Menu
RSS
Un copil de 12 ani din Galați a fost dat dispărut. A plecat spre școală, dar nu a mai ajuns

Un copil de 12 ani din Galați a fos…

La data de 17 martie 2025...

FINANȚĂRI. Acces sporit la servicii sociale pentru comunitățile rurale din județul Galați

FINANȚĂRI. Acces sporit la servicii…

Comunitățile rurale din j...

ByteForce  - CNVA Galați, rezultate semnificative în concursurile din țară

ByteForce - CNVA Galați, rezultate…

Aflăm informații „de ulti...

Întâlnire cu Irina Rimes la Galaţi

Întâlnire cu Irina Rimes la Galaţi

Vineri, 21 martie, ora 21...

Fraudă de peste 800.000 euro din fonduri europene pentru irigații. O cooperativă agricolă ar fi obţinut cu documente false

Fraudă de peste 800.000 euro din fo…

Procurorii europeni au fă...

Guvernul încearcă să accelereze implementarea PNRR

Guvernul încearcă să accelereze imp…

Guvernul vrea să accelere...

Costel Fotea: Continuă lucrările la podul dintre Umbrărești și Cudalbi, situat pe DJ 253

Costel Fotea: Continuă lucrările la…

Avansează lucrările de co...

Oțelul a ajuns pe loc de baraj

Oțelul a ajuns pe loc de baraj

Oţelul a jucat duminică l...

Rebeca Ciocan: „Sunt bruneta de la Drept și-mi place să-mi reprezint comunitatea”

Rebeca Ciocan: „Sunt bruneta de la …

La Bacău s-a desfăşurat î...

Dan Nica: 1,5 milioane de mașini sunt importate anual în UE, echivalentul producției a trei fabrici auto din Europa

Dan Nica: 1,5 milioane de mașini su…

În cadrul intervenție...

Prev Next

Vineri, 07 Februarie 2025 - Regional Press

Platforma de observare a norilor din cadrul IC REXDAN, funcțională într-un proiect internațional de cercetare

A început implementarea proiectului „Susținerea operării facilităților din România în cadrul infrastructurii de cercetare ACTRIS ERIC”

Scopul proiectului este dezvoltarea infrastructurii de cercetare și inovare, modernizarea facilităților, realizarea de activități de cercetare și creșterea vizibilității științifice a echipelor românești implicate în rețeaua europeană ACTRIS ERIC.

Liderul de parteneriat al acestui proiect este Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Optoelectronică – INOE 2000 iar partenerii sunt UDJG, UBB Cluj și INCAS București. Platforma de observare a norilor din cadrul IC REXDAN face parte din Consorțiul European de Infrastructuri de Cercetare (ERIC) ACTRIS (Aerosol, Cloud and Trace Gases Research Infrastructure) și este una dintre facilitățile naționale ACTRIS care au primit certificarea inițială.

ACTRIS ERIC este o infrastructură de cercetare pentru aerosoli, nori și gaze în urme, înființată de Comisia Europeană, ca Consorțiu european pentru infrastructură de cercetare. ACTRIS ERIC oferă acces la o mare varietate de servicii de înaltă calitate pentru o gamă largă de utilizatori și nevoi, pentru utilizare științifică, tehnologică și orientată spre inovare, prin Facilitățile sale naționale recunoscute la nivel internațional. Facilitățile naționale ACTRIS sunt distribuite în cele 17 țări membre.

Citeşte mai departe ...

Modificări în Mersul trenurilor, valabile până pe 17 mai

  • Publicat în Social

CFR Călători Galați a anunțat mai multe modificări în circulația unor trenuri de pe raza Regionalei CF Galați, intrate în vigoare din această lună și valabile până pe data de 17 mai.

Astfel, în locul trenului IR 1830 Galați 06.15– Cluj Napoca 20.12 circulă IR 12830 Galați 06.15– Cluj Napoca 20.12.

În locul trenului IR 1864 Iași 08.07 – Galați 12.37 circulă IR 12864 Iași 08.07 – Galați 12.33.

În locul IR 1866 Galați 15.55 – Iași 20.25 circulă IR 12866 Galați 15.55 – Iași 20.25.

În locul trenului R 6312 Iași 04.25 – Tecuci 08.40 circulă R 13612 Iași 04.25 – Tecuci 08.24.

În locul R 6315 Tecuci 18.24 – Iași 22.25 circulă R 13615 Tecuci 18.24 – Iași 22.14.

CFR Călători justifică aceste modificări prin adaptarea capacității de transport la traficul de călători.

Citeşte mai departe ...

Premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu delegația FMI

Menținerea stabilității macroeconomice, ritmul susținut al investițiilor și continuarea reformelor sunt obiectivele Guvernului României pentru acest an, a transmis premierul Marcel Ciolacu, după întâlnirea cu delegația Fondului Monetar Internațional, care a avut loc astăzi, la Palatul Victoria.

„Bugetul recent aprobat în Parlament include cel mai mare volum alocat până acum investițiilor, respectiv 7,8% din Produsul Intern Brut. Vom prioritiza proiectele publice, astfel încât cele aflate în stadiu avansat de implementare să primească finanțarea necesară pentru a fi finalizate într-un ritm alert. O altă linie de acțiune este susținerea proiectelor finanțate din fonduri europene, pentru cofinanțarea cărora am alocat resurse bugetare. Valorificăm această fereastră de oportunitate pe care România o are atât pentru dinamica investițiilor, cât și pentru implementarea reformelor asumate prin PNRR și convergente obiectivului nostru de aderare la OCDE în anul 2026”, a menționat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Guvernul va continua soluțiile și pentru susținerea sectorului privat. Premierul a punctat măsurile care se adresează industriei alimentare, construcțiilor, încurajării creșterii industriale, precum și investițiile din energie și infrastructură.

În cadrul consultărilor, șeful Executivului a subliniat angajamentul Guvernului de a se încadra, în acest an, în deficitul bugetar de 7% din PIB și de a continua trendul de reducere a deficitului în următorii ani, conform Planului fiscal agreat cu reprezentanții Comisiei Europene.

În acest context, premierul Ciolacu a punctat măsurile pentru reducerea cheltuielilor publice de personal, restructurarea aparatului bugetar și reorganizarea administrativ-teritorială, incluse între prioritățile guvernamentale pentru perioada următoare. De asemenea, a menționat măsurile pentru îmbunătățirea colectării veniturilor publice, prin extinderea digitalizării.

Întrevederea cu FMI face parte din seria consultărilor Guvernului cu partenerii financiari internaționali și cu mediul de afaceri, premierul Marcel Ciolacu având în această săptămână întâlniri cu Banca Mondială și reprezentanți ai mai multor fonduri de investiții internaționale.

Din delegația guvernamentală, alături de premierul Marcel Ciolacu, au mai participat vicepremierul Marian Neacșu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, ministrul Economiei, Digitalizării, Antreprenoriatului și Turismului, Bogdan Ivan, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, secretarul de stat în ministerul Finanțelor, Attila Gyorgy, șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Ștefan Radu Oprea, consilierul de stat în Cancelaria Prim-Ministrului, Luminița Odobescu, secretarul de stat Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Citeşte mai departe ...

CSM Arcada are examen dificil cu SCM Zalău în sferturile Cupei

  • Publicat în Sport

Sala Polivalentă din Piatra Neamţ găzduieşte în acest weekend partidele din Cupa României la volei masculin. Competiţia se desfăşoară după un format nou şi angrenează la start cele 11 formaţii din primul eşalon. Vineri au loc trei meciuri. CSM Arcada Galaţi va intra în competiţie direct în sferturile de finală, programate sâmbătă, urmând să se dueleze, de la ora 11.00 cu SCM Zalău, revelaţia din acest sezon. „Ne pregătim pentru meciul cu Zalăul din Cupa României, care deja este un meci foarte important. Vin meciurile care ne fac plăcere, sunt meciurile în care jucăm cu obiectivele pe masă, primul obiectiv pe care vrem să-l îndeplinim. În trei partide putem aduce încă un steguleţ în sală . Zalăul, înainte să piardă la Galaţi, a bătut echipa campioană a României, Corona Braşov, cu 3-2, apoi a bătut pe Steaua 3-1, a bătut Rapid şi liderul Dinamo la Bucureşti. Este o echipă valoroasă, cu multe variante de jucători care pot să intre în meci, cu un antrenor bun. Sunt convins că ne va pune probleme în meciul din Cupa României”, a declarat antrenorul Sergiu Stancu. Celelalte jocuri din sferturile de finală sunt: Ora 14:00 Baia Mare/Cluj - Dinamo Bucureşti (2); Ora 16:30 Dej/Steaua - Corona Braşov (3); Ora 19:00 SCMU Craiova - Rapid Bucureşti (4). Învingătoarele se vor întâlni duminică 9 februarie în semifinale. Finala Cupei României se va disputa pe 30 martie într-o locaţie ce se va stabili ulterior.

Sursa foto CS Arcada-Sportul Ilustrat

Citeşte mai departe ...

Prima investiție pentru tecuceni din 2025: Sediul Ambulanței, modernizat

Sediul Ambulanței din Tecuci a fost complet modernizat. Vechea clădire, construită în 1962, a fost transformată radical, a anunțat Costel Fotea, președintele CJ Galați.

„Rapid și eficient, dovadă că se poate când ai un constructor serios”, a transmis Costel Fotea. 

Cei 50 de angajați ai Ambulanței Tecuci își vor putea desfășura activitatea într-un sediu complet nou. 

Totul a fost posibil datorită fondurilor europene atrase de Consiliul Județean.

 

Citeşte mai departe ...

Accident grav pe DN25, în județul Galați: două persoane sunt rănite

Un accident grav s-a produs vineri, în jurul orei 09:45, pe DN 25, în interiorul localității Umbrărești (km 14+700). În coliziune au fost implicate două autoturisme, conduse din sensuri opuse de doi bărbați, în vârstă de 51, respectiv 28 de ani, ambii domiciliați în comuna Umbrărești. La momentul producerii accidentului, cei doi se aflau singuri în autoturisme.

Din cauza leziunilor suferite, aceștia au fost preluați de echipajele medicale și transportați la o unitate spitalicească din municipiul Tecuci, pentru îngrijiri de specialitate.

În prezent, traficul rutier este blocat, iar polițiștii Serviciului Rutier Galați efectuează cercetarea la fața locului. Circulația va fi reluată după finalizarea investigațiilor și eliberarea carosabilului.

Ambii conducători auto dețin permise de conducere valabile, însă nu au putut fi testați alcoolscop la fața locului. La spital le vor fi recoltate mostre biologice pentru stabilirea eventualei alcoolemii.

În cauză a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, urmând ca cercetările să stabilească împrejurările exacte în care s-a produs accidentul.

Citeşte mai departe ...

„Toţi escrocii de pe pâmânt la un loc nu fac cât cei care se înşală singuri.” - Charles Dickens

În 7 februarie 1812 s-a născut Charles Dickens, scriitor şi critic social care a creat unele dintre cele mai cunoscute personaje fictive din lume şi este considerat cel mai mare romancier al epocii victoriane. Lucrările sale s-au bucurat de o popularitate fără precedent în timpul vieţii sale, iar în secolul al XX-lea criticii şi oamenii de ştiinţă l-au recunoscut ca un geniu literar. Romanele şi nuvelele sale se bucură de o popularitate de durată.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri