Menu
RSS
Un copil de 12 ani din Galați a fost dat dispărut. A plecat spre școală, dar nu a mai ajuns

Un copil de 12 ani din Galați a fos…

La data de 17 martie 2025...

FINANȚĂRI. Acces sporit la servicii sociale pentru comunitățile rurale din județul Galați

FINANȚĂRI. Acces sporit la servicii…

Comunitățile rurale din j...

ByteForce  - CNVA Galați, rezultate semnificative în concursurile din țară

ByteForce - CNVA Galați, rezultate…

Aflăm informații „de ulti...

Întâlnire cu Irina Rimes la Galaţi

Întâlnire cu Irina Rimes la Galaţi

Vineri, 21 martie, ora 21...

Fraudă de peste 800.000 euro din fonduri europene pentru irigații. O cooperativă agricolă ar fi obţinut cu documente false

Fraudă de peste 800.000 euro din fo…

Procurorii europeni au fă...

Guvernul încearcă să accelereze implementarea PNRR

Guvernul încearcă să accelereze imp…

Guvernul vrea să accelere...

Costel Fotea: Continuă lucrările la podul dintre Umbrărești și Cudalbi, situat pe DJ 253

Costel Fotea: Continuă lucrările la…

Avansează lucrările de co...

Oțelul a ajuns pe loc de baraj

Oțelul a ajuns pe loc de baraj

Oţelul a jucat duminică l...

Rebeca Ciocan: „Sunt bruneta de la Drept și-mi place să-mi reprezint comunitatea”

Rebeca Ciocan: „Sunt bruneta de la …

La Bacău s-a desfăşurat î...

Dan Nica: 1,5 milioane de mașini sunt importate anual în UE, echivalentul producției a trei fabrici auto din Europa

Dan Nica: 1,5 milioane de mașini su…

În cadrul intervenție...

Prev Next

Joi, 13 Februarie 2025 - Regional Press

Managerii școlari din Galați s-au pus la punct cu noile provocări din domeniu

Miercuri, 12 februarie 2025, la Școala Gimnazială „Ludovic Cosma” din Galați, s-a desfășurat Cercul Metodic al Managerilor Școlari, având ca temă:

Profilul de formare al absolventului – Document reglator al activității curente manageriale: strategii și practici la nivelul unității de învățământ.

Evenimentul a reunit manageri din 25 de unități școlare, oferind un cadru valoros de reflecție și schimb de bune practici. Programul a inclus prezentări, activități interactive și sesiuni de analiză, centrate pe aplicarea eficientă a Profilului de Formare al Absolventului în strategia managerială a școlilor.

Momente-cheie ale activității:

În deschiderea lucrărilor, prof. Oana LUPU, directorul școlii gazdă, a evidențiat importanța și impactul acestui document reglator asupra managementului educațional.

Exemple de bune practici au prezentat prof. Mihaela RUSU și prof. Ionuț ROȘCA, care au arătat noile modalități eficiente de integrare a Profilului de Formare al Absolventului în activitatea școlilor.

În cadrul atelierelor interactive participanții au analizat studii de caz, au propus soluții și au identificat metode eficiente de implementare.

Managerii școlari prezenți au avut ocazia să exploreze strategii viabile, să împărtășească experiențe relevante și să contribuie la conturarea unui mediu educațional de calitate, capabil să formeze absolvenți bine pregătiți pentru viitor.

Citeşte mai departe ...

VIDEO Incendiu devastator la Tecuci: 9 proprietăți afectate

Un incendiu puternic a afectat 9 proprietăți, două locuințe și șapte spații comerciale, în municipiul Tecuci. 

Echipajele operative din cadrul Detașamentului de pompieri Tecuci au fost alertate să intervină la intersecția străzilor Unirii cu Ștefan cel Mare, la un incendiu care se manifesta inițial la două gospodării, existând pericolul să se extindă.

„Fiind vorba de un pod comun al locuințelor celor 9 proprietari afectați, incendiul s-a răspândit cu repeziciune distrugând următoarele: două gospodării au fost deteriorate, o a treia fiind afectată de fum și șapte spații comerciale au fost deteriorate. Au fost salvate bunurile din magazine, incendiul manifestându-se cu predilecție la poduri. A fost afectată în total o suprafață de 600 mp de acoperișuri, din care 420 mp distruși, iar 120 mp afectați”, a transmis ISU Galați.

Unul dintre proprietari, o femeie în vârstă de 32 de ani, a avut un atac de panică și a fost transportată de ambulanța SMURD la spital.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind un coș de fum deteriorat. 

Citeşte mai departe ...

Ghișeul.ro, SEAP și celelalte platforme administrate de ADR, blocate până luni

Activitatea de mentenanță și de restaurare a funcționalității platformelor Ghișeul.ro, Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), Punctul de Contact Unic Electronic (PCUE) și Sistemul Informatic de Atribuire Electronică în Transporturi (SIAE) a fost extinsă până luni, 17 februarie, a anunțat, joi, Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR), într-un comunicat de presă.

„Ca urmare a problemelor legate de infrastructura tehnică, specialiștii ADR lucrează în permanență pentru remediere. Este nevoie să păstrăm în deplină siguranță datele cetățenilor și companiilor, astfel încât vom extinde activitatea de mentenanță și restaurare până la data de 17 februarie. Pentru respectarea principiului tratamentului egal și asigurarea nerestricționată a accesului la procedurile de achiziție publică din platforma de achiziții publice, toate procedurile online cu data limită de depunere 11-14.02.2025, precum și fazele finale de licitație electronică cu date limită de depunere 11-14.02.2025, se amână până la o dată care va fi comunicată ulterior”, se menționează în comunicat.

Dragoș Cristian Vlad, președintele ADR, a precizat că specialiștii IT lucrează pe două linii de acțiune pentru remedierea problemelor.

„Pentru recuperarea și punerea în funcțiune a sistemelor SEAP, Ghiseul.ro, precum și a serviciilor interne ale ADR, specialiștii IT lucrează pe două linii de acțiune: restaurarea dispozitivului de stocare afectat în urma fluctuației de energie; restaurarea în regim temporar a mașinilor virtuale aferente sistemelor interne ADR care deservesc servicii pentru sistemul SEAP. Luăm toate măsurile pentru operaționalizarea cât mai rapidă a serviciilor și redarea accesului utilizatorilor la toate sistemele pe care ADR le gestionează. Punem pe primul loc siguranța datelor pe care le gestionăm și securizarea sistemelor pentru evitarea unor situații similare în viitor”, a spus Vlad.

Platformele Ghișeul.ro, SEAP, PCUE și SIAE, aflate în gestionarea ADR, au devenit indisponibile de marți dimineață, din cauza unor fluctuații de tensiune la rețeaua de energie electrică.

Citeşte mai departe ...

Hocheiștii de la CSM Galați primesc vizita celor de la SC Miercurea Ciuc

  • Publicat în Sport

Campionatul Naţional de hochei pentru seniori programează în weekend noi partide. După o pauză ceva mai lungă, hocheiştii de la CSM Galaţi vor avea un program infernal în care vor disputa 11 meciuri într-o lună de zile, primele şapte acasă. Patinoarul Dunărea va găzdui vineri 14 februarie şi sâmbătă 15 februarie, de la ora 18.30 dubla CSM Galaţi -Sport Club Miercurea Ciuc. Formaţia noastră are nevoie de sprijinul suporterilor gălăţeni. Programul celorlalte partide pentru echipa condusă de Julius Penzes şi Cornel Chiriţă: CSM Corona Braşov -18 februarie; ACSH Gheorgheni -21-22 februarie; Corona Braşov -28 februarie şi 1 martie, toate la Galaţi; CSA Steaua Bucureşti -8 şi 9 martie în deplasare; Fenestela 68 -14 şi 15 martie acasă. CSM Galaţi ocupă momentan locul 6 cu 33 de puncte din 23 meciuri dar va încerca să prindă în extremis locul 4 ce asigură calificarea pentru play-off.

Citeşte mai departe ...

Examen dificil pentru Oţelul pe „Ion Oblemenco”

  • Publicat în Sport

Superliga de fotbal continuă în weeend cu partidele celei de-a 27-a etape. SC Oţelul va juca vineri 14 februarie, de la ora 20.00 pe stadionul Ion Oblemenco din capitala Băniei cu U Craiova, ocupanta locului 3 în clasament. Un examen foarte dificil pentru roş-alb-albaştri care au plecat de miercuri spre Craiova şi vor să continue seria evoluţiilor ascedente şi să repete cel puţin rezultatul din runda precedentă pe teren propriu cu Rapid. „Ne aşteaptă un meci important contra unei echipe foarte bune, cu un antrenor pe care îl ştiu foarte bine şi pe care îl apreciez foarte mult. Chiar dacă a venit doar de câteva etape, a reuşit să dea energie echipei. Va fi un meci dificil. Întâlnim un club de tradiţie, cu suporteri, cu speranţe şi investiţii foarte mari. Dar, de fiecare dată mergem cu aceeaşi idee de a încerca să ne impunem stilul nostru de joc, principiile de joc, planul ofensiv şi defensiv. Eu cred că vom face un meci bun. Faptul că întâlnim adversari foarte puternici, dintr-un anumit punct de vedere, ne face să vedem realitatea şi să ne depăşim limitele. Încă suntem într-un proces de stabilizare al unei formule. Din păcate nu am reuşit până acum să am tot lotul complet la dispoziţie, ba cu jucători veniţi târziu, accidentaţi, suspendaţi. Şi de data aceasta vom avea anumiţi jucători care vor lipsi. Dar ca de fiecare dată sper ca cei care vor intra în locul lor să o facă la fel de bine, la fel cum s-a întâmplat până acum, jucătorii care au intrat de multe ori au făcut lucruri bune”, a declarat antrenorul Ovidiu Burcă. După 26 etape, Oţelul ocupă locul 12 în clasamentul Superligii cu 29 de puncte.

Citeşte mai departe ...

Costel Fotea: Continuăm investițiile cu fonduri europene în educație. Dotări moderne pentru școlile din județul Galați

 
Consiliul Județean Galați sprijină educația tuturor copiilor, inclusiv a celor cu nevoi speciale, prin investiții importante în școli. „Astfel, 31 de săli de clasă au fost dotate cu echipamente IT (table inteligente, calculatoare, imprimante, sisteme audio) și 39 de clase au fost mobilate”, a anunțat Costel Fotea, președintele CJ Galați.
 
Este vorba de: Școala Gimnazială Specială „Constantin Păunescu” Tecuci, Liceul Tehnologic „Simion Mehedinți” Galați, Școala Profesională Specială „Emil Gârleanu” Galați.
- Laboratorul de informatică și atelierele de alimentație publică, mecanică și cel de croitorie și pielărie de la Liceul Tehnologic „Simion Mehedinți” Galați au fost echipate;
- Laboratorul de informatică și cabinetul polisenzorial de la Școala Profesională Specială „Emil Gârleanu” Galați a fost dotat cu echipamente IT;
-Cabinetul de kinetoterapie de la Școala Gimnazială Specială „Constantin Pufan” a dotat cu materiale didactice și echipamente IT;
- Sala de sport de la Școala Gimnazială Specială „Constantin Păunescu” Tecuci a fost dotată cu materiale didactice specifice.
 
De asemenea, CJ Galați a dotat și o parte din unitățile conexe:
-Cabinete de navomodele și de limbi străinie de la Palatul Copiilor Galați și cabinetul de cultură și civilizație românească de la filiala Tecuci;
-Cabinet de consiliere psihopedagogică de la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Galați (CJRAE).
 
„Continuăm investițiile în cluburile sportive școlare din Galați și Tecuci. Prin aceste modernizări, copiii au acces la tehnologie de ultimă generație și un mediu educațional mai prietenos. Educația de calitate înseamnă un viitor mai bun și o șansă în plus pentru tânăra generație”, a transmis Costel Fotea, președintele CJ Galați.
Citeşte mai departe ...

Bubuituri puternice la Galați. Un nou atac cu drone lângă granița României

În noaptea de miercuri, 12 februarie, spre joi, 13 februarie, sisteme de drone rusești au executat un nou atac asupra unor obiective civile și de infrastructură aflate pe teritoriul Ucrainei, în apropierea frontierei cu România.

„Ca urmare a faptului că sistemele de monitorizare și supraveghere radar ale Ministerului Apărării Naționale au semnalat ținte aeriene care au evoluat pe diferite traiecte de zbor în spațiul aerian ucrainean, în proximitatea spațiului aerian național, Centrul Național Militar de Comandă (nucleu) a notificat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în jurul orei 23, privind instituirea măsurilor de alertare a populației în zona de graniță a județelor Tulcea și Galați”, a transmis MApN.

Pentru supravegherea și monitorizarea spațiului aerian din zonă, două aeronave F-16 ale Forțelor Aeriene Române și, ulterior, două aeronave Eurofighter ale Forțelor Aeriene Spaniole, aflate în Serviciul de Luptă Poliție Aeriană, au decolat din Baza 86 Aeriană Borcea, respectiv 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu. 

Sistemele radar ale MApN au identificat, în jurul orei 00.30,  o țintă aeriană care a intersectat pentru scurt timp spațiul aerian național, în apropiere de localitatea Reni, pe o adâncime de aproximativ 1 km în interior, îndreptându-se ulterior către spațiul aerian ucrainean. Totodată, a fost semnalată o posibilă zonă de impact pe teritoriul național, în apropierea frontierei româno-ucrainene, la aproximativ 10 kilometri est de limita administrativă a municipiului Galați, fără să fie raportate pagube materiale.

„Pe timpul noptii In total au fost 11 apeluri prin SNUAU 112 legate de prezenta dronelor din care 9 la ISU GL și 2 la ISU Tulcea”, a transmis ISU Galați.

La ora 01.10 a fost transmis indicativul de încetare a alertei aeriene în cele două județe, aeronavele de luptă revenind ulterior pe bazele aeriene de dislocare.

Conform procedurilor, în cursul acestei dimineți, forțele MApN vor efectua cercetări în locația semnalată, precum și în alte zone aflate în proximitatea obiectivelor ucrainene atacate de forțele ruse.  

MApN a informat și informează în timp real structurile aliate cu privire la situațiile generate de atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea.

„Ministerul Apărării Naționale reiterează mesajul ferm de condamnare a acestor atacuri executate de Federația Rusă împotriva unor obiective și elemente de infrastructură civilă ucrainene, care sunt nejustificate și intră în gravă contradicție cu normele de drept internațional”, a mai precizat MApN.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri