Menu
RSS
Primarul comunei Tulucești: Am semnat contractul pentru extinderea rețelei de canalizare

Primarul comunei Tulucești: Am semn…

Vești bune pentru comuna ...

Agresiune într-un magazin: un bărbat a lovit cu o sticlă doi tineri și a spart geamul unei vitrine frigorifice

Agresiune într-un magazin: un bărba…

Polițiștii din cadrul Sec...

Crăciun a purtat banderola de căpitan şi a dat două goluri pentru România

Crăciun a purtat banderola de căpit…

Naţionala de futsal a Rom...

Baschetbaliştii lui Florin Nini au prima şansă să se salveze de la retrogradare

Baschetbaliştii lui Florin Nini au …

Sala sporturilor Dunărea ...

Andrei, un copil de 14 ani din Galati, și-a recăpătat vederea, în urma intervenții chirurgicale rare

Andrei, un copil de 14 ani din Gala…

Un copil de 14 ani din Ga...

Premierul Ciolacu, la Asociația Orașelor din România: Dezvoltarea comunităților și îmbunătățirea vieții oamenilor sunt prioritățile Guvernului

Premierul Ciolacu, la Asociația Ora…

„Dezvoltarea echilibrată ...

Ediţia a 9-a a Campionatului şcolar de fotbal „Tinereţe şi credinţă”

Ediţia a 9-a a Campionatului şcolar…

Duminică, 14 aprilie 2024...

Au fost trași la sorți președinții și locțiitorii Birourilor electorale de circumscripție din județul Galați

Au fost trași la sorți președinții …

Prefectul Andreea - Anama...

Brăniştenii lui Ionuţ Niculcea, remiză muncită pe Milcov

Brăniştenii lui Ionuţ Niculcea, rem…

Liga a 3-a la fotbal a pr...

Se lucrează din nou la Sera de plante exotice de la Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați

Se lucrează din nou la Sera de plan…

Au fost reluate lucrările...

Prev Next

Luni, 22 Martie 2021 - Regional Press

Ce fonduri pot accesa fermierii gălățeni în 2021 și 2022

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat că bugetul din Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) destinat perioadei de tranziție 2021-2022 este de aproximativ 3,26 miliarde de euro.

Cea mai mare parte din acestea, aproape 2,6 miliarde, se va regăsi în fondurile din Cadrul Financiar Multianual  (FEADR 2021-2027), în timp ce diferența va putea fi accesată prin Instrumentrul de Relansare al Uniunii Europene.

”Alocările au fost prioritizate în funcție de rezultatele analizei SWOT și analizei nevoilor care au fost efectuate în cadrul MADR în parteneriat cu mediul asociativ din agricultură, ținându-se cont totodată de prioritățile programului de guvernare”, susține ministrul Adrian Oros.

Site-ul agrointel.ro afirmă însă că nu a fost făcut public niciun draft înainte de a se face notificarea la Comisia Europeană și nu a fost organizată nicio dezbatere publică transparentă.

Citeşte mai departe ...

„Cântecul Apei”, o melodie care a implicat peste 1.000 de copii

  • Publicat în Social

Ziua Mondială a Apei, sărăbătorită pe 22 martie, a fost prilejul pentru lansarea primului proiect muzical participativ din țara noastră: „Cântecul Apei” (Water Song), informează „Apele Române”.

Proiectul „Water Song” este inițiat de Administrația Națională „Apele Române” și Programul Național Cantus Mundi, prin implicarea a peste 1.000 de copii din 23 de județe. Acesta s-a născut din gândurile și emoțiile copiilor care au trimis înregistrări cu sunete și efecte ale apei, precum și cuvintele care să alcătuiască versurile acestui cântec. Toate aceste elemente au încorporat apoi improvizația ansamblului Young Beats al Cantus Mundi.

„Water Song” ne vorbește despre felul în care copiii percep apa, o înțeleg, o apreciază și își doresc să o protejeze. Este, de asemenea, un cadou pe care copiii din România îl oferă în dar Apei, în ziua în care o sărbătorim la nivel mondial, se afirmă într-un comunicat remis de „Apele Române”.

Citeşte mai departe ...

Din păcate, nu se mai poate!

Având în vedere incidenţa cumulată a cazurilor de infectare cu virusul Covid19 mai mare de 3/1.000 de locuitori, înregistrată pe raza municipiului Galaţi, conform Hotărârii nr. 175/ 21.03.2021 şi a datelor aferente actualizate de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Galaţi, Teatrul GULLIVER anunţă suspendarea pentru moment a activităţii cu publicul. În acord cu prevederile legale în vigoare, măsurile anunţate se aplică pentru o perioadă de 14 zile. Echipa Teatrului GULLIVER mulţumeşte tuturor spectatorilor care au fost prezenţi la cele mai recente reprezentaţii susţinute la Sala Mare şi reaminteşte tuturor iubitorilor de teatru că ramâne alături de public şi că lucrează în continuare la pregatirea spectacolelor şi reprezentaţiilor planificate, prin desfăşurarea repetiţiilor programate şi urmărirea etapelor de producţie pentru spectacolele din repertoriu. Astfel, de îndată ce va fi permisă reluarea activităţii la sală, Teatrul GULLIVER îşi aşteapta publicul cu noi reprezentaţii atractive şi pline de farmec. Toate noutăţile cu privire la activitatea teatrului sunt disponibile şi actualizate pe canalele de comunicare: pagina de Facebook: www.facebook.com/TeatrulGulliver şi site-ul teatrului www.teatrul-gulliver.ro.
Asta e, trebuie să avem răbdare, să avem grijă de noi şi de copiii noştri şi să nu ne pierdem speranţa că vor veni şi vremuri mai bune.

Citeşte mai departe ...

Guvernul iar ”a dat cu oiștea în gard”: suspendă sprijinul de 1.500 lei dați salariaților, pentru plata creșelor

Ministerul Finanțelor a decis să suspende până anul viitor măsura care le permitea angajatorilor să le deconteze salariaților 1.500 lei pentru plata creșelor și grădinițelor, sume care puteau fi deduse de firmele plătitoare de impozit pe profit. Explicațiile oferite: impactul bugetar este prea mare, de 4,5 miliarde lei, iar regulile actuale nu sunt clare.

Printr-o lege de modificare a codului fiscal, se acorda angajatorilor plătitori de impozit posibilitatea să le deconteze angajaților care își trimit copiii la creșă sau grădiniță, cheltuieli lunare cu educația timpurie de până la 1.500 lei per copil. Angajatorii puteau deduce această sumă din impozitul pe profit.

Sumele plătite de angajator au fost introduse în categoria veniturilor din salarii neimpozabile, fiind de asemenea exluse din baza de calcul a contribuțiilor sociale.

De anul acesta, însă, începând cu veniturile din aprilie, facilitatea se va suspenda, iar angajatorii nu mai pot deconta plata creșelor pentru copiii angajaților.

Citeşte mai departe ...

Gabriela Firea pune tunurile pe ministrul Economiei în privința măștilor sanitare

Senatorul Gabriela Firea a făcut interpelare în Senat, săptămâna trecută, pe tema măştilor de protecţie produse în România. Reprezentantul PSD vrea să afle de la ministrul Economiei, Claudiu Nasui, detalii despre activitatea anunţată anul trecut de guvernanţi

Producţia de măşti în România – sublimă, dar lipseşte cu desăvârşire?”, se întreabă senatorul în deschiderea interpelării. Gabriela Firea susţine că pe parcursul anului trecut reprezentanţii Guvernului au spus de mai multe ori că România va avea propria producţie de măşti, de o calitate superioară şi la un preţ convenabil, prin două companii.

De aceea, senatorul PSD îi cere detalii ministrului Economiei despre măştile produse în România.

Vă solicit să ne informaţi: Care este numărul de măşti produse de companiile Romarm, respectiv Taparo, până în prezent şi care sunt costurile acestora (pe tipuri de măşti). Care este numărul măştilor vândute pe piaţa internă şi externă? A existat o prioritizare a livrărilor/vânzărilor pentru spitalele din România? Cum s-a implicat statul roman în susţinerea acestei activităţi? Au primit aceste companii finanţare de la bugetul de stat sau orice tip de facilitate fiscal? România importă măşti? Dacă da, care este volumul lunar al acestor importuri, din martie 2020 şi până în prezent (pe categorii de măşti şi ţări din care s-a realizat importul”, scrie în interpelarea Gabrielei Firea.

Senatorul a anunţat că va publica răspunsurile primite de la Ministerul Economiei.

Citeşte mai departe ...

Un bărbat din Republica Moldova, depistat cu un document fals la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galați-rutier efectuează cercetări cu privire la un cetățean din Republica Moldova care a prezentat la controlul de frontieră un certificat de competență profesională fals.

La sfârșutul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Galați-rutier - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, ca al doilea șofer al unui microbuz marca Mercedes, cetățeanul din Republica Moldova, P.L., în vârstă de 58 de ani.

„La controlul de frontieră pentru intrarea în țară, pentru justificarea calităţii de transportator, bărbatul a prezentat pe lângă documentele de identitate şi un certificat de competență profesională pentru transport internațional de persoane.Având suspiciuni cu privire la autenticitatea certificatului în cauză, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta nu îndeplinește condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.”, a transmis Poliția de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Citeşte mai departe ...

Handbaliştii de la CSU Galaţi s-au calificat pentru turneul final

  • Publicat în Sport

Timp de patru zile, la sala Polivalentă Dunărea din oraşul nostru s-a desfăşurat cel de-al doilea turneu din returul seriei A a Diviziei A la handbal masculin. Totul a decurs conform planului şi handbaliştii de la CSU Galaţi au reuşit un parcurs perfect, patru victorii din tot atâtea meciuri disputate. Rezultatele înregistrate de băieţii antrenaţi de Florin Andronic: 41-30 (21-10) cu Politehnica Iaşi, 29-25(12-12) cu CSU II Suceava, 49-23 (24-11) şi 36-32 (20-15). „Am reuşit să ne atingem primul obiectiv pe care ni l-am propus, acum vom analiza ce vrem să facem în continuare. Băieţii au muncit mult, şi-au dorit mult şi au reuşit să câştige toate meciurile, sunt mulţumit de ce am realizat împreună în acest sezon complicat pe care să nu uităm că l-am început pe minus după ce nu am putut participa la primul turneu din cauza Covid-19 dar am recuperat terenul pierdut”, ne-a declarat antrenorul echipei gălăţene Florin Andronic. Lotul folosit: Bogdan Fuică, Florin Dinu, Florentin Stali - Cristian Mârşiu, Ionuţ Gheorghe, Ionuţ Prună, Mihai Butea, Nicu Lefter, Cosmin Olaru, Tudorel Bădărău, Silviu Frangulea, Iulian Andrei, Iulian Chiriac, Daniel Ionescu, Ştefan Ionel, Rareş Costea. Turneul final al Diviziei A este programat în perioada 16-18 aprilie şi după calculele noastre CSU Galaţi se va duela cu U Cluj.

Citeşte mai departe ...

Disensiuni în coaliția de guvernare. Miza este introducerea carantinei în București

București are o rată de infectare de aproape 6 la mie, ceea ce ar trebui să ducă la introducerea orașului în carantină. Reprezentanții Ministerului Sănătății vorbesc despre carantină, în timp ce primarul Nicușor Dan caută soluții. Mai multe ședințe sunt programate luni, iar la finalul zilei ar putea fi luată o decizie.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat că nu exclude varianta carantinei, mai ales că rata de infectare este în creștere, iar în jurul Bucureștiului sunt numeroase localități în carantină.

„Nu putem exclude acest lucru, și după 6 la mie, și senzația mea e că vom ajunge acolo în câteva zile. Nicio măsură nu poate fi eliminată. O să revizuim toate criteriile pentru impunerea carantinei și o să vedem de asemenea dacă așa cum s-a procedat până acum, cu felul acesta de carantinare, care lasă locuri libere, trebuie să continue", a declarat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Autoritățile locale nu sunt foarte încântate de varianta carantinei care ar duce la introducerea unor noi restricții. Printre altele, se vor închide toate școlile și grădinițele și vor fi introduse restricții de circulație. Primarul Nicușor Dan va participa luni la mai multe ședințe în care va fi dezbătută problema.

Citeşte mai departe ...

Continuă lucrările pe şantierele Consiliului Județean Galaţi. Investiții de sute de milioane de euro

Lucrările pe şantierele Consiliului Județean Galaţi sunt în plină desfășurare. Sunt investiții de sute de milioane de euro, mare parte cu fonduri europene, care pe lângă dezvoltarea comunității, înseamnă și noi locuri de muncă.

„Se modernizează infrastructura de sănătate, se construiesc ambulatorii noi, se reabilitează infrastructura rutieră, se construiește o sera modernă de plante exotice, se lucrează la podul hobanat al Drumului de Centură, se restaurează clădiri de patrimoniu și continuă lucrările la noul sediu pentru Muzeul de Artă Vizuală”, a anunțat președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea. 

De asemenea, se lucrează intens și la cel mai important proiect de management al deșeurilor din România.

„Lucrările la depozitul ecologic de deșeuri de la Valea Mărului sunt aproape de jumătate, se evaluează deja documentaţia tehnică pentru investiţiile de la Tecuci şi Târgu Bujor, este în plină desfăşurare licitaţia pentru achiziţionarea de pubele, containere şi maşini de transport, iar pentru staţia de tratare mecano-biologică de la Galaţi se lucrează din plin la pregătirea licitaţiei, unică în România, deoarece include într-o singură procedură partea de proiectare, realizare şi operare”,  a adăugat Costel Fotea.

Citeşte mai departe ...

Tigrii de la United s-au calificat în a 5-a finală consecutivă

  • Publicat în Sport

Turneul din returul play-off-ului Ligii 1 la futsal a continuat duminică la Miercurea Ciuc. A fost ziua decisivă în care în cele din urmă au fost stabilite finalistele ediţiei 2020-2021. Gazdele de la Imperial Wet au învins în prima partidă pe FK Odorheiu Secuiesc, scor final 3-2 şi au obţinut primul bilet pentru ultimul act al competiţiei. În partida vedetă s-au confruntat Autobergamo Deva şi United Galaţi. Devenii şi-au jucat ultima şansă cum au putut mai bine, au condus cu 2-0 după 10 minute după care s-au baricadat în jumătatea proprie fiind preocupaţi exclusiv să se apere. Din nou, gălăţenii au ratat din toate poziţiile dar în cele din urmă s-a făcut dreptate, inepuizabilul antrenor-jucător Florin Ignat, ajutat de Tacot şi Araujo, a reuşit dubla de „aur”. Rezultat final: United - Autobergamo 2-2. Cu patru remize din 5 meciuri disputate în play-off, echipa gălăţeană acumulează 10 puncte şi îşi asigură cel de-al doilea bilet de finală indiferent de rezultatele care se vor înregistra luni în ultima zi.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri