Menu
RSS
Un bărbat a fost surprins în timp ce pescuia sturioni dintr-o ambarcaţiune

Un bărbat a fost surprins în timp c…

Un bărbat a fost surprins...

Tigrii lui Florin Ignat s-au impus în primul duel din finală

Tigrii lui Florin Ignat s-au impus …

Finala sezonului 2023-202...

Oţelul a terminat sezonul Superligii cu o victorie

Oţelul a terminat sezonul Superligi…

Superliga la fotbal a pro...

Junioarele mari de la ACS Lucian Bute au urcat pe podium

Junioarele mari de la ACS Lucian Bu…

Galaţiul a fost săptămâna...

Paştele Blajinilor pe înţelesul tuturor

Paştele Blajinilor pe înţelesul tut…

A doua săptămână după Paş...

Premierul Marcel Ciolacu: Sunt ferm convins că în octombrie, cel târziu, nu o să mai avem vize cu SUA

Premierul Marcel Ciolacu: Sunt ferm…

Premierul Marcel Ciolacu ...

Proiect unic în regiune: O pistă de biciclete va lega orașul Galați de Pădurea Gârboavele și Smârdan

Proiect unic în regiune: O pistă de…

Consiliul Județean constr...

Clădire nouă pentru Ambulatoriul Spitalului Tg. Bujor. Costel Fotea: Toate cabinetele dotate cu echipamente medicale de ultimă generaţie

Clădire nouă pentru Ambulatoriul Sp…

La Spitalul Orăşenesc Târ...

Consiliul Județean a inaugurat o nouă zonă de relaxare și distracție în aer liber pentru gălățeni

Consiliul Județean a inaugurat o no…

La Complexul de agremen...

Transurb prelungește traseul de autobuz 40, în weekenduri, până la noul târg auto

Transurb prelungește traseul de aut…

Operatorul local de trans...

Prev Next

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 - Regional Press

Anamaria duce tradiţia mai departe în familia Berdilă

  • Publicat în Sport
Sportul gălăţean îşi trimite ambasadorii în cele mai îndepărtate colţuri de pe mapamond. Aşchia nu sare departe de trunchi. Voleibalista Anamaria Berdilă, 31 ani, 180 cm, fiica Ileanei şi lui Ion Berdilă, o voleibalistă şi un hocheist care au jucat pentru România la Olimpiadă, duce tradiţia mai departe. În weekendul trecut, Anamaria, aflată la prima experienţă în afara ţării a cucerit titlul de campioană naţională în Azerbaidjan cu Azerail Baku. „Sunt extrem de recunoscătoare şi fericită pentru experienţa pe care am avut-o primul an în afara ţării. Să reprezint oraşul, ţara şi să îmi adaug în palmares încă un titlu de campioană, consider că mi-am încununat munca pe care am depus-o întregul an. Cred că a fost cel mai provocator an din carieră, suişuri, coborâşuri, dar per total am avut posibilitatea de a juca alături de jucătoare extrem de valoroase care au performat în VNL şi vor performa şi la Jocurile Olimpice de la Paris, fete extraordinare, cu personalităţi diferite, dar atât de frumoase care au format cel mai bun grup pe care l-am avut şi de la care am învăţat enorm. Cuvinte de mulţumiri şi apreciere incomensurabilă faţă de poporul azer şi staff-ul azer care au dat dovadă de profesionalism şi o dragoste faţă de sport de neînchipuit. Modul în care acei oameni se dedică fenomenului volei e molipsitor. Ceremonia de început şi de final s-au ridicat la standarde de Cupe Europene şi au făcut un show total. Cred că în final, rămân mai ales cu dragostea, aprecierea, respectul pe care le-am primit de la colege, staff, public, necunoscuţi şi faptul că am crescut ca şi jucător şi mai ales ca om”, ne-a povestit gălăţeanca noastră prima aventură în străinătate din carieră. Anamaria are un CV impresionat cu selecţii la echipele Naţionale ale României de junioare şi senioare, titluri de campioană naţională, primul la doar 17 ani cu CSU Metal şi alte două cu Volei Alba Blaj, Cupe ale României şi Supercupa.
Citeşte mai departe ...

CSM Arcada vrea să se întoarcă cu titlul de la Braşov

  • Publicat în Sport

Finala Diviziei A1 la volei masculin dintre CSM Corona şi CSM Arcada se mută la Braşov în sala sporturilor D.P.Colibaşi. Cele două echipe şi-au împărţit victoriile la Galaţi, scor: 2-3 şi 3-0 şi se anunţă două meciuri pe viaţă şi pe moarte. „După cele 2 partide de la Galaţi suntem la egalitate. Cu siguranţă avem tot ce ne trebuie pentru a câştiga la Braşov. Noi ne focusăm pentru prima partidă. Cel mai important meci e meciul care urmează. Cu siguranţă ne aşteaptă 2 partide grele, dar sunt convins că suntem pregătiţi", a precizat antrenorul campioanei României, Sergiu Stancu. Meciurile 3 şi 4 se vor disputa duminică 28 aprilie şi luni 29 aprilie, de la ora 20.00. Partidele vor fi transmise pe TVR Sport. Finala se joacă după sistemul 3 victorii din 5 meciuri. Cine va obţine prima trei victorii devine campioană naţională în sezonul 20232024. În cazul în care cele două combatante îşi vor împărţi victoriile şi la Braşov, meciul decisiv va avea loc în sala sporturilor Dunărea, pe 5 mai.

sursa foto Sportul Ilustrat

Citeşte mai departe ...

Poșta Română a început distribuirea pensiilor pentru luna mai

Compania Naţională Poşta Română a început distribuirea pensiilor pentru luna mai, înaintea Sărbătorilor de Paşte, suma totală necesară pentru plata în avans a pensiilor fiind de peste 9,3 miliarde de lei, a anunţat, sâmbătă, operatorul poştal naţional.
 
„De la prima oră a dimineții, poștașii noștri sunt pe teren să distribuie pensiile cât mai repede pentru pensionari. Compania Naţională Poşta Română a început astăzi distribuirea pensiilor pentru luna mai, înaintea Sărbătorilor de Paște. Astfel, au fost luate toate măsurile necesare pentru ca distribuirea drepturilor sociale (pensii) să fie realizată în cel mai scurt timp.
 
Managementul Poștei Române le mulțumește salariaților care își îndeplinesc atribuțiile cu profesionalism și devotament, punând mai presus de toate grija față de oameni, în special față de pensionari”,a transmis Poșta Română. 
 
Premierul Marcel Ciolacu a cerut Ministerului Muncii ca pensionarii să primească banii mai devreme în luna mai.
 
„O rog pe doamna ministru să vorbească cu toate băncile din România, să vedem ce modificări trebuie făcute la convenţii şi cu Poşta Română, astfel încât toţi pensionarii să îşi primească pensiile înainte de sărbătorile pascale”, a spus premierul Marcel Ciolacu.

Citeşte mai departe ...

Un licean de la CNVA Galați, calificat la Olimpiada internațională de Biologie

Talpău Cristina Maria, clasa a XI-a, la Colegiul Național "Vasile Alecsandri"- profesor Samoilă Daniela, a obținut, zilele trecute, Mențiune la Competiția Naționala. Cu această ocazie ea s-a calificat în lotul lărgit pentru etapa internațională.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Galați, Olimpiada Națională de Biologie s-a desfășurat la Sibiu. Elevii din lotul gălățean au obținut următoarele rezultate:

Trandafir Oana, clasa a IX-a, Colegiul Național "Vasile Alecsandri", profesor Samoilă Daniela - Premiul al II-lea;

Dimofte George Alexandru, clasa a IX-a, Colegiul Național "Vasile Alecsandri", profesor Samoilă Daniela- Mențiune;

Talpău Cristina Maria, clasa a XI-a, Colegiul Național "Vasile Alecsandri", profesor Samoilă Daniela - Mențiune.

Mitu Alexandra-Maria, clasa a XI-a, Colegiul Național "Spiru Haret", profesor Lupu Cristina- Premiul special

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri