Menu
RSS
Aproape un milion de lei obținuți de Școala Gimnazială din Vlădești, prin PNRAS

Aproape un milion de lei obținuți d…

Ȋn cadrul Planului Naţion...

Patru copii agresați și amenințați cu un cuțit, pe o stradă din Galați

Patru copii agresați și amenințați …

Inspectoratul de Poliție ...

Costel Fotea: Organizăm și anul acesta concursuri de pescuit pentru nevăzători și persoanele cu deficiențe locomotorii

Costel Fotea: Organizăm și anul ace…

Președintele CJ Galați Co...

Dezbatere pentru studenți: „Dezinformarea și inteligența artificială - rolul UE în combaterea acestui fenomen”

Dezbatere pentru studenți: „Dezinfo…

Vineri, 29 martie, de l...

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavrilă, Raicea şi Pisiceanu, sub tricolor

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavr…

Echipele gălăţene de juni...

CSM Arcada joacă meci decisiv pentru semifinale

CSM Arcada joacă meci decisiv pentr…

Istoria se repetă în sfer...

Misiune pirotehnică în zona Râpă Galbenă: 297 elemente de muniţie, distruse

Misiune pirotehnică în zona Râpă Ga…

Echipa pirotehnică a ISU ...

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am promis românilor că menținem plafonarea prețurilor la energie și gaze până în primăvara lui 2025

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am pro…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Garda de Mediu Galați a aplicat o amendă record unei spălătorii de textile

Garda de Mediu Galați a aplicat o a…

O spălătorie de textile d...

Firmă din Galați amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu

Firmă din Galați amendată cu 100.00…

În urma unei inspecții re...

Prev Next

Vineri, 26 Martie 2021 - Regional Press

Campionii de la CSM Arcada şi-au respectat blazonul

  • Publicat în Sport

Turneul 12 din Divizia A1 la volei masculin a debutat vineri cu derbiul de tradiţie dintre CSM Arcada şi SCM U Craiova. Înaintea meciului s-au făcut unele speculaţii că formaţia gălăţeană ar ceda duelul cu oltenii ca să le asigure biletul de play-off. Campioana României şi-a respectat încă odată cartea de vizită, a jucat concentrat, cu sincopa din setul trei şi a obţinut o victorie lejeră, de trei puncte care le asigură totodată câştigarea sezonului regular. Rezultat final: CSM Arcada - SCM U Craiova 3-1 (15, 21, -20, 20). Antrenorul Sergiu Stancu a folosit formula: Sestan 24 puncte, Nalobin 5 p, Klapwjik 23 p, Bala 12 p, Olteanu 5 p, Lescov 4 p - Cristudor, libero. A mai jucat: Darlaczi. CSM Arcada va mai juca cu: Ştiinţa Explorări Baia Mare, sâmbătă de la ora 17.00 şi UV Timişoara, duminică, ora 12.00.

Citeşte mai departe ...

Primul pas spre turneul final pentru „nepoate”

  • Publicat în Sport

La sala LPS din Buzău a debutat vineri după-amiază primul turneu din cadrul Grupei Valoare 1. CSM Galaţi a întâlnit pe Rapid Bucureşti. Calculele hârtiei au fost respectate, „nepoatele” antrenate de Sanda Asandei au controlat meciul de la început până la sfârşit şi au obţinut o victorie clară. Fetele noastre s-au desprins la 12 goluri în repriza a doua după care a fost rulat tot lotul în perspectiva meciurilor dificile de sâmbătă şi duminică, giuleştencele au redus din diferenţă dar nu au putut periclita victoria. Rezultat final: CSM Galaţi - Rapid Bucureşti 31-22 (15-8). Lotul folosit: Nicoleta Petre, Roxana Ivanov - Andreea Merlă 4 goluri, Sorana Chiriac, Miruna Codreanu, Iulia Sava 3 g, Crina Gogan 3 g, Mălina Bichir 6 g, Andreea Prescură 7 g, Claudia Apostol, Laura Podaşcă 1 g, Alessia Asandei 3 g, Mihaela Tănasă 1 g, Liliana Ticea, Elena Ciuntu 3 g. Într-o altă partidă, CSM Bucureşti - CSO Buhuşi 41-23. Partida CSU Ştiinţa Bucureşti - CSS Ploieşti nu s-a disputat, ploieştencele declarând forfait. CSM Galaţi şi-a consolidat locul 1 cu 10 puncte fiind urmată de CSM Bucureşti 8 p şi CSU Ştiinţa Bucureşti 6 p. Programul de sâmbătă: CSO Buhuşi - CSU Ştiinţa Bucureşti, ora 12.40 şi CSM Bucureşti - CSM Galaţi.

Citeşte mai departe ...

Restricțiile se amână până duminică. Anunțul premierului Cîțu

Premierul Florin Cîțu a anunțat vineri că restricțiile nu vor fi aplicate din această seară, așa cum a fost stabilit joi, ci se amână până duminică.

„Precizări referitoare la Hotărârea CNSU privind noile măsuri. Astăzi se va publica hotărârea în Monitorul Oficial, însă, având în vedere timpul scurt pe care l-ar avea operatorii economici la dispoziție să se pregătească, am avut o discuție cu domnul Arafat și am stabilit ca aceste măsuri să fie aplicate de duminică, 28 martie”, a explicat Cîțu. 

Potrivit hotărârii de Guvern, circulația va fi interzisă de la ora 20.00, față de ora 22.00, cât este acum, iar magazinele vor fi închise de la ora 18.00, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în localitățile în care rata de infectare este peste 4. În localitățile în care indicele depășește 7,5 aceste restricții se aplică pe toată durata săptămânii.

 „Acolo unde incidență este peste 4 la mie, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică circulația e permisă doar până la 20.00. Activitatea operatorilor economici este permisă până la ora 18.00. Revenirea asupra măsurilor, când rata de infectare scade sub 3,5. Dacă incidența depășește 7,5, măsurile sunt valabile pe toată durata săptămânii”, a precizat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.
 
 
Citeşte mai departe ...

Fiscalitate. Un nou model al formularului 700

Începând din 30 martie, noul model al formularului 700 intră în vigoare. Acesta va permite tuturor contribuabililor efectuarea pe cale electronică a tuturor mențiunilor ulterioare înregistrării fiscale, inclusiv a celei privind solicitarea de înregistrare în scopuri de TVA. Practic, declarația electronică 700 va deveni o alternativă pentru mai multe formulare deja existente.

Până la 31 martie se poate face și schimbarea regimului de impozitare. Este vorba despre trecerea de la impozit pe profit la impozit pe microîntreprinderi și invers. Aceste operațiuni se pot face folosind fie formularul 010, fie alternativa - formularul 700.

Citeşte mai departe ...

CFR Călători trece, duminică, la ora de vară

  • Publicat în Social

CFR Călători informează că începând cu data de 28 martie 2021, în activitatea de transport feroviar se va trece la ora oficială de vară, ora 3:00 devenind ora 4:00. Trecerea la ora de vară nu modifică mersul trenurilor în vigoare, iar circulaţia se va efectua conform orarului prevăzut în mersul trenurilor.

Trenurile operate de CFR Călători vor circula după ora actuală (de iarnă) până în noaptea de 27/28 martie a.c. la ora 3:00, care va deveni ora 4.00. După ora 4.00, trenurile vor pleca la orele din mersul de tren în vigoare, respectând ora oficială de vară.

Trenurile operate de CFR Călători aflate în circulație după ora 3:00, care devine ora 4:00, își vor continua mersul până la stația de destinație, iar în cazul în care orele de plecare ale acestor trenuri se suprapun cu orele normale de plecare în intervalul orar 4.00 – 5.00, trenurile vor pleca în ordinea rangului.

Având în vedere că şi în ţările vecine trecerea la ora de vară se face în aceeaşi zi de duminică, 28 martie 2021, între staţiile de frontieră cu țările vecine, trenurile vor circula după graficele din mersul de tren în vigoare, mai informează CFR Călători. 

Citeşte mai departe ...

Baschetbaliştii de la CSM Galaţi joacă la Cluj

  • Publicat în Sport

Liga Naţională de Baschet Masculin continuă în weekend cu partidele turneului 2 din retur. CSM Galaţi a plecat vineri spre Cluj Napoca unde va disputa două partide în sala Polivalentă după următorul program: cu U BT Cluj Napoca, liderul campionatului cu 16 victorii din 16 partide disputate, pe 27 martie, de la ora 19.00 respectiv CSA Steaua Bucureşti, ocupanta locului 5, pe 28 martie, de la ora 16.00. După toate probabilităţile, cele două partide vor fi transmise pe FRB TV. Echipa gălăţeană are tot lotul de jucători valid şi va încerca să obţină un rezultat pozitiv în confruntarea cu steliştii. În cazul unei victorii, echipa gălăţeană, care va fi condusă de pe bancă de antrenorii secunzi Cătălin Ştefănescu şi Bogdan Bălănică va reintra în cursa pentru calificarea în play-off-ul 1-8.

Citeşte mai departe ...

Festivalul "Om Bun" la a treizecea aniversare

Peste două săptămâni va avea loc live online Festivalul de muzică folk "Om Bun", respectiv în zilele de 29, 30, 31 martie ora 18.00. Taxa de participare este de 35 de lei sau 90 abonamentul pentru cele trei zile. "Treizeci de ani fără întrerupere. E o nebunie totală să putem face anul acesta online această ediţie. Este foarte nepotrivit pentru noi să ne exprimăm într-un spaţiu virtual. Mesajul folk-ului este unul foarte direct, ca un upercut din ăsta în care vii pe scenă cu chitara şi cânţi, şi ai reacţie, feedback. Înseamnă că ţi-ai făcut treaba. Aşa am înţeles eu folk-ul. Vii acolo, în faţa publicului, aproape gol. Omul te ia aşa cum eşti. Dacă nu există feedback, poţi să te duci să te ocupi de altceva, adică să îţi iei gândul de la scenă. Am scris pe contul meu oficial de Facebook: "Daţi-mi scena înapoi, oameni buni". Ştiu cui mă adresez, ştiu bine ceea ce spun. Din păcate, glasul artistului rămâne undeva în aer" a declarat pentru AGERPRES Vasile Şeicaru. Muzica folk s-a născut ca un protest, iar aceasta trebuie să dea lumii nu texte, ci poveşti bine scrise poetic - consideră Emeric Imre, pentru care Festivalul "Om Bun" reprezintă ''unul dintre stâlpii care au menţinut folk-ul după anii '90''. Acesta va urca pe scenă, săptămâna viitoare, în a doua zi a Festivalului ''Om Bun'', eveniment aflat la a 30-a ediţie.''Festivalul 'Om Bun' mă duce cu gândul, în primul rând, la viaţa normală care a fost în urmă cu 30 de ani. Este unul din stâlpii care au menţinut muzica folk după anii '90. Acolo au avut loc să crească, de la an la an, şi alţi oameni care au îmbrăţişat muzica folk'', a declarat pentru AGERPRES artistul.

Citeşte mai departe ...

Aleea de la P-uri va intra în modernizare

A fost atribuit contractul pentru modernizarea aleii de la P-uri, în zona cuprinsă între strada Navelor și parcul de la Elice. Proiectul face parte din planul de modernizare completă a centrului municipiului Galați.

Allea de la P-uri va căpăta un aspect nou, va avea o arhitectură modernă și va deveni unul dintre locurile de promenadă cu care gălățenii se vor mândri. Prin acest proiect se dorește reamenajarea completă a aleii, a spațiilor verzi, plantări de arbori, realizarea de fântâni arteziene, paviment cu jeturi de apă și amenajarea unui curs de apă. Din punct de vedere tehnic, aleea urmează să aibă mobilier urban modern, sistem de drenare a apelor pluviale, precum și un sistem de iluminat decorativ și arhitectural.

Oferta câștigătoare a fost cea prezentată de Asocierea Tancrad SRL (lider de asociere), Lemacons SRL, ATU Consulting SRL, cu un preț total de 11.147.797,52 lei fără TVA.

Contract de achiziție publică prevede atât modernizarea aleii pietonale cuprinsă între strada Navelor și parcul de la Elice, cât și proiectarea, iar durata de realizare a contractului este de 18 luni calendaristice.

Citeşte mai departe ...

Zece nave militare fluviale, instrucție pe Dunăre

Marinarii militari din garnizoanele Brăila și Tulcea participă, în perioada 22-26 martie, la Exercițiul „Danube Protector 21.11.1”, care se desfășoară pe Dunăre și pe brațul Măcin. „Danube Protector” se bazează pe un scenariu fictiv de escaladare a unei crize politico-militare, care generează o agresiune armată în nordul Dobrogei.

Obiectivul principal al exercițiului îl reprezintă dezvoltarea nivelului de instruire al echipajelor navelor militare fluviale, prin aplicarea procedurilor operaționale de respingere a unui desant naval, în condiții de acțiuni ofensive asimetrice pe fluviu.

Zece nave militare din subordinea Flotilei Fluviale și a Bazei Logistice Navale execută acțiuni tactice de apărare a comunicațiilor fluviale și a infrastructurii energetice prin trageri cu sistemele de artilerie de la bord, iar un detașament de infanteriști marini asigură securitatea terestră a raioanelor de desfășurare a exercițiului.

Caracterul întrunit al exercițiului „Danube Protector” este completat de participarea unui detașament din subordinea Batalionului Nave Treceri Fluviale al Forțelor Terestre Române, alcătuit din două bacuri fluviale, care asigură mobilitatea trupelor în raioane.

Înainte de plecarea navelor din porturi, au fost aplicate măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu SARS-CoV-2, fiind executat triajul epidemiologic și impuse măsurile de protecție în conformitate cu strategia națională anti-COVID-19.

Citeşte mai departe ...

Gălățencele se pot testa și trata de cancer la sân prin ONCOFEM

Programul regional ONCOFEM – PREVENTIE, DEPISTARE, DIAGNOSTIC SI TRATAMENT PRECOCE AL CANCERULUI DE SÂN beneficiază de o finanțare de aproximativ 8 milioane de euro și este implementat în cele 12 județe ale celor două regiuni de dezvoltare Nord-Est și Sud-Est: Iași, Vaslui, Bacău, Suceava, Botoșani, Neamț și, respectiv, Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea.

Este unul dintre cele 2 programe de screening pentru depistarea cancerului de sân și, respectiv, al cancerului de col uterin, ce urmăresc sprijinirea femeilor, inclusiv din grupurile vulnerabile, în vederea facilitării participării la tratamente precum consiliere psihologică, peer-to-peer suport și alte servicii necesare.

Conform specialiștilor, cancerul de sân este pe locul I între cancerele depistate la femei, iar în peste 80% din cazuri, cancerul de sân este diagnosticat în stadii avansate.

Întrucât ambele tipuri de cancer sunt tratabile în faze incipiente, prin organizarea de programe de sănătate și servicii orientate către prevenirea, depistarea precoce (screening), diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân și al cancerului de col uterin, se îmbunătățește rata de diagnostic a cazurilor de cancer mamar și de col uterin, se incurajează tratamentul medical și de suport, precum și îmbunătățirea capacității sistemului sanitar de control al cancerului.

”Prin sprijinirea Institutului Oncologic Regional Iași în implementarea proiectelor și atragerea grupurilor țintă, am încercat să ne aducem contribuția la creșterea incluziunii sociale, combaterea sărăciei și a oricărei forme de discriminare a grupurilor vulnerabile.”, a declarat Radu Gelu Onișoru, director al departamentului de formare profesională și fonduri europene Centrul Diecezan Caritas Iași și colaborator privat al Fundației Enable România.

Responsabilitațile Fundației Enable România în cadrul celor două proiecte regionale cuprind coordonarea activitaților grupurilor țintă, identificare și gestionare a grupului țintă, oferirea de servicii psihologice femeilor din grupurile țintă, cât și gestionarea și coordonarea activităților în calitate de partener în proiect.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri