Menu
RSS
Ediţia a 9-a a Campionatului şcolar de fotbal „Tinereţe şi credinţă”

Ediţia a 9-a a Campionatului şcolar…

Duminică, 14 aprilie 2024...

Au fost trași la sorți președinții și locțiitorii Birourilor electorale de circumscripție din județul Galați

Au fost trași la sorți președinții …

Prefectul Andreea - Anama...

Brăniştenii lui Ionuţ Niculcea, remiză muncită pe Milcov

Brăniştenii lui Ionuţ Niculcea, rem…

Liga a 3-a la fotbal a pr...

Se lucrează din nou la Sera de plante exotice de la Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați

Se lucrează din nou la Sera de plan…

Au fost reluate lucrările...

Premierul României: Suntem pe deplin solidari cu poporul israelian în faţa atacului Iranului!

Premierul României: Suntem pe depli…

Premierul Marcel Ciolacu ...

15 aprilie - Ziua mondială a artei

15 aprilie - Ziua mondială a artei

Ziua mondială a artei se ...

Luni, programul cu publicul al ITM Galați, afectat de o întrerupere de curent

Luni, programul cu publicul al ITM …

Inspectoratul Teritorial ...

Împreună pentru Oţelul

Împreună pentru Oţelul

Liga a 2-a la fotbal femi...

CSM Arcada s-a calificat dramatic în finală

CSM Arcada s-a calificat dramatic î…

Atmosferă fantastică sâmb...

Costel Fotea: Candidez pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Galați

Costel Fotea: Candidez pentru un no…

Lansarea candidaților PSD...

Prev Next

Miercuri, 07 Octombrie 2020 - Regional Press

Ciolacu, după ce Klaus Iohannis a comparat PSD cu COVID-19: "Ați mers prea departe cu tupeul!"

„Responsabilitatea pentru situația în care se află astăzi România aparține în integralitate Guvernului condus de Iohannis! Oricât de mult balet ar face președintele în fiecare miercuri, în încercarea disperată de a-i spăla pe Orban și gașca sa de hoți și incompetenți. Să ai TOATĂ puterea, dar să dai vina pe români pentru că Guvernul TĂU a scăpat total de sub control pandemia este groaznic de grețos! Este prea mult!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook. 

„Românii sau Iohannis și PNL au deschis școlile fără nicio măsură de protecție necesară?! Românii sau Iohannis și PNL au ținut cu dinții să fie alegeri, în aceleași școli nepregătite pentru pandemie?! Românii sau Iohannis și PNL sunt de vină că, deși sunt de 10 luni la guvernare, nu mai există stocuri de Remdesivir, medicament esențial în tratarea coronavirusului?! Românii sau Iohannis și PNL sunt vinovați pentru că nu se găsesc nici măcar vaccinurile antigripale?! Sau banalul Euthyrox? Românii sau Iohannis și PNL sunt vinovați că achiziția de ventilatoare a ajuns pe masa DNA și nu în spitale, unde trebuia?!”, a adăugat liderul PSD.

„Ați mers prea departe cu tupeul! Voi sunteți singurii responsabili pentru fiecare dintre miile de persoane infectate în fiecare zi! Voi și dorința bolnavă de a păstra cu orice preț puterea! Românii sunt adevărații eroi! Pentru că au făcut tot ce au putut să se protejeze! Fără sprijin din partea DSP-urilor, fără niciun sprijin din partea guvernului, fără măcar o comunicare coerentă din partea autorităților! P.S. Problemele românilor sunt locurile de muncă, accesul la sănătate și educație reală, siguranță alimentară. Nu foamea voastră de bani și putere!”, a mai scris Marcel Ciolacu pe Facebook.  

Citeşte mai departe ...

Sărbătoarea Sfintei Parascheva nu se va mai organiza în perioada 8-15 octombrie, anunță, Mitropolia Moldovei

„Având în vedere noul context în care ne aflăm, întrucât nu vor mai putea veni la Iași pelerini din alte localități, racla cu sfintele moaște ale Sfintei Cuvioase Parascheva nu va mai fi scoasă mâine dimineață, cum era programul inițial, ci va rămâne în Catedrala Mitropolitană. Mitropolia Moldovei și Bucovinei a notificat Prefectura Județului Iași că sărbătoarea nu se va mai organiza în perioada 8-15 octombrie, ci se va limita la săvârșirea Sfintei Liturghii din data de 14 octombrie, ziua de prăznuire a Sfintei Cuvioase Parascheva”, a transmis Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, potrivit Mediafax.

Potrivit digi24.ro, dacă racla va mai fi scoasă pe 13 sau pe 14, răspunsul purtătorului de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei a fost: „Dacă nu va fi un număr mare de închinători și rândul va putea fi gestionat în continuare doar în Catedrală și în curte, cel mai probabil că nu se va mai scoate racla deloc. Vom informa din timp asupra oricăror decizii în acest sens”. 

Citeşte mai departe ...

Promisiunile PSD pentru părinți și elevi

Bani pentru elevi și părinți sau alte promisiuni financiare, în programul de guvernare pe care îl promite PSD pentru 2021-2024, în cazul în care va prelua puterea după apropiatele alegeri generale. Documentul prezentat miercuri, într-o conferință de presă susținută de prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu, a fost despre măsuri pe Economie și fiscalitate.
Capitolul “Stimulente financiare pentru salariații cu copii”:
Stimulente financiare, acoperite din fonduri UE, pentru elevii care nu au absențe la cursuri
Vouchere pentru creșă
Acestor prevederi, la același capitol, li se adaugă alte câteva promisiuni pentru părinți:

Dublarea alocațiilor pentru copii (dublare imediată, spune PSD)
Majorarea stimulentului de reinserție în muncă pentru părinții cu copii
Majorarea indemnizației de creștere a copilului
Credite cu dobândă subvenționată de stat
Primă pentru conturile de economii pentru copii
Bonificație la pensie pentru mame
Impozit zero pentru salariații cu venituri mici, cu praguri ce cresc pe măsură ce angajatul are mai mulți copii.

Potrivit edupedu.ro, Grindeanu a menționat, în conferința de miercuri, că diversele grupuri de lucru din partid vor veni cu detalii despre ce-și propune guvernarea PSD în fiecare domeniu în parte.

Citeşte mai departe ...

Grindeanu: "PNL - Interesat de un singur lucru, să facă alegeri parlamentare cât mai repede"

"Data alegerilor este o prerogativă a Guvernului, nu că susţine PSD ziua de 6 decembrie. Ziua de 6 decembrie a fost dată prin HG, nu prin hotărâre a PSD. Astăzi suntem pe calendar electoral. Cred că azi trebuie dată lista pentru Diaspora. Calendarul electoral este deja aprobat prin HG. Noi am spus următorul lucru: dacă situaţia în România, dată de criza sanitară de pandemie, va duce la o explozie, eu cred că toate forţele politice trebuie să stea la masă, să aibă un dialog, să ia o hotărâre dacă mai pot fi organizate sau nu alegerile în 6 decembrie. Cert este că deschiderea şcolilor în 14 septembrie, noi preconizăm că va fi o creştere şi un val pe care nu-l avem încă cu organizarea alegerilor locale, credem că ne vor duce în situaţia în care acest dialog între toate forţele politice e necesar, astfel încât decizia de organizare sau nu a alegerilor să fie una luată de tot spectrul politic", a afirmat Grindeanu, la o conferinţă de presă.

"Astăzi, când vorbim, Guvernul a dat o hotărâre de Guvern prin care a hotărât că data alegerilor este 6 decembrie, nu PSD a dat această hotărâre. Situaţia pandemiei care are efecte şi pe partea economică, cred că îi va obliga să nu mai fie surzi pe cei care guvernează. Trăim cu senzaţia, noi de la PSD, că nu contează nimic din perspectiva lor, doar să facă alegeri. Nu contează că avem 3.000 de cazuri, că poate, Doamne fereşte, peste o zi avem 4.000, nu, trebuie să fie alegeri (...) Dar, din perspectiva PNL, cei care decid în momentul acesta par că nu îi interesează pandemia, nu-i interesează situaţia îngrijorătoare de la o zi la alta, ci îi interesează un singur lucru: să facem cât mai repede alegeri", a mai adăugat Grindeanu.

Citeşte mai departe ...

Ministrul Sănătății:"Numărul de cazuri va crește în urmatoarele 2 săptămâni"

“Ne aşteptam să crească progresiv numărul de cazuri în urmatoarele 2 săptămâni, alternând cu perioade de stagnare. Avem zile cu mai puține teste, dar asta nu ne face să ne lăsăm pe o ureche. Suntem cu anchetele în evaluare și putem previziona și următoarele zile ca și evoluție. În urma introducerii de noi restricții, avem o transmitere comunitară în scădere și efectul îl vedem la 2 săptămâni”, a declarat Nelu Tătaru.

“Suntem pe acel traseu ascendent progresiv. Suntem după șase săptămâni de un platou în jurul la 1500 de cazuri, urmat de o lună septembrie în care am avut numeroase reveniri la qvasinormalitate. Nerespectarea regulilor sau respectarea parțială au dus la creșterea cazurilor. 3.000 de cazuri este foarte mult. Suntem într-un context mondial și european al unei pandemii, care, pentru unii este un al doilea val, noi încă n-am terminat nici primul val și suntem pe traseu crescător. Suntem în momentul în care impunem și unele restricții”, a precizat ministrul Sănătății, potrivit stirileprotv.ro.

 

Citeşte mai departe ...

Fetele de la FC Universitatea au obţinut un punct preţios la Arad

  • Publicat în Sport

Liga 1 la fotbal feminin a programat miercuri partidele unei etape intermediare. FC Universitatea au jucat la Arad cu vecina de clasament Piroş Security din localitate. Miza a fost mare ţinând cont că cele două echipe sunt în luptă directă pentru play-off. Spre meritul lor, „panterele negre” dirijate de Gabi Călinescu s-au mobilizat exemplar, au depăşit momentele dificile din ultima perioadă şi au obţinut un punct extrem de important pentru configuraţia clasamentului de la finalul turului. Gălăţencele au deschis scorul din min.10 prin Ana Arnăutu, care a transformat impecabil o lovitură liberă, aşa cum s-a întâmplat şi sâmbăta trecută la Galaţi cu Fair-Play, arădencele au restabilit egalitatea după o oră iar finalul a fost pe contre, Iriska Topal şi-a adus din nou echipa în avantaj, finalizând o fază colectivă în min.87 dar gazdele nu au cedat şi au smuls remiza în min.90. „Astăzi am făcut cel mai bun meci din acest sezon, de fapt nu am mai văzut de mult timp să se joace cu atâta dăruire şi ambiţie. Sunt mândru de ele, alături de Ionuţ şi domnnul Cucu aşa cum am mai zis formăm cel mai puternic staff, colaborăm foarte bine şi în acelaşi timp învăţ foarte multe de la toţi. Muncim în continuare, încă mai avem multe de oferit. Forţa FCUG!”, ne-a declarat antrenorul şi preşedintele Gabi Călinescu. Rezultat final: Piroş Security - FCUG 2-2. Echipa gălăţeană a folosit formula: Georgiana Bobocea - Alexandra Ivan, Nina Anca, Sandra Oprică, Nadya Petrovskaia - Nicoleta Lepădatu, Monica Benţoiu, Lidia Moacă, Iriska Topal, Ana Arnăutu - Alexandra Hilohe. Au mai jucat: Alexandra Condrea, Andreea Surcică şi Valentina Ivan.

Citeşte mai departe ...

Fără declarațiile financiare electorale depuse la AEP, aleșii locali nu vor fi validați

Autoritatea Electorală Permanentă va publica lista partidelor, alianţelor politice şi electorale, organizaţiilor aparţinând minorităţilor naţionale şi a candidaţilor independenţi care au depus rapoartele detaliate ale veniturilor şi cheltuielilor electorale efectuate în alegerile locale din 27 septembrie, în vederea validării mandatelor candidaţilor declaraţi aleşi.

Potrivit comunicării publice, AEP precizează că lista a fost trimisă pentru a fi publicată în Monitorul Oficial, menţionând că rapoartele vor fi publicate succesiv pe măsură ce vor fi depuse.

AEP menţionează că nedepunerea rapoartelor detaliate ale veniturilor şi cheltuielilor electorale până la data de 13 octombrie 2020, ora 17,00, atrage imposibilitatea validării mandatelor candidaţilor declaraţi aleşi.

În vederea ducerii la îndeplinire a prevederilor art. 47 alin. (5) din Legea nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, instanţele judecătoreşti pot consulta listele publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I şi pot considera îndeplinită obligaţia competitorilor electorali de depunere a rapoartelor detaliate ale veniturilor şi cheltuielilor electorale în condiţiile legii, în vederea validării mandatelor candidaţilor declaraţi aleşi, mai arată AEP.

Citeşte mai departe ...

Scandal în PNL Galați după pierderea alegerilor. „Seniorii” liberali vor să scape de George Stângă

Este scandal la PNL Galați unde mai mulți liberali cunoscuți în partid îi cer demisia președintelui organizației, George Stângă. Paul Ichim, Mihai Capră, Vasile Pârlog și Traian Sandu au organizat o conferință de presă ca să anunțe că au semnat o scrisoare-protest care îl vizează pe șeful liberalilor gălățeni. Lui Stângă i se impută rezultatul prost de la alegeri, faptul că nu are pregătirea necesară și modul nedemocratic în care conduce filiala.

Fostul senator liberal Paul Ichim a anunțat că semnatarii protest nu își doresc nicio funcție în PNL și că este dispus să demisioneze dacă George Stânga va fi promovat în continuare în funcții importante.

„Noi, cei care am semnat scrisoarea, trebuie să spunem fără echivoc că avem profesii, avem meserii, nu suntem doritori de sinecuri cum este cetățeanul care a trăit ani de zile numai din sinecuri. (…) La Galați, partidul a fost confiscat de un grup de interese. Aici este pe cumetrii, pe fini, nunţi, botezuri şi aranjamente făcute la şpriţ. Asta nu e politica care ne reprezintă. Am luat atitudine pentru că ne pasă cine ne reprezintă! Nu poate să ne reprezinte oricine, oricum. Și dacă iau o vorbă de a lui Nicolae Iorga că în viață e bine să ai și prieteni și dușmani pentru că prietenii te învață să faci bine, iar dușmanii te obligă să faci bine, îi transmit că îi suntem dușmani”, a declarat Paul Ichim, în timpul conferinței de presă.

Mihai Capră, fostul prefect al județului Galați, a explicat de ce Victor Paul Dobre nu se află alături de el.

„Nu este vorba despre o luptă de putere, este vorba despre soarta PNL-ului, aici la Galați. În niciun caz nu este un război între generații, este cea mai mare prostie. La un moment dat s-a vehiculat că și domnul Dobre ar face parte din grupul ăsta. Vă asigur că noi avem ce să-i reproșăm, slavă Domnului. Domnul Dobre are o mare parte din vină pentru situația în care se găsește astăzi PNL”, a spus Mihai Capră.

Scrisoarea-protest va fi trimisă conducerii centrale a PNL. Cei patru liberali nemulțumiți de conducerea PNL Galați au mai anunțat că vor înființa o organizație care va promova ideile liberale.

Citeşte mai departe ...

Şahiştii de la Diana Galaţi au ratat promovarea

  • Publicat în Sport

Divizia B la şah pe echipe a programat săptămâna trecută cele trei zone. Galaţiul a fost reprezentat în zona de la Vaslui de cei de la Diana. Echipa gălăţeană a avut o evoluţie bună per ansamblu, reuşind să câştige şase din cele şapte partide disputate. Rezultatele înregistrate: 2,5-1,5 cu CS Şah G.Neştianu Bârlad, 4-0 cu ACS Gambit Huşi III, 1,5-2,5 cu Sergentul Vaslui I, 3,5-0,5 cu ACS Gambit Huşi I, 3,5-0,5 cu Sergentul Vaslui II, 4-0 cu ACS Gambit Huşi II şi 3,5-0,5 cu ACS Regional N-E Bacău. Echipa gălăţeană a vut componenţa: Ion Teodorescu 6 puncte din 7 posibile, Leonard George Florea 6 puncte din 7, Mihai Tufă 5 puncte din 6, Andrei Axin 4,5 puncte din 7, Gheorghe Stîngă 1 punct dintr-o partidă disputată. Diana a ocupat locul 2 cu 12 puncte în clasamentul general, la egalitate cu ocupanta locului 1, Sergentul Vaslui I, gazdele reuşind promovarea în extremis în Divizia A. Galaţiul va fi reprezentat în Superligă în continuare de ACS Smart.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri