Menu
RSS
Un copil de 12 ani din Galați a fost dat dispărut. A plecat spre școală, dar nu a mai ajuns

Un copil de 12 ani din Galați a fos…

La data de 17 martie 2025...

FINANȚĂRI. Acces sporit la servicii sociale pentru comunitățile rurale din județul Galați

FINANȚĂRI. Acces sporit la servicii…

Comunitățile rurale din j...

ByteForce  - CNVA Galați, rezultate semnificative în concursurile din țară

ByteForce - CNVA Galați, rezultate…

Aflăm informații „de ulti...

Întâlnire cu Irina Rimes la Galaţi

Întâlnire cu Irina Rimes la Galaţi

Vineri, 21 martie, ora 21...

Fraudă de peste 800.000 euro din fonduri europene pentru irigații. O cooperativă agricolă ar fi obţinut cu documente false

Fraudă de peste 800.000 euro din fo…

Procurorii europeni au fă...

Guvernul încearcă să accelereze implementarea PNRR

Guvernul încearcă să accelereze imp…

Guvernul vrea să accelere...

Costel Fotea: Continuă lucrările la podul dintre Umbrărești și Cudalbi, situat pe DJ 253

Costel Fotea: Continuă lucrările la…

Avansează lucrările de co...

Oțelul a ajuns pe loc de baraj

Oțelul a ajuns pe loc de baraj

Oţelul a jucat duminică l...

Rebeca Ciocan: „Sunt bruneta de la Drept și-mi place să-mi reprezint comunitatea”

Rebeca Ciocan: „Sunt bruneta de la …

La Bacău s-a desfăşurat î...

Dan Nica: 1,5 milioane de mașini sunt importate anual în UE, echivalentul producției a trei fabrici auto din Europa

Dan Nica: 1,5 milioane de mașini su…

În cadrul intervenție...

Prev Next

Vineri, 14 Februarie 2025 - Regional Press

Oţelul a pierdut greu la Craiova

  • Publicat în Sport

Oţelul Galaţi a jucat vineri seara pe stadionul Ion Oblemenco cu U Craiova în cea de-a 27-a etapă a Superligii. Oltenii s-au instalat de la început în jumătatea noastră şi Mitriţă a beneficiat de o lovitură liberă rămasă fără rezultat. Roş-alb-albaştrii au replicat prompt şi în min.3 au beneficiat de un corner, centrarea a ajuns în careu, Cisse a sărit împreună cu Bancu, care presat a fost foarte aproape de autogol. Gazdele au avut iniţiativa dar nu şi-au creat nicio ocazie în primele 25 de minute. Oţelul a stat bine în teren, a avut posesia şi a încercat să declanşeze contraatacuri. O asemenea fază în min.28 s-a încheiat cu un şut ratat de Maftei. Prima repriză s-a încheiat fără nimic notabil pe tabela de marcaj. Repriza a doua a început cu un pressing avansat al echipei gălăţene dar şi un joc fragmentat, cu multe faulturi şi cartonaşe galbene. La prima fază importantă, U Craiova a deschis scorul în min.54 după o pasă greşită a lui Zivulic, Safira a deviat pentru Bairam care l-a învins pe Dur-Bozoancă. Oţelul a ieşit la joc şi a încercat să revină. Maciel a executat o lovitură liberă în min.66 iar peste două minute, Bairam, cu o lovitură de cap a irosit oportunitatea de 2-0. Băieţii lui Burcă nu s-au pierdut cu firea şi după şuturi blocate de defensiva olteană, Bani (min.72) a restabilit egalitatea cu un şut deviat de la vreo 25 de metri. Partida s-a încins, trupa lui Rădoi a revenit în atac şi a trecut din nou în avantaj cu reuşita lui Maldonado (min.76). Oţelul a încercat să revină încă o dată dar şutul lui Maciel (min.87) din poziţie incomodă nu a mai modificat tabela. În minutele de prelungiri, căpitanul gazdelor Mitriţă, după un slalom prin defensiva noastră a irosit o ocazie uriaşă de 3-1. Rezultat final: U Craiova -Oţelul 2-1 (0-0). Antrenorul Ovidiu Burcă a folosit formula: Dur-Bozoancă -Maftei, Cisse, Stevanovic, Bonilla -Roşu (min.70 Burcea), Zivulic, Teles -Bani, Maciel, Tănasă (min.90 Cojocaru).

 

Citeşte mai departe ...

Povești din spatele vieții de student - concurs videoLife la UDJG

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a lansat concursul video „ReelLife Student la UDJG”. Concurenții sunt invitați să creeze materiale video, cu durata cuprinsă între 30 și 60 de secunde, în care să surprindă aspecte inedite din viața de student. Videoclipurile trebuie să aibă un impact educativ pozitiv asupra colegilor lor, precum și asupra profesorilor și a familiilor acestora și asupra comunității locale.

Materialele pot fi realizate timp de o lună: 10 februarie – 10 martie 2025. Clipurile vor fi trimise pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., urmând ca juriul să decidă calendarul încărcării lor pe rețelele sociale.

Concursul se înscrie în seria de evenimente dedicate împlinirii a 77 de ani de învățământ superior la Galați. Perioada în care videoclipurile vor fi încărcate pe rețelele sociale este: 17-23 martie 2025.

Cele mai apreciate materiale video vor fi recompensate cu premii consistente.

Citeşte mai departe ...

Argint şi bronz pentru Marian Petria

  • Publicat în Sport

România a participat în perioada 10-13 februarie la cea de-a 16-a ediţie Fazza Grand Prix-ul Mondial de Atletism Paralimpic Dubai 2025. La start s-au aliniat sportivi paralimpici din 42 de ţări. O evoluţie foarte bună a avut gălăţeanul Marian Petria, care este legitimat la APH Sporting Club Galaţi, preşedinte Paula Cristea, antrenat şi însoţit de profesoara Marlena Chiţu, care a cucerit două medalii foarte preţioase: argint în proba de 400 metri şi bronz la 100 metri dar şi un loc 5 la săritura în lungime. Celelalte rezultate înregistrate de tricolori: Tabita Vulturar: 200m - medalie de bronz, 100m - medalie de bronz, săritura în lungime - locul 5; Andreea Manole: 200m - locul 4, 100m - locul 4, săritura în lungime - locul 6; Florentina Hriscu: Disc - locul 4, Aruncarea greutăţii - medalie de bronz; Ionuţ Preda: Aruncarea suliţei - medalie de argint, Disc - locul 6, Aruncarea greutăţii - locul 4; Octavian Tucaliuc: Aruncarea suliţei - medalie de argint; Petre Prundaru: Aruncarea greutăţii - locul 7; Mărioara Stănescu: Aruncarea suliţei - locul 6.

Citeşte mai departe ...

Continuă lucrările la Complexul Muzeal Științele Naturii Galați. Costel Fotea: Eficientizăm energetic întreaga clădire pentru a reduce la jumătate consumul de energie

Lucrări avansate la Muzeul de Științele Naturii Galați. Consiliul Județean Galați eficientizează energetic clădirea pentru a reduce la jumătate consumul de energie. 

La interiorul clădirii: se montează instalațiile electrice, instalațiile de termoficare și instalațiile de incendiu; se fac probe la instalația de climatizare; se toarnă pardoseala în mai multe straturi, utilizând rășină oxidică personalizată; se refac tavanele și finisajele la etaj; la subsol se fac probe la sistemul de ventilație.

La exteriorul clădirii: se lucrează la rețeaua de alimentare cu apă a sistemelor de stingere cu hidranți interiori și hidranți exterior, se lucrează la fațadă.

„Eficientizăm energetic întreaga clădire pentru a reduce la jumătate consumul de energie și emisiile poluante”, a transmis Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Investiția totală: peste 3 milioane de euro, fonduri europene accesate prin Consiliul Județean Galați.

Citeşte mai departe ...

14 februarie - Ziua Sfântului Valentin sau Ziua îndrăgostiţilor

„Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieşte, nu se laudă, nu se trufeşte. Dragostea nu se poartă cu necuviinţă, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr. Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduieşte, toate le rabdă. Dragostea nu cade niciodată.” (I Corinteni 13, 4-8). Ziua Sfântului Valentin sau Ziua îndrăgostiţilor este sărbătorită, în fiecare an la data de 14 februarie, în mai multe ţări din întreaga lume, inclusiv în SUA, Marea Britanie, Canada, Japonia, Franţa, China şi India. Deşi această zi comemora, iniţial, martiriul sfântului creştin numit Valentin, de-a lungul anilor, semnificaţia religioasă s-a pierdut, potrivit www.stvalentinesday.org. Originea acestei sărbători a iubirii nu este nici astăzi prea bine cunoscută. Exista legende, care susţin faptul că, în această zi, în Roma Antică era sărbătorită Iuno, zeiţa tuturor zeilor, protectoarea femeilor şi căsătoriilor. Apoi, în următoarea zi avea loc Lupercalia, un festival păgân în centrul căruia se afla Faunus, zeul agriculturii şi fertilităţii, notează aceeaşi sursă. Între multele manifestări din timpul festivalului, a atras atenţia un obicei interesant, care, potrivit aceloraşi legende, îi aducea împreună pe băieţi şi pe fete, care până în acel moment stăteau separaţi. În seara de dinaintea sărbătorii, numele fetelor erau scrise pe bucăţi de hârtie şi introduse într-un vas. Tinerii extrăgeau biletele şi, astfel, se formau perechi ce ţineau uneori şi un an. Destul de des, cei doi se îndrăgosteau şi se căsătoreau.

Citeşte mai departe ...

Două cutremure s-au înregistrat vineri, în România

Două cutremure s-au produs vineri, 14 februarie 2025, în judeţele Vrancea şi Buzău, zona seismică Vrancea, a anunțat Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Primul seism, de 3,4, a avut loc în judeţul Vrancea, la ora 1:00, la adâncimea de 139,9 kilometri (km).

 Cutremurul s-a înregistrat în apropierea următoarelor oraşe: 46 km vest de Focşani, 60 km nord de Buzău, 66 km est de Sfântu-Gheorghe, 76 km est de Braşov şi 91 km nord-est de Ploieşti.

De asemenea, un al doilea cutremur, de 3,4, s-a produs la ora 6:53, în judeţul Buzău, la adâncimea de 140 de kilometri.

Seismul a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: 51 km vest de Focşani, 52 km nord-vest de Buzău, 67 km sud-est de Sfântu-Gheorghe, 73 km est de Braşov, 81 km nord-est de Ploieşti.

Citeşte mai departe ...

România participă la două proiecte NATO privind dezvoltarea de capacități de ultimă generație în domeniul aerian

În marja reuniunii de la Bruxelles, ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a semnat la sediul NATO, două scrisori de intenție privind participarea României la două noi proiecte de mare vizibilitate NATO.

Inițiativele la care România este, de astăzi, parte, vizează dezvoltarea și intrarea în serviciul de luptă a unor soluții mai eficiente pentru combaterea amenințărilor aeriene la altitudini joase, respectiv a unor capabilități pasive pentru supravegherea spațiului aerian.

Proiectele răspund cerințelor actuale de consolidare a capacității de contracarare a amenințărilor aeriene de la altitudini joase, precum vehiculele aeriene fără pilot, care devin din ce în ce mai utilizate pe scară largă și mai sofisticate din punct de vedere tehnologic.

„Punerea în comun a expertizei și resurselor de către state aliate care decid să se alăture celor două proiecte NATO de mare vizibilitate va permite identificarea rapidă a celor mai promițătoare soluții tehnologice din domeniu, optimizând atât costurile, cât și timpul de implementare. România va beneficia, prin participarea la aceste proiecte, de soluții de ultimă generație, care vor completa capacitățile aflate deja în dotare sau care urmează să fie asigurate prin programele de înzestrare deja în pregătire pentru aceste două domenii foarte relevante, în actualul context de securitate”, a declarat ministrul Tîlvăr.

Proiectele NATO de mare vizibilitate (high visibility projects/HVP) creează oportunități de cooperare între statele aliate pentru găsirea soluțiilor la deficiențe critice identificate în dezvoltarea de capabilități.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri