Menu
RSS
Aproape un milion de lei obținuți de Școala Gimnazială din Vlădești, prin PNRAS

Aproape un milion de lei obținuți d…

Ȋn cadrul Planului Naţion...

Patru copii agresați și amenințați cu un cuțit, pe o stradă din Galați

Patru copii agresați și amenințați …

Inspectoratul de Poliție ...

Costel Fotea: Organizăm și anul acesta concursuri de pescuit pentru nevăzători și persoanele cu deficiențe locomotorii

Costel Fotea: Organizăm și anul ace…

Președintele CJ Galați Co...

Dezbatere pentru studenți: „Dezinformarea și inteligența artificială - rolul UE în combaterea acestui fenomen”

Dezbatere pentru studenți: „Dezinfo…

Vineri, 29 martie, de l...

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavrilă, Raicea şi Pisiceanu, sub tricolor

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavr…

Echipele gălăţene de juni...

CSM Arcada joacă meci decisiv pentru semifinale

CSM Arcada joacă meci decisiv pentr…

Istoria se repetă în sfer...

Misiune pirotehnică în zona Râpă Galbenă: 297 elemente de muniţie, distruse

Misiune pirotehnică în zona Râpă Ga…

Echipa pirotehnică a ISU ...

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am promis românilor că menținem plafonarea prețurilor la energie și gaze până în primăvara lui 2025

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am pro…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Garda de Mediu Galați a aplicat o amendă record unei spălătorii de textile

Garda de Mediu Galați a aplicat o a…

O spălătorie de textile d...

Firmă din Galați amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu

Firmă din Galați amendată cu 100.00…

În urma unei inspecții re...

Prev Next

Miercuri, 09 Septembrie 2020 - Regional Press

Marcel Ciolacu: "Trist președinte, jalnic profesor!"

Marcel Ciolacu l-a criticat, miercuri, pe șeful statului, după conferința de presă de la Cotroceni, unde Klaus Iohannis s-a referit la începerea școlilor.

„Trist președinte, jalnic profesor! Este inacceptabil să te speli pe mâini pentru că Guvernul TĂU n-a fost în stare să facă NIMIC pentru deschiderea în siguranță a școlilor. Cum adică să se ocupe primarii? Guvernul ce păzește, domnule Iohannis?! Sunt 7 milioane de copii, părinți și bunici care nu știu nici acum ce se va întâmpla pe 14 septembrie.

Cum adică să spui că elevii se obișnuiesc repede cu ”lucrurile mai puțin plăcute”?! Cu lipsa manualelor, a tabletelor și cu purtarea ore în șir a măștilor luate din banii părinților?! Cu profesorii care vor intra la clasă cu frica că se vor infecta, cu zeci de măsuri aberante venite de la centru pentru primari, cu localități întregi unde nu este nici măcar semnal la telefon?! Cum?!

Dar nu vreți dvs, domnule Iohannis, să vă obișnuiți cu ideea că nu sunteți președintele PNL, ci președintele TUTUROR românilor?

Să nu mai faceți campanie deșănțată de la pupitrul prezidențial, să renunțați la amenințările la adresa opoziției și să îmbrăcați haina de președinte, nu geaca galbenă?

Curaj! Un prim pas ar fi susținerea dublării alocațiilor! Este legea pe care ați promulgat-o acum câteva luni și pe care o așteaptă milioane de români! Dacă nu pentru altceva, măcar pentru a le putea achiziționa copiilor lor tabletele atât de necesare acum educației! Tablete pe care, nici după luni de zile, Guvernul pe care îl apărați cu atâta ardoare nu a fost în stare să le asigure celor care vor începe luni școala on-line”, a reacționat Marcel Ciolacu pe Facebook.

Citeşte mai departe ...

Medicii de familie solicită renunțarea la adeverințele pentru școli

Medicii de familie sunt îngrijorați de începutul anului școlar. Președintele Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, Sandra Alexiu, și președintele Asociației Medicilor de Familie Cluj, Emiliana Costiug, spun că ar trebui să se renunțe, în primul rând, la aceste adeverințe medicale, deoarece, pe lângă birocrație, acestea implică și vizite la cabinetele medicale, ceea ce crește riscul de infectare cu COVID-19, potrivit Sinopsis, citat de digi24.ro.

Pe lângă adeverințele care erau de obicei cerute la începutul anului școlar, anul acesta mai e nevoie de încă una, pentru copiii cu boli cronice sau pentru cei care au în familie persoane din categorii de risc și ar urma să facă școala online.

„Mă gândesc cu groază, pentru că nu avem un protocol bine stabilit și mi-aș dori un protocol și o comunicare cu inspectoratele școlare, cu DSP, cu medicina școlară, astfel încât să știm noi, în primul rând, ce avem de făcut. Sper că măcar acum, în al 12-lea ceas, se va renunța la acele avize epidemiologice de la medicul de familie. În condiții de pandemie, chiar nu e momentul să purtăm copiii sănătoși prin cabinetele medicilor de familie”, a spus Costiug, pentru digi24.ro.

 

Citeşte mai departe ...

Anisie:"Competențele-cheie trebuie atinse, nu trebuie neapărat să fie realizate toate conținuturile"

“La finalul anului școlar să fie atinse toate competențele, nu neapărat să fie realizate toate conținuturile”, deoarece formarea de competențe este obiectivul programei școlare, a spus miercuri ministrul Educației, Monica Anisie, citată de Agerpres. Aceasta a reluat, în cadrul unei vizite la Focșani, subiectul competențelor ca obiectiv esențial pentru programa școlară, subiect atins și marți seară, într-un interviu pentru Digi24.Monica Anisie la Focșani, citată de Agerpres:

“Necesarul de profesori este asigurat de fiecare IŞJ şi de către unităţile de învăţâmânt. În momentul în care există un cadru didactic care nu mai poate continua activitatea în şcoală, fiecare inspectorat şcolar face solicitare la Ministerul Educaţiei şi noi vom asigura cadrul legislativ în aşa fel încât să se poată face lecţii cu profesori suplinitori. (…) Programa şcolară prevede formarea de competenţe cheie. Ceea ce reprezintă conţinuturi, acestea sunt şi la latitudinea cadrului didactic. Totul este ca la finalul anului şcolar să fie atinse toate competenţele, nu neapărat să fie realizate toate conţinuturile. Competenţele sunt importante“.

Citeşte mai departe ...

În Galați, viteza de navigare pe internet este printre cele mai performante din țară

Atât pentru conexiuni fixe, cât și pentru cele mobile orașul de la Dunăre se situează pe locul șase. Dacă viteza de internet mobil este de peste 13 Mbps la internet fix viteza este de aproape 60 Mbps.

Potrivit unui studiu internațional specializat, Romania este una dintre putinele tari europene in care viteza de navigare pe internet a crescut spectaculos intr-o perioada foarte scurta de timp, raportul pret viteza fiind unul dintre cele mai bune din lume.

Conform Speedtest.net, viteza medie de download pe internet in Romania pentru conexiunile fixe este de 61.8 Mbps, in cazul celei de upload media fiind de 22.1 Mbps.

Pentru conexiunile mobile viteza medie de download pe internet in Romania este de 18 Mbps, in timp ce pentru upload avem doar 11.4 Mbps.

La un clasament pe orase, Bucuresti are cele mai bune conexiuni de internet fixe, viteza sa maxima fiind de aproximativ 90 Mbps, el fiind urmat de Iasi, Oradea si Timisoara. Cand vine vorba de viteza de internet a conexiunilor mobile, Bacaul este orasul cu cele mai bune viteze(25 Mbps), el fiind urmat de catre Ploiesti, Sibiu si Bucresti, diferenta dintre toate fiind minima.

Citeşte mai departe ...

Premieră în medicină gălățeană: o echipă de medici a realizat primele proceduri de cardiologie intervențională

La Spitalul Clinic Județean de Urgență s-au realizat primele proceduri de cardiologie intervențională. Miercuri, unui pacient de 49 de ani i s-a montat un stent, după ce în prealabil a fost efectuată o coronarografie. Intervenția a fost realizată de o echipă medicală condusă de șeful Departamentului de Cardiologie Intervențională de la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, Lucian Câlmâc.

„Este o zi istorică pentru medicina gălățeană. Se pot monta stenturi și la Galați, la Spitalul Județean, ceea ce înseamnă timp prețios pentru salvarea vieții și șanse mai mari de recuperare. De asemenea, medicii pot realiza pentru prima oară și coronarografii, pentru a vedea dacă sunt blocaje la nivelul arterelor inimii. Suntem singurul spital din regiune în care se pot realiza astfel de intervenții. Până acum, toți pacienții cu infarct miocardic sau cu afecțiuni cardiace grave erau trimiși cu ambulanța sau cu elicopterul SMURD la București sau Iași. Dezvoltăm la Galați un centru puternic de cardiologie intervențională, unde se vor putea face și implanturi de stimulatoare cardiace”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Prima procedură de cardiologie intervențională realizată la Galați a fost un succes. 

„Toate lucrurile au mers corect, procedura a fost o reușită, iar pacientul va avea o evoluție favorabilă în continuare. Pe viitor, în măsura în care vor mai fi astfel de solicitări, voi fi încântat să asist aici, la astfel de proceduri”, a declarat Lucian Câlmâc, șeful Departamentului de Cardiologie Intervențională de la Spitalul de Urgență Floreasca.

Din echipa medicală au mai făcut parte șeful secției de Cardiologie de la Spitalul Județean, dr. Teodor Chiscăneanu, și Mihai Marinescu, medic primar cardiologie intervențională la Spitalul Județean. În acest moment, două cadre medicale gălățene efectuează stagii de pregătire în cardiologie intervențională, la spitale din Târgu Mureș și București. Consiliul Județean Galați a alocat peste 8 milioane de lei pentru amenajarea unui centru de cardiologie intervențională la Spitalul Județean.

Citeşte mai departe ...

Messi s-a întors la antrenamentele Barcei

  • Publicat în Sport

Lionel Messi a efectuat miercuri dimineaţă primul antrenament alături de coechipierii săi de la FC Barcelona, după ce a anunţat, în urmă cu câteva zile, că renunţă la intenţia sa de a se despărţi de clubul spaniol de fotbal, la care a evoluat pe parcursul întregii sale cariere.
Cotidianul catalan Sport a scris că după ce a trecut cu bine de testul PCR şi s-a antrenat de unul singur în ultimele zile, starul argentinian a efectuat prima şedinţă colectivă de pregătire sub comanda noului antrenor Ronald Koeman.
La antrenamentul de miercuri dimineaţă au fost prezenţi şi atacantul uruguayan Luis Suarez, aflat pe picior de plecare la Juventus Torino dar şi brazilianul Philippe Coutinho, proaspăt câştigător al Ligii Campionilor cu Bayern Munchen, în urma expirării împrumutului său la gruparea bavareză.

Citeşte mai departe ...

STS distribuie peste 22.000 de tablete pentru organizarea alegerilor din 27 septembrie

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) distribuie, în această perioadă, 22.475 de tablete necesare organizării alegerilor locale din acest an. Terminalele informatice sunt predate operatorilor de calculator și informaticienilor.

STS a început activitatea de predare a echipamentelor informatice și instruirea celor 22.475 de persoane din toată țara, care vor utiliza tabletele din secțiile de votare și birourile electorale de circumscripție locală. În contextul pandemiei de coronavirus, sesiunile de instruire se vor realiza atât în săli, cu respectarea normelor de prevenire și limitare a răspândirii noului coronavirus – COVID-19, cât și în sistem de videoconferință.

„Operatorii de calculator vor avea la dispoziție materiale de instruire (ghid, instrucțiuni și proceduri de lucru), prevederi legislative și filme de prezentare cu activitățile pe care trebuie să le desfășoare pe timpul procesului electoral, disponibile pe o platformă dedicată de pregătire. Amintim faptul că operatorii de calculator nu aparțin STS, fiind persoane selecționate și desemnate de către AEP. Reprezentanții STS nu operează echipamentele informatice destinate procesului electoral”,  informează Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), printr-un comunicat de presă.

Pe tableta utilizată de operatorul de calculator în secția de votare va fi instalată aplicația informatică ce verifică dreptul de vot, dezvoltată de STS, conform cerințelor operaționale elaborate de AEP, prin intermediul căreia CNP-urile alegătorilor sunt verificate în baza de date furnizată de AEP. Sistemul returnează mesaje prin care semnalează dacă persoanele care se prezintă în secția de votare au drept de vot ori au mai votat. În toate aceste cazuri, președintele secției de votare decide dacă îi permite alegătorului să își exprime dreptul de vot.

Tot în această perioadă, STS desfășoară ședințe de instruire a persoanelor propuse de primării, pentru îndeplinirea atribuțiilor de informatician, în birourile electorale de circumscripție locală. Menționăm căinformaticienii nu sunt angajați ai instituției noastre.

Începând cu această săptămână, la sediul STS a fost operaționalizat Centrul de Suport Tehnic ce oferă, prin Centrul de preluare a apelurilor, asistenţă tehnică pentru operatorii de calculator și informaticieni.

STS a instalat infrastructura de comunicații pentru toate birourile electorale de circumscripție, înființate pentru procesul electoral din luna septembrie.

Pentru funcționarea Sistemului informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal (SIMPV), specialiștii STS au instalat și configurat peste 9.000 de echipamente, pentru care asigură suportul tehnic IT&C.

 

Citeşte mai departe ...

Bibliotecarii și polițiștii gălățeni, în parteneriat pentru campania: "Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți"

Acțiune inedită la Galați. Bibliotecarii și polițiștii de la secția Transporturi din Galați au realizat un parteneriat pentru stoparea fenomenului „selfie pe tren”. Cele două părți își propun ca printr-o serie de acțiuni comune să-i convingă pe tineri să renunțe la acest obicei periculos: selfie pe tren! 

Potrivit organizatorilor, acțiunea se va desfășura sub forma unor campanii informative care vor avea loc în gara mare a orașului Galați și la sediul central al bibliotecii V.A.Urechia. Bibliotecarii și polițiștii de la transporturi vor discuta cu adolescenții și cu tinerii și le vor oferi materiale informative. Scopul principal este să-i convingă pe tineri să renunțe la câteva obiceiuri periculoase.

Prima acțiune va fi organizată joi, la ora 12.00 în Gara C.F.R., acolo unde funcționează și Filiala nr. 4 „Grigore Vieru” a bibliotecii județene, iar cea de a doua va fi organizată la sediul central al bibliotecii la ora 14.00, prin oferirea de flyere și pliante informative.

În cadrul activităţilor desfăşurate, cele două instituţii beneficiază şi de suportul următorilor parteneri: Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Galaţi, Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA, Societatea Naţională de Transport Feroviar de Călători SA.

Citeşte mai departe ...

Coronavirus la o școală din Galați. O femeie de serviciu a fost confirmată pozitiv

Alertă la Școala Gimnazială ”Constantin Păunescu”  din municipiul Tecuci, unde o angajată din personalul auxiliar a fost depistată pozitiv. Pentru a limita răspândirea virusului, conducerea școlii și Inspectoratul Școlar au luat decizia ca unitatea de învățământ să înceapă cursurile în scenariul roșu, exclusiv on-line.

„Prima școală din județul Galați care nu mai începe orele așa cum își propusese este Școala Gimnazială Specială ”Constantin Păunescu”  din municipiul Tecuci. O angajată din personalul auxiliar (o femeie de serviciu) a fost depistată pozitiv, motiv pentru care s-a luat decizia începerii anului în scenariul roșu, exclusiv on-line”, a anunțat, miercuri,  Inspectoratul Școlar Galați.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri