Menu
RSS
Aproape un milion de lei obținuți de Școala Gimnazială din Vlădești, prin PNRAS

Aproape un milion de lei obținuți d…

Ȋn cadrul Planului Naţion...

Patru copii agresați și amenințați cu un cuțit, pe o stradă din Galați

Patru copii agresați și amenințați …

Inspectoratul de Poliție ...

Costel Fotea: Organizăm și anul acesta concursuri de pescuit pentru nevăzători și persoanele cu deficiențe locomotorii

Costel Fotea: Organizăm și anul ace…

Președintele CJ Galați Co...

Dezbatere pentru studenți: „Dezinformarea și inteligența artificială - rolul UE în combaterea acestui fenomen”

Dezbatere pentru studenți: „Dezinfo…

Vineri, 29 martie, de l...

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavrilă, Raicea şi Pisiceanu, sub tricolor

Olimpicele Ancerencu, Oprişan, Gavr…

Echipele gălăţene de juni...

CSM Arcada joacă meci decisiv pentru semifinale

CSM Arcada joacă meci decisiv pentr…

Istoria se repetă în sfer...

Misiune pirotehnică în zona Râpă Galbenă: 297 elemente de muniţie, distruse

Misiune pirotehnică în zona Râpă Ga…

Echipa pirotehnică a ISU ...

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am promis românilor că menținem plafonarea prețurilor la energie și gaze până în primăvara lui 2025

Premierul Marcel Ciolacu: Le-am pro…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Garda de Mediu Galați a aplicat o amendă record unei spălătorii de textile

Garda de Mediu Galați a aplicat o a…

O spălătorie de textile d...

Firmă din Galați amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu

Firmă din Galați amendată cu 100.00…

În urma unei inspecții re...

Prev Next

Miercuri, 28 Decembrie 2022 - Regional Press

Apelul național Erasmus+ 2023 pentru proiectele unităților educaționale a fost lansat oficial

Documentele oficiale ale programului, publicate recent pe platforma erasmusplus.ro, stabilesc calendarele (termenii limită pentru anul respectiv) și pașii prin care o școală, un liceu sau o universitate pot depune candidaturi și se pot înscrie în proiecte de mobilitate cu profesorii și elevii, respectiv studenții. În ele sunt prevăzute condițiile pentru parteneriate între unitățile de învățământ, durata parteneriatelor, sumele alocate plecărilor din țară, dar și detalii despre fiecare din domeniile eligibile: “Tineret”, “Sport”, “Educație școlară”, “Universitar”, “Formare profesională (VET) și Educația Adulților”, potrivit informațiilor din apelul național de proiecte.

Pentru ca o organizație sau instituție de învățământ să aplice pentru un proiect Erasmus+, fie în calitate de coordonator, fie în calitate doar de participant, ea trebuie să obțină un cod OID (Organisation ID) pe care îl folosește la identificarea pe rețeaua participanților, unde se regăsesc detalii despre ea, istoricul și o descriere, pentru găsirea de parteneri în viitoare proiecte.

Școlile și alte organizații active în învățământul școlar pot solicita finanțare în două moduri:

Proiecte pe termen scurt pentru mobilitatea elevilor și a personalului – aceste proiecte oferă solicitanților posibilitatea de a organiza diverse activități de mobilitate pe o perioadă de șase până la optsprezece luni.

Proiecte acreditate pentru mobilitatea elevilor și a personalului – aceste proiecte sunt disponibile numai organizațiilor care dețin o acreditare Erasmus în domeniul învățământului școlar.

 

Citeşte mai departe ...

Cum funcționează Trezoreria Statului la sfârșit de an

Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați aduce la cunoștința contribuabililor programul calendaristic pentru efectuarea prin unitățile Trezoreriei Statului a operațiunilor în numerar și prin virament.

I. Operațiuni în numerar:

- Ridicarea sumelor în numerar din conturile instituțiilor publice deschise la unitățile Trezoreriei Statului: până la 29 decembrie 2022;

- Depunerea încasărilor în numerar ale unităților vamale din perioada 30 decembrie 2022 – 2 ianuarie 2023: 3 ianuarie 2023;

- Depunerea la casieriile unităților Trezoreriei Statului a sumelor în numerar aflate în casieriile proprii ale instituțiilor publice: până la 30 decembrie 2022, ora 10;

- Achitarea la casieriile unităților Trezoreriei Statului a impozitelor, taxelor, contribuțiilor și altor venituri în numerar: până la 30 decembrie 2022, ora 10;

- Restituiri de sume în numerar către contribuabili: până la 30 decembrie 2022, ora 10.

II. Operațiuni prin virament:

- Depunerea la unitățile Trezoreriei Statului a documentelor prin care instituțiile publice dispun plăți în relația cu sistemul bancar de plăți: până la 29 decembrie 2022, ora 12;

- Depunerea la unitățile Trezoreriei Statului a documentelor prin care instituțiile publice dispun plăți intertrezorerii sau intratrezorerii: până la 30 decembrie 2022, ora 10;

- Depunerea la unitățile Trezoreriei Statului a documentelor prin care operatorii economici dispun plăți: până la 30 decembrie 2022, ora 10.

Citeşte mai departe ...

Fetele de la CSU Galaţi încheie anul cu o victorie

  • Publicat în Sport

Divizia A2 Seria Est a programat miercuri partidele ultimei etape din tur. CSU Hygienium Galaţi a jucat la Bucureşti cu CTF Mihai I. Bucureştencele au intrat mai bine în meci şi oarecum surprinzător au reuşit să-şi adjudece primul set. Gălăţencele s-au dezmorţit repede şi lucrurile au intrat pe făgaşul normal. Fetele noastre pregătite de Ileana Berdilă şi Adriana Dudnic au preluat controlul în următoarele trei seturi şi au obţinut o victorie scontată care le aduce încă trei puncte în clasament. Rezultat final: CTF Mihai I Bucureşti -CSU Hygienium Galaţi 1-3 (19, -17, -9, -14). CSU a început în formula: Camelia Vasile, Sorina Răileanu, Alexandra Iordache, Maria Vilău, Cristina Popoiu, Andreea Stănescu - Alexandra Iordan, libero. Au mai jucat: Ioana Ştefu, Crina Arbunea, Maria Neacşu, Diana Hantău, Iulia Sava -libero. La finalul turului, podiumul seriei Est se prezintă astfel: 1. CSM Constanţa 11 puncte, setaveraj 13:5, 2.ACS Sport Plus Brăila 11 p, setaveraj 12:5, 3.CSU HYGIENIUM GALAŢI 11 p, setaveraj 13:9. Returul va începe pe 21 ianuarie, echipa gălăţeană urmând să evolueze în deplasare cu CSM Bucureşti.

Citeşte mai departe ...

Grindeanu: A fost deschisă circulația pe Varianta Ocolitoare a Municipiului Tecuci

După 10 ani, a fost deschisă circulația pe Varianta Ocolitoare a Municipiului Tecuci. Anunțul a fost făcut de ministrul Sorin Grindeanu, pe Facebook. 
 
„Traficul rutier de tranzit nu va mai traversa municipiul Tecuci, ceea ce va spori nivelul de siguranță și de confort al locuitorilor și va genera avantaje economice zonei. Varianta Ocolitoare Tecuci are o lungime de 7 km. Finanțată prin POIM, construcția a costat 41,7 milioane lei (fără TVA)” , a transmis Grindeanu. 
 
Centura municipiului Tecuci unește DN25 și DN24.  Astfel, tot traficul greu care venea din Vrancea, Bacău sau Neamț nu va mai trece prin Tecuci și nu va mai bloca traficul în municipiu.

 „Mulțumesc domnului ministru Sorin Grindeanu pentru că s-a ținut de cuvânt. A promis că centura orașului Tecuci va fi gata în decembrie 2022. Cu o săptămână în urmă am fost acolo și am verificat stadiul lucrării, împreună cu secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Bogdan Mîndrescu. Astăzi o echipă tehnică a fost trimisă la Tecuci, de ministrul Grindeanu, pentru ca centura să fie dată în folosință”, a anunțat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Centura Tecuciului a presupus construirea unui drum de aproape 7 kilometri, amenajarea a două pasaje peste calea ferată, construirea mai multor rampe și a două sensuri giratorii, precum și a intersecției cu DJ 252H.

Citeşte mai departe ...

Moment istoric pentru județele Galați-Brăila. 17 firme vor realiza primul studiu de fezabilitate pentru construirea unui aeroport internațional

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, și președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk Iulian Chiriac, au semnat contractul privind realizarea studiului de fezabilitate pentru aeroportul internațional Galați-Brăila.

“Este un pas foarte mare pe care îl facem pentru ca acest proiect, despre care se vorbește de mulți ani, să devină realitate. Este pentru prima oară când, dincolo de vorbe și promisiuni, se fac pași reali pentru a se construi un aeroport care să deservească zona Galați-Brăila. După nenumărate studii și analize, specialiștii au decis că cel mai bun loc pentru a fi construit acest aeroport este zona Braniștea – Schela, având în vedere și conectivitatea cu infrastructura rutieră și feroviară din apropiere.

Trebuie  să arătăm că se poate și în regiunea noastră, nu doar în centrul și vestul țării. Acum, vorbim de lucruri concrete, de studii, analize și o strategie clară, pe care le implementăm, pas cu pas, alături de colegii de la Consiliul Județean Brăila. Aeroportul Galați-Brăila, care va fi unul de marfă și de pasageri, cu o pistă de peste 4000 de metri,  este deja inclus în Master Planul Național de Transport și are sume prevăzute inclusiv în bugetul României pentru realizarea studiilor. De asemenea, au fost alocați bani și din bugetele proprii ale celor două consilii județene”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Licitația a fost câștigată de Asocierea SC Aduro Impex SRL & SC Tecno Engineering 2C SRL & SC WE Project Engineering SRL, care, împreună cu subcontractorii, înseamnă 17 firme implicate în realizarea acestor studii.

“Sunt firme cu experiență mare în domeniu, care au proiectat și alte aeroporturi din țară, precum și din străinătate, fiind implicate în proiectarea Aeroportului Otopeni, precum și în proiectele de la Mihail Kogălniceanu și Timișoara.  

O veste foarte bună este că inclusiv mediul academic gălățean, prin specialiștii de la Universitatea <Dunărea de Jos> , este implicat în acest important proiect de dezvoltare a zonei Galați-Brăila și mă bucur că astăzi, alături de noi și de acest proiect, a fost și rectorul Puiu Lucian Georgescu.

Vor fi realizate zeci de studii și descrieri tehnice preliminare privind terminalul cargo și de pasageri, căile de rulare, lungimea pistei de decolare și aterizare, securitatea aviatică, turnul de control și sistemele de semnalizare.

Ne dorim ca pe acest aeroport să poată ateriza orice tip de avion”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Valoarea contractului este de 30.719.699 de lei (fără TVA).   

Pentru realizarea acestui proiect, Consiliul Judeţean Galaţi a încheiat un parteneriat cu Consiliul Judeţean Brăila în cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Infrastructură de Transport de Interes Strategic în zona de Est şi Sud.

Citeşte mai departe ...

Deputatul Viorica Sandu: Măsura compensării la prețul carburanților și-a atins obiectivul

Deputatul Viorica Sandu anunță că măsura compensării la prețul carburanților și-a atins obiectivul. „Obiectivul de a opri creșterea speculativă prețurilor la carburanți a fost atins, iar în momentul de față prețurile au revenit la nivelul de la începutul anului”, afirmă Viorica Sandu. 

„ România se află în această perioadă pe locul al 2-lea in Uniunea Europeana in topul tarilor cu cea mai ieftina benzina, dupa Bulgaria. În ceea ce privește motorina, tara noastra este situata pe locul 4 intre statele Uniunii Europene in ceea ce priveste cel mai mic pret la acest tip de combustibil, dupa Bulgaria, Cehia, Malta. Prin urmare, nu se mai justifică prelungirea compensării, dar Guvernul va interveni ori de câte ori prețurile vor fi majorate speculativ. Chiar dacă această compensare nu va mai fi prelungită în forma actuală, consumatorii vor beneficia de o „compensare” sub forma scăderii accizelor”, a transmis deputatul Viorica Sandu, pe Facebook.

Diminuarea accizelor la carburanți va avea loc începând cu 1 ianuarie 2023, după cum urmează:

 -Benzina cu plumb: - 143,2 lei/1.000 de litri (de la 2.226,27 la 2.083,07 lei)
 -Benzina fără plumb: - 116,4 lei/1.000 de litri (de la 1.892,7 la 1.776,3 lei)
  -Motorina: - 101,9 lei/1.000 de litri (de la 1.734,71 la 1.632,81 lei).

 

Citeşte mai departe ...

Programul la ghișeele Direcției Impozite, Taxe și Alte Venituri Locale

Primăria municipiului Galați informează că programul cu publicul la ghișeele Direcției Impozite, Taxe și Alte Venituri Locale va fi întrerupt în perioada 3 ianuarie - 6 ianuarie 2023.

Contribuabilii (persoane fizice și persoane juridice) pot efectua plăți către bugetul local începând cu data de 5 ianuarie 2023 pe https://www.google.com/url?q=http://www.ghiseul.ro&source=gmail&ust=1672297716305000&usg=AOvVaw3Qx1JfgGIdAZ5B5XTJUDmk">www.ghiseul.ro și la stațiile SelfPay amplasate în centrele comerciale, benzinării etc.

Cererile, petițiile și declarațiile fiscale, cu excepția declarațiilor fiscale pentru înregistrare/scoatere din evidență a mijloacelor auto, pot fi depuse pe platforma electronică https://www.google.com/url?q=httpshttps://e-digital.primariagalati.ro, pe e-mail la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau prin poștă.

Citeşte mai departe ...

Piațeta de la Biserica „Greacă” va intra în modernizare

Primăria municipiului Galați informează că, în urma licitației publice, a fost atribuit contractul pentru modernizarea piațetei din zona Bisericii „Greacă”.

Principalele lucrări presupun amenajarea platformelor pietonale cu plăci din granit, amenajarea spațiilor verzi cu sistem de irigații, precum și plantări de arbori și arbuști. De asemenea, va fi realizată o fântână arteziană și se vor instala gradene și jardiniere. Totodată, se vor instala rețele de apă și canalizare, de iluminat economic, dar și mobiler urban.

Valoarea contractului este de 3.161.600 lei fără TVA, iar durata este de 14 luni (4 luni pentru proiectare și 10 luni pentru execuția lucrărilor). Oferta declarată câștigătoare a fost cea depusă de Asocierea Rovis Lider SRL - Arhideskvision SRL.

Citeşte mai departe ...

Tigrii de la United domină futsalul autohton şi au jucat în Elite Round-ul Ligii Campionilor

  • Publicat în Sport

Sportul gălăţean se ambiţionează să obţină rezultate deosebite în ciuda problemelor financiare şi de infrastructură cu care se confruntă. Anul pe care îl vom încheia peste câteva zile a fost unul de excepţie pentru United Galaţi care şi-a trecut în palmares cele trei trofee de pe plan naţional: campionat Liga 1, Cupa şi Supercupa României şi a reprezentat cu cinste oraşul de la Dunăre şi România în UEFA Futsal Champions League, unde s-a oprit în Elite Round după ce a avut parte de meciuri de gală cu Benfica sau Barca. „Putem spune, fără să ne temem de cuvinte, că 2022 a fost un an senzaţional pentru clubul nostru, iar pentru mine categoric cel mai bun an din cariera de antrenor: Rivalizează, ca performanţe, cu acei ani în care nu aveam treabă şi cu banca tehnică. Nu cred că mi-aş fi dorit ceva în plus în acest an 2022. Să câştigi toate trofeele interne, Cupa, Campionatul şi Supercupa, să fii între primele 16 echipe ale continentului, e ceva extraordinar! 2023 mi-aş dori să fie cel puţin ca acest an, de ce nu? Lotul nu va suferi modificări în această iarnă, însă îl aşteptăm cu nerăbdare pe brazilianul Pele, care sperăm să-şi rezolve cât mai repede problema cu viza”, a concluzionat antrenorul-jucător Florin Ignat. Tigrii de la United Galaţi se află într-o binemeritată vacanţă de iarnă, primul antrenament din noul an fiind programat pe 5 ianuarie. Primul joc oficial se va disputa în jurul datei de 14 ianuarie în deplasare cu Autobergamo Deva.

sursa foto: United facebook

Citeşte mai departe ...

Florin Spătaru:„La Ministerul Economiei nu avem contracte privind livrarea armelor în Ucraina”

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, susține că la instituţia pe care o conduce nu există contracte în derulare pentru echipamente sau muniţie produse în România.

„Sunt afirmaţii ale unor oficiali de care eu nu am cunoştinţă. Ceea ce pot să vă spun este că Ministerul Economiei nu are cunoştinţă despre contracte directe realizate între companiile româneşti cu companii sau cu autorităţi ucrainene. (…)Aceste afirmaţii legate de potenţiala livrare a acestor produse sunt, din punctul meu de vedere, afirmaţii care nu sunt fundamentate corespunzător. La Ministerul Economiei nu avem în acest moment contracte în derulare pentru echipamente sau muniţie produsă în România”, a declarat ministrul Economiei, citat de Agerpres

 

Șeful Statului Major al armatei ruse, Valeri Gherasimov, indicase zilele trecute România drept unul dintre principalii furnizorii de armament pentru Ucraina, alături de SUA, Marea Britanie și Polonia.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri