusiv pentru amatori, şi va uşura presiunea financiară care genera constrângeri şi dificultăţi în lumea sportului",", a anunţat MTS pe pagina oficială de Facebook.

Citeşte mai departe ...

Marcel Ciolacu: Creșterea economică prognozată de FMI este doar pe hârtie și pentru camarila de dreapta

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, spune că, de fapt, creșterea economică prognozată de FMI este „doar pe hârtie și pentru camarila de dreapta” și anunță „viitoare taxe mărite”.

„Creșterea economică prognozată de FMI este doar pe hârtie și pentru camarila de dreapta! Pentru români este doar sărăcie!!! Prețurile la alimente și utilități au explodat, euro a ajuns la 5 lei, iar puterea de cumpărare a scăzut dramatic. Este o creștere economică pe hârtie - nu în portofelele oamenilor! Iar mai mult de jumătate din PIB înseamnă datorie. De fapt, așa-zisa creștere economică contabilă se resimte negativ în buzunarul cetățenilor și în conturile companiilor. Când crești pe datorie și pe inflație, de fapt scazi. Scazi pentru că puterea ta de cumpărare scade. Oamenii nu pot fi mințiți cu statistici pentru că ei se confruntă zilnic cu creșterea prețurilor din magazine”, a scris Marcel Ciolacu, într-o postare pe Facebook.

Liderul PSD spune că „România va crește pe datorie, ceea ce înseamnă viitoare taxe mărite”

„În plus, românii vor fi tot mai apăsați de povara datoriilor pe care Guvernul îi obligă să le suporte.Fiecare român era deja mai dator cu 8.000 de lei după anul 2020 pentru modul dezastruos în care guvernul a gestionat criză economică. În 2021, ni se pregateste o nouă supraîndatorare de încă 24 miliarde euro, adică alți 8.000 de lei/cetățean. România crește pe datorie, iar asta înseamnă că ea se umflă contabil, dar de fapt, nu se dezvoltă ecomomic și social!”, a adăugat Ciolacu.

Citeşte mai departe ...

COVID-19, local: Numărul în creștere al persoanelor infectate din Vânători duce comuna spre scenariul carantinei

Trei localități din județul Galați ”au sărit” deja pragul incidenței de 6 cazuri de infectare înregistrate la mia de locuitori. Cel puțin, în comuna Vânători nivelul de infectare s-a dus la 7,26, apropiindu-se de momentul carantinării, în timp ce comunele Bălăbănești și Piscu se apropie vertiginos din urmă cu 6,78 și, respectiv, 6,75 cazuri confirmate în ultimele 14 zile la 1000 de locuitori.

Alte 11 localități gălățene, printre care și municipiul Galați (cu 4,62 incidență) se situează între 3 și 6 cazuri de infectare la mia de locuitori. Șaisprezece localități înregistrează sub 1 procente confirmate la mia de locuitori, în timp ce numărul comunelor gălățene în care incidența constatată în ultimele 14 zile este zero, a crescut cu o localitate, la șase.

Citeşte mai departe ...

O nouă linie de telefon pentru suport psihologic acordat persoanelor afectate de pandemie

Persoanele afectate de pandemia COVID-19, personalul medical supus condiţiilor de stres sau oricine se confruntă cu presiunea cauzată de pandemie beneficiază, începând de marți, de servicii gratuite de sprijin psihologic prin apelarea liniei telefonice cu tarif normal 021.9081.

La apeluri vor răspunde peste 40 de psihoterapeuţi voluntari, care sunt implicaţi în proiectul demarat şi coordonat de către Ministerul Sănătăţii în parteneriat cu Asociația de Psihoterapii Cognitive și Comportamentale (APCCR), Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (prin Clinica Universitară de Psihologie PsyTech) și Vodafone România.

Linia telefonică de sprijin psihologic funcţionează de luni până sâmbătă în intervalul 12.00 – 20.00 şi poate fi apelată cu tarif normal din toate rețelele telefonice.

Apelurile sunt preluate printr-o centrală virtuală, numită Cloud Voice, oferită gratuit de compania de telefonie mobilă.

Citeşte mai departe ...

Handbalistele de la CSM Galaţi, misiune imposibilă cu Minaur

  • Publicat în Sport

Ultima etapă din turul Ligii Florilor MOL la handbal feminin se dispută în sala Polivalentă din Bucureşti. CSM Galaţi, locul 13 cu 7 puncte va întâlni miercuri, de la ora 10.30, pe Minaur Baia Mare, ocupanta locului 2 cu 33 de puncte. Misiune imposibilă pentru echipa pregătită de Alexandrina Soare în faţa băimărencelor, care sunt calificate în Final Four-ul EHF League, fiind creditate cu prima şansă la câştigarea trofeului continentală. Celelalte meciuri din runda a 15-a sunt: Gloria 2018 Bistriţa - Activ Prahova Ploieşti, CSU Cluj Napoca - SCM Craiova, CSM Bucureşti - Dacia Mioveni 2012, CSM Slatina - HC Zalău, HC Dunărea Brăila - SCM Gloria Buzău, Rapid Bucureşti - SCM Rm. Vâlcea. Returul se va relua cu un turneu care va cuprinde 4 etape, în perioada 26-30 aprilie, echipa gălăţeană va juca în ordine cu: Gloria 2018 Bistriţa, HC Dunărea Brăila, CSM Bucureşti şi Măgura Cisnădie. Turneul se va disputa la Bistriţa-Năsăud.

Citeşte mai departe ...

Accident grav în Galați. O mașină a intrat pe trotuar și a lovit trei persoane

Un accident grav s-a produs marți dimineața în oraşul Galaţi. O maşină a intrat pe trotuar şi a lovit trei persoane. Cele trei victime au fost transportate la spital cu mai multe leziuni.

La fața locului s-au deplasat trei echipaje medicale, polițiști și pompieri. Cele trei victime au numeroase contuzii și au primit îngrijiri medicale la fața locului. Ele au fost transportate la spital pentru investigații amănunțite.

 „Accident rutier, astăzi, in jurul orei 09.00, pe strada Traian Vuia. Au fost implicate două autoturisme şi au fost rănite uşor trei pietoni. Unul dintre conducătorii auto implicaţi a părăsit locul faptei şi a fost ulterior identificat in persoana unui bărbat, de 48 de ani, din municipiul Galaţi. Se efectuează cercetări pentru a se stabili împrejurările producerii accidentului. Dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului”, a transmis IPJ Galați. 

Citeşte mai departe ...

Spectatorii vor reveni în tribune la Euro de la Bucureşti

  • Publicat în Sport

Ministerul Tineretului şi Sportului a anunţat, marţi, într-un comunicat de presă, că meciurile organizate pe teritoriul României în cadrul turneului final al Campionatului European de fotbal - EURO 2020 se vor defăşura cu 13.000 de spectatori în tribune, reprezentând 25% din capacitatea Arenei Naţionale. „Ministerul Tineretului şi Sportului marchează Ziua internaţională a Sportului pentru Dezvoltare şi Pace printr-o veste îndelung aşteptată: meciurile organizate pe teritoriul României în cadrul Turneului Final al Campionatului European de Fotbal EURO 2020 se vor defăşura cu spectatori în tribune. Prin aprobarea Memorandumul prezentat de Ministerul Tineretului şi Sportului în cadrul ultimei şedinţe de guvern, Guvernul României s-a angajat să adopte legislaţia necesară, astfel încât meciurile din cadrul Turneului Final al Campionatului European de Fotbal Euro 2020 organizate în 2021 pe teritoriul României să se poată desfăşura cu prezenţa în tribune a unui număr maxim de 13.000 de spectatori, reprezentând 25% din capacitatea tribunelor Arenei Naţionale", se precizează în comunicat.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri