Menu
RSS
25 mai, termen-limită pentru depunerea Declarației unice

25 mai, termen-limită pentru depune…

Termenul pentru depunerea...

Percheziții: zeci de mii de ţigarete de contrabandă ascunse în televizor, canapea, masina de spălat sau în anvelope

Percheziții: zeci de mii de ţigaret…

Poliţiştii de frontieră g...

Ziua Mondială a Teatrului

Ziua Mondială a Teatrului

Duminică, 26 martie 2023,...

Președintele CJ Galați, mesaj de Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei: O boală grea, dar care se poate trata

Președintele CJ Galați, mesaj de Zi…

Pe 24 martie este marca...

Bronz naţional pentru liceenii gălăţeni de la „Traian Vuia”

Bronz naţional pentru liceenii gălă…

 În weekendul trecut...

Cei mai mici karateka gălățeni de la Kodo, Meikyo și CSM sunt în cursa pentru medalii

Cei mai mici karateka gălățeni de l…

În perioada 17-19 martie ...

Bonificația de 10 la sută pentru plata anticipată a impozitelor locale, până pe 31 martie

Bonificația de 10 la sută pentru pl…

Reducerile de 10 la sută ...

A început asfaltarea podului suspendat peste Dunăre de la Brăila

A început asfaltarea podului suspen…

Au început primele lucrăr...

Activități educaționale de ZIUA MONDIALĂ A APEI

Activități educaționale de ZIUA MON…

La Complexul Muzeal de Şt...

Prev Next

Vineri, 20 Ianuarie 2023 - Regional Press

Restricții de trafic în Galați, de Ziua Unirii Principatelor Române

Primăria municipiului Galați informează că, pentru buna desfășurare a acțiunilor dedicate Zilei Unirii Principatelor Române, în data de 24 ianuarie 2023, sunt necesare unele restricții de trafic și devieri ale unor mijloace de transport în comun.

Astfel, în intervalul orar 13.00 – 14.00, traficul rutier va fi restricționat pe str. Domnească (tronsonul cuprins între str. V. Alecsandri și str. Cezar) și pe str. Dimitrie Bolintineanu (tronsonul cuprins între str. Domnească și str. Științei).

Rutele ocolitoare recomandate pentru autovehicule sunt:

  • Pe direcția Centru  -  Parc C.F.R.: str. Domnească – str. Ep. Melchisedec Șt. – str. Grădina Veche – str. Cezar – str. Domnească;
  • Pe direcția Parc C.F.R. – Centru: str. Domnească – str. Radu Negru – str. Științei – str. V. Alecsandri – str. Domnească;
  • Pe direcția Piața Centrală – Parc C.F.R.: str. Traian – str. Rizer – str. V. Alecsandri – str. Gradina Veche – str. Cezar – str. Domnească;
  • Pe direcția Parc C.F.R. – Piața Centrală: str. Domnească – str. Radu Negru – str. Științei – str. Basarabiei – str. Dr. Al. Carnabel – Piața Centrală.

În intervalul 12.30 – 14.30 vor surveni următoarele modificări în programul de transport:

-  troleibuzele care asigură traseul 102 (Micro 19 – Parc CFR) vor întoarce în Centru pe str. Brigadierilor;

-  autobuzele de pe traseul 105 (Micro 19 – Grădina Publică) vor circula deviat pe str. Domnească – str. Basarabiei – str. Traian – Spitalul Militar și retur;

- autobuzele de pe traseul 26, din Bariera Traian vor circula deviat pe str.Traian – str. Basarabiei – str. Domnească – str. Gării – Gara CFR și retur.

Autobuzele care asigură cele două trasee vor respecta toate stațiile aferente străzilor pe care sunt deviate.

Citeşte mai departe ...

Handbalistele de la CSM Galaţi şi-au aflat adversara din optimile Cupei

  • Publicat în Sport

La sediul Federaţiei Române de Handbal a avut loc vineri tragerea la sorţi pentru faza optimilor de finală ale Cupei României Râureni la handbal feminin. CSM Galaţi va întâlni în deplasare pe CSM Corona Braşov, liderul cu maxim de puncte din seria B a Diviziei A. Sorţii au decis ca încă din această fază a competiţiei să se dueleze campioana şi vicecampioana en-titre, Rapid Bucureşti şi CSM Bucureşti. Programul complet al jocurilor din 8-imile Cupei: Activ Prahova Ploieşti -Dacia Mioveni 2012, CSU Ştiinţa Bucureşti -ACS Liviu Rebreanu Turda, CSM Roman -CSM Slatina, Gloria 2018 Bistriţa -SCM Rm. Vâlcea, CSM Corona Braşov -CSM GALAŢI, CSM Tg.Jiu -Măgura Cisnădie, HC Dunărea Brăila -SCM Gloria Buzău, CSM Bucureşti -Rapid Bucureşti. Partidele se vor disputa pe 23 februarie, într-o singură manşă, pe terenul primelor echipe. Învingătoarele se califică pentru sferturile de finală programate pe 9 martie.

Citeşte mai departe ...

Panică la Spitalul de Pediatrie din Galați: 100 de persoane, evacuate

Incendiu la Spitalul de Pediatrie din Galați. Polițiștii din Galați au fost sesizați telefonic prin 112 cu privire la faptul că, la Spitalul de Urgență pentru Copii Sfântul Ioan din Galați s-a declanșat alarma de incendiu, iar, la etajul 2 al clădirii, de la laboratorul de analize se vede fum.

La fața locului au ajuns atât echipaje de poliție, cât și din cadrul ISU Galați, iar, după intervenția celor din urmă, s-a stabilit faptul că alarma de incendiu s-a declanșat urmare a unui scurtcircuit la o lampă de iluminare, amplasată în plafon, care a degajat mai mult fum, fără flacără.

„Nu au fost victime. S-au autoevacuat 50 de copii, alături de 30 de aparținători și de 20 de cadre medicale. În cauză, se va întocmi dosar penal pentru distrugere din culpă”, a transmis IPJ Galați.

Citeşte mai departe ...

Proiecte de peste 5,3 milioane de euro, finanțate prin PNRR, lansate de Consiliul Județean Galați

Consiliul Judeţean Galaţi a lansat patru proiecte finanţate prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), valoarea acestora fiind de peste 26 milioane lei (peste 5,3 milioane de euro).

Este vorba despre „Renovarea energetică a Bibliotecii <V.A. Urechia> - corp A”, „Renovarea energetică a Unităţii Medico-Sociale Găneşti - Pavilion Central, Pavilion I şi Pavilion II (vechile pavilioane)”, „Renovarea energetică a clădirii Consiliului Județean Galați din strada Eroilor nr. 13A” și „Creșterea eficienței energetice a imobilului Consiliului Județean Galați din strada Eroilor nr.16 ”. 

 „Am reușit să obținem fonduri europene pentru a reabilita și eficientiza energetic fostul Palat al Comisiei Europene a Dunării, actualul sediu al Bibliotecii <V.A.Urechia>, un monument istoric și de arhitectură cu rezonanță europeană, care, anul trecut, a primit și titlul de <Marcă Europeană a Patrimoniului>. Vor fi făcute ample investiții, de la schimbarea sistemelor de climatizare și încălzire la implementarea unor sisteme alternative de producere a energiei și montarea unor dispozitive inteligente de gestionare a consumului”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

 Valoarea investiției de la Biblioteca “V.A. Urechia” este de 7.616.119 de lei. De asemenea, investiții cu finanțare prin PNRR vor fi realizate și la trei pavilioane de la UMS Gănești, precum și la două clădiri administrative ale Consiliului Județean.

 “Peste 120 de pacienți cu boli psihice grave sunt internați la Unitatea Medico-Socială de la Gănești. Pentru ei, în urmă cu trei ani, am reușit să construim o clădire nouă, modernă și dotată cu tot ceea ce este nevoie. Însă, trebuie să facem și mai mult. De aceea, am accesat fonduri europene pentru a consolida, reconfigura și moderniza și vechile pavilioane. Este un proiect de suflet, la care țin foarte mult, mai ales că mulți pacienți de acolo au fost abandonați de rudele lor, care nu au mai venit de foarte mulți ani să-i vadă.

 Investiții cu fonduri europene vom face și la două frumoase clădiri ale Consiliului Județean, în care funcționează mai multe departamente ale instituției. Le vom consolida și reabilita termic, asfel încât să le punem și mai bine în valoare și să reducem și consumul cu energia electrică”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Valoarea investiției de la UMS Gănești este de 9.751.733 de lei, iar proiectele de eficientizare energetică a celor două clădiri administrative ale Consiliului Județean au o valoare de 8.962.037 de lei. Procedurile de achiziție publică au fost deja demarate pentru toate cele patru proiecte.

Citeşte mai departe ...

Planul de Tranziție Justă: aproape 400 de milioane de euro pentru județul Galați

La Galați, în prezența secretarilor de stat din Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Andreea Anamaria Naggar și Ovidiu Cîmpean, a fost prezentat autorităților publice și mediului de afaceri gălățean Programul de Tranziție Justă, un program suplimentar cu fonduri europene de peste 2,2 miliarde de euro, la care au acces doar șase județe din România, inclusiv județul Galați.

Practic, este un program special al Uniunii Europene, care sprijină financiar trecerea la o economie „verde”, mult mai prietenoasă cu mediul și mai puțin poluantă.

„Astfel, mediul de afaceri gălățean și autoritățile publice din județul nostru pot accesa fonduri nerambursabile pentru diversificarea activității și retehnologizare, implementarea de soluții inovatoare și crearea de noi locuri de muncă, înființarea de parcuri fotovoltaice, crearea unui transport public ecologic sau eficientizarea energetică a locuințelor. Este o oportunitate imensă pentru dezvoltarea județului Galați.  Trebuie spus că acest program sprijină în mod deosebit persoanele disponibilizate sau aflate în risc de disponibilizare ca urmare a tranziției la o economie “verde”. Astfel, o componentă importantă este cea de finanțare a startup-urilor”, a transmis Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Grupul teritorial realizat la nivelul județului Galați, coordonat de către Consiliul Județean, este cel care a lucrat intens, alături de mediul de afaceri din Galați și de alți parteneri sociali, la realizarea Planului Teritorial pentru o Tranziție Justă si va avea un rol important în monitorizarea acestui mecanism de finanțare.

Citeşte mai departe ...

Academicienii gălățeni de la Phoenix continuă sesiunea de examene

  • Publicat în Sport
Faza a doua a Campionatului Naţional de baschet Under 18 masculin a programat la sfârşitul săptămânii trecute partidele din cadrul primei etape. Sala Polivalentă Dunărea a găzduit duelul dintre Academia de Baschet Phoenix Galaţi şi Stomart Iaşi. Derbiul Moldovei a fost aprig disputat, gălăţenii pregătiţi de Dalibor Dixon Destanovic, împinşi de la spate de un public extraordinar şi-au depăşit condiţia, au controlat jocul şi au obţinut o victorie preţioasă. Rezultat final: Academia Phoenix Galaţi -Stomart Iaşi 78-76. Coach Dixon a folosit lotul: Matei Stanciu, Andrei Diaconescu, Cosmin Buboiu, Darius Bobu, Florin Mihai, Mihnea Danău, Marian Ghiran, Tiberiu Chiper, David Brăilescu, Robert Barbu, Roberto Dimachi şi David Băjan. Echipa gălăţeană va susţine următorul meci pe 29 ianuarie în deplasare cu CSM VSKC Miercurea Ciuc. Colegii mai mici de la categoria Under 16 vor susține pe 21 și 22 ianuarie, la sala Polivalentă Dunărea, dubla de foc cu liderul CSU ASE București.
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri