Menu
RSS
Aproape un milion de lei obținuți de Școala Gimnazială din Vlădești, prin PNRAS

Aproape un milion de lei obținuți d…

Ȋn cadrul Planului Naţion...

Patru copii agresați și amenințați cu un cuțit, pe o stradă din Galați

Patru copii agresați și amenințați …

Inspectoratul de Poliție ...

Costel Fotea: Organizăm și anul acesta concursuri de pescuit pentru nevăzători și persoanele cu deficiențe locomotorii

Costel Fotea: Organizăm și anul ace…

Președintele CJ Galați Co...

Dezbatere pentru studenți: „Dezinformarea și inteligența artificială - rolul UE în combaterea acestui fenomen”

Dezbatere pentru studenți: „Dezinfo…

Vineri, 29 martie, de l...

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavrilă, Raicea şi Pisiceanu, sub tricolor

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavr…

Echipele gălăţene de juni...

CSM Arcada joacă meci decisiv pentru semifinale

CSM Arcada joacă meci decisiv pentr…

Istoria se repetă în sfer...

Misiune pirotehnică în zona Râpă Galbenă: 297 elemente de muniţie, distruse

Misiune pirotehnică în zona Râpă Ga…

Echipa pirotehnică a ISU ...

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am promis românilor că menținem plafonarea prețurilor la energie și gaze până în primăvara lui 2025

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am pro…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Garda de Mediu Galați a aplicat o amendă record unei spălătorii de textile

Garda de Mediu Galați a aplicat o a…

O spălătorie de textile d...

Firmă din Galați amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu

Firmă din Galați amendată cu 100.00…

În urma unei inspecții re...

Prev Next

Vineri, 02 Octombrie 2020 - Regional Press

BNR: majorarea pensiilor cu 40% ar putea afecta aderarea României la zona euro

“Un risc sistemic mare este posibil prin agravarea stării bugetului public, a finanţelor publice, destabilizarea economiei dacă se majorează punctul de pensie cu 40%, ceea ce ar duce la o creştere a deficitului bugetar în 2021 la peste 11% din PIB. Am avea o reacţie a pieţelor financiare ce ar putea afecta grav economia, îngreunând revenirea în 2021. În loc de o corecţie macroeconomică ordonată, pe mai mulţi ani, am fi obligaţi la o corecţie dezordonată, foarte costisitoare economic şi social”, se arată în raportul România şi Uniunea Europeană în vremuri de pandemie, publicat pe site-ul BNR.

Potrivit BNR, citat de epoch-times-romania,  aşa cum se arată şi în cea mai recentă opinie a Consiliului Fiscal, este esenţială evitarea “creşterii punctului de pensie cu 40%”, în condiţiile în care acest lucru “ar destabiliza economia şi mai mult” într-un moment în care România trebuie să atenueze efectele crizei economice generate de pandemia de Covid.

“Este obligatoriu să evităm ca economia românească să intre într-o spirală de criză foarte periculoasă”, au adăugat economiştii Băncii Naţionale.

Citeşte mai departe ...

Preşedintele PSD:"PNL a dus traseismul pe cele mai înalte culmi! Vom câştiga din nou alegerile"

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a încercat să îi dea o replică dură premierului Ludovic Orban care a afirmat, vineri, că „actuala structură a Parlamentului nu mai reflectă opţiunile populaţiei”„Traseismul este exemplul suprem al politicii retrograde, domnule Orban! Iar la PNL aţi dus traseismul pe cele mai înalte culmi!

Da, Parlamentul actual nu mai exprimă voinţa electoratului pentru că voi, peneliştii, aţi folosit banii publici pentru a cumpăra zeci şi zeci de parlamentari ca să vă menţineţi la putere şi mufaţi la resursele ţării!”, a scris Ciolacu, într-o postare pe Facebook.

Social-democratul ameninţă că PSD-ul „va bate din nou PNL-ul” la parlamentare dar sugerează că dacă epidemia de Covid-19 va evolua, nu va ezita să amâne alegerile, argumentând că „vieţile oamenilor nu pot fi tranzacţionate pentru voturi”.

„Noi suntem pregătiţi şi vom bate din nou PNL în alegerile parlamentare, cu toată campania făcută direct de la Cotroceni! Însă, dacă situaţia medicală se va agrava – aşa cum atrag atenţia toţi specialiştii din domeniu – vă spun clar: NU vom ezita nicio secundă în a alege viaţa oamenilor şi nu diurnele şi deplasările atât de dragi preşedintelui Iohannis şi partidului său! Vieţile oamenilor nu pot fi tranzacţionate pentru voturi!”, a conchis Ciolacu.

Citeşte mai departe ...

PSD Galați nu vrea alianțe cu PNL în nicio localitate din județ

PSD Galați a anunțat că nu va face alianțe cu PNL în nicio localitate din județul Galați. Anunțul a fost făcut după ședința Comitetului Executiv al PSD Galați în cadrul căreia a fost aprobată propunerea.

La sfârșitul acestei săptămâni, a avut loc ședința Comitetului Executiv al Partidului Social Democrat Galați, întâlnire în cadrul căreia a fost decisă politica de alianțe a PSD Galați, după alegerile locale din 27 septembrie.

„În cadrul ședinței, a fost supusă votului propunerea de a nu exista nici o alianță cu PNL Galați. Astfel, în unanimitate, membrii Cex PSD Galați au hotărât să nu constituie alianțe cu PNL, în nici o localitate din județul Galați. La ședință au participat Președintele PSD Galați, europarlamentarul Dan Nica,   Președintele   Executiv   PSD   Galați   și   al   Consiliului Județean, Costel Fotea, Primarul Municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, precum și parlamentarii PSD Galați și membrii Consiliilor Locale și Consiliului Județean”, a transmis PSD Galați.

La alegerile locale din septembrie PSD a obținut aproximativ 48% dintre voturi în județul Galați, în timp ce liberalii au avut doar 27%.
 

Citeşte mai departe ...

Trafic rutier închis pe o stradă din Galați și trasee de autobuz deviate

Atenție, șoferi! Primăria Galați informează că, pentru buna desfășurare a lucrărilor de modernizare a străzii 1 Decembrie 1918, pe tronsonul cuprins între Piața Energiei și strada Tecuci, în perioada 5.10.2020-3.11.2020, traficul rutier va fi închis, astfel încât unele trasee de autobuz vor fi deviate.

Pe durata restricționării circulației autovehiculelor pe tronsonul de stradă menționat,semafoarele din intersecția str. Decembrie 1918 cu str. Tecuci vor fi trecute pe galben intermitent, conducătorii autovehiculelor cu masa maxim autorizată mai mică de 3,5 t având la dispoziție următoarele rute alternative: str. 1 Decembrie 1918 – str. Tecuci – Drumul de Centură; str. 1 Decembrie 1918 – str. Tecuci – str. Nae Leonard; str. 1 Decembrie 1918 – str. Tecuci – str. Ing. Anghel Saligny.

Pentru desfășurarea fluentă a traficului rutier rugăm conducătorii auto să respecte semnalizarea rutieră instituită pe durata executării lucrărilor.

Traseele de autobuz vor fi deviate după cum urmează:

- Traseele 11, 17, 18: str. Siderurgiștilor – str. Gheorghe Doja – str. Anghel Saligny – str.
Basarabiei – IFR – str. Tecuci – bld. 1 Decembrie 1918, iar returul se va desfășura pe aceeași
rută.
- Traseul 28: str. Gheorghe Asachi - str. Anghel Saligny – str. Basarabiei – IFR – str. Tecuci -
bld. 1 Decembrie 1918, iar returul se va desfășura pe aceeași rută.
- Traseele 22 și 39: str. Siderurgiștilor – str. Gheorghe Doja – str. Nae Leonard – str.
Basarabiei - IFR – str. Tecuci – bld. 1 Decembrie 1918, iar returul se va desfășura pe aceeași
rută.
- Traseul 7: str. Siderurgiștilor – str. Gheorghe Doja - str. Nae leonard – IFR – str. Basarabiei
– Piața Energiei – bld Siderurgiștilor – Liceul nr. 9 - bld Siderurgiștilor – Piața Energiei –
Basarabiei – Piața centrală, iar returul se va desfășura pe aceeași rută.

Citeşte mai departe ...

COVID-19: Încredere scăzută în programele guvernamentale de ajutor de stat

Doar 17 crescători de animale gălățeni au solicitat ajutor de stat pentru combaterea efectelor crizei

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că în data de 29 septembrie 2020, s-a încheiat perioada de depunere a cererilor de solicitare a ajutoarelor de stat pentru susţinerea activităţii crescătorilor din sectoarele bovin, avicol și suin în contextul crizei economice generate de pandemia COVID -19.

Conform datelor centralizate de agenție, la nivelul județului Galați au fost depuse un număr de 17 solicitări din partea fermierilor, după cum urmează: patru în sectorul bovine, opt în cel avicol și cinci în sectorul suine. Spirijinul financiar, în valoare de 100 de euro/cap sau UVM, după caz, este acordat de la bugetul de stat, prin Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, la cursul de schimb valutar de 4,8409 lei/euro.

Valoarea maxima/beneficiar din toate cele 3 scheme este de 100.000 de euro. Plafonul maxim

alocat pe fiecare categorie este pentru : bovine – 35,7 milioane lei, suine – 119,56 milioane lei, iar pentrul sectorul avicol – 109,8 milioane de lei

Citeşte mai departe ...

COVID-19 blochează activitatea Direcţiei de Sănătate Publică Brăila

Focar de Covid-19 la Direcția de Sănătate Publică Brăila, după ce trei angajați s-au infectat cu noul virus. Starea de sănătate a celor trei angajați este bună, însă activitatea instituției se va desfășura mai mult on-line în următoarea perioadă, informează conducerea DSP.

DSP Brăila a anunțat că doi dintre salariați infectați de la DPS Brăila au participat în urmă cu zece zile la un eveniment privat unde era o persoană infectată. Cel de al treilea salariat a aflat joi că s-a infectat, însă deocamdată nu se știe sursa îmbolnăviri. 

Ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare, sediul instituției va fi dezinfectat, iar activitatea angajaților se va desfășura mai mult on-line în următoarea perioadă. 

De la începutul epidemiei, 2.463 de brăileni s-au infectat cu virusul SARS CoV-2, iar 106 au murit.

Citeşte mai departe ...

Târgul de Toamnă de la Galați va fi organizat fără tarabe, grătare și spectacole din cauza COVID 19

Autoritățile gălățene au luat măsuri drastice împotriva virusului SARS CoV-2. Printre altele, au decis ca ediția a XIX-a a Târgului de Toamnă să se desfășoare în condiții speciale. Astfel, anul acesta la târg nu vor fi tarabe cu produse, cu grătare, și nici spectacole de muzică populară.

Organizatorii au anunțat că vor monta un ecran uriaș pe care vor fi imagini de la edițiile precedente al târgului.

„Conducerea Administraţiei Pieţelor Agroalimentare SA transmite tuturor gălăţenilorcă în acest an Târgul de Toamnă se va desfăşura diferit faţă de celelalte ediţii. În contextul prevenirii răspândirii virusului SARS –CoV-2, în zilele de 3-4 octombrie 2020 în Piaţa Centrală pe faţada Halei de Legume –Fructe va fi instalat  un LED screen pe care se vor derula fotografii și filme, o retrospectivă a ediţiilor anterioare, interviuri din pieţe transmise în direct, informații utile cumpărătorilor şi fond muzical. De asemenea, pe pagina de facebook a instituției veți găsi informații în timp real despre produse, prețuri și programul nostru din toate piețele orașului. La această ediţie a Târgului de Toamnă nu vor exista tradiţionalele standuri pentru comercializarea preparatelor la grătar”, a anunțat conducerea Administraţiei Pieţelor Agroalimentare.

Ediția a XIX-a a Târgului de Toamnă de la Galați se va desfășura sâmbătă și duminică.

Citeşte mai departe ...

Derbi în nocturnă pe stadionul Oţelul

  • Publicat în Sport

Liga a 3-a la fotbal programează sâmbătă partidele celei de-a 4-a etape. Stadionul Oţelul va găzdui partida Oţelul Galaţi - CSM Focşani 2007, un derbi al seriei a 2-a care a fost programat în nocturnă de la ora 18.00. După un început greoi, oţelarii par să-şi fi revenit şi nu se gândesc decât la victorie. „Ştiam că Focşaniul este una dintre echipele cele mai puternice, care poate pune probleme. Nu ne luăm după ultimele două rezultate ale lor, pentru că s-ar putea să ne păcălim, acel semieşec cu Bacăul, (2-2 cu CSM Bacău, la Bacău), şi înfrângerea de acasă cu Brăila, (2-4 cu Dacia Unirea Brăila etapa trecută). Eu zic că echipa noastră este pe drumul pe ce ni-l dorim şi cred eu că vom reuşi până la final să ne atingem obiectivul să fim acolo sus, cel puţin până în iarnă după care e posibil să mai apară şi alte schimbări. Să fim acolo sus, să formăm o echipă competitivă şi să joace fotbal de calitate, ceea ce îşi doreşte fiecare gălăţean”, a declarat antrenorul Petre Grigoraş la Oţelul TV.
Pe „Lieşti Arena”, Sporting va întâlni de la ora 15.00 pe CSM Bacău. Lieştenii antrenaţi de Ionuţ Niculcea, care vin după două înfrângeri consecutive, vor să iasă din pasa neagră, să fie eficienţi şi la finalizare unde au păcătuit cel mai mult şi să păstreze cele trei puncte acasă.
O misiune imposibilă va avea Avântul Valea Mărului, echipă ce va juca în deplasare la CSM Rm. Sărat, liderul de conjunctură al seriei cu maxim de puncte. Situaţia din clasament pentru echipele gălăţene după trei etape: SC Oţelul Galaţi 6 puncte - locul 4, Sporting Lieşti 4 p - locul 5, Avântul Valea Mărului 0 p - locul 10.

Citeşte mai departe ...

Mini-vacanță pentru elevii și copiii de grădiniță. Luni, pe 5 octombrie, nu se învață!

Cursurile scolare vor fi suspendate pe data de 5 octombrie. În această zi se sărbătoreste Ziua Educatiei, iar elevii si profesorii vor avea zi liberã. Asta înseamnă elevii vor avea o mini-vacanță, un weekend prelungit, deoarece 5 octombrie cade într-o zi de luni.

Ziua de 5 octombrie este zi liberă, prevăzută în Contractul colectiv de muncă pentru învățământul preuniversitar, încheiat anul trecut între Ministerul Educației și partenerii sociali.

Începând din 1994, ziua de 5 octombrie este Ziua Mondială a Educației, conform unei rezoluții a UNESCO. În România, conform unui articol din contractul colectiv de muncă al profesorilor, această zi este declarată zi liberă în învăţământul preuniversitar, potrivit Edupedu.ro. 

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri