Menu
RSS
Aproape un milion de lei obținuți de Școala Gimnazială din Vlădești, prin PNRAS

Aproape un milion de lei obținuți d…

Ȋn cadrul Planului Naţion...

Patru copii agresați și amenințați cu un cuțit, pe o stradă din Galați

Patru copii agresați și amenințați …

Inspectoratul de Poliție ...

Costel Fotea: Organizăm și anul acesta concursuri de pescuit pentru nevăzători și persoanele cu deficiențe locomotorii

Costel Fotea: Organizăm și anul ace…

Președintele CJ Galați Co...

Dezbatere pentru studenți: „Dezinformarea și inteligența artificială - rolul UE în combaterea acestui fenomen”

Dezbatere pentru studenți: „Dezinfo…

Vineri, 29 martie, de l...

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavrilă, Raicea şi Pisiceanu, sub tricolor

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavr…

Echipele gălăţene de juni...

CSM Arcada joacă meci decisiv pentru semifinale

CSM Arcada joacă meci decisiv pentr…

Istoria se repetă în sfer...

Misiune pirotehnică în zona Râpă Galbenă: 297 elemente de muniţie, distruse

Misiune pirotehnică în zona Râpă Ga…

Echipa pirotehnică a ISU ...

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am promis românilor că menținem plafonarea prețurilor la energie și gaze până în primăvara lui 2025

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am pro…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Garda de Mediu Galați a aplicat o amendă record unei spălătorii de textile

Garda de Mediu Galați a aplicat o a…

O spălătorie de textile d...

Firmă din Galați amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu

Firmă din Galați amendată cu 100.00…

În urma unei inspecții re...

Prev Next

Marți, 27 Aprilie 2021 - Regional Press

Încă un feribot pentru canadienii de la BC Ferries, lansat la apă de Damen Galați

Ultimul din seria de șase feriboturi comandate de compania canadiană BC Ferries a fost lansat la apă, zilele trecute, la Șantierul Naval Damen din Galați.

Nava va face legătura pe ruta dintre portul Nanaimo și insula Gabriola, din provincia Columbia Britanică, de pe coasta de vest a Canadei, și este o navă hibrid, care poate utiliza și propulsia electrică.

După efectuarea testelor de mare, feribotul urmează să fie livrat până la sfârșitul acestui an.

Nava lansată la Galați dispune de echipamente de propulsie pe bază de energie electrică și de sisteme speciale de reducere a vibraţiilor şi a zgomotelor, inclusiv la nivel subacvatic, care vizează reducerea perturbării vieţii marine, în special a balenelor care trăiesc în apele canadiene.

Feribotul, de clasa Island Class, poate transporta cel puțin 47 de vehicule și până la 400 de pasageri.

Citeşte mai departe ...

29 aprilie - Ziua Veteranilor de Război

  • Publicat în Social

Ziua Veteranilor de Război va fi marcată, joi, 29 aprilie, de către Garnizoana Galați și primărie, prin ceremonii militare organizate la Cimitirul Eternitatea.

Prima ceremonie militară va avea loc la Mausoleul Eroilor, începând cu ora 11,50, şi va cuprinde constituirea detașamentului de onoare, salutul Drapelului de Luptă, intonarea Imnului Național, oficierea unui serviciu religios şi ceremonialul de depunere a coroanelor de flori.

O ceremonie militară similară va avea loc, de la 12,40, la Cimitirul Comemorativ al Eroilor celui de-Al Doilea Război Mondial. Aici vor mai fi oficiate serviciul religios și slujba de pomenire și vor fi aprinse candele.

Acțiunile se vor derula cu respectarea măsurilor sanitare și de protecție împotriva COVID-19, anunță organizatorii.

Citeşte mai departe ...

Tânără din Galați, în stare de lipotimie, după ce s-a vaccinat cu Pfizer

O reacție adversă post imunizare s-a înregistrat la un centru de vaccinare din Galați. O femeie de 28 de ani a acuzat o stare de lipotimie pe fondul unui atac de panică, imediat după administrarea serului Pfizer.

Este vorba de o femeie de 28 de ani, care a avut o stare de lipotimie pe fondul unui atac de panică. Persoana respectivă și-a revenit imediat și nu a necesitat intervenție medicală.

Numărul total de doze de vaccin administrate, începând cu data de 4 ianuarie 2021, în județul Galați este 92.762.

32.316 de persoane au primit a doua doză, până în prezent. Alte 28.130 de persoane au primit doar prima doză de vaccin anti SARS-CoV-2. 

Citeşte mai departe ...

Cine se ocupă, cultivă, cine nu...se uită la televizor!

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, că municipalitatea a mai făcut un pas pentru acordarea ajutorului de 3 milioane de lei entităţilor independente de cultură, mai fiind necesară aprobarea schemei de Comisia Europeană, care ar putea să fie obţinuta în mai puţin de o lună. "Am mai facut un pas în ceea ce ne propunem încă de la sfârşitul anului trecut - să dăm un ajutor entităţilor independente de cultură. Din păcate, procedura este foarte anevoioasă. A trebuit mai întâi să trecem de Consiliul Concurenţei, un pas pe care l-am făcut. Am trecut azi, şi de asta avem informarea, de primul pas de la Comisia Europeană şi urmează ultimul pas - aprobarea ajutorului de stat de către Comisia Europeană, care cred că se va întâmpla mai devreme de o lună de acum", a declarat Nicuşor Dan, la sedinţa Consiliului General. Pandemia de SARS-COV-2 a afectat "grav" întreaga activitate culturală, în special cea desfăşurată de artiştii independenţi, organizaţi în diferite forme de funcţionare, conform analizei de oportunitate privind schema de ajutor de stat pentru finanţarea programului "Susţinem sectorul cultural independent în Bucureşti" care a fost prezentată CGMB. În domeniul artelor vizuale, plastice, muzică, film, teatru, dans, sistarea parţială sau totală a activităţii, pe fondul pandemiei, a determinat automat reducerea numărului producţiilor artistice. Finanţarea programului se va asigura de la bugetul local al Capitalei, prin bugetul alocat Direcţiei Cultură, Învăţământ, Turism din cadrul PMB. Valoarea totală estimată a bugetului schemei de ajutor de stat este de 3 milioane de lei. Oare să înţeleg eu bine? Oare să fie vorba despre finanţarea culturii numai în Bucureşti? Şi cu noi ăştia, provincialii, cum rămâne? Adică, cultura s+a născut numai în Capitală? Bine, el îşi face treaba de primar al bucureştenilor, oare cine va face treaba asta peste tot, în toată Românica?

Citeşte mai departe ...

Una dintre noile clădiri ale Spitalului Județean din Galați este aproape gata. Investiția Consiliului Județean este de 1,5 milioane de euro

Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Clinic de Urgență Sf.Apostol Andrei din Galați este aproape gata. Constructorii lucrează în interior și specialiștii se pregătesc să amplaseze aparatele medicale. Lucrarea, realizată cu fonduri europene, a fost comandată de Consiliul Județean Galați.

Proiectul are valoare de 1,5 milioane de euro. La final UPU va avea o suprafață dublă și va fi dotată cu aparatură de ultima generație, printre care se află un computer tomograf, un incubator performant pentru nou născuții prematur, un aparat de radiologie mobil și un electrocardiograf cu 12 canale.

„Vom avea una dintre cele mai moderne Unități de Primiri Urgențe din țară. Dublăm suprafața actuală a secției de urgențe și o dotăm cu un computer tomograf performant cu 64 de slice-uri”, a anunțat recent președintele CJ Galați, Costel Fotea.

Consiliul Județean mai intenționează să cumpere o autospecială nouă pentru medicii de la SMURD. Tot la UPU a fost construit un spațiu special pentru accesul ambulanțelor, astfel încât pacienții să fie preluați mai ușor.

Citeşte mai departe ...

FC Universitatea a pierdut nemeritat la Arad

  • Publicat în Sport

La sfârşitul săptămânii trecute s-a reluat Liga 1 la fotbal feminin cu partidele celei de-a 3-a etape din play-off. FC Universitatea Galaţi a jucat la Sânicolau Mic pe un teren „biliard” cu Piroş Security Arad. „Panterele negre”, antrenate de David Asandei, ajutat de Gabi Călinescu şi Gheorghe Cucu au jucat bine dar din păcate au pierdut nemeritat la limită, cu două goluri încasate stupid. Pentru echipa gălăţeană a marcat Monica Benţoiu, cu capul. Rezultat final: Piroş Security Arad - FC Universitatea Galaţi 2-1. Echipa noastră a început cu formula: Georgiana Bobocea - Alexandra Ivan, Nina Anca, Sandra Oprică, Nadya Petrovskaya - Valeria Postol, Iriska Topal, Monica Benţoiu, Daniela Mardari - Alexandra Condrea, Ioana Sfetcu. Au mai intrat: Andreea Surcică şi Valentina Ivan . Miercuri sunt programate partidele din 8-imile Cupei României. FC Universitatea Galaţi va juca în deplasare cu Selena SN Constanţa. Fetele noastre sunt hotărâte să obţină prima victorie din acest an şi să se califice în sferturi.

Citeşte mai departe ...

Tudose, despre PNRR: „Deci autostrăzi nu, irigații nu, gaze nu. Îmi amintesc ce promisiuni halucinante făcea astă-vară Ludovic Orban”

Fostul premier PSD Mihai Tudose critică proiectul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) transmis de guvern Comisiei Europene.

”Curg mărturisirile neputinței guvernamentale de elaborare a planului de relansare economică. Azi a fost rândul lui Ludovic Orban să admită eșecul liberalo-pluserist, de data asta în obținerea finanțării europene pentru programul de racordare a localităților românești la rețeaua de gaze naturale. Contabilizăm la pierderi și acest proiect de 600 de milioane, respins de Comisia Europeană. Un mizilic față de cele 2,5 miliarde de euro refuzate pentru sistemele de irigații, după cum a anunțat Dan Barna săptămâna trecută, și față de cele 4,5 miliarde de euro dedicate infrastructurii rutiere, pentru care C. Ghinea a recunoscut că a fost criticat la Bruxelles”, a scris Tudose, pe Facebook. 

Fostul premier îi critică atât pe ministrul Cristian Ghinea, cât și pe Ludovic Orban.

”În toate cazurile astea, motivul e același: documentația catastrofală depusă de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, păstorit de Ghinea. Deci autostrăzi nu, irigații nu, gaze nu. Îmi amintesc ce promisiuni halucinante făcea astă-vară Ludovic Orban, încă premier, pornind de la comparația între gradul de conectare a românilor la rețeaua de gaz (35%) și cel din Ungaria (90%). Uite că se face curând anul și suntem tot pe-acolo, uite că ratăm excesiv lăudatul corn al abundenței de la Bruxelles, pentru că nu s-au învrednicit să aibă meseriași la Guvern ca să întocmească proiectele necesare – pe scurt, uite cu ce fâsâit jalnic se dezumflă gogoașa pretinsă de dreapta”.

Citeşte mai departe ...

PERICOL de INCENDIU! Ministerul Sănătății pe cale să afle, abia acum, că suntem în pericol să ardem de vii în spitale

Activitatea din sute de unități sanitare cu paturi riscă să fie blocată din lipsa autorizațiilor necesare și a blocajelor guvernamentale.

În urma unui protocol între MS și UTCB a ieșit la iveală o situație îngrijorătoare: doar o treime dintre clădirile în care funcționează unitățile sanitare cu paturi au autorizație la incendiu.

Ministerul Sănătății și Universitatea Tehnică de Construcții București (UTCB) au semnat un parteneriat pentru evaluarea tehnică a unităților medicale cu paturi privind riscul seismic, eficiența energetică și riscul de incendiu.

În urma acestui demers, Ministerul Sănătății va identifica situația reală și actualizată a unităților sanitare cu paturi, situație absolut necesară pentru prioritizarea investiţiilor din viitorul exercițiu financiar.
Din rapoartele anterioare ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, din cele aproape 1.400 de clădiri în care funcționează unitățile sanitare cu paturi, 310 sunt autorizate privind securitatea la incendiu, 52 sunt autorizate parțial, 302 funcționează fără autorizație de securitate la incendiu, dintre acestea 120 au aviz, iar 720 de clădiri nu fac obiectul autorizării privind securitatea la incendiu.

Citeşte mai departe ...

Daruri oferite de preoți tinerilor din Penitenciarul Tichilești

 
În ajunul prăznuirii Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, cu binecuvântarea Înalpreasfințitului Părinte Casian, parohia Baldovinești din județul Brăila a desfăşurat o activitate social-filantropică pentru persoanele private temporar de libertate din Penitenciarul Tichileşti, judeţul Brăila.
 
Activitatea a fost organizată în contextul tradiționalului program filantropic „Ne înnoim de Sfintele Paști” derulat în această perioadă în Eparhia Dunării de Jos, care se axează pe sprijinirea spirituală și materială a persoanelor cu posibilități materiale reduse şi a unităţilor medicale şi de ocrotire socială.
 
Prin implicarea preotului capelan Ciprian Bocioagă din cadrul Penitenciarului Techileşti, au fost identificaţi 50 de minori care nu sunt vizitaţi de aparţinători în această perioadă premergătoare bucuriei Învierii Domnului.
 
Preotul paroh Răzvan Dumitrescu, împreună cu voluntari din Parohia Baldovineşti au pregătit produse de igienă personală, dulciuri, iconiţe şi cărţi de zidire sufletească şi s-au deplasat la Penitenciarul de minori și tineri din Tichilești unde le-au oferit preotului capelan pentru a fi dăruite tinerilor beneficiari.
 
Darurile în valoare de 1000 de lei au fost asigurate din fondurile Parohiei Baldovineşti și din donațiile credincioşilor, ele fiind primite cu deosebită mulțumire și constituind un ajutor aşteptat de acești tineri sărmani.
Citeşte mai departe ...

Școală cu prezență fizică din 5 mai

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă desfăşurată la ministerul de resort, că elevii vor reveni în bănci în data de 5 mai.

”Elevii vor reveni la şcoală în data de 5 mai. Este vorba despre toţi elevii, cu excepţia celor din clasele terminale care vor reveni la şcoală în data de 10 mai. Elevii de clasa a VIII-a revin la şcoală pe data de 10 mai şi au cursuri până pe 11 iunie. Deci mai au doar o lună de cursuri, înainte de examenul de evaluare naţională care va începe pe 22 iunie. Această lună este foarte importantă pentru pregătirea lor. Nu se justifică, în opinia Ministerului Educaţiei, condiţia de înjumătăţire a efectivelor de elevi în clasele terminale, în condiţiile în care, în aceeaşi şcoală, în condiţii similare, cei de clasa a IV-a pot veni la şcoală în efectiv complet şi e foarte bine că pot veni la şcoală în aceste condiţii.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri