Menu
RSS
Mulțumim pentru calificare Oțelule!!!

Mulțumim pentru calificare Oțelule!…

Cea de-a doua semifinală ...

(Și) la Corod ajunge sprijinul financiar pentru prevenirea abandonului școlar

(Și) la Corod ajunge sprijinul fina…

Liceul Tehnologic Nr.1 Co...

ITM Galați, controale la brutării din județ

ITM Galați, controale la brutării d…

În perioada 9-12 aprilie,...

Ciolacu: Extinderea şi modernizarea Aeroportului Otopeni, a infrastructurii portuare şi feroviare, investiţiile în energia verde şi în procesare alimentară sunt obiectivele strategice ale parteneriatului comercial cu EAU

Ciolacu: Extinderea şi modernizarea…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Florin Nini, antrenor CSM Galaţi: „A fost cel mai greu sezon, din toate punctele de vedere, din întreaga mea carieră. Ne dorim să încheiem cât mai bine”

Florin Nini, antrenor CSM Galaţi: „…

Episodul 4 al duelului CS...

Voleibalistele de la CSU Galaţi îşi joacă până la capăt şansele la promovare

Voleibalistele de la CSU Galaţi îşi…

Sala sporturilor „Iftimie...

Consiliul Județean Galați construiește o nouă clădire pentru Policlinica Spitalului „Anton Cincu” din Tecuci

Consiliul Județean Galați construie…

În cadrul unei ședințe ex...

Percheziții ale Parchetului European, la Galați: fraudă de 1,7 milioane de euro

Percheziții ale Parchetului Europea…

Parchetul European (EPPO)...

Premierul Ciolacu: Nu putem nega riscul ca radicalizarea să devină un fenomen în creştere şi în România

Premierul Ciolacu: Nu putem nega ri…

Premierul Marcel Ciolacu ...

LUTETIAN, a IV-a ediție

LUTETIAN, a IV-a ediție

Consiliul Elevilor Liceul...

Prev Next

Duminică, 28 Martie 2021 - Regional Press

Young Arcada la înălţime

  • Publicat în Sport

Antrenorul Sergiu Stancu a început partida a treia împotriva celor de la UV Timişoara cu garnitura de tineret: Jovanovic, Stankovic, Stuart, Raţă, Darlaczi, Olteanu, Kantor - libero. „Rezervele de lux” nu au dezminţit încrederea acordată chiar pe parcurs au fost ajutaţi de Lescov şi Sestan, s-au descurcat bine şi au obţinut o victorie scurtă în faţa tmişorenilor. Scor final: UV Timişoara - CSM Arcada 0-3 (-10, -15, -20). CSM Arcada a câştigat sezonul regulat cu 55 de puncte. Lupta pentru titlu naţional va continua cu două turnee play-off 1-4 unde sunt calificate: CSM Arcada, Steaua Bucureşti, CNE Lapi Dej SCM Zalău şi SCM U Craiova sau Dinamo Bucureşti.

sursa foto: Arcada facebook
Citeşte mai departe ...

Ziua Mondială a Teatrului şi la Galaţi

An de an, Ziua Mondială a Teatrului marchează în conştiinţa fiecărui artist, dar şi a spectatorilor, faptul că teatrul este însoţitorul evoluţiei umane, „oglinda vremurilor sale" cum spunea William Shakespeare, marele Bard din Avon. Artiştii sunt exponenţii lumii din care fac parte şi au misiunea de a sonda permanent sufletul şi conştiinţa umană. Arta cu cea mai mare rezonanţă în conştiinţele semenilor este TEATRUL, iar artiştii reprezintă barometrul de civilizaţie, educaţie şi evoluţie a unei societăţi, teatrul fiind înţeles ca orice formă de artă performativă sau artă a spectacolului. „De peste 20 de ani, oraşul de la Dunăre se poate mândri cu faptul că spectrul cultural-educaţional este mai bogat şi mai animat datorită existenţei Facultăţii de Arte din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi. Sunt deja promoţii de artişti care servesc instituţiile de profil din oraş, dar şi teatre din toată România. Galaţiul a arătat, în nenumărate rânduri, că are mulţi tineri care dovedesc un potenţial artistic deosebit, iar această resursă specială trebuie cultivată şi valorificată. Facultatea de Arte este locul cel mai potrivit în care aceşti tineri îşi pot găsi chemarea, îşi pot descoperi propria voce şi pot crea prin talentul lor o efervescenţă culturală cu totul aparte în comunitatea gălăţeană. Datorită activităţii Facultăţii de Arte, în Galaţi au apărut trupe independente, artişti emergenţi, proiecte teatrale de anvergură (festivaluri de teatru, festivalul şcolilor de teatru etc.), spectacole de teatru de improvizaţie, proiecte/spaţii de dezvoltate personală”, a declarat lector univ. dr. Toma Florin, cadru didactic la Facultatea de Arte şi directorul Teatrului „Fani Tardini” din Galaţi. Pe 27 martie a fost această zi mare în teatrul mondial lovit peste tot de pandemie.

Citeşte mai departe ...

Junioarele mari de la CSM Galaţi sunt în grafic

  • Publicat în Sport

Duminică, în ultima zi a turneului din turul Grupei Valoare 1 s-a disputat derbiul CSM Galaţi - CSU Ştiinţa Bucureşti. O partidă nerecomandată cardiacilor, „nepoatele” au jucat perfect în primele 30 de minute, a condus cu 18-13 la pauză, bucureştencele nu au renunţat, au revenit spectaculos şi au trecut în avantaj, scor: 30-28 în min.58. Finalul a fost dramatic, gălăţencele smulgând remiza în ultimele 2 secunde prin reuşita Andreei Prescură. Rezultat final: CSM Galaţi - CSU Ştiinţa Bucureşti 31-31 (18-13). Marcatoare: Merlă 10 goluri, Prescură 9 g, Sava 4 g, Tănasă 4 g, Bichir 2 g, Gogan, Podaşcă. „Având în 3 zile 3 meciuri şi distanţa dintre meciuri nefiind nici măcar de 24 de ore, s-a acumulat oboseala, accidentări, lipsa Flaviei şi Iuliei Eiler, toţi factorii pe care i-am amintit au dus la aceste rezultate, în condiţiile în care celelalte combatante s-au odihnit câte o zi deoarece CSS Ploieşti nu s-a prezentat din cauza Covid 19. Am avut momente foarte bune de joc, cu goluri spectaculoase şi o apărare determinată, dar si momente mai puţin bune atât în apărare cât şi în atac. Le felicit pe fete pentru tot ce fac”, ne-a declarat antrenoarea de la CSM Galaţi, Sanda Asandei. Lotul de jucătoare: Nicoleta Petre, Roxana Ivanov, Amalia Popa - Andreea Merlă, Sorana Chiriac, Miruna Codreanu, Iulia Sava, Crina Gogan, Mălina Bichir, Andreea Prescură, Claudia Apostol, Laura Podaşcă, Alessia Asandei, Raluca Tănasă, Liliana Ticea, Elena Ciuntu, Adina Pricochel. Au absentat : Flavia Călina şi Iulia Eiler. Echipa gălăţeană a adunat 11 puncte şi are şanse mari să se califice la turneul final. Returul din Grupa Valoare se va disputa în perioada 23-25 aprilie

Citeşte mai departe ...

Ciolacu spune că spitalele regionale nu mai sunt eficiente. O unitate urma să fie construită între Galați și Brăila


Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că în interiorul partidului se face o analiză despre proiectele privind spitalele regionale. 

Liderul PSD a dezvăluit faptul că în partid se analizează oportunitatea acestor proiecte în condițiile în care pandemia a schimbat prioritățile.

„Vrem să vedem cât de eficiente sunt spitalele regionale, poate să vii mai aproape de localități, de unitățile mai mic. Avem un program cum vedem noi viitorul sănătății, totul se schimbă în urma acestei pandemii”, a precizat Ciolacu.

Un spital regional urma să se construiască între Galați și Brăila. Proiectul a fost, însă, abandonat.

Citeşte mai departe ...

Restricții în orașul Galați, după ce rata de incidență a depășit 4 la mia de locuitori

Noi restricții în orașul Galați, începând duminică, 28 martie, după ce rata de incidență din ultimele 14 zile a depășit 4 la mia de locuitori.

Potrivit Hotărârii de Guvern, începând cu 28.03.2021, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, circulația populației se restricționează începând cu ora 20.00, față de ora 22.00 cu era înainte. De asemenea,  activitatea agenților economici (magazine, mall-uri, supermarketuri) se oprește de la ora 18.00.

Începând cu data de 28.03.2021, ora 00.00, pentru unitățile administrativ teritoriale Galați, Braniștea, Tulucești și Vănători, unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4 și mai mică sau egală cu 7,5 / 1.000 de locuitori, va fi interzisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă  și duminică în intervalul orar 20.00 – 05.00, cu următoarele excepții:

a)    deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință / gospodărie și locul / locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

b)    deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;

c)    deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

d)    deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie.

➡️ 8. Se permiterea circulaţia persoanelor în afara locuinţei / gospodăriei, în data de 28 martie 2021, în intervalul orar 18.00 – 22.00 pentru deplasarea și participarea la serviciile religioase oficiate pentru sărbătoarea Pesah.

➡️ 9. Se instituie obligaţia pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, să îşi organizeze şi desfăşoare activitatea în cursul săptămânii, în zilele de luni până joi inclusiv, în intervalul orar 05.00 – 21.00.

➡️ 10. Prin excepţie de la prevederile pct. 9, în intervalul orar 21.00 – 05.00, operatorii economici pot activa doar în relaţia cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.

➡️ 11. În condiţiile art. 5 alin. (3) lit. f) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare, se instituie obligaţia pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, să îşi organizeze şi desfăşoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 05.00 – 18.00.

➡️ 12. Prin excepţie de la prevederile pct. 11, în intervalul orar 18.00 – 05.00, operatorii economici pot activa doar în relaţia cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.

➡️ 13. Prin excepţie de la prevederile pct. 9 și pct. 11, unităţile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum şi operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane care utilizează autovehicule cu capacitate mai mare de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto, şi cei din domeniul transportului rutier de mărfuri care utilizează autovehicule cu masa maximă autorizată de peste 2,4 tone pot să îşi desfăşoare activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecţie sanitară.

➡️ 14.  Se suspendă activitatea operatorilor economici desfăşurată în spaţii închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness.

➡️ 15. Se permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, în perioada 3 aprilie - 4 aprilie 2021, în intervalul orar 20.00 – 2.00 pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase.

Citeşte mai departe ...

Oţelul se menţine lider după remiza de la Focşani

  • Publicat în Sport

Liga a 3-a a programat în weekend partidele din cea de-a 13-a etapă. Derbiul rundei s-a disputat pe stadionul Milcovul din Focşani între echipa gazdă CSM 2007 Focşani şi SC Oţelul Galaţi. Partida s-a încheiat nedecis, după ce focşănenii au deschis scorul în min.15 când Brian Lemac a transformat un penalti acordat cu mare uşurinţă la un presupus fault al lui Cucu dar roş-alb-albaştrii au revenit şi au egalat în min.77 prin Dobre, cu un şut de senzaţie de la vreo 35 de metri. Rezultat final: CSM 2007 Focşani - SC Oţelul 1-1. Antrenorul Petre Grigoraş a aliniat 11-le: Dinu - Farcaş, Sîrghi, Cucu, Ghiocel - Neagu, D.Cireş - Gavrilă, Păun, Nica - Răducan. Au mai intrat: Marquinos, Cîrjan, Dobre, Petrache, Stoian. Oţelul se menţine pe locul 1 cu 29 de puncte şi va juca etapa viitoare, pe 3 aprilie, de la ora 17.00, pe teren propriu cu CS Făurei.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri