Menu
RSS
Consiliul Județean Galați construiește o nouă clădire pentru Policlinica Spitalului „Anton Cincu” din Tecuci

Consiliul Județean Galați construie…

În cadrul unei ședințe ex...

Percheziții ale Parchetului European, la Galați: fraudă de 1,7 milioane de euro

Percheziții ale Parchetului Europea…

Parchetul European (EPPO)...

Premierul Ciolacu: Nu putem nega riscul ca radicalizarea să devină un fenomen în creştere şi în România

Premierul Ciolacu: Nu putem nega ri…

Premierul Marcel Ciolacu ...

LUTETIAN, a IV-a ediție

LUTETIAN, a IV-a ediție

Consiliul Elevilor Liceul...

Perioada de înscrieri pentru granturile IMM din Programul Tranziție Justă, prelungită cu o lună

Perioada de înscrieri pentru grantu…

Ministerul Investițiilor ...

Primarul comunei Matca: transport gratuit pentru toți elevii care învață la Tecuci

Primarul comunei Matca: transport g…

Transport gratuit pentr...

Curse suplimentare pentru meciul din Cupă

Curse suplimentare pentru meciul di…

Joi, 18 aprilie 2024, pen...

Consiliul Județean Galați a lansat prima navă publică de pasageri pentru plimbări pe Dunăre

Consiliul Județean Galați a lansat …

Consiliul Județean Galați...

Premierul Ciolacu: Îmi doresc ca România să fie poarta de investiţii a statului Qatar în UE

Premierul Ciolacu: Îmi doresc ca Ro…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Oţelul, la un pas de finala Cupei

Oţelul, la un pas de finala Cupei

Oţelul traversează o peri...

Prev Next

Luni, 05 Iulie 2021 - Regional Press

Concediile medicale. Noi reglementari

Schimbări cu impact major pentru concediile medicale au fost decise de Guvern prin ordonanţă de urgenţă. Medicii vor fi obligaţi inclusiv să-i urmărească acasă pe bolnavi, dacă sunt nedeplasabili. Concediul medical se va acorda în cel puţin două etape pentru fiecare episod de boală. Cei obligaţi să intre în carantină după ce revin din zone cunoscute deja cu risc epidemiologic vor primi indemnizaţia doar cinci zile.
De la 1 august, părinţii asiguraţi au dreptul la concediu și indemnizație pentru îngrijirea copiilor cu afecțiuni grave până la 18 ani, nu până la 16 ani, cum a fost până acum.
În cazurile în care eliberează concediu medical pentru incapacitate temporară de muncă, medicul trebuie să facă şi un plan de urmărire a evoluţiei bolii, cel puțin cu indicațiile terapeutice și igieno-dietetice, pe care bolnavul este obligat să îl respecte.
Certificatul se acordă în cel puțin două etape pentru fiecare episod de boală. Dacă pacientul nu se va putea deplasa la cabinet, medicul va fi obligat să-l vadă la domiciliu pentru urmări evoluţia.

Citeşte mai departe ...

Evaluarea Națională: Ultimele rezultate, după contestații

Galaţiul este pe locul al patrulea în țară, după rezolvarea contestaţiilor, pe baza procentului de promovare obținut la nivel de judeţ - 81,7 la sută.

La Limba şi literatura română s-au obținut 26 de note de 10.00. Rezultatele finale arată că 3.004 elevi au înregistrat note egale sau mai mari de 5.00 (89,9 la sută din totalul celor prezenţi)

La Matematică, 2.399 de candidaţi au obținut note egale sau mai mari de 5.00 (72 la sută din totalul celor prezenţi ), note de 10.00 au luat 36 de elevi.

Au fost depuse 740 de contestaţii, iar după recorectare încă un elev a obținut nota 10.00, Galațiul înregistrând astfel cinci elevi ”de ZECE”.

Citeşte mai departe ...

Rata șomajului în Galați, în creștere

La sfârșitul lunii mai 2021, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Galați, erau înregistrați 11.020 de șomeri. Rata șomajului, calculată în funcție de populația activă civilă la data de 1 ianuarie 2020, era de 5,80%, în creștere cu 0,5 puncte procentuale față de sfârșitul lunii aprilie 2021.

Din cei 11.020 de gălățeni înregistrați în evidențele AJOFM Galați, 1.904 erau beneficiari de indemnizație de șomaj, iar 9116 erau șomeri neindemnizați. 8.895 șomeri provin din mediul rural și 2.125 sunt din mediul urban.

Gălățenii cu vârsta cuprinsă între 40 și 49 de ani au ponderea cea mai mare în rândul șomerilor – 3.291 de persoane. Urmează categoriile de vârstă de peste 55 de ani (2.718) și între 50 și 55 de ani (2.250). În continuare, șomerii între 30 și 39 de ani sunt 1.582 la număr, iar tinerii sub 29 de ani – 1.179.

Șomerii cu nivel de instruire inferior (învățământ primar și fără studii, învățământ gimnazial, învățământ profesional/arte și meserii) reprezintă 84,64% din totalul șomerilor înregistrați. Cei cu studii medii (liceale și postliceale) reprezintă 11,84%, iar cei cu studii superioare - 3,52%.

Citeşte mai departe ...

Doi eleve de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Galaţi au obţinut 10 la BAC

Mara Velea și Bianca Eni sunt cele două eleve de la CNVA Galați care au media 10 la Bacalaureat. Ambele vor pleca la universități din străinătate.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean, rata cumulată de promovare (înainte de contestații), la nivelul judeţului Galaţi, este de 82,8% (68,6% în sesiunea iunie-iulie 2020).

Au promovat 2407 candidaţi, dintr-un total de 3166 de candidaţi prezenţi. Dintre aceştia, 2164 de candidați provin din promoția curentă, iar 243 de candidaţi din promoțiile anterioare.

Pe discipline de examen, situația candidaţilor cu note de 10 este următoarea: 53 au obținut nota 10 la proba de Limba şi literatura română; 62 au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului, 62 au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului şi a specializării.

Contestațiile pot fi depuse/transmise astăzi, 5 iulie, în intervalul orar 12:00 - 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. In această situație, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloacele electronice şi o declarație-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele înregistrate după soluționarea contestațiilor vor fi anunțate vineri, 9 iulie. Pentru a fi declarat promovat, un absolve

 

Citeşte mai departe ...

„Pitbulii” de la ACS Triumf Dojo au muşcat fără milă din adversari

  • Publicat în Sport

După un an şi jumătate de restricţii, A.C.S. Triumf Dojo a revenit pe tatami. Prima competiţie a fost luna trecută, Campionatul Naţional de Kata de la Tulcea. Clubul gălăţean a participat cu trei sportivi care s-au clasat după cum urmează: locul I : Crina Stase şi David Chitaru; locul II: Maya Matei.
Pe 3 iulie, a avut loc Cupa Cetăţuia Luncaviţei - ediţia a VII-a, competiţie de kumite. ACS Triumf Dojo a făcut deplasarea cu un lot de 13 „pitbuli” care au obţinut rezultate importante după cum urmează: Locul I - Crina Stase; locul II - Eduard Mitrea, Ştefan Dumitrache, Maya Matei, David Sava, Mateo Pătraşcu; locul II: Răzvan Bulgaru, Darius Năstase, Patrick Mitrea, Ana Doljenco, Iustin Mihalache, Irina Stavăr, David Chitaru. „Aceste competiţii au avut loc sub auspiciile Federaţiei Române de Karate Kyokushin cu toate normele în vigoare (toţi sportivii au prezentat test covid negativ, etc). Menţionez că sunt mândră de sportivii mei, sunt cei mai buni. Le mulţumesc părinţilor pentru răbdarea de care au dat dovadă şi pentru susţinerea necondiţionată a sportivilor”, ne-a declarat Ana Cristina Stase, antrenor ACS Triumf Dojo.

Citeşte mai departe ...

Investiție în sănătate. Secție de Pediatrie modernă la Spitalul Tg. Bujor

Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a semnat electronic contractul de finanţare pentru o nouă investiţie la Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor. Este vorba despre realizarea unei clădiri noi pentru secţia de Pediatrie, care va avea saloane pentru copii şi pentru părinţi, spaţii de joacă şi o sală pentru activităţi şcolare. 

“Când vorbim despre sănătate, în special despre sănătatea copiilor noștri, vom face mereu totul pentru ca medicii să facă performanță și să salveze astfel vieți. Niciun efort nu este prea mare pentru îmbunătățirea sănătății copiilor, indiferent de costuri, pentru că investiția în sănătatea copiilor  înseamnă investiție în viitorul nostru, al tuturor. Saloanele noii secţii de Pediatrie de la Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor vor fi împărţite pe categorii de vârstă, iar părinţii vor avea spaţii special amenajate. Mai mult, noul pavilion va avea un sistem de ventilaţie special, săli de joacă şi o cameră de zi pentru realizarea activităţilor şcolare. De asemenea, vor fi amenajate săli de consultaţii şi tratamente, cabinete medicale şi spaţii pentru hrănirea sugarilor. Clădirea va fi dotată cu tot ceea ce este necesar, inclusiv cu echipamente medicale moderne”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Noul pavilion va avea 25 de paturi, care vor fi împărţite în trei compartimente:

-      pentru sugari şi copii 

-      pentru copiii preşcolari 

-      pentru copiii şcolari

La Spitalul din Târgu Bujor sunt consultaţi şi trataţi anual aproximativ 1300 de copii. Pe lista de echipamente medicale ce vor fi achiziţionate pentru noua secţie se regăsesc un ecograf doppler portabil, un electrocardiograf cu 12 canale, un defibrilator şi un monitor de funcţii vitale. Noua clădire va fi amplasată în curtea Spitalului Orăşenesc Târgu Bujor, iar suprafaţa nou construită, de peste de 300 mp, va fi compartimentată și dotată în conformitate cu reglementările în vigoare. În spațiul eliberat din clădirea existentă va fi reamenajat compartimentul de medicină internă.

Valoarea totală a proiectului este de 926 de mii de euro, fonduri obţinute prin Programul Operaţional Comun România - Republica Moldova. 

Citeşte mai departe ...

Rafila nu exclude o candidatură la prezidențiale în 2024: „L-aș numi pe Ciolacu premier”

Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat că ar putea să-și depună candidatura pentru prezidențiale, la viitoarele alegeri. 

“Nu exclud nimic. Cât timp sunt un om cu bună credință și credință în Dumnezeu nu exclud nimic, pentru că cred că fiecare om are datoria să încerce să facă ceea ce este bine pentru această țară și nu trebuie să fie o dorință care să exacerbeze ambițiile personale”, a declarat Rafila. 

Întrebat dacă l-ar nominaliza ca premier pe Marcel Ciolacu, președintele PSD, în eventualitatea în care ar câștiga alegerile, acesta a răspuns: „Cu siguranță! Nu aș avea nici o ezitare să-l numesc. E un om dinamic, știe să negocieze”.

Potrivit lui Rafila, Ciolacu „are o experiență în zona politică încât să gestioneze cu succes un guvern”. 

 

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri