Menu
RSS
Calendar Titularizare

Calendar Titularizare

Proba scrisă a concursulu...

Oţelul a făcut un pas uriaş spre barajul 2

Oţelul a făcut un pas uriaş spre ba…

Stadionul Oţelul a găzdui...

VIDEO Tragedie la Șendreni. Un bărbat a murit după ce un mal de pământ s-a prăbușit peste el

VIDEO Tragedie la Șendreni. Un bărb…

Un bărbat a decedat, sâmb...

Baschetbaliştii de la CSM Galaţi au pierdut în faţa oltenilor dar au rămas pe loc de play-off

Baschetbaliştii de la CSM Galaţi au…

Echipa gălăţeană antrenat...

S-au afișat rezultatele concursului pentru șefia Caselor de Asigurări de Sănătate

S-au afișat rezultatele concursului…

Postul de director al CJA...

Călătorii virtuale la Muzeul de Științe ale Naturii. Un nou proiect cu fonduri europene al Consiliului Județean Galați

Călătorii virtuale la Muzeul de Ști…

Consiliul Județean Galați...

Handbalistele de la CSM Galaţi au pierdut duelul cu oltencele şi şi-au diminuat şansele la baraj

Handbalistele de la CSM Galaţi au p…

Liga Florilor MOL a conti...

Zilele Porților Deschise ... online, la Universitatea „Dunărea de Jos”

Zilele Porților Deschise ... online…

„Open Gates- Open Minds” ...

Încep iar reprezentaţiile la "Fani Tardini"

Încep iar reprezentaţiile la "…

Teatrul Dramatic „Fani Ta...

Vaccinare în impas (și) la Galați

Vaccinare în impas (și) la Galați

În condițiile în care s-a...

Prev Next

Luni, 05 Aprilie 2021 - Regional Press

AJFP Galați: Sistemul One Stop Shop al ANAF, operațional din 1 iulie

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Galați anunță că, începând cu 1 aprilie 2021, portalul www.anaf.ro oferă posibilitatea înregistrării electronice în sistemul One Stop Shop – OSS (Regim special de TVA).

De la data de 1 iulie 2021 întregul sistem OSS va deveni operațional, facilitând companiilor declararea electronică și plata taxei pe valoarea adăugată (TVA) aferentă anumitor categorii de bunuri și servicii B2C (Business-to-Consumer).

Sistemul oferă oportunitatea ca respectivele companii să nu se mai înregistreze și să declare TVA în fiecare dintre statele membre UE în care datorează TVA, dar să beneficieze de servicii electronice pentru îndeplinirea acestor obligații prin intermediul Statului Membru de Identificare.

Scopul dezvoltării acestei scheme este de reducere a poverii administrative pentru mediul de afaceri prin simplificarea procedurii de declarare si plată a TVA (B2C), facilitării comerțului transfrontalier și combaterii fraudei TVA, precizează AJFP.

În practică, o persoană impozabilă care este înregistrată în regimul special de TVA OSS într-un stat membru UE (statul membru de identificare) va transmite electronic declarații de TVA OSS în care sunt detaliate livrările care pot fi declarate în sistemul respectiv OSS împreună cu TVA datorată. Declarația TVA este transmisă trimestrial în schema UE și schema non-UE și lunar în schema de import.

Aceste declarații de TVA OSS sunt apoi transmise de către statul membru de identificare către statele membre de consum corespunzătoare printr-o rețea de comunicații securizată. Ulterior, statul membru de identificare efectuează si transferul catre statul membru de consum a plății TVA cuvenite, încasată de la contribuabil.

Declarația de TVA OSS nu înlocuiește declarația de TVA pe care o persoană impozabilă trebuie să o depună în temeiul obligațiilor sale interne de TVA.

Citeşte mai departe ...

CFR Călători introduce cușete și vagoane de dormit la trenuri de zi

  • Publicat în Social

CFR Călători anunță că va introduce, începând de joi, 8 aprilie, vagoane de dormit și cușetă la trenurile de lung parcurs care circulă în timpul zilei. Trenurile spre și dinspre Galați nu beneficiază, deocamdată, de acest lucru. În prima etapă, aceste vagoane vor fi introduse pe rutele Iași – Timișoara și retur și București Nord – Baia Mare și retur.

Vagoanele de dormit vor circula în compunerea trenurilor: IR 1745/ RE 4005 București Nord (plecare 6:00) – Cluj Napoca (sosire15:24/ plecare 15:44) - Baia Mare (sosire 20:00), RE 4006/ IR 1746 Baia Mare (plecare 05:40) – Cluj Napoca (sosire 09:47/plecare 09:57) – București Nord (sosire 19:41), iar vagoanele cușetă vor circula în compunerea trenurilor: IR 1833 Iași (plecare ora 06:05) – Cluj Napoca (sosire 14:58/ plecare 15:29) – Timișoara Nord (sosire ora 21:58) și IR 1834 Timișoara Nord (plecare ora 06:49) – Cluj Napoca (sosire 12:43/plecare 12:58) – Iași (sosire ora 21:46).

„La vagonul de dormit cu 2 locuri, costul suplimentului de pat va fi de doar 20 lei, reducerea fiind de 75% pe oricare din relațiile incluse pe ruta București Nord – Baia Mare la trenurile IR 1745/ RE 4005 și RE 4006/ IR 1746. Oferta la vagon cușetă: în funcție de tipul cușetei, reducerea este de 27% și de 25% din prețul suplimentului de pat. Practic, suplimentul de pat va fi 40 lei și respectiv 30 lei, la trenurile IR 1833 și IR 1834”, conform CFR Călători.

Vagoanele de dormit și cușetă sunt dotate cu instalații de climatizare și prize electrice.

Serviciul va fi extins ulterior și pe alte rute, în funcție de solicitările călătorilor și de condițiile specifice trenurilor.

Citeşte mai departe ...

Când revenim la normalitate. Anunțul premierului Cîțu 

 Premierul Florin Cîţu propune un comitet interministerial care să asigure, de la 1 iunie, revenirea la normalitate a României.
 
„Astăzi voi anunţa constituirea unui comitet interministerial, sub coordonarea premierului, care să asigure, de la 1 iunie, revenirea la normalitate a României. Vom începe, de fapt, acesta este primul jalon, primul pas, prima bornă pe care o punem pentru revenirea la normalitate”, a declarat Florin Cîţu, luni, într-o conferinţă de presă.

Acest comitet interministerial va include toate ministerele şi, de asemenea, se ia în calcul invitarea unor sindicate şi patronate.

„În ceea ce priveşte situaţia epidemiologică, lucrurile s-au stabilizat. Am luat nişte măsuri acum o săptămână (…) şi aţi văzut că se poate să sărbătoreşti Paştele şi în această perioadă”, a precizat Cîțu.

 
 
Citeşte mai departe ...

Roxen şi "Amnesia"

Piesa "Amnesia" interpretată de Roxen, propunerea României pentru Eurovision 2021, a depăşit pragul de două milioane de vizualizări pe canalele oficiale YouTube - Eurovision Song Contest şi Roxen, informează un comunicat al TVR transmis AGERPRES. "Amnesia" este unul dintre cele mai urmărite pe canalul concursului internaţional, cu aproape 1,4 milioane de vizualizări. Piesa are peste 850 de mii de vizualizări şi pe canalul de Youtube al tinerei artiste, depăşind cifra de 2,2 milioane de afişări şi adună, pe cele două conturi, peste 60 de mii de aprecieri. Piesa României la Eurovision a atras un val de comentarii pozitive, numeroşi fani din România şi din strainătate manifestându-şi susţinerea pentru Roxen şi proiectul "Amnesia", precizează sursa citată. "Sunt fericită de fiecare dată când văd că piesele mele sunt primite bine de public şi apreciate de un număr atât de mare de oameni. Mai ales acum, când vine vorba despre piesa pe care o voi cânta pe scena Eurovision. Aşa cum am mai spus, 'Amnesia' este o piesă specială, cu un mesaj în care se pot regăsi foarte mulţi, aşa că nu pot decât să mă bucur de rezultatele pe care le are în acest moment. Le mulţumesc tuturor pentru susţinere şi pentru toate mesajele frumoase pe care mi le trimit constant. Înseamnă enorm pentru mine, mă motivează să muncesc mai mult şi să dau tot ce am mai bun", mărturiseşte reprezentanta României la Eurovision. Eurovision Song Contest 2021 va avea loc la Rotterdam, sub sloganul "Open Up", cu semifinalele pe 18 şi 20 mai şi finala pe 22 mai. Reprezentanta României la concursul Eurovision va fi cel de-al 13-lea artist care va urca pe scena de la Rotterdam, în prima semifinală a evenimentului. Multă baftă, Roxen!

Citeşte mai departe ...

A doua victorie consecutivă pentru „nepoţele”

  • Publicat în Sport

Turul Grupei Valoare 1 din cadrul Campionatului Naţional de handbal junioare 2 s-a încheiat duminică în sala LPS din Buzău. CSM Galaţi a întâlnit echipa gazdă LPS Iolanda Balaş Soter. Nepoţelele antrenate de Valeriu Costea şi-au demonstrat din plin calităţile şi au încheiat en-fanfare, cu o victorie categorică, scor final: 34-23 (17-9). Pentru echipa gălăţeană au marcat: Sorana Chiriac 12 goluri, Adina Pricochel 9 g, Doriana Pelin 8 g, Diana Crăciun 4 g, Andreea Filip 1 g. Au mai jucat: Bianca Barbu, Amalia Popa - Maria Bălănică, Cosmina Dănilă, Andreea Popovici, Cristina Dragu, Bianca Trincă, Oana Dobrea, Daria Dabija, Denisa Iorga, Andra Leagăn. CSM Galaţi a urcat pe locul 5 cu 11 puncte. Returul este programat în perioada 21-23 mai într-o locaţie ce va fi anunţată ulterior.

Citeşte mai departe ...

Un remorcher multifuncțional a intrat în dotarea AFDJ Galați

Investiție importantă. Cel mai modern și multifuncțional remorcher a intrat luni în dotarea Administrației Fluviale a Dunării de Jos (AFDJ) Galați. 

Este o navă modernă care poate fi împingător, remorcher și spărgător de gheață. De asemenea, poate fi folosită pentru stingerea incendiilor, inclusiv a celor de pe mal. De asemenea, este primul dintre cele patru remorchere maritime și fluviale care vor completa parcul de nave al AFDJ Galați, în scopul îmbunătățirii siguranței și securității traficului naval, reducerii costurilor prin eficientizarea operațiunilor și creșterii numărului de mărfuri transportate. 

„Date tehnice: lungime -30 m, lățime 10,5 m, pescaj maxim - 4,85 m, tracțiune la cârlig: 64Tf, viteza navei la marș înainte: 13 noduri. Are 4 funcții: împingător, remorcher, spărgător de gheață (sparge gheața până la o grosime de 60 cm), navă pentru stins incendii la nave sau de vegetație, în imediata apropiere a căilor navigabile (jeturile de apă ajung până la 120 m)”, a transmis Irinel Ionel Scriosteanu, secretar de stat la Ministerul Transporturilor.

Valoarea totală a proiectului cu fonduri europene este 152 milioane de lei.

 

Citeşte mai departe ...

Concurs de programare online

Compertitia are ca scop aplicarea cunoștințelor acumulate de către copii, elevi și studenți în ceea ce privește domeniul IT și este dezvoltat pentru toate categoriile de vârstă astfel:

Juniori în Programare. Adresat copiilor din ciclul primar, presupune realizarea unei aplicații/ unui joc în orice platformă, folosind programarea cu blocuri și respectând tema dată. Exemple de platforme: AppInventor, Scratch, Microbit, CodeMonkey.

Copii în STEM. Adresat tinerilor din ciclul gimnazial, propune realizarea unei aplicații/ unui joc într-o platformă care vă permite să scrieți un cod. (Se poate alege orice platformă atât timp cat NU este folosită funcția de programare cu blocuri). Exemple de platforme: Roblox Lua, Swift Playgrounds

Tineri în IT. Secțiunea este împărțită în două subcategorii, pentru liceeni și pentru studenți. Fie că vă plac aplicațiile (C, C++, C#, Java), jocurile (Unity) sau sistemele embedded (Arduino, Raspberry Pi), alegerea este a voastră. Participarea este permisă în echipe de maximum trei persoane. Singurul inamic este timpul, trei zile, și vă așteaptă o provocare pe măsură.

Concursul este organizat de Asociația “Suport Regiunea Centru”, Jurnalul de mâine și Centrul LearnEx, în parteneriat cu Universitatea “Danubius” din Galați și se va desfășura în perioada 5 - 18 aprilie

 

Citeşte mai departe ...

Aplicație menită să îmbunătățească evoluția copiilor cu autism

Aplicația a fost deja testată în cadrul Asociației Surâsul Albastru, unde peste 30 de copii care suferă de această afecțiune, au parte de terapie.

Aplicația numită Terapeutul virtual recunoaște emoțiile după o simplă scanare facială și vine în sprijinul copiilor care suferă de autism, dar și al terapeuților.

Copiii cu tulburări ale spectrului autist se luptă adesea să recunoască emoțiile din expresiile faciale, făcând interacțiunile sociale mai dificile. Utilizarea realității virtuale oferă adesea o experiență captivantă. Deși copilul primește instrucțiuni de la terapeut, aplicația înlocuiește metoda tradițională de învățare folosind imagini și gesturi ale terapeutului cu un avatar virtual.

Specialiștii spun că noua formă de terapie nu are rolul de a înlocui componenta umană, ci de a-i ajuta pe copii.

Conform datelor oferite de Institutul Național de Sănătate Mintală din România sunt diagnosticați annual peste 1000 de copii cu tulburări de spectru autist.

Citeşte mai departe ...

Doi tineri urmăriți în trafic de polițiștii gălățeni. Ei au fost blocați și imobilizați

Doi tineri din Galați sunt cercetați pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, respectiv încredințarea unui vehicul pentru a fi condus, unei persoane despre care se știe că nu posedă permis de conducere. Ei au fost urmăriți în trafic de polițiști și imobilizați. 

La data de 3 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Galați, în timp ce efectuau activități de supraveghere în trafic, au observat un autoturism care ieșea dintr-o stație peco, de pe strada Domnească, și al cărui conducător auto, la vederea echipajului de poliție, a demarat în trombă spre strada Tudor Vladimirescu.

Polițiștii au plecat în urmărirea autoturismului, efectuând semnale de oprire acustice și luminoase, dar persoana aflată la volan le-a ignorat, continuându-și deplasarea.

 În dreptul intersecției dintre străzile Științei și Bravilor, polițiștii au blocat autoturismul, imobilizând ambele persoane aflate în el.

 În urma verificărilor, s-a stabilit că tânărul, de 18 ani, depistat la volan, nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul aparține celuilalt tânăr, de 21 de ani, care se afla în acesta.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, cei doi fiind cercetați pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, respectiv încredințarea unui vehicul pentru a fi condus, unei persoane despre care se știe că nu posedă permis de conducere.

Citeşte mai departe ...

Lucrări fără precedent la cel mai mare spital din Galați 

Spitalul Clinic de Urgență Sf.Apostol Andrei din Galați este reabilitat din temelii. În această perioadă, toate secțiile sunt modernizate și dotate cu echipamente moderne, în timp ce secțiuni ale spitalului sunt extinse și adaptate cerințelor actuale. În premieră, spitalul are parcare cu etaj și în viitor va fi dotată cu heliport. Toate investițiile sunt realizate de Consiliul Județean Galați.
 
În interiorul spitalului sunt schimbate toate conductele şi instalaţiile de transport fluide, este modernizat sistemul de distribuţie a agentului termic şi sunt înlocuite toate echipamentele cu un consum energetic mare. De asemenea, sunt înlocuite toate uşile şi ferestrele, este montată climatizare în toate secţiile spitalului, este modernizată instalația de climatizare din sălile de operaţie şi sunt înlocuite toate cele 12 lifturi.
 
Totodată, Spitalul Județean din Galați va fi prietenos cu mediul. Clădirea cu 9 etaje va fi reabilitată și va fi dotată cu sisteme alternative pentru cogenerare energie din surse regenerabile. Concret, la finalul lucrării comandate de Consiliul Județean, spitalul gălățean va avea sisteme cu dublă turbină eoliană și panouri fotovoltaice care vor produce apă caldă pentru toată unitatea. În plus, anveloparea spitalului se realizează cu plăci compozit, care imbunătăţesc semnificativ eficienţa termică a clădirii şi o protejează împotriva excesului de umiditate.
 
În paralel se lucrează și la Unitatea de Primiri Urgențe. În ciuda epidemiei de COVID-19, constructorul a continuat lucrarea care vizează extinderea și modernizarea secției. Tot la UPU a fost amenajat un spațiu special pentru accesul ambulanțelor, astfel încât pacienții să fie preluați mai ușor. La final, UPU va fi complet modernizată și va avea aparatură de ultima generație.
 
Nu în cele din urmă, în curte a fost finalizată prima etapă din lucrarea de la parcarea supraetajată. În viitorul apropiat, clădirea va mai avea un etaj și va fi dotată cu heliport. Tot în curte a fost terminat buncărul pentru acceleratorul liniar de particule pentru tratamentul bolnavilor de cancer și se va ridica o clădire pentru viitoarea morgă și laboratoarele de la Medicină Legală.
 
De asemenea, Spitalul Județean de Urgență din Galați ar putea avea o nouă clădire de 9 etaje. Investiția este de 100 de milioane de euro și vizează amenajarea unei aripi cu bloc operator, secție de anestezie și terapie intensivă și săli de naștere. De asemenea, spațiile din noua clădire vor fi folosite pentru extinderea actualelor secții.Noua clădire va fi legată de imobilul existent cu nouă etaje și va fi realizată la standarde moderne. Proiectul a fost depus la Guvern de autoritățile județene pentru a fi finanțat prin Planul Național de Relansare și Reziliență.
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri