Menu
RSS
LIBERTY Galați repornește Furnalul 5

LIBERTY Galați repornește Furnalul …

Ca urmare a cererii solid...

Un bărbat urmărit internațional, depistat într-un supermarket de un polițist

Un bărbat urmărit internațional, de…

Un polițist din cadrul Se...

CSM Arcada are o vară încărcată

CSM Arcada are o vară încărcată

Vicecampioana României la...

Baschetbaliştii de la CSU atacă Cupa

Baschetbaliştii de la CSU atacă Cup…

La Bucureşti se va disput...

Trei decenii de la întronizare

Trei decenii de la întronizare

Înaltpreasfinţitul Părint...

Premierul Marcel Ciolacu: România continuă să fie un partener ferm, consistent și de încredere al SUA, dedicat eforturilor de întărire a securității energetice în Europa

Premierul Marcel Ciolacu: România c…

Prim-ministrul Marcel Cio...

Traseul de autobuz 25 este în continuare deviat

Traseul de autobuz 25 este în conti…

Având in vedere continuar...

Școala Gimnazială Nr. 28 Galați - „Școală Europeană” 2024

Școala Gimnazială Nr. 28 Galați - „…

Școala Europeană 2024 , e...

Premierul Ciolacu: Investim miliarde de euro în noi capacități de obținere a energiei din surse regenerabile și urmărim dublarea capacității nucleare a României

Premierul Ciolacu: Investim miliard…

Premierul Marcel Ciolac...

Prev Next

Iulie 2024 - Regional Press

LIBERTY Galați repornește Furnalul 5

Ca urmare a cererii solide pentru produsele sale din tablă groasă și acoperite organic, LIBERTY Galați anunță repornirea Furnalului nr. 5 în următoarele zile, după o scurtă întrerupere, se anunță într-un comunicat de presă remis de companie.

Repornirea are loc în urma unei întâlniri a președintelui executiv al LIBERTY Steel Group, Sanjeev Gupta, cu viceprim-ministrul Marian Neacșu, care a avut loc marți, 23 iulie, la București.

„În cadrul întâlnirii, au fost abordate atât planurile iminente de repornire a activității furnalului pentru furnizarea produselor din oțel clienților locali din infrastructură și construcții navale, cât și planurile LIBERTY de a investi în transformarea companiei din România într-un producător de oțel verde.

Compania a solicitat sprijinul guvernului în alocarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și în implementarea mecanismelor existente pentru susținerea marilor consumatori industriali de energie. În cadrul discuției, Viceprim-ministrul a subliniat importanța companiei siderurgice din Galați pentru economia românească și necesitatea continuării investițiilor în decarbonizare. Guvernul României va colabora cu compania pentru identificarea soluțiilor care să susțină repornirea furnalului.

Având în prezent un business cu o poziție mai stabilă pe piață, repornirea Furnalului nr. 5 va contribui la creșterea avantajelor pe care compania le are în segmentele de tablă groasă și de produse acoperite furnizate clienților săi care dezvoltă proiecte majore de infrastructură atât în România, cât și în toată Europa. De asemenea, LIBERTY Galați este o companie solidă, care nu este afectată de situația de la Ostrava”, potrivit comunicatului.

După întâlnirea de la București, Ajay Aggarwal, președintele Consiliului de Administrație al LIBERTY Galați, a declarat: „Ultimele 12 luni au fost extrem de dificile pentru întreaga industrie siderurgică din Europa, dar suntem încurajați de suportul acordat de Guvernul României. Suntem recunoscători să lucrăm în parteneriat cu Guvernul României pentru a traversa aceste provocări și pentru a susține rolul esențial pe care îl are compania din Galați în producția de oțel necesară în infrastructura strategică, precum și în asigurarea miilor de locuri de muncă în lanțul valoric.

Odată cu repornirea Furnalului Nr. 5, ne propunem să maximizăm avantajele-cheie ale portofoliului nostru de produse din oțel, precum tablă groasă și produse acoperite, și să accelerăm producția odată cu redresarea pieței pe care sperăm cu toții să o vedem în Europa.”

Citeşte mai departe ...

Un bărbat urmărit internațional, depistat într-un supermarket de un polițist

Un polițist din cadrul Secției 3 Poliție Galați, aflat în timpul liber, și-a anunțat telefonic colegii de serviciu, cu privire la faptul că, într-un supermarket de pe raza municipiului Galați, s-ar afla o persoană care ar corespunde semnalmentelor unui bărbat, urmărit la nivel național.

Polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Galați s-au deplasat la fața locului și au constatat că bărbatul respectiv corespunde semnalmentelor persoanei urmărite la nivel național, dar acesta le-ar fi prezentat polițiștilor documentele de identitate ale fratelui său, cu scopul de a-i induce în eroare.

 Polițiștii l-au condus la secție și din verificările efectuate au stabilit identitatea reală a bărbatului, care are vârsta de 46 de ani și domiciliul în localitatea Matca, județul Galați, pe numele căruia Judecătoria Timișoara a emis un mandat de executare a pedepsei de 6 luni de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de furt.

 Bărbatul a fost condus și încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați, cercetările fiind continuate de către polițiști, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals privind identitatea.

Citeşte mai departe ...

CSM Arcada are o vară încărcată

  • Publicat în Sport
Vicecampioana României la volei masculin, CSM Arcada Galaţi şi-a stabilit în proporţie de 99% lotul cu care va aborda sezonul 2024-2025 unul foarte încărcat în care vor fi angrenaţi pe mai multe fronturi: Supercupa României, Divizia A1, Cupa României şi CEV Cup. După ce s-a despărţit de 10 jucători din sezonul trecut, echipa condusă de Sergiu Stancu a perfectat până acum nouă transferuri: Filip Constantin, Carol Kosinski, Alexandru Ionescu, Alexandru Raţă, toţi componenţi ai Naţionalei României, Gustavs Freimanis, internaţional leton, Wilfrido Hernandez Encornacion, internaţional Republica Dominicană, Bernard Bakonji, internaţional Croaţia, Steven Marshall, internaţional Canada, Mohamed Mohsen Soliman, internaţional Egipt, la care se adaugă cei patru români rămaşi: Marian Bala, Andrei Butnaru, Veniamin Aldea şi Liviu Cristudor. După toate probabilităţile, în cel mai scurt timp va fi anunţat un ultim transfer. Reunirea lotului a fost programată pe 5 august iar în perioada 6-16 august delegaţia generală îşi va muta cartierul general la Cheile Grădiştei pentru tradiţionalul cantonament. Cupa Arcada 2024 se va disputa în perioada 12-14 septembrie iar o săptămână mai târziu echipa gălăţeană a fost invitată la un turneu amical la Novi Sad în Serbia. Primul joc oficial se va disputa pe 5 octombrie.
Citeşte mai departe ...

Baschetbaliştii de la CSU atacă Cupa

  • Publicat în Sport

La Bucureşti se va disputa în weekeend, pe 27-28 iulie Cupa României la baschet 3x3. La masculin va participa CSU Galaţi, în formula: Alexandru Berca, Camil Berculescu, Vadim Răducan, Theodor Gherman coordonaţi de antrenorul Alin Culea. Celelalte echipe înscrise la această categorie: Ştiinţa Bucureşti, CSU Piteşti, Sportul Studenţesc, CSU Tg. Mureş, CSU UVT Timişoara, Politehnica Iaşi şi CSU Craiova. După ce recent s-a clasat pe un onorant loc 4 la Campionatul Naţional, echipa gălăţeană va încerca să-şi îmbunătăţească performanţa şi, de ce nu să urce pe podium.

Citeşte mai departe ...

Trei decenii de la întronizare

Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, aniversează miercuri trei decenii de la întronizare. Arhiepiscopul Casian s-a născut în 18 martie 1955, în comuna Lopătari, jud. Buzău, din părinţii Vasile şi Rada Crăciun, la botez primind numele Costică. A urmat şcoala din localitatea natală, apoi Seminarul Teologic „Chesarie Episcopul” din Buzău (1970-1975), Institutul Teologic Universitar din Bucureşti (1976-1980), studii de specializare la Universitatea II din Strasbourg – Franţa (1981-1984), unde a obţinut doctoratul în Teologie, cu teza: Icoana şi frescele exterioare ale mănăstirilor moldovene – încercare de prezentare a raporturilor dintre ele. Între timp, a fost tuns în monahism la Mănăstirea Ciolanu cu numele Casian şi hirotonit ierodiacon (1980). Mai târziu, a fost hirotonit ieromonah, hirotesit protosinghel (1985), apoi arhimandrit (1987).
Tot în această perioadă a fost profesor la Seminarul Teologic din Buzău (1980-1981 si 1984-1985), duhovnic şi asistent la Institutul Teologic Universitar din Sibiu (1985-1988). A fost promovat inspector patriarhal la Bucureşti (1988-1990), perioadă în care a coordonat învăţământul teologic din Patriarhia Română. Pentru scurtă vreme a fost slujitor la Mănăstirea Antim din Bucureşti, scrie basilica.ro.
La solicitarea Arhiepiscopului Antim Nica a fost ales arhiereu-vicar, cu titlul Gălăţeanul, la Episcopia Dunării de Jos (12 februarie 1990), câteva zile mai târziu fiind hirotonit şi instalat la Galaţi (18 februarie 1990). În urma trecerii la cele veşnice a Arhiepiscopului Antim, a fost ales Episcop al Dunării de Jos (12 iulie 1994) şi instalat la Galaţi în 24 iulie 1994. Între activităţile sale se numără: redeschiderea Seminarului Teologic „Sfântul Andrei” din Galaţi, înfiinţarea Facultăţii de Teologie-Litere din cadrul Universităţii Dunărea de Jos, înfiinţarea unei şcoli postliceale de învăţători, redeschiderea unui însemnat număr de mănăstiri, restaurarea Catedralei eparhiale şi a unor biserici de mir, zidirea de noi biserici. A organizat asistenţa socială din eparhie. A reprezentat Biserica Ortodoxă Română în diferite întâlniri peste hotare şi a pus bazele revistei eparhiale „Călăuza ortodoxă”.

Citeşte mai departe ...

Premierul Marcel Ciolacu: România continuă să fie un partener ferm, consistent și de încredere al SUA, dedicat eforturilor de întărire a securității energetice în Europa

Prim-ministrul Marcel Ciolacu și secretarul pentru Energie al SUA, Jennifer M. Granholm, a avut la Palatul Victoria, o întrevedere în care au discutat despre reuniunea Parteneriatului pentru Cooperare Transatlantică în Energie și Climat (P-TECC), găzduită în aceste zile de România, și despre importanța strategică a securității energetice în contextul războiului din Ucraina și a utilizării energiei ca armă de presiune.

Premierul Ciolacu a afirmat că România își propune să ridice cooperarea economică și energetică din cadrul Parteneriatului Strategic cu Statele Unite ale Americii la nivelul de excelență atins în domeniul securității. Totodată, a arătat că statul român are potențialul de a deveni un important hub regional în domeniul energiei, iar investițiile americane în depozitele de hidrocarburi din țara noastră, dar și în proiectele de energie curatǎ, vor contribui la atingerea acestui obiectiv.

„România este și va continua să fie un partener ferm, consistent și de încredere al SUA în regiune, dedicat eforturilor de întărire a securității energetice în Europa”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Premierul român a subliniat cooperarea cu SUA în proiectul construcției celor două noi unități ale Centralei de la Cernavodă și al investiției în Reactoarelor Modulare Mici (SMR) de la Doicești, care vor avea ca efect dublarea producției de electricitate a facilităților de energie nuclearǎ. În acest context, Marcel Ciolacu a arătat că parteneriatul între Nuclearelectrica și companiile americane NuScale și Fluor, prin care fosta termocentrală pe cărbune de la Doicești este transformată într-o centrală nuclearo-electrică modernă, ne plasează în domeniul pionieratului în acest domeniu.

Șeful Executivului român a amintit, de asemenea, obiectivul țării noastre de a crește capacitatea de interconectare cu Republica Moldova pentru a asigura capacitatea acestui stat de aprovizionare din surse sigure și a salutat proiectele similare dezvoltate de SUA în țara vecină.

La întrevederea între premierul Marcel Ciolacu și secretarul pentru Energie al SUA, Jennifer M. Granholm, au mai participat vicepremierul Marian Neacșu, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, consilierul de stat Nicolae Comănescu, directorul general al S.N Nuclearelectrica Cosmin Ghiță și ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, E.S. Kathleen Kavalec.

Citeşte mai departe ...

Activităţi de vară pentru copiii din Insula Mare a Brăilei

 
În cadrul programului eparhial de tabere pentru tineri desfăşurat în această vară în Eparhia Dunării de Jos, 14 copii de la Şcoala primară din satul Agaua, comuna Frecăţei, judeţul Brăila, au mers împreună cu preotul şi cu preoteasa din această comunitate parohială la Așezământul Social-Filantropic ,,Sfântul Pantelimon“ - Lacu Sărat, judeţul Brăila.
 
„Programul de vacanţă din această zi specială a început cu rugăciunea de binecuvântare pentru copiii din Insula Mare a Brăilei şi a continuat cu o serie de activități de socializare, jocuri în aer liber, plimbări în natură, discuţii libere, picturi şi ateliere de creație.
 
Copiii s-a bucurat de o zi frumoasă, în spațiul prietenos, încântător și ospitalier al Așezământului eparhial de la Lacu Sărat și și-au manifestat recunoștința pentru clipele frumoase şi experiența plăcută din această zi de vară”, a transmis Arhiepiscopia Dunării de Jos.
Citeşte mai departe ...

Traseul de autobuz 25 este în continuare deviat

  • Publicat în Social

Având in vedere continuarea lucrărilor la rețeaua de apă a obiectivului “Realizare utilități și viabilizare teren creșă mare”, compania Transurb SA Galați informează că mijloacele de transport public repartizate la traseul 25 (Shopping City – Cartier Filești) vor circula deviat până la finalizarea obiectivului precizat.

Așadar, autobuzele de pe traseul 25 vor circula în continuare din Micro 13, atât la tur, cât și la retur, pe Drumul de Centură. Transurb precizează că stațiile Feroviarilor, amplasate pe strada 9 Mai 1945, respectiv, în Micro 13B, vor rămâne suspendate pe toată perioada devierii traseului.

Închis începând cu 14 iunie pentru o perioadă de trei săptămâni, tronsonul cuprins între strada Feroviarilor și strada Pictor Isser ar fi trebuit să fie redeschis din 7 iulie, conform anunțului initial.

Citeşte mai departe ...

Școala Gimnazială Nr. 28 Galați - „Școală Europeană” 2024

Școala Europeană 2024 , ediția a XIX-a, aduce un nou titlu pentru școlile gălățene, ne informează Inspectoratul Școlar Județean Galați.

Competiția reprezintă o recunoaștere a demersurilor de accesare a fondurilor europene, a unui management de calitate, precum și a promovării valorilor europene.

Felicitări echipei Școlii Gimnaziale Nr. 28 Galați, câștigătoare (cu 180 de puncte) a titlului de "Școală europeană!" în acest an!

Competiția „Şcoală Europeană” se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar implicate în programele europene din domeniul educației și formării profesionale Erasmus+ și constă în evaluarea calității și coerenței managementului școlii, reflectat în documentele manageriale, precum și a impactului pe care activitățile derulate în cadrul proiectelor europene l-au avut asupra culturii organizaționale și a ethosului școlii.

Certificarea școlilor cu titlul „Școală Europeană” conferă recunoaștere și prestigiu în cadrul comunităților educaționale, iar eforturile pe care aceste școli le fac pentru menținerea titlului obținut determină un interes tot mai crescut pentru dezvoltarea de noi și noi proiecte, ceea ce conduce la o îmbunătățire a managementului școlar și la dezvoltarea unei culturi organizaționale solide.

Citeşte mai departe ...

Premierul Ciolacu: Investim miliarde de euro în noi capacități de obținere a energiei din surse regenerabile și urmărim dublarea capacității nucleare a României

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că România va investi miliarde de euro în noi capacități de obținere a energiei din surse regenerabile și urmărim dublarea capacității nucleare.
 
„Construcția reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă se face într-un consorțiu în care participă două companii americane importante. Un alt nou proiect, cel al reactoarelor nucleare modulare SMR, este genul de investiție majoră care poate schimba lumea. Salut faptul că acest forum este chiar gazda semnării parteneriatului Nuclearelectrica cu NuScale și Fluor, ambele companii americane, pentru intrarea în etapa studiului de fezabilitate.
 
Și tot astăzi, începem împreună un alt proiect revoluționar, în energia geotermală. Chiar azi se semnează un memorandum între ELCEN și compania americană SAGE Geosystems. Bucureștiul are această resursă în nordul orașului. Prin sprijinul SUA, vom putea integra energia geotermală în sistemul de termoficare al Capitalei, reducând facturile locuitorilor și folosind energie curată!”, a transmis premierul Marcel Ciolacu.
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri