Menu
RSS
Scenariile sanitare în județul Galați

Scenariile sanitare în județul Gala…

 Comitetul Județean ...

Calendar Titularizare

Calendar Titularizare

Proba scrisă a concursulu...

Oţelul a făcut un pas uriaş spre barajul 2

Oţelul a făcut un pas uriaş spre ba…

Stadionul Oţelul a găzdui...

VIDEO Tragedie la Șendreni. Un bărbat a murit după ce un mal de pământ s-a prăbușit peste el

VIDEO Tragedie la Șendreni. Un bărb…

Un bărbat a decedat, sâmb...

Baschetbaliştii de la CSM Galaţi au pierdut în faţa oltenilor dar au rămas pe loc de play-off

Baschetbaliştii de la CSM Galaţi au…

Echipa gălăţeană antrenat...

S-au afișat rezultatele concursului pentru șefia Caselor de Asigurări de Sănătate

S-au afișat rezultatele concursului…

Postul de director al CJA...

Călătorii virtuale la Muzeul de Științe ale Naturii. Un nou proiect cu fonduri europene al Consiliului Județean Galați

Călătorii virtuale la Muzeul de Ști…

Consiliul Județean Galați...

Handbalistele de la CSM Galaţi au pierdut duelul cu oltencele şi şi-au diminuat şansele la baraj

Handbalistele de la CSM Galaţi au p…

Liga Florilor MOL a conti...

Zilele Porților Deschise ... online, la Universitatea „Dunărea de Jos”

Zilele Porților Deschise ... online…

„Open Gates- Open Minds” ...

Încep iar reprezentaţiile la "Fani Tardini"

Încep iar reprezentaţiile la "…

Teatrul Dramatic „Fani Ta...

Prev Next

Joi, 01 Aprilie 2021 - Regional Press

Cooperare transfrontalieră consolidată, între România și Republica Moldova

Autoritățile vamale din România și Republica Moldova au convenit asupra unui set de acțiuni menite să consolideze cooperarea transfrontalieră între cele două state. Măsurile au fost discutate în cadrul întrevederii dintre directorul general al Direcției Generale a Vămilor - Agenția Națională de Administrare Fiscală, Marcel Simion Mutescu, și directorul Serviciului Vamal al Republicii Moldova, Sergiu Burduja. Ședința s-a desfășurat la Chișinău, cu participarea lui Bogdan Ionel Floricel, secretar general adjunct al ANAF.

Principalele subiecte de pe agenda întâlnirii au fost implementarea și actualizarea Planului de colaborare bilaterală, reabilitarea infrastructurii celor mai tranzitate posturi vamale, Conceptul privind procedurile de vămuire comună și intensificarea măsurilor de protecție la frontieră împotriva COVID-19.

Se preconizează ca părțile să dezvolte noi mecanisme de schimb a informațiilor, astfel încât să fie asigurată operativitatea comunicării în vederea prevenirii eventualelor fraude vamale.

Un alt subiect discutat l-a constituit stadiul de implementare a proiectului major de investiții ce vizează reabilitarea și modernizarea punctelor de trecere Sculeni, Leușeni-Albița și Giurgiulești. Astfel că, în contextul demarării în scurt timp a lucrărilor de reconstrucție la postul vamal Sculeni, a fost propusă redirecționarea traficului spre punctul de trecere al frontierei Lipcani-Rădăuți Prut.

La final, părțile au semnat și un Plan de acțiuni în scopul intensificării măsurilor de protecție la frontieră împotriva COVID-19, dar și în vederea fluidizării traficului de Sărbătorile Pascale, în cazul în care se va înregistra un număr mai mare al mijloacelor de transport la intrare sau ieșire din țară. 

Citeşte mai departe ...

Giulia Anghelescu, primul pasager Uber în Galați

  • Publicat în Social

Începând din după-amiaza zilei de 1 aprilie, Uber este disponibil și în Galați. Galațiul devine astfel al 8-lea oraș Uber din România și al doilea din regiunea Moldovei în care serviciul se extinde, după Iași.

Uber se lansează la Galați cu UberX, cel mai utilizat serviciu al companiei. Până pe 11 aprilie, utilizatorii noi din Galați pot folosi codul HELLOGALAȚI pentru o reducere de 50% din costul primelor două curse UberX, pentru până la 7 lei reducere/ călătorie.

Primul pasager care s-a bucurat de o cursă Uber în Galați a fost artista Giulia Anghelescu, cunoscută pentru cariera sa muzicală atât în trupe, cât și ca artistă solo și pentru parcursul său în televiziune.

„De fiecare dată când îmi vizitez orașul natal, îmi place să știu că pot să ajung dintr-un loc în altul în siguranță. Câteodată, se întâmplă să am de făcut mai multe călătorii scurte, iar Uber mă ajută să ajung oriunde în timp util. Mă bucur că Uber este acum disponibil în Galați, cu modalități sigure de transport la un click distanță, iar orașul se simte mult mai conectat”, a spus Giulia.

Citeşte mai departe ...

Colecţii care trebuie văzute!

Biblioteca judeţeană „V.A. Urechia“, bibliotecă publică de stat, cu profil enciclopedic vă oferă expoziţii tematice din colecţiile speciale la „Popasul bibliofilului” şi expoziţii aniversare în foaierul Sălilor de lectură. În perioada 01.04 – 04.05.2021, Compartimentul Colecţii speciale vă invită să vizitaţi expoziţia Cartea Cărţilor: Ediţii ale Bibliei în Colecţiile speciale ale Bibliotecii Judeţene „V.A. Urechia”, organizată în spaţiul expoziţional de la sediul central, mezanin. Expoziţia vă oferă posibilitatea să admiraţi prin intermediul imaginilor exemplare rare ale Bibliei - „Cartea care cuprinde cărţile... însăşi rostirea lui Dumnezeu, anume pentru oameni şi prin oameni” (IPS Bartolomeu Anania). Printre valorile bibliofile expuse, se află: Biblia de la Bucureşti, prima traducere completă a Bibliei în limba română, tipărită în anul 1688, sub patronajul Domnitorului Şerban Cantacuzino; Noul Testament, tipărit de Antim Ivireanul, la Bucureşti, în anul 1703; Biblia de la Blaj, 1795, cunoscută şi sub numele Biblia lui Clain sau Biblia lui Bob, tradusă de Samuil Micu Clain, în colaborare cu episcopul greco-catolic Ioan Bob; Biblia de la Sankt Petersburg, 1819; Biblia de la Buzău, apăruta în cinci volume, între anii 1854-1856; Biblia tiparită la Sibiu sub supravegherea şi binecuvântarea mitropolitului Andrei Şaguna, între anii 1856-1858. Varianta virtuală a expoziţiei va putea fi vizionată pe pagina de Facebook a Colecţiilor speciale la adresa https://www.facebook.com/bvauCS.ro.
Citeşte mai departe ...

Ciolacu îi cere lui Klaus Iohannis un plan de ridicare a restricțiilor: Nu există ”teroriști”, ”săraci” sau ”asasini”! Există doar români disperați

Președintele PSD Marcel Ciolacu îi cere preșdintelui Klaus Iohannis un plan de „reducere etapizată a restricțiilor”. Liderul PSD cere demisia miniștrilor Raluca Turcan și Vlad Voiculescu pentru că „au sfidat regulile impuse tuturor cetățenilor”.

 
„Nu există ”teroriști”, ”săraci” sau ”asasini”! Există doar români! Români disperați. Unii că mor de foame, alții că sunt extenuați după un an de zile de luptă cu pandemia! Toți sunt revoltați de aroganța, lipsa de transparență, deciziile contradictorii și neaplicarea egală a legii, toți simt că statul i-a abandonat, că au rămas pe cont propriu! Acum este momentul ca Iohannis să se hotărască dacă este președintele tuturor românilor sau dacă va continua să întrețină ura și haosul din societate. Acum Iohannis trebuie să anunțe urgent un plan de reducere etapizată a restricțiilor! Acum este momentul ca demnitari precum Voiculescu și Turcan, care au sfidat regulile impuse tuturor cetățenilor obișnuiți, să zboare din funcții! Oamenii au nevoie de reguli clare aplicabile tuturor, de termene care să ofere un orizont de timp concret spre revenirea la normalitate și de măsuri coerente pentru a le proteja locurile de muncă. Altfel, tensiunea socială se va transforma, rapid, într-un cutremur care va mătura șansele țării de a ieși din criză!”, a scris Ciolacu, pe Facebok.
 
Citeşte mai departe ...

Anamaria Berdilă: „Ne aşteaptă un turneu infernal la Bacău cu o miză imensă, o să ne luptăm pentru punctele necesare calificării în play-off”

  • Publicat în Sport

Ultimul turneu din prima fază a Campionatului Diviziei A1 la volei feminin se va disputa în perioada 2-4 aprilie. CSU Belor s-a deplasat la Bacău şi va juca în ordine cu: CSO Voluntari, vineri, ora 20.00, Ştiinţa Bacău, sâmbătă, la ora 17.00 şi CSM Volei Alba Blaj, duminică, ora 14.00. „Ne aşteaptă un turneu infernal la Bacău cu o miză imensă. Trebuie să tratăm primele două meciuri cu maximă seriozitate şi responsabilitate şi să ne luptăm pentru punctele necesare calificării în play-off. Cu certitudinea că întregul efectiv este apt de joc şi motivat, am încredere în puterea noastră ca şi grup şi că vom dezvolta un joc eficient”, ne-a declarat căpitanul CSU Belor, Anamaria Berdilă. Miza este foarte mare pentru echipa antrenată de Bogdan Paul, care îşi doreşte să-şi atingă obiectivul şi anume calificarea în play-off-ul 5-8. Situaţia din clasament este complicată, CSU Belor are nevoie de cel puţin 4 puncte dar şi de jocul rezultatelor. Rapidul stă la pândă la patru lungimi în spate şi va juca în sala proprie cu: CSU Medicina CNE Tg. Mureş, U NTT Data Cluj şi CSM Lugoj. CSU Belor ocupă locul 8 cu 25 de puncte.

Citeşte mai departe ...

Seria a II-a de solicitanți de bilete de tratament balnear pleacă în stațiune, în aprilie

Casa de Pensii Galați anunță că i s-a repartizat 100 de bilete de tratament balnear, pentru seria a II-a, care începe din data de 06 aprilie. Repartizarea biletelor s-a făcut pe baza cererilor depuse de solicitanți până la data de 26 martie.

Potrivit comunicatului CJP Galați, cele mai multe solicitări – 90 de bilete - sunt pentru tratamentul afecțiunilor reumatismale. În stațiuni precum: Amara, 1 Mai, Lacu Sărat, Nicolina, Pucioasa, Sărata Monteoru. Celelalte zece bilete sunt pentru tratamente cardio-vasculare în stațiunile Covasna și Buziaș.

Totodată, am fost informați că, urmare a alocării biletelor de tratament din seria a II-a, au rămas nerepartizate 39 de bilete în stațiunile Amara (11 bilete), Buziaș (un bilet), Lacu Sărat (26 de bilete), și în stațiunea 1 Mai (un bilet).

 

Citeşte mai departe ...

De azi, Grădinița ”Voinicelul” a revenit la activitatea ”față în față”

În urma ședinţei extraordinare de lucru de ieri, 31 martie, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a emis HOTĂRÂREA NR. 22, prin care se aprobă reluarea cursurilor școlare la nivelul unității de învățământ Grădinița cu Program Prelungit "Voinicelul" din municipiul Galați, județul Galați, începând cu data de 01.04.2021

Potrivit hotărârii emise de CJSU, organizarea activității în cadrul unității de învățământ se va realiza cu respectarea Ordinului comun MS nr. 93 din 04.02.2021 și MEC nr. 3235 din 04.02.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

Citeşte mai departe ...

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Galați, la un pas de inaugurare

Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Clinic de Urgență Sf.Apostol Andrei din Galați este aproape gata. Constructorii lucrează în interior și specialiștii se pregătesc să amplaseze aparatele medicale. Lucrarea, realizată cu fonduri europene, a fost comandată de Consiliul Județean Galați.

Proiectul are valoare de 1,5 milioane de euro. La final UPU va avea o suprafață dublă și va fi dotată cu aparatură de ultima generație, printre care se află un computer tomograf, un incubator performant pentru nou născuții prematur, un aparat de radiologie mobil și un electrocardiograf cu 12 canale.

„Continuăm munca la noua secție de urgențe de la Spitalul Județean. Vom avea una dintre cele mai moderne Unități de Primiri Urgențe din țară. Dublăm suprafața actuală a secției de urgențe și o dotăm cu un computer tomograf performant cu 64 de slice-uri”, a anunțat recent președintele CJ Galați, Costel Fotea.

Consiliul Județean mai intenționează să cumpere o autospecială nouă pentru medicii de la SMURD. Tot la UPU a fost construit un spațiu special pentru accesul ambulanțelor, astfel încât pacienții să fie preluați mai ușor

Citeşte mai departe ...

Grav accident în județul Galați. Patru oameni au murit

Accident rutier mortal, în această dimineață, în jurul orei 05.30, pe DE 581, în comuna Priponești, județul Galați. Patru oameni și-au pierdut viața. 

Un autoturism, în care se aflau 4 bărbați, din județul Vaslui, cu vârste cuprinse între 22 și 52 de ani, și care circula dinspre municipiul Bârlad către municipiul Tecuci, a intrat în impact cu remorca unui camion, parcat pe partea carosabilă, pe aceeași direcție de mers cu autoturismul.

În seara precedentă, camionul s-ar fi defectat și nu ar mai fi putut fi scos în afara părții carosabile, fiind semnalizat cu lumini de avarie și triunghiuri reflectorizante.
În urma impactului, toți cei patru bărbați aflați în autoturism au decedat.

A fost întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă și polițiștii efectuează cercetări pentru a stabili împrejurările concerte în care s-a produs accidentul.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri