Platforma de observare a norilor din cadrul IC REXDAN, funcțională într-un proiect internațional de cercetare
- Publicat în Eveniment
A început implementarea proiectului „Susținerea operării facilităților din România în cadrul infrastructurii de cercetare ACTRIS ERIC”
Scopul proiectului este dezvoltarea infrastructurii de cercetare și inovare, modernizarea facilităților, realizarea de activități de cercetare și creșterea vizibilității științifice a echipelor românești implicate în rețeaua europeană ACTRIS ERIC.
Liderul de parteneriat al acestui proiect este Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Optoelectronică – INOE 2000 iar partenerii sunt UDJG, UBB Cluj și INCAS București. Platforma de observare a norilor din cadrul IC REXDAN face parte din Consorțiul European de Infrastructuri de Cercetare (ERIC) ACTRIS (Aerosol, Cloud and Trace Gases Research Infrastructure) și este una dintre facilitățile naționale ACTRIS care au primit certificarea inițială.
ACTRIS ERIC este o infrastructură de cercetare pentru aerosoli, nori și gaze în urme, înființată de Comisia Europeană, ca Consorțiu european pentru infrastructură de cercetare. ACTRIS ERIC oferă acces la o mare varietate de servicii de înaltă calitate pentru o gamă largă de utilizatori și nevoi, pentru utilizare științifică, tehnologică și orientată spre inovare, prin Facilitățile sale naționale recunoscute la nivel internațional. Facilitățile naționale ACTRIS sunt distribuite în cele 17 țări membre.