Menu
RSS
25 mai, termen-limită pentru depunerea Declarației unice

25 mai, termen-limită pentru depune…

Termenul pentru depunerea...

Percheziții: zeci de mii de ţigarete de contrabandă ascunse în televizor, canapea, masina de spălat sau în anvelope

Percheziții: zeci de mii de ţigaret…

Poliţiştii de frontieră g...

Ziua Mondială a Teatrului

Ziua Mondială a Teatrului

Duminică, 26 martie 2023,...

Președintele CJ Galați, mesaj de Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei: O boală grea, dar care se poate trata

Președintele CJ Galați, mesaj de Zi…

Pe 24 martie este marca...

Bronz naţional pentru liceenii gălăţeni de la „Traian Vuia”

Bronz naţional pentru liceenii gălă…

 În weekendul trecut...

Cei mai mici karateka gălățeni de la Kodo, Meikyo și CSM sunt în cursa pentru medalii

Cei mai mici karateka gălățeni de l…

În perioada 17-19 martie ...

Bonificația de 10 la sută pentru plata anticipată a impozitelor locale, până pe 31 martie

Bonificația de 10 la sută pentru pl…

Reducerile de 10 la sută ...

A început asfaltarea podului suspendat peste Dunăre de la Brăila

A început asfaltarea podului suspen…

Au început primele lucrăr...

Activități educaționale de ZIUA MONDIALĂ A APEI

Activități educaționale de ZIUA MON…

La Complexul Muzeal de Şt...

Prev Next

Sâmbătă, 07 Ianuarie 2023 - Regional Press

Tămâia, darul divin! Tratamentul cu tămâie poate ameliora viața bolnavilor de cancer

Oamenii de ştiinţă afirmă că tămâia ar putea servi drept leac împotriva unor boli precum cancerul. Imunologul Mahmoud Suhail este de părere că tratamentul cu tămâie poate înlătura doar celulele canceroase, lăsându-le pe cele sănătoase să trăiască în continuare. Cercetătorul face astfel referire la chimioterapia care ucide şi celulele sănătoase aflate în zona canceroasă a corpului. Împreună cu mai mulţi specialişti de la Universitatea din Oklahoma, doctorul Suhail a separat 17 agenţi activi din uleiul de tămâie, pe care a început să-i testeze pe cobai. Vor trece însă ani buni până când vom şti cu adevărat dacă tămâia poate vindeca diferitele forme de tumori maligne.
Tămâia (olibarum) a fost cea mai des utilizată răşină în ritualurile tuturor religiilor. În iudaism, tămâia era adusă ca ofrandă la templu, iar în creştinism înmiresma toate actele cultului, fiind considerată darul oferit lui Dumnezeu. Potrivit site-ului www.crestinortodox.ro, "în cultul Vechiului Testament dimineaţa şi seara trebuia să se aducă jertfe de tămâie, pe altarul din Cortul Mărturiei şi apoi în Templu, numit altarul tămâierii. (...) În Noul Testament, tămâia este considerată tot un element simbolic de slăvire a lui Dumnezeu. Magii care au venit să se închine, la Betleem, Fiului lui Dumnezeu, I-au adus în dar aur, tămâie şi smirnă." Din această cauză a fost considerată ”darul divin”.

Citeşte mai departe ...

Baschetbaliştii de la CSM Galaţi caută prima victorie din 2023

  • Publicat în Sport
Liga Naţională de Baschet Masculin Mozzart Bet continuă în weekend cu partidele celei de-a 14-a etape. CSM Galaţi are un program infernal la început de an cu cinci partide în interval de 21 de zile. Primul examen pentru formaţia condusă de Florin Nini va fi duminică 8 ianuarie în sala Polivalentă Dunărea, de la ora 18.30 în compania celor de la CSM 2007 Focşani. Echipa gălăţeană are nevoie de victorie ca de aer pentru a-şi păstra şansele de calificare în play-off. „Nu va fi uşor cu CSM Focşani, o echipă care a operat câteva schimbări la nivelul lotului. O echipă care s-a întărit prin aducerea a doi jucători buni, unul dintre ei a fost la Rapid în sezonul trecut şi a arătat că are calitate. Ne dorim să reuşim să câştigăm, să facem un meci bun, chiar dacă nu va fi deloc uşor prin prisma faptului că am avut multe probleme medicale în cadrul lotului în ultima perioadă. Sperăm ca până la ora jocului să-i recuperăm pe cât mai mulţi dintre ei”, a declarat coach Florin Nini. CSM Galaţi ocupă locul 5 în Conferinţa B cu 17 puncte la egalitate cu CSO Voluntari, ocupanta locului 4.
Citeşte mai departe ...

Legea prin care se elimină dosarul cu șină, promulgată de Iohannis

Președintele României a promulgat legea prin care instituțiile nu mai pot solicita de la persoane fizice sau juridice niciun obiect de birotică sau papetărie pentru soluționarea cererilor pentru furnizarea unui serviciu public.

Potrivit legii promulgate de Klaus Iohannis, instituțiile „nu pot solicita persoanelor fizice sau persoanelor juridice, în vederea soluționării cererilor pentru furnizarea unui serviciu public, dosare, dosare cu șină, precum și niciun alt articol sau obiect de birotică sau papetărie”.

Legea are ca obiect de reglementare completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 41/2016, în sensul instituirii în sarcina instituţiilor publice, organelor de specialitate ale administraţiei centrale şi locale şi persoanelor juridice de drept privat, care au obţinut, potrivit legii, statut de utilitate publică sau sunt autorizate să presteze un serviciu public, a unei obligaţii de a pune la dispoziţia cetăţenilor, în mod gratuit, în format fizic pe hârtie sau în format electronic, pe pagina de internet proprie, modele de formulare sau cereri aferente serviciilor furnizate.

Instituțiile în cauză au obligaţia să publice o adresă de e-mail pentru primirea în format electronic a copiei după cartea de identitate, pe punctul de contact unic electronic şi pe pagina proprie de internet. 

Proiectul introduce și obligaţia de a oferi metode alternative de plată a serviciilor publice furnizate contra cost, fie prin plata cu cardul, fie prin intermediul altor sisteme de plată, mai arată sursa citată.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri