Menu
RSS
Inspectoratul Școlar Județean Galați a reunit profesorii de „română”la o masă rotundă despre rolul  profesorului în actul de predare

Inspectoratul Școlar Județean Galaț…

Primul cerc metodic al pr...

Grădinița „Elena Doamna” va intra în modernizare

Grădinița „Elena Doamna” va intra î…

Clădirea Grădiniței cu pr...

Atac cibernetic la Electrica

Atac cibernetic la Electrica

Grupul Electrica a anunţa...

9 decembrie - Ziua internaţională împotriva corupţiei

9 decembrie - Ziua internaţională î…

Instituită de Organizaţia...

Infotrafic: Circulație în condiții de ceață pe mai multe drumuri din țară

Infotrafic: Circulație în condiții …

Centrul INFOTRAFIC din In...

Handbaliştii de la CSU Galaţi au învins în „infern” la Iași

Handbaliştii de la CSU Galaţi au în…

Duminică au fost programa...

Premierul Marcel Ciolacu: „Românii şi România au nevoie de legi şi instituţii puternice pentru a-şi apăra libertatea, pacea şi viitorul”

Premierul Marcel Ciolacu: „Românii …

Premierul Marcel Ciolacu,...

Paula Seling și Fuego vin la Festivalul de Datini și Obiceiuri de Crăciun și Anul Nou „Tudor Pamfile”

Paula Seling și Fuego vin la Festiv…

Consiliul Județean Galați...

Fetele de la CSU Galaţi fac casă bună cu primul loc

Fetele de la CSU Galaţi fac casă bu…

Divizia A2, seria Est la ...

Prev Next

Marți, 05 Noiembrie 2024 - Regional Press

Firmă de deșeuri din județul Galați, amendată cu 360.000 de lei

Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Galați, în parteneriat cu Poliția Transporturi, a desfășurat o amplă acțiune de control la două puncte de lucru ale unei societăți specializate în colectarea și valorificarea deșeurilor. Acțiunea a avut drept scop verificarea conformității activităților cu legislația de mediu și prevenirea riscurilor asociate regimului deșeurilor.

Echipele de control au constatat următoarele:

- Stocarea necorespunzătoare a unor cantități semnificative de deșeuri metalice, anvelope uzate și echipamente electrice, toate lăsate în vrac pe platforme exterioare neautorizate;

- depozitarea inadecvată a bateriilor și acumulatorilor uzați, în containere corodate, expunând mediul la riscuri;

- uleiuri uzate stocate pe platforme exterioare, fără măsuri pentru prevenirea scurgerilor accidentale.

Controlul a dus la indisponibilizarea unei cantități de 1.500 de tone de deșeuri, suspectate a proveni dintr-un posibil transport ilegal. Aceste deșeuri au fost plasate sub custodia autorităților până la finalizarea investigațiilor.

A fost impusă interzicerea stocării și amestecării neconforme a deșeurilor, care trebuie colectate separat, în spații autorizate și conform reglementărilor de mediu.

Comisarii de mediu gălățeni și polițiștii de la Transporturi au mai decis interdicția comercializării deșeurilor indisponibilizate, acestea rămânând sub custodie până la clarificarea situației, precum și respectarea standardelor pentru depozitarea uleiurilor uzate și a bateriilor, cu măsuri de siguranță împotriva scurgerilor și în recipiente adecvate.

Controalele s-au finalizat cu amenzi totale de 360.000 de lei pentru încălcări grave ale legislației, precum și cu o sesizare penală înaintată pentru posibile infracțiuni legate de regimul deșeurilor.

Nu în ultimul rând, echipele de control au întocmit o adresă către APM Galați pentru suspendarea autorizației de mediu la unul dintre punctele de lucru verificate.

Citeşte mai departe ...

Europarlamentarul Dan Nica: Manipularea pieței de energie, în dezbaterea Parlamentului European

Dan Nica, liderul Delegației PSD în Parlamentul European, l-a audiat astăzi pe Dan Jorgensen, Comisarul desemnat pentru Energie și Locuințe. În cadrul audierilor, europarlamentarul gălățean a ridicat, din nou, problema înșelăciunii și manipulării pieței de energie. Dan Nica i-a cerut lui Jorgensen soluții pentru ca cei care au fost păgubiți să poată să-și recupereze banii.

„Astăzi, în cadrul audierii din Comisia ITRE a Comisarului desemnat pentru Energie și Locuințe, Dan Jørgensen, am subliniat din nou o realitate dureroasă: <Oamenii se tem mai mult de sfârșitul lunii decât de sfârșitul lumii> atât în România, cât și în alte țări. L-am întrebat cum va aborda manipularea pieței de energie, având în vedere că ACER investighează 371 de cazuri de înșelăciune și manipulare a pieței energiei electrice și gazelor naturale. Cum facem să recuperăm banii obținuți ilegal de cei care au profitat de aceste abuzuri și cum le restituim banii celor care au fost victimele acestor furturi? Este esențial ca aplicarea cât mai rapidă și fermă a regulamentului REMIT să pună capăt speculațiilor care ne costă scump și să asigure protecția consumatorilor și competitivitatea industriei europene”, a subliniat europarlamentarul Dan Nica.

Dan Jorgensen, Comisar desemnat pentru Energie și Locuințe, i-a răspuns europarlamentarului român, în cadrul acelorași audieri, promițând că, își va asuma misiunea de a monitoriza îndeaproape situația expusă pentru a lua eventuale măsuri suplimentare.

Citeşte mai departe ...

Conferința națională despre Societatea contemporană organizată la Galați

Conferința națională „Societatea contemporană. Tradiţie, tranziţie şi reforme. Evoluții și perspective în dreptul contemporan” va fi organizată pe data de 7 noiembrie 2024 de către Facultatea de Drept și Științe Administrative, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, în colaborare cu Centrul de Cercetări Juridice şi Administrative, Laboratorul de Sociologia familiei și cuplu conjugal, Institutul de Sociologie al Academiei Române și Institutul de Cercetări Economice și Sociale „Gheorghe Zane” al Academiei Română, Filiala Iași.

Temele abordate includ provocările juridice, transformările economico-sociale și rolul tradiției în configurarea prezentului și al viitorului în spațiul românesc.

Manifestarea științifică este finanțată din proiectele: Proiectul – Societatea contemporană. Tradiție, tranziție și reforme, Facultatea de Drept și Științe Administrative, Universitatea „Dunărea de Jos”, Galați, România și Proiectul – Evoluții și perspective în dreptul contemporan Facultatea de Drept și Științe Administrative, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, România.

 

Citeşte mai departe ...

Costel Fotea: La Spitalul Județean Galați se montează un aparat medical ultramodern- un SPECT-CT pentru scintigrafii

Pentru a avea și noi, la Galați, un sistem de sănătate ca în Vest, la Spitalul Județean se montează un aparat medical ultramodern. Este vorba de un SPECT-CT pentru scintigrafii și alte investigații medicale.

„Foarte important, echipamentul este utilizat inclusiv în diagnosticarea cancerului. Pentru pacienți, înseamnă diagnostice mai precise și mai rapide, esențiale pentru schema de tratament”, a transmis Costel Fotea, președintele CJ Galați.

După montarea aparatului urmează etapa de calibrare și obținerea tuturor autorizațiilor necesare, astfel încât pacienții să beneficieze cât mai curând de inovație și tehnologie medicală.

Citeşte mai departe ...

Marcel Ciolacu: Contextul economic mondial face și mai importantă aprofundarea componentei economice a Parteneriatului Strategic între România și Franța

Prim-ministrul Marcel Ciolacu și omologul său francez Michel Barnier au avut la Paris, o întrevedere oficială, în cadrul vizitei de lucru pe care premierul României o efectuează în Republica Franceză la invitația omologului său.

”Contextul economic mondial face și mai importantă aprofundarea componentei economice a Parteneriatului nostru Strategic, cu accent pe domeniile generatoare de plus valoare: IT&C, aeronautică, energie, industria de apărare. Dublarea volumului comerțului bilateral în cei 16 ani de Parteneriat Strategic, tendința sa ascendentă și parteneriate economice cu tradiție precum Dacia-Renault reprezintă argumente solide pentru a continua cooperarea noastră într-o formulă consolidată”, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Șeful Executivului român a subliniat că apreciază cooperarea excelentă atât la nivel bilateral, cât și în cadrul formatelor multilaterale: UE, NATO, ONU și Francofonia instituțională.

”Relația plină de substanță între România și Franța reprezintă unul dintre pilonii de bază ai diplomației românești. România și Franța sunt legate de o prietenie profundă, o relație îndelungată de promovare a valorilor și viziunii comune în plan bilateral, european și internațional, precum și de o cooperare economică puternică”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

În 2025, România și Franța vor celebra 145 de ani de relații diplomatice prin evenimente care să prezinte cetățenilor bogăția celor două culturi și interacțiunile dintre acestea, care au contribuit la definirea relației bilaterale de astăzi. În această perspectivă, prim-ministrul Marcel Ciolacu a apreciat că este oportună actualizarea Foii de parcurs care ghidează parteneriatul nostru strategic, proces inițiat la nivel diplomatic.

În cadrul discuțiilor, premierul român a remarcat cooperarea semnificativă și solidă în materie de securitate, apreciind faptul că Franța și-a asumat rolul de națiune-cadru pentru Grupul de luptă NATO din România, element esențial pentru consolidarea posturii NATO pe Flancul Estic, și a asigurat că România va oferi tot sprijinul în calitate de națiune-gazdă.
O altă temă importantă aflată pe agenda discuțiilor s-a referit la cooperarea în domeniul educației, culturii și științei.

Un punct de interes major pentru România îl reprezintă păstrarea limbii materne în rândul comunităților românești din străinătate, în special în rândul copiilor care sunt integrați în sistemele educaționale locale. ”Apreciem deschiderea autorităților locale din Franța în ceea ce privește implementarea Programului de limbă, cultură şi civilizație românească. Ne dorim continuarea colaborării pentru extinderea acestui Program vital pentru comunitățile de români din afara granițelor”, a afirmat premierul Ciolacu. În acest context, prim-ministrul a menționat că România este un promotor tradițional al Francofoniei și al valorilor sale.

În ceea ce privește agenda europeană, cei doi oficiali au remarcat viziunea comună a unei Europe unite și răspunsurile echilibrate și coerente la provocările actuale.

În acest context, prim-ministrul Marcel Ciolacu a subliniat că referendumul recent din Republica Moldova a arătat că cetățenii săi sunt dornici să se alăture familiei europene, în ciuda campaniilor persistente de dezinformare și manipulare cu care s-au confruntat. ”Este datoria noastră să le stăm alături pe acest drum care îi va aduce în cadrul Uniunii. Susținem avansarea parcursului european al Ucrainei și al Republicii Moldova”, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

De asemenea, premierul a mulțumit pentru susținerea Franței în parcursul de aderare a României la OCDE, proiect de țară transpartinic, care rămâne o prioritate majoră a Guvernului.
Din delegația Guvernului României mai fac parte vicepremierul Marian Neacșu, ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, vicepreședinte al Parlamentului European, consilier onorific al prim-ministrului, Victor Negrescu, CEO Hidroelectrica, Borbèly Karoly.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Taguri