Menu
RSS
Garda de Mediu Galați a aplicat o amendă record unei spălătorii de textile

Garda de Mediu Galați a aplicat o a…

O spălătorie de textile d...

Firmă din Galați amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu

Firmă din Galați amendată cu 100.00…

În urma unei inspecții re...

Galați, orașul familiei: Grădinița nr. 36 va intra în modernizare

Galați, orașul familiei: Grădinița …

„Asigurăm investiții și d...

O nouă investiție la Spitalul Tg. Bujor: clădirea principală, reabilitată și modernizată complet

O nouă investiție la Spitalul Tg. B…

Principala clădire a spit...

CAS: Adeverința de înlocuire a cardului duplicat este valabilă până la data emiterii cardului duplicat

CAS: Adeverința de înlocuire a card…

Casa de Asigurări de Sănă...

Percheziții la AFDJ. Procurorii verifică o presupusă fraudă în achiziționarea a două remorchere

Percheziții la AFDJ. Procurorii ver…

Parchetul European (EPPO)...

Bodișteanu a dat gol pentru România

Bodișteanu a dat gol pentru România

Mijlocaşul Oţelului Ştefa...

„Tigrii” lui Florin Ignat au obosit și au pierdut la Deva

„Tigrii” lui Florin Ignat au obosit…

Liga 1 la futsal a progra...

Programul FLEX 2025-2026

Programul FLEX 2025-2026

Ambasada Statelor Unite î...

Ciolacu: România va avea cea mai mare creştere economică din Europa anul acesta

Ciolacu: România va avea cea mai ma…

România va avea cea mai...

Prev Next

Vineri, 18 Septembrie 2020 - Regional Press

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie: Autorităţile ar trebui să aibă în vedere nişte scenarii în cazul în care 80% dintre paturile la ATI vor fi ocupate

Profesorul Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, a declarat joi, la Europa FM, că, în cazul în care se va ajunge în punctul ca 80% din paturile de la ATI să fie ocupate, autorităţile ar trebui să aibă la dispoziţie anumite scenarii pentru a reduce povara de pe umerii sistemului sanitar.

“În momentul în care 80% din paturile de la terapie intensivă vor fi ocupate, probabil intrăm într-o situaţie foarte delicată. Ar trebui să existe nişte scenarii pe care autorităţile să le aibă în vedere pentru a nu pune şi mai multă presiune pe sistemul sanitar”, a precizat Rafila, citat de B1 TV.“Probabil că este vorba de reîntoarcerea multor concetăţenii din concedii”, a adăugat medicul.

De asemenea, Rafila a susţinut că nu îi place să facă aprecieri legate de cifre ci, mai degrabă, este interesat de trend, dacă e ascendent, să vadă aplatizarea curbei de creştere şi să vadă dacă sunt măsuri care pot scădea respectivul trend.

“Sunt de acord că odată cu începutul şcolii se va înregistra număr de cazuri în creştere, dar după 10-15 zile. Depinde cât de importantă e această creştere şi cine sunt persoanele bolnave, dacă sunt cu comorbidităţi, sau adulţi tineri, sau copii. Dacă o să fie o creştere de 10-20%, va fi suportabilă de sistemul de sănătate. Dacă numărul de cazuri se dublează, de exemplu, atunci situaţia se schimbă radical”, a mai afirmat profesorul Rafila, citat de Gândul, într-o conferinţă de presă.

Citeşte mai departe ...

Marcel Ciolacu:"PSD va rămâne cel mai mare partid din ţară"

"PSD va rămâne cel mai mare partid din ţară. Scorul PSD va fi cu 3 în faţă şi va avea cel mai mare număr de aleşi din România. Această campanie condusă de preşedintele Iohannis nu a avut efectul pe care şi l-a dorit", a afirmat Ciolacu la Antena 3.

Marcel Ciolacu a mai spus că acestea sunt niște alegeri atipice, iar politica nu este „un apetit la români” în acest moment.

"Este un decalaj în ceea ce privește agenda politicienilor și a cetățenilor. Prioritățile și îngrijorările românilor sunt cu totul și cu totul altele, sunt legate de școli, de pandemie, de criza economică și de șomajul alarmant. Eu am mers în interiorul organizaților PSD, și la Timiș și la Hunedoara, și la Caraș, și la Gorj, candidații sunt determinați. Anumite zone au niște realizări administrative impresionante.

Nu este un apetit la români în acest moment politica propriu-zisă. Este o campanie atipică categoric dar este o campanie pentru locale, întodeauna a fost axată pe candidați, nu neapărat pe partide", a spus Marcel Ciolacu la Antena 3.

Citeşte mai departe ...

Simona Halep avansează în sferturile turneului de la Roma

  • Publicat în Sport

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, locul 2 mondial şi principala favorită, a învins-o vineri pe ucraineanca Daiana Iastremska, 7-5, 6-4, şi s-a calificat vineri în sferturile de finală ale turneului WTA de la Roma, dotat cu premii totale în valoare de 1.692.169 euro. Halep a început slab şi pierdut primele trei ghemuri, însă a revenit şi s-a impus după aproape o oră şi jumătate, în faţa unei jucătoare de 20 de ani, aflată pe locul 29 WTA, care a comis numeroase greşeli neforţate. Pentru calificarea în sferturi, Halep a obţinut 190 puncte WTA şi 37.910 euro. Halep va juca în sferturi cu învingătoarea meciului dintre kazahele Elena Rîbakina (18 WTA, cap de serie nr. 10) şi Iulia Putinţeva (30 WTA).

Citeşte mai departe ...

Etapă importantă în realizarea celui mai mare proiect de gestionare a deșeurilor din Galați

Autoritățile gălățene au mai făcut un pas pentru realizarea celui mai mare proiect de gestionarea deșeurilor din România. Vineri, președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a semnat contractul privind închiderea unei gropi de gunoi și realizarea unor stații de transfer și compostare ale deșeurilor.

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a semnat contractele de proiectare și execuție a lucrărilor pentru închiderea depozitului neconform de la Rateș (Tecuci) și pentru realizarea stațiilor de transfer și de compostare a deșeurilor de la Tecuci și Târgu Bujor. Valoarea lucrărilor este de aproximativ 60 de milioane de lei.

„Implementarea celui mai performant sistem de management al deșeurilor din România intră într-o nouă etapă. După începerea lucrărilor la depozitul ecologic de la Valea Mărului, ne pregătim să demarăm noi lucrări – închiderea depozitului neconform de la Rateș și realizarea a două stații de transfer, una la Tecuci și cealaltă la Târgu Bujor, precum și a unei stații de compostare la Tecuci.  Fosta groapă de gunoi a Tecuciului va fi ecologizată, acoperită și impermeabilizată. De asemenea, se vor realiza sisteme de colectare a gazului și levigatului, precum și sisteme de protecție și monitorizare a depozitului. Stațiile de transfer și de compostare vor fi realizate după cele mai noi norme de mediu și vor fi dotate cu toate echipamentele necesare, inclusiv containere de mari dimensiuni și camioane de transport”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Închiderea depozitului de la Rateș (Tecuci) va fi realizată de o asociere de firme, iar valoarea contractului este de 21.625.777 de lei, sumă care include și partea de elaborare a proiectului tehnic. Stațiile de transfer și de compostare de la Tecuci și Târgu Bujor vor costa 37.485.329 de lei. Lucrările sunt realizate din fonduri europene.

 
 
 
 
Citeşte mai departe ...

Elevii gălățeni beneficiază de abonamente gratuite pe toate liniile de transport în comun

Societatea de transport public local din Galați a făcut cuvenita precizare în contextul în care, săptămâna aceasta a fost deschis noul an școlar.

Totodată, a informat că că abonamentele de călătorie gratuite se vor elibera până pe data de 31.12.2020, în baza următoarelor documente:

  • pentru elevii cu vârsta peste 16 ani: actul de identitate și carnetul de elev/adeverință, vizat pe anul școlar 2020-2021.

  • pentru elevii sub 16ani (abonamentul eliberat la solicitarea părintelui sau tutorelui): carnet de elev/adeverință vizat pe anul școlar 2020-2021.

În baza Hotărârii Consiliului Local nr.199/28.05.2020, abonamentele de călătorie pentru elevii înmatriculati la forma de învățământ preuniversitar acreditat/autorizat, abonamente gratuite pe toate liniile, au fost emise cu începere de la data de 1 septembrie, după cum a mai informat operatorul de transport public în comun.

Citeşte mai departe ...

Trasee de autobuz dedicate exclusiv elevilor, pentru a evita aglomerația

Primăria municipiului Galați informează că începând de marți, 22 septembrie 2020, vor fi noi linii de autobuz dedicate exclusiv elevilor, astfel încât aceștia să ajungă în siguranță la școală și să evite aglomerația.

Este vorba despre următoarele trei trasee:

1. Dimitrie Cantemir – bld. Galați – str. Oțelarilor – str. Brăilei – str. Reg. 11 Siret – str. Brăilei – str. Domnească – str. Gării – Gara CFR – str. Gării – str. Domnească – Parc CFR (retur pe str. Gării – str. Nicolae Bălcescu);

2. Micro 19 – str. Oțelarilor – str. Brăilei – Drumul de Centură – str. Oltului – str. Gh. Asachi – str. Anghel Saligny – str. Gheorghe Doja – str. Siderurgiștilor – bld. 1 Decembrie 1918 – Micro 40;

3. Micro 40 – str. Milcov – str. Ionel Fernic – str. Traian Vuia – str. Milcov – str. 1 Decembrie 1918 – str. Siderurgiștilor – str. Brăilei – str. Reg. 11 Siret – str. Brăilei – str. Domnească – Parc CFR. (retur pe str. Gării – str. Nicolae Bălcescu).

Autobuzele vor avea inscripționat mesajul ”traseu pentru elevi” și indicativul numărului de traseu.

Programul de transport la tur și retur este următorul:

Traseul

Tur

Retur

1

 

Dimitrie Cantemir

06.45, 07.00, 07.10

Parc CFR

07.00

2

 

Micro 19

07.00, 07.10, 07.20

Micro 40

07.10, 07.30

3

 

Micro 40

06.50, 07.00, 07.10

Parc CFR

07.10

 

 

 

Citeşte mai departe ...

Doi baschetbalişti americani completează lotul CSM Galaţi

  • Publicat în Sport
Echipa de baschet CSM Galaţi şi-a definitivat în sfârşit lotul cu care va aborda sezonul 2020-2021. Ultimele transferuri au fost parafate în cursul zilei de joi şi vin de peste Ocean. Cei doi americani care au semnat cu gruparea condusă de Florin Nini, care este ajutat pe banca tehnică de Cătălin Ştefănescu şi Bogdan Bălănică sunt Ken Darrius Hamiton, 24 ani, 207 cm, 125 kg, care evoluează pe poziţia 4/5 şi Josh Brown, 28 ani, 191 cm, 89 kg, fundaş poziţia 1. Hamilton a jucat sezonul precedent în Cipru la AEL Limasol unde a avut ca medii statistice: 18 meciuri, 25,7 minute, 12,6 puncte, 7,4 recuperări, 2 pase decisive, 0,8 intercepţii pentru un indice de eficienţă 14,2 şi ca procentaje 50,8% la aruncări de 2 puncte, 35,1% la aruncări de 3 puncte şi 88,1% la linia de fault. Brown a evoluat ultima oară în Cehia pentru Usti Nad Labem, a fost introdus în 27 de jocuri şi a realizat medii statistice: 8,7 puncte, 3,2 pase decisive, 2,7 recuperări şi indice de eficienţă 9 în cele 24,1 minute în care a fost pe parchet. CSM Galaţi mai are în lot trei stranieri: Sturanovic, Koncevic şi Bruncevic.
Citeşte mai departe ...

Orașul Galați are un centru modern pentru bolnavii de Alzheimer

Centrul pentru bolnavii de Alzheimer din orașul Galați este plin. 24 de pacienți sunt în interiorul unității construite de Consiliul Județean Galați. Ei beneficiază de tratamente moderne. Primul centru public destinat persoanelor care suferă de Alzheimer funcţionează în Port, într-o clădire care aparţine Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC). Imobilul a fost renovat de Consiliul Județean cu bani din bugetul propriu. Investiția a fost de 300.000 de euro.

„După o investiție de 300.000 de euro câteva zeci de gălățeni care suferă de Alzheimer beneficiază de un tratament specific complet și o îngrijire la standarde moderne. M-am implicat în realizarea acestei investiții socio-medicale și rezultatele se văd. Noul centru are asigurată o dotare la parametri funcționali optimi şi personalul necesar îngrijirii bolnavilor. Medicii, asistentele și infirmierele sunt specializate în domeniu”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Lucrările la centrul Alzheimer din Port au durat aproximativ un an, iar inaugurarea a avut loc la sfârșitul anului trecut.

 
 
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri