Menu
RSS
LIBERTY Galați repornește Furnalul 5

LIBERTY Galați repornește Furnalul …

Ca urmare a cererii solid...

Un bărbat urmărit internațional, depistat într-un supermarket de un polițist

Un bărbat urmărit internațional, de…

Un polițist din cadrul Se...

CSM Arcada are o vară încărcată

CSM Arcada are o vară încărcată

Vicecampioana României la...

Baschetbaliştii de la CSU atacă Cupa

Baschetbaliştii de la CSU atacă Cup…

La Bucureşti se va disput...

Trei decenii de la întronizare

Trei decenii de la întronizare

Înaltpreasfinţitul Părint...

Premierul Marcel Ciolacu: România continuă să fie un partener ferm, consistent și de încredere al SUA, dedicat eforturilor de întărire a securității energetice în Europa

Premierul Marcel Ciolacu: România c…

Prim-ministrul Marcel Cio...

Traseul de autobuz 25 este în continuare deviat

Traseul de autobuz 25 este în conti…

Având in vedere continuar...

Școala Gimnazială Nr. 28 Galați - „Școală Europeană” 2024

Școala Gimnazială Nr. 28 Galați - „…

Școala Europeană 2024 , e...

Premierul Ciolacu: Investim miliarde de euro în noi capacități de obținere a energiei din surse regenerabile și urmărim dublarea capacității nucleare a României

Premierul Ciolacu: Investim miliard…

Premierul Marcel Ciolac...

Prev Next

Luni, 08 Iulie 2024 - Regional Press

Concluziile întâlnirii dintre reprezentanții experților contabili și ministrul de Finanțe

O delegație a ministerului Finanțelor, condusă de ministrul Marcel Boloș, a avut discuții, luni, cu reprezentanți ai contabililor și economiștilor, pe tema nemulțumirilor generate de recentele schimbări legislative în domeniul fiscal.

„A fost o discuție foarte bună, pentru care le mulțumesc celor prezenți. Pentru că au venit cu o atitudine constructivă, deschiși să găsim rezolvări eficiente și punctuale la îngrijorările și nemulțumirile lor. Au recunoscut și dumnealor nevoia imperioasă de a introduce instrumente moderne digitale pentru colectarea TVA, care să aibă impact pozitiv asupra deficitului bugetar excesiv al României. Cea mai importantă concluzie cu care am plecat este că vom asigura un dialog permanent, care în final să genereze decizii echitabile și corecte de ambele părți. Pe noi să ne ajute să combatem evaziunea și să reducem gap-ul de TVA, așa cum ne-am asumat în fața Comisiei Europene și a OECD, iar pentru ei să însemne măsuri care să aducă claritate și să nu îi supună la eforturi suplimentare în activitatea pe care o desfășoară”, a transmis ministrul Marcel Boloș.

În urma discuțiilor, au fost stabilite următoarele:

- implementarea e-TVA: reprezentanții contabililor au subliniat că sunt deschiși în ceea ce privește măsura, dacă își va dovedi eficiența. Ministrul Marcel Boloș i-a invitat să fie parte din comitetul e-TVA, în cadrul căruia se va analiza acuratețea datelor generate de acest instrument, urmând ca o decizie privind posibilitatea prorogării sistemului să fie luată în baza rezultatelor preliminare;

- implementarea e-Factura în regim B2C și protecția datelor cu caracter personal: MF a dat asigurări că implementarea sistemului se va realiza în conformitate cu cele mai bune practici de securitate a datelor și că nu se va solicita CNP-ul persoanelor fizice pentru care se emite factura. Echipa MF a explicat că lucrează la un sistem prin care datele cu caracter personal regăsite pe factura electronică să fie convertite într-o formă de identificare fiscală care să nu permită corelarea directă cu identitatea persoanei pentru care s-a emis factura. De asemenea, echipa MF a prezentat deschidere față de realizarea unui studiu privind impactul implementării acestei măsuri asupra comportamentului consumatorilor;

- revenirea la legea prevenției: ministrul Finanțelor a subliniat că nu exclude această posibilitate și a solicitat din partea reprezentanților contabililor o propunere concretă în acest sens;

- simplificarea procesului de declarare prin eliminarea unor declarații acolo unde există deja informații: Echipa MF a subliniat că vor fi pași făcuți în acest sens, unul fiind modificarea/eliminarea D394;

- nevoia de predictibilitate în sistemul fiscal: Ministrul Marcel Boloș a propus organizarea unui comitet de fiscalitate, cu accent asupra normelor și procedurilor fiscale, la care să fie invitați delegați ai organizațiilor profesionale /patronatelor/sindicatelor reprezentative, care să aibă întâlniri trimestriale în care să fie discutate orice eventuale modificări de această natură care se au în vedere;

- se va analiza posibilitatea compensării concediilor medicale cu contribuțiile sociale, fiind însă necesară o discuție la nivelul Guvernului României;

- se va analiza posibilitatea de a acorda credit fiscal pentru achiziția caselor de marcat care pot tipări bonuri QR;

- vor urma noi discuții în care să fie analizate punctual situațiile întâmpinate de contribuabili în completarea declarațiilor e-Transport;

Citeşte mai departe ...

Galațiul are două note de 10 la Bacalaureat

Județul Galați se situează pe locul 2 la nivel național în ceea ce privește rezultatele obținute la examenul de Bacalaureat Național, cu o rată de promovare de 88,5% a promoției curente și de 83,4% a totalului de candidați.
 
De asemenea, Galațiul a obținut două note de 10.00 la Bacalaureat. Acestea au fost obținute de Maria Ștefan, absolventă a Colegiului Național Costache Negri și Ștefan Nicolas Bratoveanu, absolvent al Colegiului Național Vasile Alecsandri.
 
„Felicitări tuturor absolvenților de liceu din județul nostru pentru rezultatele remarcabile obținute la Bacalaureat! Munca voastră și dedicarea au fost răsplătite, aducându-ne pe locul 2 la nivel național. Suntem extrem de mândri de voi! Această deosebită realizare ne onorează și demonstrează încă o dată că la Galați învățământul este performant, acest lucru nefiind posibil fără efortul și implicarea profesorilor și sprijinul necondiționat al părinților. Vă mulțumim tuturor pentru contribuția voastră esențială la acest succes!”, a transmis ISJ Galați.
Citeşte mai departe ...

Costel Fotea: Un fost drum de pământ, transformat în drum sigur și modern

 
Consiliul Județean Galați modernizează drumul de la Odaia Manolache către Pădurea Gârboavele (DJ255A).
 
Practic, drumul a fost construit de la zero, iar astăzi se toarnă primul strat de asfalt, pe porțiunea din interiorul localității.
 
 „Trebuie precizat că pe acest drum, de la ieșirea din sat și până în zona intrării la Grădina Zoologică, acolo unde a fost amenajat și un sens giratoriu, a fost deja turnat asfalt. Drum bun amenajăm și între Valea Mărului și Corod (DJ251H). S-a intervenit la nivelul fundației, a fost lărgită partea carosabilă, iar acum se toarnă și primul strat de asfalt (stratul de binder). Construim durabil pentru un trafic mai sigur!”, a transmis Costel Fotea, președintele CJ Galați.
Citeşte mai departe ...

Traseul de autobuz 28 va fi deviat

Traseul de autobuz 28 (Micro 19 - Bariera Traian) va fi modificat având în vedere că în zilele de marți, 9 iulie, și miercuri ,10 iulie, între orele 07.00 - 17.00, se vor executa lucrări de asfaltare în zona intersecției str. Oltului, giratoriu, pentru lucrarea „Extindere și modernizare a variantei ocolitoare a Municipiului Galați”.

Mijloacele de transport de pe acest traseu vor circula după următorul itinerariu:

- turul: Micro 19 (terminal de transport) - str. Oțelarilor - str. Brăilei - str. Ileana Cosânzeana - str. Oltului - (...) - Bariera Traian.

- returul: Bariera Traian - (...) - str. Oltului - str. Ileana Cosânzeana - str. Brăilei - sens giratoriu - str. Brăilei - str. Oțelarilor - Micro 19 (terminal de transport).

În intervalul menționat, stațiile Lidl amplasate pe str. Oltului vor fi suspendate. În situația în care lucrările vor fi finalizate înainte de termen, autobuzele care deservesc traseul 28 vor reveni mai devreme la traseul inițial.

Citeşte mai departe ...

Accident pe drumul mănăstirii, la Tudor Vladimirescu

ISU Galați a fost alertat despre producerea unui accident rutier între două autoturisme marca Mitsubishi si Volkswagen, în care au fost implicate cinci persoane.

Accidentul a avut lic pe drumul mănăstirii, în localitatea Tudor Vladimirescu. 

La fața locului au fost trimise numeroase echipe de intervenție. Au avut misiune autospeciala de stins incendii de la Garda de Intervenție Ivești, un echipaj SMURD, o autospecială de transport victime multiple de la Detașamentul de Pompieri Galați și un echipaj SAJ.

Potrivit ISU, au fost patru victime neîncarcerate. Este vorba despre două persoane, soț și soție în Mitsubishi, și o fată cu un bărbat în Volkswagen. După ce au fost evaluate și au primit îngrijiri de la echipajele medicale, persoanele nu au solicitat transportul la spital.

Citeşte mai departe ...

Accident cu cinci victime în județul Galați

ISU Galați a fost alertat despre producerea unui accident rutier între doua autoturisme marca Mitsubishi si Volkswagen, în care au fost implicate cinci persoane.

La fața locului au fost trimise numeroase echipe de intervenție. Au avut misiune autospeciala de stins incendii de la Garda de Intervenție Ivești, un echipaj SMURD, o autospecială de transport victime multiple de la Detașamentul de Pompieri Galați și un echipaj SAJ.

Potrivit ISU, au fost patru victime neîncarcerate. Este vorba despre două persoane, soț și soție în Mitsubishi, și o fată cu un bărbat în Volkswagen. După ce au fost evaluate și au primit îngrijiri de la echipajele medicale, persoanele nu au solicitat transportul la spital.

Citeşte mai departe ...

Cei mai mici baschetbalişti gălăţeni de la LPS, CSM, Academia Phoenix şi Templiers Academy s-au întors cu multe victorii de la Costineşti

  • Publicat în Sport

Sezonul baschetbalistic intern a ajuns la final. Ultima competiţie care a avut loc la Costineşti a fost Festivalul Naţional de Minibaschet Under 12. Galaţiul a fost reprezentat cu succes de Academia de Baschet Phoenix, care a aliniat două echipe, CSM, Templiers Academy, la masculin şi LPS, la feminin. Micii „academicieni” antrenaţi de Cristina Nini au fost la înălţime, reuşind să câştige cele 8 meciuri disputate. Lotul folosit: Alex Grădinaru, Kevin Stoiu, Eric Necoară, Matei Bunea, Rareş Vădeanu, Yannis Linteşi, Ştefan Negoiţă, Cătălin Luca, Matei Bolocan, Rareş Popa, David Roşca, Yannis Nicoară.
CSM Galaţi, antrenor Bogdan Bălănică nu s-a lăsat mai prejos şi a obţinut 7 victorii din 7 meciuri. Lotul aliniat: Mathias Axente, Darius Banea, Eduard Drăgan, Bogdan Ponea, Darius Chelu, Andrei Oprea, Răzvan Cheşu, Antonio Florea, Luca Buhăescu, Andrei Năstase, Tudor Harabagiu, Edan Ganea.
Templiers Academy, antrenor Adriana Maxim a evoluat bine per ansamblu, încheind competiţia cu 5 victorii. Formula folosită: Sebastian Nichiforov, Andrei Chicăroşie, Luca Boşneagă, Nicolas Crăciun, Filip Barbu, Ian Galiti, Aleandru Meşter, David Tucanu, Petru Păun, Emilian Păun, Nicolas Popescu, George Cernencu, Alexandru Dinu şi Vlad Păduraru.
Fetele de la LPS antrenate de Andrada Miron au ţinut steagul sus, au împletit utilul cu plăcut şi s-au întors acasă cu 3 victorii. Lotul prezent la Costineşti: Iarina Vasilaş, Eva Tiron, Ania Ochiu, Simona Guţu, Rebeca Hamza, Beatrice Mihalache, Melania Hodiş, Sophie Bujor, Otilia Ciobotaru, Rebeca Negru, Amalia Leopa, Dana Păun, Sorina Ghiţă. Antonia Paraschiv.
Vacanţă plăcută tuturor.

Citeşte mai departe ...

Oţelul îşi face ultimele reglaje pentru Superligă

  • Publicat în Sport

Delegaţia Oţelului a revenit acasă după stagiul de pregătire centralizată din Austria unde pe lângă antrenamentele speciale au jucat şi trei amicale, toate încheiate cu victorii: 3-2 cu Celje, campioana Sloveniei, 1-0 cu FK Jedinstvo Ub din Serbia şi 4-1 cu Marsaxlokk din Malta. Până la startul campionatului, lotul va fi completat cu 1-2 jucători. Echipa noastră se va antrena toată săptămână la stadionul Oţelul. „Ne aşteptăm la un sezon mult mai greu din toate punctele de vedere. Suntem în aşteptarea confirmării transferurilor a câtorva jucători, unii deja prezenţi la echipă, alţii urmând să sosească în curând. Este o perioadă dificilă pentru a aduce jucători la bugetul nostru, dar facem tot posibilul să ne consolidăm lotul. Cei care au venit mai târziu trebuie integraţi rapid. Sunt convins că lotul este mult mai valoros decât cel din sezonul trecut, dar coeziunea şi adaptarea rapidă sunt esenţiale pentru a construi o echipă competitivă. Le transmit fanilor să aibă răbdare şi să fie alături de echipă. Cred că un suporter adevărat este cel care stă lângă echipă în orice moment şi are încredere în ea”, a declarat managerul tehnic Dorinel Munteanu. Oţelul debutează în noul sezon din Superligă, luni 15 iulie, de la ora 18.30 în deplasare cu FC Botoşani iar prima apariţie în faţa suporterilor proprii va fi pe 22 iulie, de la ora 21.30 cu Farul Constanţa.

Citeşte mai departe ...

Locul II pe țară la Bacalaureat (înainte de contestații) pentru absolvenții gălățeni

Județul Galați se situează pe locul 2 la nivel național în ceea ce privește rezultatele obținute la examenul de Bacalaureat Național, cu o rată de promovabilitate de 88,5% a promoției curente și de 83,4% a totalului de candidați!

„Felicitări tuturor absolvenților de liceu din județul nostru pentru rezultatele remarcabile obținute la Bacalaureat! Munca voastră și dedicarea au fost răsplătite, aducându-ne pe locul 2 la nivel național. Suntem extrem de mândri de voi!

Această deosebită realizare ne onorează și demonstrează încă o dată că la Galați învățământul este performant, acest lucru nefiind posibil fără efortul și implicarea profesorilor și sprijinul necondiționat al părinților. Vă mulțumim tuturor pentru contribuția voastră esențială la acest succes!

Elevii cu note de excepție sunt adevărate exemple de excelență și determinare. Le dorim succes în continuare și încredere că pot depăși orice obstacol, atât timp cât sunt ghidați de muncă, seriozitate și perseverență! Cu credință în suflet și cu tot ce au acumulat în anii de liceu, vor păși încrezători spre învățământul superior și vor descoperi noi orizonturi.

Sărbătorim împreună acest succes și ne pregătim pentru noi provocări! Vă dorim tuturor o vară plină de bucurie și momente frumoase! Felicitări!”- Inspectoratul Școlar Județean Galați

Citeşte mai departe ...

Val de caniculă în România: atenționare de Cod Galben

Administrația Națională de Meteorologie anunţă caniculă luni şi marţi, în cea mai mare parte a ţării, temperaturile urmând să ajungă la 39 de grade în regiunile sudice. 

ANM a emis o atenţionare meteorologică cod galben pentru luni, 8 iulie, când sunt prognozate val de căldură, caniculă şi disconfort termic ridicat.

”Valul de căldură se va extinde şi intensifica uşor în Crişana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală şi jumătatea de sud a Moldovei, unde va fi caniculă şi disconfort termic ridicat. Temperaturile maxime vor fi de 35...37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi local va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi”, transmit meteorologii.

O atenţionare de cod galben a fost emisă şi pentru marţi, 9 iulie.

”Valul de căldură va continua să se extindă şi să se intensifice în Crişana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală, local în Moldova şi Maramureş, precum şi în sud-vestul Transilvaniei, unde va fi caniculă şi disconfort termic ridicat. Temperaturile maxime vor fi de 35...37 de grade şi local 38...39 de grade în regiunile sudice, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pe arii extinse pragul critic de 80 de unităţi. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală”, precizează ANM.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri